Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania_sami napisał(a):
A co z imieniem Weronka? ludzi nie bedzie burzyc?

A dlaczego ma burzyć? ja mam w tej chwili 5 psiaków w tym dwa tymczasy i wszystkie mają "ludzkie" imiona. Romek, Tekla, Fiona, Klara i Lola. Nie zauważyłem żeby ludzie się oburzali. Chociaż były i śmieszne sytuacje. Miałem sukę Baśkę i pewnego dnia jak wchodziłem na klatkę a suka się ociągała to powiedziałem do niej : no Baśka rusz się krowo :lol:. Przede mną wchodziła pani i pyta; Czy pański pies ma na imie Baśka? Bo ja też. Skończyło się na śmiechu z zaistniałej sytuacji

Posted

Dorota czy Ty myslisz ze ludzie siedza na dogo caly dzien i noc?otoz nie prywatne zycie bez komputera tez istnieje a sprawy adopcji raczej zalatwia sie telefonicznie a nie przez forum...i z racji tego ze Diana nie jest latwym psem nie wchodzi w gre zadne jej oddawanie do przewozu czy inne kombinacje osoby chetne na Diane musza sie z nia zapoznac u nas i stosowac bezwzglednie do zalecen aby nie musiala do nas wrocic

Ania ale Weronka nie jest imieniem ludzkim(chyba)
szkolenie jest prawdopodobnie ok 14

geram mi imiona ludzkie nie przeszkadzaja ale rozne dziwne sytuacje pozniej z tego wszystkiego wychodza;)

Posted

qeram napisał(a):
A dlaczego ma burzyć? ja mam w tej chwili 5 psiaków w tym dwa tymczasy i wszystkie mają "ludzkie" imiona. Romek, Tekla, Fiona, Klara i Lola. Nie zauważyłem żeby ludzie się oburzali. Chociaż były i śmieszne sytuacje. Miałem sukę Baśkę i pewnego dnia jak wchodziłem na klatkę a suka się ociągała to powiedziałem do niej : no Baśka rusz się krowo :lol:. Przede mną wchodziła pani i pyta; Czy pański pies ma na imie Baśka? Bo ja też. Skończyło się na śmiechu z zaistniałej sytuacji

ale jezeli imie Wiola( od ludzkiego Wioletta) zostalo zmienione aby ludzie sie "nie burzyli" to w takim razie zapytalam sie co z Weronka( od ludzkiego Weronika).

Moj pies nazywa sie Mati i wiele bylo sytuacji gdzie wolalam psa a obok szla babka i tak samo mowila do syna Mateusza :)

Posted

luka1 napisał(a):
czy jest szansa na uzupełnienie danych informacyjnych przy opisie psów - głównie chodzi o wiek.

Tak musze się wreszcie z pomocą Marioli za to zabrać. Tylko zastanawiam się czy dawać też opis każdego psa na pierwszej stronie.

Posted

szczesliwy weekend :)
wczoraj do domu pojechala Ada, oraz kociak Boruc.
Dzisiaj pojechała Viki.
We wtorek zawozimy Pikolinę.
A w przyszłym tyg (pt - sb, zaleznie jak dostana ludzie urlop) jedzie Apollo :)

Posted

o , cudownie. zapomniałam Ci wczoraj powiedzieć że mnie Kubuś walnął łapą, byłam w boksie trochę dłużej i nie wiem o co mu chodziło ale chyba się niecierpliwił, dostałam po *upie i uciekłam:cool3:

to miało być w innym wątku;)

Posted

ech szkoda gadac,mielismy sie juz z Falbisiem zbierac dosychal maly w lazience,Aga zadzownila ze jedziemy a tam info ze pani babcia to by jednak suczke chciala

zla jestem ba wsciekla nawet bo Falbisiowi podczas kapieli opowiadalam jak bedzie mial domek a tu dupa