Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jestem pewna czy ona nie ma jakiegoś niewielkiego stopnia porażenia prawej strony pyszczka. Będziemy ją wieźć po Świętach na uczelnię, żeby to skonsultować i pokazać oczko dr Kiełbowiczowi.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chce sie plakac i smiac.....Norenka w momencie znalezienia byla o krok od smierci moim zdaniem:(.....a w zasadzie to odchodzila juz za TM:(..........a teraz......malenka chce zyc,walczy,ma wspaniala opieke,przybiera na wadze,to wspaniale,ze trafila na Was,mam nadzieje,ze trafi kiedys na naprawde pelen MILOSCI domek:)

Posted

To niesamowity postęp ile siły ma w sobie, że pomimo takego wycieńcznia tak dochodzi do siebie tylko tak dalej. To wielka radość móc zobaczyć ją ja stoi o własnych siłach. :iloveyou: :sweetCyb: :bigcool: trzymam kciuki za dalszą poprawę :kciuki: i przesyłam buziaki dla Norusi :buzi:

Posted

Jestem wstrząśnięta pierwszym zdjęciem. Czy ktoś wie, w którym poście jest opisane, jak pan Adam znalazł malutką, gdzie była itd? Chodzi mi o początek całej historii, a nawet wcześniej, jak do tego doszło? Malutka miala pseudo dom? Co się z nią działo?

Posted

Nora została znaleziona przy drodze w Kotowicach, mieszkańcy zawiadomili straż gminną a oni pana Adama, co było wcześniej możemy się tylko domyślać. Ale suczka ma czipa i z tego co się orientuję wiadomo już kto jest właścicielem. Mam nadzieję, że słono za to zapłaci...
[url]http://www.otowroclawpowiat.pl/news.php?id=64197[/url]

Posted

Co za ludzie!!!! Są takimi samymi potworami jak "właściciel" Noreczki!!! Jak można patrzeć obojętnie na krzywdę, jakąkolwiek...jak?:placz: Zgłosić do prokuratury to raz, a dwa jak to na wieś polską przystoi na ambonę z tym! Ponoć na takich robali to działa!

Posted

Tu jest link to fejsbuka:

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=159054644157921[/url]

Proszę pisać, jeśli coś nie pasuje.

Bannerki są w mojej sygnaturce, mam tu jeszcze po angielsku (nawet się zrymowało ;) ):

[URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=159054644157921"][IMG]http://i1229.photobucket.com/albums/ee467/evabrem/banner1_english_resized_ready.jpg[/IMG][/URL]

[IMG]http://i1229.photobucket.com/albums/ee467/evabrem/fb_banner_resized.jpg[/IMG]

Posted

Noreczko nasza pysieńko, wcinaj, zdrowiej i nie martw się już niczym! Od momentu tego pierwszego zdjęcia już tylko będzie lepiej:) Nie damy Ci krzywdy więcej zrobić. Jaki to sliczny pyś jest! Czy ktoś wie na jakim etapie jest sprawa z pozwaniem tych skur.....którzy do takiego stanu sunię doprowadzili? Nie możemy odpuścić!!!!

Posted

ciociu strix rewelacyjna robota:klacz::Cool!::bluepaw:
Norka udostepniona na kazdym fbooku do jakiego mam dostep:)

kurcze ja Ci chyba podrzuce watek mojejj Uli,ktora jest w tragicznej sytuacji finansowej i nie ma na hotelik,moze cos wyyslisz??;)

Posted

[quote name='Lolalola']ciociu strix rewelacyjna robota:klacz::Cool!::bluepaw:
Norka udostepniona na kazdym fbooku do jakiego mam dostep:)

kurcze ja Ci chyba podrzuce watek mojejj Uli,ktora jest w tragicznej sytuacji finansowej i nie ma na hotelik,moze cos wyyslisz??;)[/QUOTE]

Nie ma sprawy. Mam jeszcze jednego koleżkę do obsłużenia, więc Ula musiałaby poczekać dzień albo dwa.

Posted

z drugiej strony to co ja pisze w ogole:stupid::stupid:moja Ulcia ma juz fejsa,ma ogloszenia,ma allegro,wszystko ma....oprocz deklaracji na hotel:placz::placz:i zadnego chetnego na adopcje:placz::placz:

ale dziekuje za chcec pomocy:)

Posted

Lolalola z rozpaczy szaleje
I nie pamięta co u Ulci się dzieje.
O Facebooku i banerku zapomniała.
Bo dla Ulci szczęścia by chciała.
* * * * * * * * * * * *
A nasza Norunia
to taka słodka sunia
Nie miała życia szczęśliwego
,
bo okrutny człowiek nie dał Jej tego.
Nawet jedzenia nie dostawała
A jej waga stała się bardzo mała.
Już konającą znaleziono
Wtedy zabrać ją postanowiono.
Teraz w nowo już miejscu jest
I jest wdzięczna za ten gest.
Przedtem wstać nie mogła wcale
Teraz postępy zrobiła nie małe.
Coraz lepiej sobie radzi z chodzeniem
Sił nabiera i cieszy się jedzeniem.

Posted

[quote name='Iljova']Lolalola z rozpaczy szaleje
I nie pamięta co u Ulci się dzieje.
O Facebooku i banerku zapomniała.
Bo dla Ulci szczęścia by chciała.
* * * * * * * * * * * *
A nasza Norunia
to taka słodka sunia
Nie miała życia szczęśliwego
,
bo okrutny człowiek nie dał Jej tego.
Nawet jedzenia nie dostawała
A jej waga stała się bardzo mała.
Już konającą znaleziono
Wtedy zabrać ją postanowiono.
Teraz w nowo już miejscu jest
I jest wdzięczna za ten gest.
Przedtem wstać nie mogła wcale
Teraz postępy zrobiła nie małe.
Coraz lepiej sobie radzi z chodzeniem
Sił nabiera i cieszy się jedzeniem.[/QUOTE]
baravo cioteczko,pieknie sie rozkrecamy;)

ja juz od zmyslow odchodze przez ta Ulke....:(

Posted

Telimena ogromne dzięki!
nie dzwoniłam nigdzie przez święta ale jutro z samego rana zacznę dzwonić, zapytam TOZ Oława o to czy oni prowadzą sprawę pociągnięcia właściciela do odpowiedzialności, jak to przejmiemy sprawę (czyli oddział Wrocław), po drugie zadzwonię do gminy...
Telimeno na dzień dzisiejszy ile wynoszą koszty opieki weterynaryjnej? i ile będę mniej więcej wynosić?
jeżeli chodzi o zbieranie kasy to na prywatne konto tak, ale na fejsie czy allegro proponuję organizacji, możemy być my jakby co, co myślicie o tym?
co do karmy, ile dziennie ma zjeść? to można w cegiełkach napisac, że np zafunduj suni na 1 dzień specjalistycznego jedzonka

Posted

[quote name='xmartix']Telimena ogromne dzięki!
nie dzwoniłam nigdzie przez święta ale jutro z samego rana zacznę dzwonić, zapytam TOZ Oława o to czy oni prowadzą sprawę pociągnięcia właściciela do odpowiedzialności, jak to przejmiemy sprawę (czyli oddział Wrocław), po drugie zadzwonię do gminy...
Telimeno na dzień dzisiejszy ile wynoszą koszty opieki weterynaryjnej? i ile będę mniej więcej wynosić?
jeżeli chodzi o zbieranie kasy to na prywatne konto tak, ale na fejsie czy allegro proponuję organizacji, możemy być my jakby co, co myślicie o tym?
co do karmy, ile dziennie ma zjeść? to można w cegiełkach napisac, że np zafunduj suni na 1 dzień specjalistycznego jedzonka[/QUOTE]

Co do konta to faktycznie wygodniej byłoby na FB, allegro aby to było konto fundacji
a cegiełki jak najbardziej dla ludzi będzie bardziej widoczne na ile pomagaja suni.
Taka osoba jak wpłaci określoną kwotę to będzie miała świadomość że przynajmniej jeden posiłek sunia ma zapewniony

Posted

Sprawę prowadzi straż gminna i/lub gmina. Chyba... Myślę, że koszty leków, które teraz dajemy Norce pokryje w większości gmina. Zresztą to się jeszcze okaże. Gmina nie pokryje natomiast żadnych naszych "fanaberii". Już miałam kłótnię o badania krwi. Nie zasponsorują jej więc nic więcej niż leki i kroplówki. Mam jednak wrażenie, że ona ma porażoną prawą stronę pyska. To powoduje miedzy innymi problem z oczkiem. Jutro rano będziemy dzwonić na uczelnię, żeby umówić Norkę na konsultację. Mam nadzieję, że nie dowiemy się, że ze względu na dwa blisko siebie ułożone długie weekendy wszyscy są na urlopach. Nie mam pojęcia jakie to będą koszty. Nie wiem, czy nie będzie trzeba czegoś zrobić z przerośniętą trzecią powieką. W zależności od środków finansowych będziemy podejmować decyzje odnośnie jakiegoś preparatu na stawy (kości stukają jedna o drugą) i dodatkowych witamin. Na razie najważniejsze jest jak najlepsze jedzenie. Norka dziennie je jedną puszkę gastrointestinala i suchą karmę gastrointestinal w takiej ilości, w jakiej sama chce zjeść. Dopiero nabiera sił więc ciężko mi określić dzienne koszty wyżywienia. Jeszcze nie wiem po prostu na ile jej ten worek starczy. Kupiłam 14kg, bo tak wychodzi najtaniej. Powiedzmy, że dzienne wyżywienie to jakieś 20-23zł.
Co do konta na FB to już zostało podane konto Agnieszki. Nie mam doświadczenia w takich sprawach. Jeśli powinno się to zmienić to chyba trzeba to zrobić jak najszybciej. Nie chcę podejmować decyzji w takich sprawach, bo zwyczajnie się na tym nie znam.

Posted

[quote name='Telimena']Sprawę prowadzi straż gminna i/lub gmina. Chyba... Myślę, że koszty leków, które teraz dajemy Norce pokryje w większości gmina. Zresztą to się jeszcze okaże. Gmina nie pokryje natomiast żadnych naszych "fanaberii". Już miałam kłótnię o badania krwi. Nie zasponsorują jej więc nic więcej niż leki i kroplówki. Mam jednak wrażenie, że ona ma porażoną prawą stronę pyska. To powoduje miedzy innymi problem z oczkiem. Jutro rano będziemy dzwonić na uczelnię, żeby umówić Norkę na konsultację. Mam nadzieję, że nie dowiemy się, że ze względu na dwa blisko siebie ułożone długie weekendy wszyscy są na urlopach. Nie mam pojęcia jakie to będą koszty. Nie wiem, czy nie będzie trzeba czegoś zrobić z przerośniętą trzecią powieką. W zależności od środków finansowych będziemy podejmować decyzje odnośnie jakiegoś preparatu na stawy (kości stukają jedna o drugą) i dodatkowych witamin. Na razie najważniejsze jest jak najlepsze jedzenie. Norka dziennie je jedną puszkę gastrointestinala i suchą karmę gastrointestinal w takiej ilości, w jakiej sama chce zjeść. Dopiero nabiera sił więc ciężko mi określić dzienne koszty wyżywienia. Jeszcze nie wiem po prostu na ile jej ten worek starczy. Kupiłam 14kg, bo tak wychodzi najtaniej. Powiedzmy, że dzienne wyżywienie to jakieś 20-23zł.
Co do konta na FB to już zostało podane konto Agnieszki. Nie mam doświadczenia w takich sprawach. Jeśli powinno się to zmienić to chyba trzeba to zrobić jak najszybciej. Nie chcę podejmować decyzji w takich sprawach, bo zwyczajnie się na tym nie znam.[/QUOTE]

Jeśli konto ulegnie zmianie, to można zamiast konta podać adres email. Osoby z Polski moga napisac z prośbą o dane do wpłaty. Mi bardziej zależy na tym,żeby paypal był widoczny, bo 99.9% osób za granicą ma paypala i jeśli adres emailowy jest widoczny, to jest większe prawdopodobieństwo,że odpalą jakieś drobne niż gdyby mieli emailować itp. Wiem, co mówię, szkoła biznesu ;):diabloti:

Proszę tylko pisac, jakich zmian dokonać, postaram się to wstawić w tekst jak najszybciej. Jest tam tez link do tego wątku.

Posted

gmina prowadzi ja wiem,ale chodzi o sprawdzanie ich i "motywowanie" do działania, bo zazwyczaj nie działają jak trzeba
Telimeno czyli jak dajesz jej leki i kroplówki to za mało? "fanaberie" to Ci specjaliści tak? chodzi o to że jak nie zapłaci gmina to się ją też "zmotywuje", przynajmniej można się postarać o to prawnie..:mad:
ja uważam że niech będzie i prywatne konto i organizacji, jutro podam konto, bo jeszcze zadzwonię do TOZ Oława

Posted

Zgłaszają się do mnie na fejsie osoby zainteresowane pomocą suni. Pytają tez, jaka to fundacja itp, więc gdyby TOZ objął patronat, to byłoby świetnie. Póki co, odsyłam wszystkich do tego wątku.

Ogłosiłam też sunię na zagranicznych forach pomocy owczarkom niemieckim, mam nadzieję,że wrzucą coś na paypal....