Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']dziewczyny jak macie jakies plakaty zrobione to wyslijcie do mnie na maila lub do pani alicji bo ma miejsce w kiosku i moze je wystawic.
:loveu:[/quote]
Super!!! To ja wyślę od razu do Pani Alicji :):oops:

Posted

[quote name='weszka']Wszystkich chętnych zapraszam jutro tj. sobota 23 maja o godz. 17 na Festiwal Zupy na Placu Nowym :p W tym roku wraz z grupą moich przyjaciół serwować będziemy smakowitą zupę z grubej ryby :razz:
Dla znajomych twarzy z dogo wydaję zupę poza kolejką :diabloti:[/quote]

weszki zupa sprzed dwóch lat była super!!
polecam :D tylko trzeba być pierwszym bo zupy szybko brakuje :loveu:

Posted

Kiwi potrzebujemy 300 na operację nowotworu u Bonusia może zrobisz jakąś akcję cegielkową... bo nieciekawie jest . nie ma kasy same długi

Posted

Dostałam odpowiedź na takie ogłoszenie:
[I]
Pusia

Sunieczka jest dość młoda, ma ok 2 lata.
Jest bardzo nieśmiała - źle znosi pobyt w schronisku. Cały czas siedzi w
budzie.
Łagodna, zdrowa klinicznie, przylepka tylko nieśmiała, dała się wytarmosić
i wycałować, tylko nie jest na razie strasznie wylewna ale zupełnie
łagodna.[/I]

[SIZE=5]może ktoś kojarzy pieska???? ja zupełnie nie mam pojęcia co to za Pusia.
kto pisał to ogłoszenie ???[/SIZE]

odpowiedz na ogł. prześlę na pw, tylko nie wiem komu :p

Posted

POMOCY!

pilnie potrzeba przynajmniej 300zł na operację Bono, spróbujemy uratować mu życie
czy ktoś może dorzucić grosik?

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-malenki-szorsciak-jest-zle-ma-zmiany-nowotworowe-w-przewodzie-pokarmowym-134774/[/url]

Posted

[quote name='AgaG']Kiwi potrzebujemy 300 na operację nowotworu u Bonusia może zrobisz jakąś akcję cegielkową... bo nieciekawie jest . nie ma kasy same długi[/quote]

jasne, zrobie dzisiaj w nocy

Posted

[quote name='kiwi']jasne, zrobie dzisiaj w nocy[/quote]

dzieki
:loveu:

Posted

[quote name='kiwi'][IMG]http://images38.fotosik.pl/114/432867a2ff896de1med.jpg[/IMG]

taka kruszynka jest u agnieszki do zahira :)
młodziutka, 5 kilo, łagodna i lubi dzieci :)
błakała się długo pod krakowem[/quote]

to ta sunia była wczoraj w kundlu?
śliczna, malutka, grzeczna. bardzo cicha.
chyba trochę smutna?

P.S. ona naprawdę uwielbia dzieci :loveu:

Posted

[B][SIZE="4"]PILNIE POTRZEBA ZE DWA BUTY DLA PISTACJI...[/SIZE][/B]
Bo w schronisku jest tylko jeden i jak się go pierze po spacerze to na drugi dzień nie zawsze przeschnie.....

Nie ma któraś z was jakich butów na zbyciu... tylko muszą byc grube bo Pistacja je bardzo zdziera bo trze tą łapą cały czas o podłoze...

Posted

a to musza byc prawdziwe buty psie? bo sa bardzo drogie
ja mojemu demonowi codziennie zakładam świeżą skarpeteczkę dla dzieci, taka podgumowaną.

Posted

[quote name='kiwi']a to musza byc prawdziwe buty psie? bo sa bardzo drogie
ja mojemu demonowi codziennie zakładam świeżą skarpeteczkę dla dzieci, taka podgumowaną.[/QUOTE]

Kiwi... muszą :( bo ona skarpetkę by rozdarła po chwili spacerku, no i skarpetka jest za miękka, nie ochroni rany... ona ma otwartą ranę , na duzej powierzchni, i samo ocieranie o ziemię powoduje krwotok.. a but jest gruby i nie wyczuwa sie w nim podłoza....

to wygląda tak

[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/3105/dsc02918.jpg[/IMG]

[IMG]http://img518.imageshack.us/img518/5118/dsc02911.jpg[/IMG]

[quote name='malawaszka']Asior a pytałaś Taks? Ona robi takie cuda przecież![/QUOTE]
nie , nie pytałam ....
nie wiedziałam,z e robi coś takiego.. Tyle że obawiam się, ze to muszą byc takie specjalne buty. Ten co jest w schronisku, jest taki jakby pół m,ateriałowy a pół skórzany.... to skórzane jest właśnie od góry i od dołu buta....
Ponoć anashar ma jakieś buty dla niej, ale niestety nie odpowiada na esy ani nie ma kiedy dostarczyć tego,....

Posted

o matko, trzeba najpierw wyleczyć te rany. czemu ona trze tą łapa ma jakiś niedowład?
musi mieć zrobiony cały czas opatrunek np z maścią z witamina A, albo pudrem propolisowym, ja robię takie mojemu demonowi. tylko to trzeba zmieniac codziennie a w schronisku pewnie nie ma kto sie tym zając.
jak się dobrze przyklei do łapy to taki opatrunek z gazy, bandażu i oblepiony dookoła grubo plastrem wytrzyma cały dzień.
matko, ta sunia nie może miec takich ran przecież i jeszcze na spacery chodzić :(
co za dramat :(

Posted

Buty się przydadzą ale przede wszystkim trzeba wyprowadzać Pistację tylko na trawę. To samo robiło się Adzie i innym psom z niedowładem tylnych łap. Pies nie staje na łapie tylko ciągnie ją za sobą i łapa podwija się w tył, przez co szoruje nią po betonie i błyskawicznie zdziera skórę. Wystarczą dwa-trzy kroki, żeby skóra wyglądała jak na zdjęciu. Będzie się otwierała za każdym razem kiedy pies trafi na twarde podłoże.

Posted

[quote name='Asior']
Ponoć anashar ma jakieś buty dla niej, ale niestety nie odpowiada na esy ani nie ma kiedy dostarczyć tego,....[/quote]
Nie miałem już kasy żeby zadzwonić, ani czasu wcześniej, bo dopiero teraz mam wolne. Jutro podam buty Agamice. No i te buty podarowała Kropcia ja je tylko przekazuje dalej ;)

Posted

[CENTER][B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/cos-dla-milosnika-psow-nie-tylko-na-krk-do-31-v-138434/#post12338392"]Bazarek dla miłośników psów[/URL][/SIZE][/B]

z rzeczami przekazanymi przez Majku :)
[/CENTER]

Posted

[quote name='kiwi']o matko, trzeba najpierw wyleczyć te rany. czemu ona trze tą łapa ma jakiś niedowład?
musi mieć zrobiony cały czas opatrunek np z maścią z witamina A, albo pudrem propolisowym, ja robię takie mojemu demonowi. tylko to trzeba zmieniac codziennie a w schronisku pewnie nie ma kto sie tym zając.
jak się dobrze przyklei do łapy to taki opatrunek z gazy, bandażu i oblepiony dookoła grubo plastrem wytrzyma cały dzień.
matko, ta sunia nie może miec takich ran przecież i jeszcze na spacery chodzić :(
co za dramat :([/QUOTE]
kiwi.. Ta łapka to była z pierwszego mojego z nią spaceru kiedy jeszcze nie było tego porządnego buta który teraz jest w schronie ( jeden)
Teraz po spacerze w tym bucie nie ma przynajmniej sieczki na nodze, bo jak się wyjdzie bez niego to poprostu krew sika na wszystkie strony.....
Nie ma szans, zeby miała jakikolwiek opatrunek , bo w szpitaliku nie ma fizycznie jej jak co chwile doglądać, zeby tego nie rozwalała..
Nawet, jak by założyć jej kołnierz i łapa się podgoi, to i tak sobie ją rozwali na pierwszym spacerze...
Ja już jej bez buta nie wezmę, ale czasem jak się nie przypilnuje innego wolontariusza to zdarza sie, ze pistacja wychodzi bez niego i wtedy jest dramat.
Postaram się jej posypywać tym pudrem (jak uda mi się na niego uciułać), ale tak jak mówie, ona przez to, ze jest zamknięta wypada ze szpitala jak opentana.. jest problem, zeby ją utrzymać, tak ciągnie :shake:
ONA MUSI IŚĆ DO DOMU, bo inaczej nie będzie wyjścia z tą łapką, bo jej to zacznie gnić :placz:

Posted

DZIEWCZYNY.... PILNA SPRAWA.. WPRAWDZIE NIE U NAS, ALE NA ŚLĄSKU.....
SUNIA MA 1,5 tyg i zostanie ZLIKWIDOWANA!!!!

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-letnia-w-typie-sznaucera-dzieci-zakopano-ma-1-5-tygodnia-inaczej-lopata-w-leb-138466]2 letnia w typie sznaucera,dzieci zakopano,ma 1,5 tygodnia inaczej łopatą w łeb - Dogomania Forum[/url]

WESZKA... to sznaucerowata sunia!!!!

Posted

[quote name='Asior']
Ja już jej bez buta nie wezmę, ale czasem jak się nie przypilnuje innego wolontariusza to zdarza sie, ze pistacja wychodzi bez niego i wtedy jest dramat.
[/quote]

nie wiem czy ten wolontariusz nie ma rozumu?
trzeba wszystkim wszystko tłumaczyć? :roll:

Posted

Bardzo pilna sprawa. Trzeba zrobić zdjecia psom z ul. Daszyńskiego. Opiekun jest niepełnosprawny. Ma 8 psów (dwa dorosłe i 6 szczeniąt). Szczeniakom grozi schronisko z uwagi na zdecydowany sprzeciw sąsiadów wobec tak dużej liczby zwierząt.

Posted

[quote name='Frotka']Bardzo pilna sprawa. Trzeba zrobić zdjecia psom z ul. Daszyńskiego. Opiekun jest niepełnosprawny. Ma 8 psów (dwa dorosłe i 6 szczeniąt). Szczeniakom grozi schronisko z uwagi na zdecydowany sprzeciw sąsiadów wobec tak dużej liczby zwierząt.[/quote]

Ja mogę podjechać ok 18-tej, tylko przydałby się ktoś do pomocy żeby pieski potrzymać, pogłaskać jak będę robił zdjęcia.
Kto chętny ? Preferuję osoby mieszkające w Nowej Hucie lub na trasie Huta > Daszyńskiego
Chętnych do pomocy proszę o kontakt 609663871

Posted

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu , znów bezdomna sunia z dziecmi :shake:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-sunia-5-szczeniat-z-szopki-na-narzedzia-138493/#post12343613[/URL]