Malgoska Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Gdzie można uzyskać pomoc dla bociana który nie odleciał na zimę ?[/QUOTE] dzwoń do iwoniam ona będzie wiedziała:) Quote
Aga-ta Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [COLOR=#0000ff][B]PILNIE[/B][/COLOR] (bardzo pilnie) poszukuje[COLOR=#0000ff][B] DT dla szczeniaczka[/B][/COLOR]. Czy ktos moze pomoc? [COLOR=#000000](niestety nie mam zdjec, piesek jest maly, czarny)[/COLOR] Quote
missieek Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Aga-ta'][COLOR=#0000ff][B]PILNIE[/B][/COLOR] (bardzo pilnie) poszukuje[COLOR=#0000ff][B] DT dla szczeniaczka[/B][/COLOR]. Czy ktos moze pomoc? [COLOR=#000000](niestety nie mam zdjec, piesek jest maly, czarny)[/COLOR][/QUOTE] suczka czy pies? ogłaszana jest 3 miesięczna czarna suczka, która będzie nieduża, będąca u mojej mamy jest nadmiar chętnych szczepiony? Quote
Aga-ta Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 to jest samiec. Niestety jeszcze nieszczepiony. Ktos przywiazal go do drzewa, obok bylo opakowanie po yogurcie z woda. Kolezanka wychodzi z pracy ok. 16 i nie ma co z nim zrobic. Szczeniak wyrzucony na Slasku. Nie ma problemu z dowozem pieska (tam gdzie bylaby potrzeba) Quote
missieek Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Aga-ta']to jest samiec. Niestety jeszcze nieszczepiony. Ktos przywiazal go do drzewa, obok bylo opakowanie po yogurcie z woda. Kolezanka wychodzi z pracy ok. 16 i nie ma co z nim zrobic. Szczeniak wyrzucony na Slasku. Nie ma problemu z dowozem pieska (tam gdzie bylaby potrzeba)[/QUOTE] czyli nie ma szans na zdjęcia? podesłałabym od razu pytającym Quote
Aga-ta Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='missieek']czyli nie ma szans na zdjęcia? podesłałabym od razu pytającym[/QUOTE] na ta chwile nie, ale zobacze co da sie zrobic Quote
missieek Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 KOCMYRZÓW - jest w stanie ktoś pomóc z wizytą? Quote
Rudzia-Bianca Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Malgoska']dzwoń do iwoniam ona będzie wiedziała:)[/QUOTE] Dzięki , a podasz mi tel na pw ? Quote
iwoniam Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 MOJ NR 515192985 LUB TEN 503 - NA MOIM PROFILU SĄ OBA JEDZ Z NIM NA MAJORA 5B, sprawdzą, czy jest cały A PÓŹNIEJ DZWON WIEM, gdzie się nim zaopiekują [quote name='Rudzia-Bianca']Gdzie można uzyskać pomoc dla bociana który nie odleciał na zimę ?[/QUOTE] Quote
Rudzia-Bianca Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='iwoniam']MOJ NR 515192985 LUB TEN 503 - NA MOIM PROFILU SĄ OBA JEDZ Z NIM NA MAJORA 5B, sprawdzą, czy jest cały A PÓŹNIEJ DZWON WIEM, gdzie się nim zaopiekują[/QUOTE] To nie ja go mam :( Na myślenickim forum ktoś pyta , mogę podać namiary na Ciebie na pw oczywiście ? Quote
Rudzia-Bianca Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='iwoniam']MOJ NR 515192985 LUB TEN 503 - NA MOIM PROFILU SĄ OBA JEDZ Z NIM NA MAJORA 5B, sprawdzą, czy jest cały A PÓŹNIEJ DZWON WIEM, gdzie się nim zaopiekują[/QUOTE] Tak jest jak człowiek ślepy .... Iwoniam, nie ja mam boćka, ktoś na myślenickim forum pyta . Mogę podać namiary na Ciebie ( na pw oczywiście ) ? Quote
Malgoska Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Tak jest jak człowiek ślepy .... Iwoniam, nie ja mam boćka, ktoś na myślenickim forum pyta . Mogę podać namiary na Ciebie ( na pw oczywiście ) ?[/QUOTE] iwoniam przeczyta w nocy, zadzwoń do niej, na pewno sie zgodzi, ona pomaga wszystkim zwierzakom. Quote
Aga-ta Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='Aga-ta'][COLOR=#0000ff][B]PILNIE[/B][/COLOR] (bardzo pilnie) poszukuje[COLOR=#0000ff][B] DT dla szczeniaczka[/B][/COLOR]. Czy ktos moze pomoc? [COLOR=#000000](niestety nie mam zdjec, piesek jest maly, czarny)[/COLOR][/QUOTE] Alarm odwolany. PIESEK MA DOM!!!:) missieek, Rudziu, bardzo dziekuje za chec pomocy:):):) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='Malgoska']iwoniam przeczyta w nocy, zadzwoń do niej, na pewno sie zgodzi, ona pomaga wszystkim zwierzakom.[/QUOTE] Boćka już nie ma :( dzięki . Quote
Rumi. Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [COLOR=#ff0000][FONT=arial black][B]Uwaga! [/B][/FONT][/COLOR][FONT=arial]przeklejam z forum fretkowego [/FONT][URL]http://forum.fretki.org.pl/viewtopic.php?f=24&t=21742[/URL][FONT=arial] "[/FONT][COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Podaję za [/FONT][/COLOR][URL]http://www.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokaz-170[/URL] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Na osiedlu 1000-lecia w Rzeszowie mieszka kobieta, która odpowiada na ogłoszenia ludzi chcących oddać zwierzę w dobre ręce przedstawiając się jako miłośnik zwierząt. Niczego nie podejrzewając ludzie przekazują jej psa lub kota (a wydaje się osóbką dość wiarygodną) myśląc, że oddają naprawdę w kochające ręce. Niestety, jest kobietą wyrachowaną, okrutną i traktującą zwierzęta jak zabawki, które w dodatku szybko się jej nudzą.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]W ostatnich 5 latach przez jej ręce przewinęło się ok. 30 zwierząt różnych gatunków tj. koty, psy, króliki, tchórzofretki itp. Zwierzęta w krótkim czasie znikają bez śladu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Parę lat temu adoptowała ze schroniska psa, po paru miesiącach kota i oba zwierzątka zniknęły. W pierwszy dzień wakacji br. wraz z córką pojawiła się ponownie w schronisku ( w innym kolorze włosów i w dużych ciemnych okularach) chcąc adoptować psa ale została rozpoznana i wyproszona za bramę.Podczas krótkiej wymiany zdań i rozmowy z jej nastoletnią córką usłyszeliśmy, że „ my kochamy zwierzątka ale one same umierają” np. królika zjadł pies, potrącony przez samochód pies zamiast do weterynarza trafił do wanny aż sam zdechł, zaś koty same odchodziły lub cierpiały pozostawione w nie leczonej chorobie. RSOZ chce przerwać ten proceder i zbiera dowody w tej sprawie. Prosimy o kontakt wszystkich którzy mogą nam pomóc. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Kontakt tel.510 170 788"[/FONT][/COLOR] Quote
dorobella Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Szukam osoby, która przejmie ze Słaboszowa jeża, mamy DT w Legionowie i szukamy transportu Kraków-Warszawa, mam przejściowy DT w Miechowie, ale dziewczyna nie ma jak po jeża pojechać. Quote
Faro Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Myśle, ze jest to wazne dla wszystkich krakowskich własciceli psów : [COLOR=#ff0000][SIZE=5]Od kilku tygodni na krakowskich osiedlach: Ruczaj, Dębniki i Borek Fałęcki psy nie mogą czuć się bezpieczne. Ktoś rozrzuca zatrute mięso. W najlepszym przypadku kończy się na podtruciu. Niestety nie wszystkie psy mają tyle szczęścia... [/SIZE][/COLOR] Quote
Faro Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) więcej można przeczytać tu : [url]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/kto-truj******-w-krakowie,1,5271622,region-wiadomosc.html[/url] Edited October 9, 2012 by Faro Quote
Noelle Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Faro, chyba zły link... wyświetla się: [COLOR=#363636][FONT=Verdana]Szukana strona nie istnieje lub została przeniesiona do nowej wersji serwisu wiadomosci.onet.pl[/FONT][/COLOR][COLOR=#363636][FONT=Verdana]Zapraszamy na [URL="http://wiadomosci.onet.pl/"]wiadomosci.onet.pl[/URL][/FONT][/COLOR] Quote
Rumi. Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 o kurcze :/ a moje psy wszystko żrą na spacerach.... chyba w kaganiec będziemy musieli się zaopatrzyć...wystarczy cytat wyszukać w google jeśli się ta strona nie otworzy ;) może ten zadziała [url]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/kto-truj******-w-krakowie,1,5271622,region-wiadomosc.html[/url] Quote
Faro Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='Noelle']Faro, chyba zły link... wyświetla się: [COLOR=#363636][FONT=Verdana]Szukana strona nie istnieje lub została przeniesiona do nowej wersji serwisu wiadomosci.onet.pl[/FONT][/COLOR][COLOR=#363636][FONT=Verdana]Zapraszamy na [URL="http://wiadomosci.onet.pl/"]wiadomosci.onet.pl[/URL][/FONT][/COLOR][/QUOTE] usiłowałam poprawić , ale nadal nie działa ten link - nie wiem dlaczego. Trzeba wpisać w wyszukiwarkę na Onecie " Kto truje psy w Krakowie" . Niestety niektóre psiaki nie przeżyły.... Quote
Noelle Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 linki nie działają faktycznie, ale już widziałam artykuł.. masakra... Quote
Szarotka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='Faro']Myśle, ze jest to wazne dla wszystkich krakowskich własciceli psów : [COLOR=#ff0000][SIZE=5]Od kilku tygodni na krakowskich osiedlach: Ruczaj, Dębniki i Borek Fałęcki psy nie mogą czuć się bezpieczne. Ktoś rozrzuca zatrute mięso. W najlepszym przypadku kończy się na podtruciu. Niestety nie wszystkie psy mają tyle szczęścia... [/SIZE][/COLOR][/QUOTE] Czytalam o tym rowniez na f.b. Quote
Jagienka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [INDENT]Bazar z [B]nowymi książkami za jedyne 10 zł[/B], pamiętajcie, że święta tuż tuż warto pomyśleć o prezentach!!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233283-NOWE-KSIĄŻKI-za-10-zł!!!!!-SZOK-do-21-10-godz-17-na-Kraków[/URL] [IMG]http://i45.tinypic.com/333jolu.jpg[/IMG] [IMG]http://i48.tinypic.com/abgluc.jpg[/IMG] Viviane Moore: Dzicy wojownicy Stephen M.R. Covey: Szybkość zaufania. Jak dzięki zaufaniu przyspieszyć sukces w biznesie Brakoniecki K.: W Bretanii Staniszewska Z.: Czarownica z Radosnej Purzycki J., Słowiński P.: Doktor Szu Purzycki J.: Wielki Szu Yu Charles: Jak przeżyć w fantastycznonaukowym wszechświecie Ulatowska M.: Przypadki pani Eustaszyny Pachl-Eberhart: Cztery minus trzy. Jak powracałam do życia po utracie najbliższych Kisielewski S.: Pisma i felietonu muzyczne, t. 1 Marias J.: Twoja twarz jutro O przywództwie. Harvard Business Review Polska. 10 tekstów światowych autorytetów Klaussmann L.: Tygrysy w porze czerwieni Yanes J.: Jeśli się nie obudzę Jędryka S.: Miłości mojego życia Eric-Emmanuel Schmitt: Ulisses z Bagdadu (egz. Próbny) Szminka na koszuli. Wojna na słowa Krames J.: Jacka Welcha leksykon przywództwa Heller J.: Załatwić byłego Zygmunt M.: Lata walk ulicznych Rybakowski J. Oblicza choroby maniakalno-depresyjnej Juul J.: Siadamy do stołu Barbeau A., Scott M.: Wampiry Hollywoodu Islandia. Przewodnik nieturystyczny – Krytyka Polityczna [/INDENT] Quote
Camara Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Od 2-3 tygodni w rejonie ul. Ciepłowniczej (przecznica Nowohuckiej) błąka się mikropiesek (prawdopodobnie suczka), wyglądem przypomina ratlerka. Jest płochliwy i nieufny. Wszelkie próby złapania kończą się niepowodzeniem. Był wzywany pracownik schroniska z siatką, ale też się nie udało. Klatka-łapka nie bardzo wchodzi w grę, bo tu jest dużo kotów. Psiak już przypomina szkieletorka. Jeżeli ktoś miałby rozsądny pomysł lub jest z tego rejonu miasta i udało by mu się złapać psinę proszę o kontakt, mogę go przygarnąć na DT Quote
Recommended Posts