black sheep Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Pilne!!!!! Koło Łagiewnik błąka się wystraszony, strasznie biedny pies, brązowo czarny - pręgowany, średnio duży!!!!! Szczupły ale nie chudy, sierść raczej zadbana, bez obroży. Nie wiem co zrobić:( Dziewczyna która go widziała napisała do mnie i przysłała fotke z komórki [IMG]http://images28.fotosik.pl/1/7ae81a3b7919237amed.jpg[/IMG] Quote
weszka Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Chyba najlepiej jakby ta osoba co robiła zdjęcie mogła poobserwować psa. Czy się błąka bo ktoś go wypuszcza (wspaniała polska metoda samo-wyprowadzania się psów na spacer) czy wygląda raczej na wyrzuconego, zgubionego? Dać mu jeść, pić. Quote
karusiap Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Mam wielka prosbe,czy ktos moglby sprawdzic dom dla dobka??najlepiej do czwartku lub w czwartek...bardzo prosze... Quote
black sheep Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='weszka']Chyba najlepiej jakby ta osoba co robiła zdjęcie mogła poobserwować psa. Czy się błąka bo ktoś go wypuszcza (wspaniała polska metoda samo-wyprowadzania się psów na spacer) czy wygląda raczej na wyrzuconego, zgubionego? Dać mu jeść, pić.[/quote] Pies błąka się. Ona może go przetrzymać do jutra, a później schron:( Quote
black sheep Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='karusiap']Mam wielka prosbe,czy ktos moglby sprawdzic dom dla dobka??najlepiej do czwartku lub w czwartek...bardzo prosze...[/quote] Ja bym może i mogła w pt, bo będę w Krakowie, tylko potrzebuje adres :] no i zestaw pytań Quote
karusiap Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 wlasnie potrzeba najpozniej w czwartek bo w piatek kobieta moglaby juz jechac po psa.....prosze!!!! Quote
AniaB Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 dziewczyny - czy ktoś ma jakies szczeniaki u nas? dostałam właśnie Paczke dla szczeniaczka od pedigree i chętnie podaruje ja na jakies psiaki małe (są 4 saszetki mokrego jedzenia, paczka suchego i zabawka) jak w kielcach wyglada sytuacja - nie wiecie przypadkiem? zapytam jeszcze na wątku starachowickim... Quote
sugarr Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Myślę, że w Kielcach się przyda. Ale może poczekaj jeszcze, ja prosiłam wielu znajomych, może też niedługo dostaną przesyłki i można całą większą paczkę do Kielc podrzucić/wysłać EDIT: właśnie mi znajoma napisała, że doszło, więc mamy już dwa pudełka :) EDIT2: tylko podobno jej mama rozpakowała i dwie saszetki dała ich kotu... no ale jedna szateka, denta stix, zabawka i worek suchej jest Quote
AniaB Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 to super - bo jednej paczuszki faktycznie moze nie opłaca sie wysyłać... jakby była przygotowywana jakas wysyłak to daj mi prosze znać na pw...:loveu: Quote
miniulka91 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 ja zato dziś na przystanku widziałam psa biegającego po ulicy wyraźnie szukał własciciela przelecial raz ulice potem drugi raz i wskoczyła do tramwaju nr 4 z przystanka struga facet chciał go wypchnąc ale tramwaj już ruszył pojechałam za 4 następnym tramwajem ale niewidac było pieska zadaleko niepojechalam bo byłam ze swoim piesek był biały nakrapiany w czarne nierównomierne łatki (chyba ) bo się nieprzyjżalam miał czerwona obróżnke (jak by ktos szukał w tej okolicy psa w xczerwonej obroży prosze mu przekazac te informacje) Quote
sugarr Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ok, ale to może potrwać, bo dość długo się czeka na te przesyłki. A jeżeli chęć pomocy moich znajomych nagle wygaśnie i dziwnym trafem nie dostanę od nich pudełek, to może po prostu te dwie da się komuś kto ma szczeniaka na DT w Krakowie (wiem że tamb często ma), ewentualnie jak będzie transport do Kielc to się da, bo dwie to jednak niewiele... Quote
sugarr Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 To oczywiście można przekazać misieek :) Asior, czy mogłabyś w schronie odwiedzić tą astkę, o której pisała do mnie Dea? Może jakieś zdjęcie, spacer. Dea strasznie się martwi i obwinia za nieudaną adopcję... Quote
Asior Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 tak, tak sugarr wezmę ją w niedziele na spacerek :) i obfoce :P Quote
Anashar Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Asior jak chcesz plakat - 3-4 zdjęcia na maila razem z ładnym opisem(bo w tym dobry nei jestem) i dawaj mi na maila, to zrobie plakacik ;) Quote
sugarr Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Już mamy trzy paczki, następna znajoma napisała, że przyszło :) Jeszcze na mojego brata jedna jest pewna (tylko nie wiadomo kiedy będzie) to będą cztery Quote
AniaB Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 a misieek jest z naszych okolic (tzn z krakowa?) - jak potrzeba to ja moge jej podrzucić - zabrac od Ciebie sugarr Twoje paczki i podjechac... tylko gdzie misieeek rezyduje? Quote
kiwi Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 gdzie ten dom? w piatek mam mega egzamin z chemii polimerow, moze po egzaminie dam rade Quote
Dea Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 To ja się trochę wtrącę, bo [B]karusiap[/B] szuka kogoś, kto sprawdzi na moją wielką prośbę. Dobermanka ma być adoptowana z "mojego" schroniska w Cieszynie. Dom jest na ulicy Bandurskiego w Krakowie. Ta Pani może po Lenkę przyjechać tylko w piątek po południu, bo wtedy będzie miała auto. [B]Kiwi[/B] o której dałabyś radę sprawdzić? Jak ten egzamin nie jest bardzo późno, to może wystarczy przed jej wyjazdem. Zawsze można odmówić przyjazd, jeśli okaże się, że coś jest nie tak...:cool3: Quote
Jagienka Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='AniaB']a misieek jest z naszych okolic (tzn z krakowa?) - jak potrzeba to ja moge jej podrzucić - zabrac od Ciebie sugarr Twoje paczki i podjechac... tylko gdzie misieeek rezyduje?[/quote] Bukowno ale jest codziennie w Krakowie bo pracuje na prądniku... Quote
karusiap Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ehh te egzaminy,ja tez mam w piatek,chyba najgorszy w moim zyciu:( Quote
Dea Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 A ja w przyszły czwartek, i też chyba najgorszy:-( Quote
Recommended Posts