Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pilne!!!!! Koło Łagiewnik błąka się wystraszony, strasznie biedny pies, brązowo czarny - pręgowany, średnio duży!!!!! Szczupły ale nie chudy, sierść raczej zadbana, bez obroży.
Nie wiem co zrobić:(

Dziewczyna która go widziała napisała do mnie i przysłała fotke z komórki
[IMG]http://images28.fotosik.pl/1/7ae81a3b7919237amed.jpg[/IMG]

Posted

Chyba najlepiej jakby ta osoba co robiła zdjęcie mogła poobserwować psa. Czy się błąka bo ktoś go wypuszcza (wspaniała polska metoda samo-wyprowadzania się psów na spacer) czy wygląda raczej na wyrzuconego, zgubionego? Dać mu jeść, pić.

Posted

[quote name='weszka']Chyba najlepiej jakby ta osoba co robiła zdjęcie mogła poobserwować psa. Czy się błąka bo ktoś go wypuszcza (wspaniała polska metoda samo-wyprowadzania się psów na spacer) czy wygląda raczej na wyrzuconego, zgubionego? Dać mu jeść, pić.[/quote]

Pies błąka się. Ona może go przetrzymać do jutra, a później schron:(

Posted

[quote name='karusiap']Mam wielka prosbe,czy ktos moglby sprawdzic dom dla dobka??najlepiej do czwartku lub w czwartek...bardzo prosze...[/quote]
Ja bym może i mogła w pt, bo będę w Krakowie, tylko potrzebuje adres :] no i zestaw pytań

Posted

dziewczyny - czy ktoś ma jakies szczeniaki u nas? dostałam właśnie Paczke dla szczeniaczka od pedigree i chętnie podaruje ja na jakies psiaki małe (są 4 saszetki mokrego jedzenia, paczka suchego i zabawka)

jak w kielcach wyglada sytuacja - nie wiecie przypadkiem?
zapytam jeszcze na wątku starachowickim...

Posted

Myślę, że w Kielcach się przyda. Ale może poczekaj jeszcze, ja prosiłam wielu znajomych, może też niedługo dostaną przesyłki i można całą większą paczkę do Kielc podrzucić/wysłać

EDIT: właśnie mi znajoma napisała, że doszło, więc mamy już dwa pudełka :)
EDIT2: tylko podobno jej mama rozpakowała i dwie saszetki dała ich kotu... no ale jedna szateka, denta stix, zabawka i worek suchej jest

Posted

to super - bo jednej paczuszki faktycznie moze nie opłaca sie wysyłać...
jakby była przygotowywana jakas wysyłak to daj mi prosze znać na pw...:loveu:

Posted

ja zato dziś na przystanku widziałam psa biegającego po ulicy wyraźnie szukał własciciela przelecial raz ulice potem drugi raz i wskoczyła do tramwaju nr 4 z przystanka struga facet chciał go wypchnąc ale tramwaj już ruszył pojechałam za 4 następnym tramwajem ale niewidac było pieska zadaleko niepojechalam bo byłam ze swoim piesek był biały nakrapiany w czarne nierównomierne łatki (chyba ) bo się nieprzyjżalam miał czerwona obróżnke (jak by ktos szukał w tej okolicy psa w xczerwonej obroży prosze mu przekazac te informacje)

Posted

Ok, ale to może potrwać, bo dość długo się czeka na te przesyłki. A jeżeli chęć pomocy moich znajomych nagle wygaśnie i dziwnym trafem nie dostanę od nich pudełek, to może po prostu te dwie da się komuś kto ma szczeniaka na DT w Krakowie (wiem że tamb często ma), ewentualnie jak będzie transport do Kielc to się da, bo dwie to jednak niewiele...

Posted

To oczywiście można przekazać misieek :)

Asior, czy mogłabyś w schronie odwiedzić tą astkę, o której pisała do mnie Dea? Może jakieś zdjęcie, spacer. Dea strasznie się martwi i obwinia za nieudaną adopcję...

Posted

Już mamy trzy paczki, następna znajoma napisała, że przyszło :)
Jeszcze na mojego brata jedna jest pewna (tylko nie wiadomo kiedy będzie) to będą cztery

Posted

a misieek jest z naszych okolic (tzn z krakowa?) - jak potrzeba to ja moge jej podrzucić - zabrac od Ciebie sugarr Twoje paczki i podjechac...
tylko gdzie misieeek rezyduje?

Posted

To ja się trochę wtrącę, bo [B]karusiap[/B] szuka kogoś, kto sprawdzi na moją wielką prośbę. Dobermanka ma być adoptowana z "mojego" schroniska w Cieszynie. Dom jest na ulicy Bandurskiego w Krakowie. Ta Pani może po Lenkę przyjechać tylko w piątek po południu, bo wtedy będzie miała auto. [B]Kiwi[/B] o której dałabyś radę sprawdzić? Jak ten egzamin nie jest bardzo późno, to może wystarczy przed jej wyjazdem. Zawsze można odmówić przyjazd, jeśli okaże się, że coś jest nie tak...:cool3:

Posted

[quote name='AniaB']a misieek jest z naszych okolic (tzn z krakowa?) - jak potrzeba to ja moge jej podrzucić - zabrac od Ciebie sugarr Twoje paczki i podjechac...
tylko gdzie misieeek rezyduje?[/quote]
Bukowno ale jest codziennie w Krakowie bo pracuje na prądniku...