Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Katik i Szajbus- dziękuję Wam za odwiedziny u Puni:loveu: podczas mojej nieobecności. Byłam 2 tygodnie nad morzem a przed wyjazdem nie miałam juz siły, żeby się tym pochwalić :oops:. A Punia była...ze mną; jak blisko, napiszę później, bo teraz muszę powoli wracać do codzienności.

• 2 weeks later...
Posted

[I][B][SIZE=4][COLOR=Blue]Dziś jest ŚWIATOWY DZIEŃ ZWIERZĄT - to także wasze święto psie Anioleczki

PAMIĘTAM
[img]http://img78.imageshack.us/img78/3569/niezapominajkiaaafd2.jpg[/img][/COLOR][/SIZE][/B][/I]

Posted

Ja dzisiaj mam podwójny powód do pamięci-kolejny miesiąc Puni za Tęczowym Mostem, czyli 4 lata + 1 miesiąc; .
[CENTER][IMG]http://img299.imageshack.us/img299/4369/250843816dw2.gif[/IMG][/CENTER]

Posted

[COLOR=Navy]"[SIZE=4][B][I]Daj nam wiarę, że to ma sens, [/I][/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=4][COLOR=Navy][B][I]
że nie trzeba żałować przyjaciół.
Że gdziekolwiek są, dobrze im jest. Bo są z nami choć w innej postaci.
I przekonaj, że tak ma być, że po głosach
tych wciąż drży powietrze.
Że odeszli po to, by żyć.
Lecz tym razem będą żyć wiecznie."[/I][/B][/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://www.nasiona.biz.pl/sklep/images/astry%201.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

ღ ````````)
ღ ````````((
ღ ````````)\
ღ ```````/( (
ღ ``````( ( , ) )
ღ ``````( ( , )) )
ღ `````( (( , ) ))
ღ ```````IiIiiIiI
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ````[ ღ(_)(_)ღ]
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ

ღღ ``NIEGASNĄCE
ღღღ ``ŚWIATEŁKO
ღღღღ ``MOJEJ PAMIĘCI

ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ

Posted

[SIZE=4][COLOR=Navy][I][B]Zapłacz[/B]
[B]Kiedy odejdzie,[/B][/I][I]
[B]Jeśli cię serce zaboli,[/B][/I][I]
[B]Że to o wiele za wcześnie[/B][/I][I]
[B]Choć może i z Bożej woli.[/B][/I][I]

[B]Zapłacz[/B][/I][I]
[B]Bo dla płaczących[/B][/I][I]
[B]Niebo bywa łaskawsze[/B][/I][I]
[B]Lecz niech uwierzą wierzący,[/B][/I][I]
[B]Że on nie odszedł na zawsze.[/B][/I][I]

[B]Zapłacz[/B][/I][I]
[B]Kiedy odejdzie,[/B][/I][I]
[B]Uroń łzę jedną i drugą,[/B][/I][I]
[B]I.. przestań[/B][/I][I]
[B]Nim słońce wzejdzie,[/B][/I][I]
[B]Bo on nie odszedł na długo.[/B][/I][I]

[B]Potem[/B][/I][I]
[B]Rozglądnij się w koło[/B][/I][I]
[B]Ale nie w górę[/B][/I][I]
[B]Patrz nisko[/B][/I][I]
[B]I.. może wystarczy zawołać,[/B][/I][I]
[B]On może być już tu blisko...[/B][/I][I]

[B]A jeśli ktoś mi zarzuci,[/B][/I][I]
[B]Że świat widzę w krzywym lusterku,[/B][/I][I]
[B]To ja powtórzę:[/B][/I][I]
[B]On wróci[/B][/I][I]
[B]Choć może i w innym futerku..[/B][/I][/COLOR][/SIZE]
Franciszek Klimek -autor

[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/3458/wieca1y.gif[/IMG]

Posted

[CENTER][IMG]http://img816.imageshack.us/img816/2808/chryzantemy.jpg[/IMG]

Zapalam ten znicz dla Puni tutaj; dzisiaj szczególnie brakuje mi miejsca na ten prawdziwy ale przecież to w niczym nie zmienia mojej pamięci i wspomnień.
[/CENTER]

Posted

Coraz trudniej doliczyć się miesięcy, które minęły od tamtego czwartego dnia września 2006 roku:-(; Ten dzień pamiętam dokładnie: co robiłam, o czym myślałam, jaka była pogoda, itd. Słabiej pamiętam kolejne dni. Wiem tylko, że strasznie cierpiałam; zmuszałam sie do w miarę normalnego funkcjonowania, ale przecież nie było normalnie. Rano nie wychodziłam normalnie na spacer, po powrocie z pracy...siadałam przy komputerze i ..dzisiaj mogę powiedzieć co wpisywałam do google: przez wiele dni, dziesiatki godzin szukałam informacji o guzach na śledzionie, nowotworach u psów itp. Chciałam zrozumieć przede wszystkim dlaczego Punia odeszła. Tak trafiłam na forum; znalazłam "Tęczowy Most" i wsparcie innych dogomaniaków, które wtedy było mi bardzo potrzebne ale jest mi potrzebne do dzisiaj. Dlatego tu jestem, może rzadziej niż przedtem, ale to nie znaczy, ze przestaje pamiętać o Puni. Wspominam codziennie; a każdy czwarty dzień każdego miesiaca traktuje jako szczególna okazję do wspomnień.

Posted

Śniła mi się Punia, była w tym śnie tylko przez chwilę ale za to tym razem tak..zwyczajnie, po prostu była; nie czułam lęku ani nawet niepokoju, tak jak to zdarzało się dotychczas w moich snach z Punią. Może właśnie dzięki temu, juz na jawie, udało mi się odzyskać spokój i dystans do moich "ziemskich" problemów? Jeżeli tak, to być może będę właśnie Puni zawdzięczać zminimalizowanie tych problemów a raczej ich skutków w przyszłości.

Posted

Zazdroszczę ci tego snu. Tak bardzo chciałabym, żeby przyśniła mi się Psonia

Punieczko pamiętam
[img]http://img153.imageshack.us/img153/2636/rainbowbridgeannekushni.jpg[/img]

Posted

Ja też chciałabym, żeby mi sie śniła częściej, ale w ciągu ponad 4 lat zdarzyło sie to tylko :-(kilka razy. Burzy to moja teorię, że sny odzwierciedlają to co najsilniej przeżywamy na jawie. Gdyby tak było powinnam codziennie (co noc) śnić o Puni. Upływ czasu niewiele zmienia. Myślę też, chociaż przyznam rzadziej, o Kamie i Abim, które już tutaj wspominałam. Te wspomnienia budzą we mnie poczucie winy, że są mniej intensywne niż te o Puni. Fakt, że minęło już bardzo dużo czasu od ich przejścia za Tęczowy Most a ja nawet nie potrafię przypomnieć sobie tych dat. Ale wspomnienie rozstania z nimi boli tak samo. Nie ma znaczenia to, że były ze mną bardzo krótko- zaledwie kilka miesięcy. Śmierć Kamy przeżyłam chyba bardziej niż śmierć Puni ( o ile w ogóle możliwe jest porównanie rozpaczy); po śmierci Abiego byłam odrętwiała- czułam sie winna nie tylko dlatego, że zginął na moich oczach, ale także dlatego, że byłam wtedy przekonana, że to moja miłość sprowadziła to nieszczęście najpierw na Kamę a później na Abiego. To dlatego przez wiele lat nie było w moim domu zwierząt, a przed Punią broniłam się; na szczęście nieskutecznie, bo przecież byłyśmy razem 12 lat. Kama i Abi nauczyły mnie ostrożności, która miała uchronić najpierw Punię a teraz Fraszkę przed niebezpieczeństwami, które przerwały ich życie tutaj, przy mnie. Niestety nie uchroniły- Punia odeszła tak samo nagle a ja nie potrafiłam jej zatrzymać.

Posted

Kazdy z naszych psiaków był wyjątkowy. Każdy ma w naszym sercu osobny kącik i tak pozostanie na zawsze. Ja tez założyłam watek mojej Psoni, ale pisząc do niej w sercu zwracam się do każdej z moich suniek, które odeszły za TM. Nie było wówczas komputerów, stron Tm, miejsc upamiętnienia. Na szczęście wszystko się zmieniło.
Ja także broniłam się przed pokochaniem drugiego psa. Tez nieskutecznie, bardzo nieskutecznie, bo pokochałam nie jednego, a dwa- i to jest piękne.

[COLOR=Navy][I][B]U nas ziąb, a u was miło, ciepło, spokojnie i bezpiecznie.
Bądźcie tam szczęśliwe psia aniołeczki i Trzymajcie łapinki za domki dla waszych bezdomnych pobratymców, dla których nastał ciężki czas- czas zimy.[/B][/I][/COLOR]

[img]http://img684.imageshack.us/img684/3716/0nngardenofeden.jpg[/img]