hop! Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='tamb']Jeszcze dwa dni ma.[/QUOTE] To dobrze. Ogłoś ją jeszcze raz w DP - tylko z innym zdjęciem, bo to z kotem nie było najlepsze. Quote
tamb Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Napisałam nowe ogłoszenie i dałam zdjęcie z Dosią na rękach. 29 V znowu mam wyjazd. Dosia jest maleńka, ma około 8 miesięcy i wspaniały charakter. Na krótkich, jamniczkowatych nóżkach idzie przez życie, bez domu, swojego człowieka, miłości. Jest drobna, krucha i zupełnie bezbronna. Brana na ręce, przytula się i chciałaby już tam zostać. Cieszy się każdą chwilą, chwali zabawkami, biega z piłeczką. Jest tak miła, że nie sposób, nie uśmiechnąć się na jej widok, nie pogłaskać. Ludzie zachwycają się Dosią ale nikt nie zaoferował jej domu, takiego, na zawsze. Dosia kocha ludzi, inne psy i oczywiście koty. Jest bezproblemowa, pogodna i bardzo czeka na kogoś, kto zapewni jej bezpieczeństwo przez całe, psie, kilkunastoletnie życie. Dotąd była tylko kaprysem nieodpowiedzialnego człowieka, który potraktował ją jak zabawkę. Dosia została porzucona przy ruchliwej ulicy, a tym samym skazana na śmierć. Uratowana, odrobaczona i raz zaszczepiona, czeka na dobry dom. Kontakt w sprawie adopcji: 510278239. Quote
asinek5 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Z wątku małej Tosi zajrzałam nocną porą i tutaj-malutka jest ujmująca, bardzo przypomina moją sunię (zdjęcie w profilu). Naprawdę, cudeńko. Twierdzę z absolutną pewnością, że dostanie najlepszy domek, wiem, że on gdzieś jest, ale jeszcze nie znalazł małej. A swoją drogą ciekawe, jak ta Pani radziła sobie w wyjazdach, mając poprzednią suczynkę? Quote
elik Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Sunieczka jest bardzo podobna do mojej ukochanej tymczasowiczki Bianki, która już jest w swoim super DS :) Nie mam odpowiedzi na maila, w którym podałam link do tego wątku facetowi zainteresowanemu Bianką. Zamówiłam dla Dosi 130 ogłoszeń ale muszę podać adres do kontaktów. Proszę o dane tj. nr telefonu, ewentualnie adres e-mail - na PW. Quote
tamb Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Dziękuję i podaję: [email protected] 510278239 Quote
elik Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='tamb']Dziękuję i podaję: [email protected] 510278239 Sory, ale to ważne, bo na maila będą przychodziły linki aktywacyjne do niektórych ogłoszeń, jeśli adres jest zły, to linki nie przyjda i ogłoszenia się nie ukażą. Ma być: vp.pl">tamaraart@vp.pl czy: wp.pl">tamaraart@wp.pl Quote
tamb Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Już odpowiedziałam. Pojawił się kolejny dom do sprawdzenia w Warszawie, wysłałam pw z prośbą o wizytę. Dom z 10-miesięcznym pieskiem. Quote
Lili8522 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Trzymam kciuki za dobry domek dla Dosi Kruszynki :) Quote
tamb Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Jeden dom do sprawdzenia jest w Warszawie na Starówce (korespondujemy już jakiś czas), drugi w Sieprawiu. Potrzebuję pomocy w sprawdzeniu. Bardzo, bardzo. Quote
hop! Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Dzisiaj jest w DP, to może zgłosi się ktoś fajny z Krakowa. Quote
Andzike Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Napisałam już na pw - niestety nie dam rady sprawdzić domu na Starówce wieczorem - przykro mi :( Quote
tamb Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 A kto mógłby, bo blisko mieszka, czy pracuje? Jeśli domek byłby idealny, miałabym transport w sobotę. Quote
hop! Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 tamb napisał(a):A kto mógłby, bo blisko mieszka, czy pracuje? Jeśli domek byłby idealny, miałabym transport w sobotę. Nie kojarzę nikogo z okolic Starówki. Quote
salibinka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Nie jestem pewna, ale chyba Isadora jest z Pragi, może mogłaby pomóc w sprawdzeniu. Quote
Andzike Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 salibinka napisał(a):Nie jestem pewna, ale chyba Isadora jest z Pragi, może mogłaby pomóc w sprawdzeniu. Isadora jest z Woli ;) Quote
elik Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 To link do osóg z dogo, które wpisały sie na mapę pomocy, jako sprawdzające domy http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=7 Napisałam do Jo37 z W-wy, czekam na odpowiedź. Kiedyś ofiarowała się z pomocą na terenie W-wy właśnie :) Czy ktoś zna adres domku ? Jo37 chętnie sprawdzi jeszcze dzisiaj, jeśli to w okolicy Jej zamieszkania, lub w przyszłym tygodniu, jeśli dalej. Quote
elik Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 tamb napisał(a):Dziękuję, adres wyślę na pw. Mi, czy Jo37 ? Mam pilna pracę i nie wiem czy śledzić wątek w celu przekazania adresu, czy mogę spadać :) Uś wiem, spadam :) Oby się udało. Quote
tamb Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 I Tobie i Jo37. Dziękuję za pomoc. Ważna ta wizyta, jak wydam Dosię skupię się na Przecinku (dziś był nieznośny). Quote
elik Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 tamb napisał(a):...Ważna ta wizyta, jak wydam Dosię skupię się na Przecinku (dziś był nieznośny). Czy Jo36 sprawdzi domek dzisiaj ? Quote
hop! Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Dobrze byłoby, żeby wizyta odbyła się najpóźniej jutro, bo jest możliwość transportu w sobotę. Zadzwonił ktoś z ogłoszenia w DP? Quote
tamb Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 elik napisał(a):Czy Jo36 sprawdzi domek dzisiaj ? Po niedzieli może. Abrakadabra może w niedzielę. Napisałam maila do Pani, kiedy ona z kolei może. Z DP są dwa domy do sprawdzenia. Quote
Recommended Posts