Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"24 stycznia w klubie Masada (ul. Skawińska 2 zaraz przy ul. Krakowskiej) organizujemy imprezę charytatywną (wykup źrebaków idących do rzeźni + zbiórka gadżetów dla schroniska w Krakowie). Zagra ok 10 składów "samodzielnych" MCs krakowskich i pewne pozakrakowskie znane persony + wizualizacje na żywo i after party. Wstęp 10pln/5pln + gadżet dla schroniska. Klimat - hip-hop, drum'n'bass i nie tylko."

Takie info dostałam od kolegi i przekazuje dalej bo szczytny cel :)

Posted

[quote name='sugarr']Słuchajcie ja karmiłam dwa szczeniory w zeszłe wakacje, jakoś chyba do 4 tygodnia trzeba je karmić z butelki, więc to jeszcze 2 tygodnie latania do psiaków co parę godzin, nie wiem jak to wygląda w schronisku, ale bez tego pies po prostu umiera.
Mogę tego malucha odkarmić jeżeli nic lepszego się dla niego nie znajdzie.
Asior, taka suka podczas urojonej ciąży może odkarmić szczeniaka, ale trzeba dodatkowo go podkarmiać, bo nie jest to mleko pełnowartościowe)
Z tym, że [B]będę potrzebowała sponsorów na mleko i jakieś podkłady do legowiska[/B].[/quote]

mogę kupić podkłady w aptece- to takie jak dla chorych-tak? A jakie mleko jedzą takie pieski? Proszę informację na PW jeśli pomoc będzie potrzebna :)

Posted

[quote name='irenaka']Asia! Dasz sobie spokój z tą "panią"?:mad:;)[/QUOTE]
anooo.. ja zawsze mam z tym problem :)
[quote name='irenaka']Charcik już zgłoszony do Ambry. Będzie miał DT a może DS.[/QUOTE]
superaśnie :multi:
[quote name='irenaka']A do Kundla nie wysyłam zdjęć, bo moje się nie ukazują.[/QUOTE]
ojej.. czemu??? Jak by coś to ja mogę wysyłać :cool3:
[quote name='irenaka']Czy te psiaki z Olkusza będziesz wklejać na ten wątek?
Może założyć im osobny?[/QUOTE]
chciałam właśnie założyć im osobny
[quote name='Camara']Czy ktoś z Nowej Huty wybiera się w czwartek do "Kundla..."?
Chciałabym podać "przesyłkę kurierską" :p - leki dla kaukaza Borysa[/QUOTE]
no ja właśnie mam ten sam problem, bo mam leki dla kaukaza i zapomniałam ich podać w ostatni czwartek :/
Ja jeszcze niewiem czy będe jechać do programu, dam znac wieczorem

Posted

Tak, podkłady zwykłe z apteki to około 3-4zł za kilka sztuk, ale tego trzeba sporo przy takim osesku
A mleko specjalne dla szczeniąt w cenach (zależnie od firmy oczywiście) od ok 20zł za 0,5kg do 30zł za 350g :)

Gdybym była potrzebna temu pieskowi, to się odezwę na PW w sprawie sponsoringu :cool3:

Posted

[quote name='sugarr']Słuchajcie ja karmiłam dwa szczeniory w zeszłe wakacje, jakoś chyba do 4 tygodnia trzeba je karmić z butelki, więc to jeszcze 2 tygodnie latania do psiaków co parę godzin, nie wiem jak to wygląda w schronisku, ale bez tego pies po prostu umiera.
Mogę tego malucha odkarmić jeżeli nic lepszego się dla niego nie znajdzie.
Asior, taka suka podczas urojonej ciąży może odkarmić szczeniaka, ale trzeba dodatkowo go podkarmiać, bo nie jest to mleko pełnowartościowe)
Z tym, że [B]będę potrzebowała sponsorów na mleko i jakieś podkłady do legowiska[/B].[/quote]

I ja się dołożę do tego mleczka, tym bardziej, że mam wyrzuty sumienia, że moja Amiga się nie może przydać. Niestety już jej zaczęłam podawać Galastop :-(
Proszę o nr konta na pw

Posted

[quote name='AMIGA']I ja się dołożę do tego mleczka, tym bardziej, że mam wyrzuty sumienia, że moja Amiga się nie może przydać. Niestety już jej zaczęłam podawać Galastop :-(
Proszę o nr konta na pw[/quote]
Na razie ja w ogóle nie wiem czy się "przydam", trzeba poczekać aż autorka postu o tym maluchu przeczyta moją propozycję :) Ale w razie czego dam PW

Posted

[quote name='sugarr']Na razie ja w ogóle nie wiem czy się "przydam", trzeba poczekać aż autorka postu o tym maluchu przeczyta moją propozycję :) Ale w razie czego dam PW[/quote]
Maluszek juz poszedl na wykarmienie ,a schronisko w takich wypadkach zawsze daje mleko do karmienia ,to tak na przyszlosc wiec lepiej od razu podejmowac decyzjie jesli ktos moze sie zaopiekowac bo tutaj czas gra role.
jednak bardzo dziekujemy za chec pomocy;)

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Maluszek juz poszedl na wykarmienie ,a schronisko w takich wypadkach zawsze daje mleko do karmienia ,to tak na przyszlosc wiec lepiej od razu podejmowac decyzjie jesli ktos moze sie zaopiekowac bo tutaj czas gra role.
jednak bardzo dziekujemy za chec pomocy;)[/quote]
To cieszę się, że maluchem ma się kto zająć :)

Posted

[quote name='weszka'][EMAIL="Ank@2"]Ank@2[/EMAIL] dziękuję za namiar, Skipi jest u mnie ale jest już zarezerwowany :razz:
A co to za sznaucerka? Ma tatuaż, chip? Masz zdjęcia?[/quote]

Sznaucerka już w domu :loveu:

Posted

[quote name='karusiap']czy ktos da rade pilnie zrobic wizyte przedad. na Dywizjonu??[/quote]

Przecież ja mieszkam na Dywizjonu! Tylko ja bym mogła jutro, bo w piątek wyjeżdżam. Ale tak szczerze mówiąc, to nie chciałabym tego robić sama

Posted

[SIZE=4][COLOR=red]LEKI DO ODDANIA :[/COLOR][/SIZE]

TOBRADEX - krople do oczu 5 ml

CHITOPAN - żel do pielęgnacji i wspomagania gojenia ubytków tkankowych u zwierząt 75 ml ( ważny tylko do marca! )

Missieek , nie potrzebujesz ?

Posted

wczoraj wzielam psa spod bloku z Kuznicy Kollatajowskiej. Podobno przyjechal autobusem za dziewczynka z Debnik. Piesek jest maly, mlody (max 2-3 lata), koloru bardzo ciemnej czekolady-wpadajacej w czern, siersc dluzsza. Jego siersc jeszcze lsni, ale jest bardzo, bardzo chudy, wycienczony, a pazurki ma zdarte az po poduszki. Musial mieszkac w domu, bo doskonale wie do czego sluza fotele i lozko:)
Moze ktos slyszal o takiej zgubie?
Jutro postaram sie umiescic jego zdjecia

Posted

[quote name='Patia'][SIZE=4][COLOR=red]LEKI DO ODDANIA :[/COLOR][/SIZE]

TOBRADEX - krople do oczu 5 ml

CHITOPAN - żel do pielęgnacji i wspomagania gojenia ubytków tkankowych u zwierząt 75 ml ( ważny tylko do marca! )

Missieek , nie potrzebujesz ?[/quote]

a krople otwarte czy nie? bo pewnie otwarte to 4 tygodnie wazne
chitopan mam

Posted

strzykawki: najwiecej idzie 2ml, ale przydadza sie tez 5, 10, 20
igly: najczesciej 0,7 (30mm) i 0,5, ale i 0,9 sie przydaja

i jeszcze strzykawki insulinowki sie przydaja, tylko wazne aby mialy sciagane igly (czyli takie pojedynczo pakowane)

Posted

[quote name='AMIGA']A czy komuś się przyda żwirek dla kotów? Moja koleżanka pożegnała niestety staruszeczka kiciusia. Zostało po nim trochę żwirku - ktoś reflektuje?[/quote]

:diabloti:Chętnei do tego żwirku u koleżanki dołożę kiciusia, żeby żwirek się nie marnował.

Posted

[quote name='mar.gajko']:diabloti:Chętnei do tego żwirku u koleżanki dołożę kiciusia, żeby żwirek się nie marnował.[/quote]
Ha! Od razu o tym pomyslałam, ale niestety kolezanka ma już dwa przygarnięte psy, z których jeden niestety nie dałby spokoju kiciusiowi:shake: