Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pod DT rozumiem pobyt psa w domu do momentu znalezienia mu domu.
Wiem, że taka tułaczka nie jest dobra :placz:
Zaraz piszę smsa do tej pani. zobaczymy.....

Jeszcze jedno najważniejsze pytanie. Czy sunia zostaje w domu ? tzn. czy nie szczeka, wyje ?
bo ta pani ma 'fajnych' sąsiadów i dzwonią po straż miejską.

Posted

[quote name='Ank@2']ja naprawdę nic nie obiecuję - szansa jest 10 %
na ile Perełka musiała by być u tej osoby ? To miałby być normalny DT ? - na to nie ma szans.
Na kilka dni może się da uprosić, ale wątpię a już na normalny DT na 100% nie.[/quote]
Aniu no hmmm nie wiem, bo niby są ludzie zainteresowani to tu to tam, bo młoda, bo nieduża itd, ale to się rozpływa zaraz :cool1: Ona ma teraz cieczke i to tez jest kłopotliwe... to by raczej o normalny DT chyba chodziło, bo tez tak wiesz pare dni tu pare dni tam to dla niej nie za dobrze, a my nie mamy jej żywcem gdzie dac... ani teraz, ani za pare dni, ani wcale...
no chyba, że coś by wyfruneło z hotelowego gniazda do domu, bo mamy tam teraz na swoim utrzymaniu 5 psów, w sobote Max po prawie 4 miesiacach wrca z adopcji bo ludzie nie mają dla niego czasu :shake:
To się wyżaliłam... tutaj ostatnio wszyscy się żalą... niech się coś w końcu ruszy w adopcjach :placz:

Posted

ja też mam fajnych sąsiadów...ale dotąd nie narzekali na Perełkę, zostawała sama na kilka godzin i nic nie nabroiła - kochana psina, najspokojniejsza, jak wtuli się w kącik kanapy i jej dobrze :) grzeczniutka na spacerach (tylko na smyczy!)

Posted

nie mam odpowiedzi na smsa :shake:
gdyby odpowiedziała i zgodziła się na pieska to do kogo mam pisać i ew przekazać telefon???
jeszcze jutro w szkole ją przycisnę (to moja nauczycielka) gdyby się wahała:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Ank@2']nie mam odpowiedzi na smsa :shake:
gdyby odpowiedziała i zgodziła się na pieska to do kogo mam pisać i ew przekazać telefon???
jeszcze jutro w szkole ją przycisnę (to moja nauczycielka) gdyby się wahała:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Aniu do mnie 507 058 628,
Slicznie Ci dziekuje:loveu:

Posted

[quote name='Ank@2']
jeszcze jutro w szkole ją przycisnę (to moja nauczycielka) gdyby się wahała:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
:lol::lol::lol: a żadnych konsekwencji tego przyciskania nie będziesz mieć w dzienniku?

Posted

to bardzo fajna osoba. nigdy nie miała psa ale po jednej nocy kiedy Gaworek był u niej widziałam, że nie za bardzo chciała się z nim rozstawać. Niestety psiak strasznie wył zostawiony sam.
Po za tym takie 'przyciskanie' to nic w stosunku do tego co my robimy :cool3:

Posted

niestety nic z DT :shake: dostałam takiego smsa;
'Ani, nie najlepiej się czuję. Nie dam rady'

dodatkowo znalazłam psa na za dużej kolczatce i kablu :mad::mad:
Bida ma tylko kilka dni, potem schron

Posted

Znalazlam taka prosbe na watku uslugowym.Moze sie komus przyda, wpadloby cos na psiaki. Wklejam post a tu jest oryginal na watku uslugowym [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102410&page=34[/URL]
To podkreslenie na czerwono to moja robota;)

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/statusicon/post_new.gif[/IMG] Wczoraj, 00:29 #[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10812186&postcount=332"][B]332[/B][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=50751"]Aga & Amber[/URL]
[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/ranks/2dogomaniak.gif[/IMG]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=50751"][IMG]http://static.dogomania.pl/forum/customavatars/avatar50751_11.gif[/IMG][/URL]

Miasto: Londyn

[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Do osób z Krakowa ,mam nietypowa prosbe ,Dwa miesiace temu bylismy z córka w Krakowie i w okolicach koscioła Mariackiego konkretnie tył i lewy bok jak sie stoi przodem do koscioła ,niestety nie pamietam dokładnej lokalizacji ale wracałysmy z pod dworca.Widziałysmy u jubilera mała głowke psa wykonana z bursztynu.Skłep był dosc duzy ,po lewej idac do rynku .Przywieszki były umieszczone w pierwszej na prawo gablocie od drzwi. Gdzyby komus sie chciało poszukac [COLOR=red][B]oferuje [/B][/COLOR][COLOR=red][B]oprócz zwrotu kosztów 50 zł na wskazanego psa.[/B][/COLOR]
Andzelika ma za dwa tygodnie urodziny wiem ze bardzo chciałaby dostactą przywieszke ,wtedy było duzo turystow i po 15 min.czekania na obsługe zrezygnowałysmy bo sie spieszyłysmy

Posted

Podaję rozliczenie: Nie licząc 100 które jest u mnie wpłacone, ale jest karusiap od Majki dane na rudego psa) mam 100 dziś wpłacone przez Weszkę z jej bazarku na moje konto. niestety oprócz tego na koncie które użyczam dla psów nic.. długi hotelowe rosną..:placz::placz:jak zawiozę fatury do tweety, to suma która jest na Afn zbierana na maksa oczywiscie pójdzie na Maksa, który jest u weta co tydzień .. tak wiec za hotel nie ma z czego zapłacić..:placz:

Posted

Chcialam poniesc lekki alaram,,,,taki malutki dramacik mamy i bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu...psow jest masa...nie liczac ogonow AgiG,agamiki,AMIGI,Amicusow,liryki...(nie wiem kto jeszcze ma psy bo licze tylko Wieliczke,w innych hotelikach sie gubie:oops:), mamy z Jagienka na dzis stan 6 psow,ktory do wtorku zamienia sie w 8....a 2 czekaja w pijackiej melinie:(

[COLOR=red][B]HELP!!![/B][/COLOR]

Nie musze mowic ,ze placic nie ma za co...

Posted

Dołączam się do apelu Karusiap.. jestem też przerażona, co będzie dalej.. ja mam w hotelu 4 psy nizapłacone od dawna, ale i te które wyszły również są niepopłacone ..(Lisek, częściowo Borys , częściowo negri) praktycznie jestem sama ze wszystkim, a w domu cztery mocno stare psy, w tym chora na nerki Zośka, z którą trzeba non stop wychodzić na si..bez pomocy nie dam rady.. :-(:-(

Posted

dziewczyny ja też chętnie służę pomocą w pielęgnacji psów czy wyprowadzaniu na spacer ale jestem z Myślenice więc powiedzcie do której z was mam się zgłosić i jak gdzie dojechać / w grę wchodzi czas po pracy tj od 16 lub sobota i niedziela/.

Posted

karusia u Jagienki lezy jeszcze masa rzeczy ode mnie na bazarek, zanim urodzilam siedzialam w domu i wystawialam, teraz siedze na necie jak karmie dziecko i pisze jedna reka wiec dosc ciezko mi wystawiac bazarki...

Posted

[quote name='j3nny']a jak mozna pomoc w ogole, oprocz pieniazkow?[/quote]
bardzo potrzebne jest ogłaszanie psów, które mamy pod opieką w hotelu (większośc linków jest na stronie pierwszej tego wątku) robienie plakatów czy choćby plakatów do pobrania, bo czasem ktoś się zlituje i wydrukuje.
szukanie domów to sprawa szalenie pilna. niektóre psy czekają na dom w hotelu wieki np. Bendzi sznaucerek stary!! bez pomocy większej liczby osób nasza pomoc stanie się niemożliwa..:-(:-(:-( ja tu jeszcze chciałam dodać, że przecież nie piszę o tym za każdym razem, ale oprócz moich psów 4 i psów w hotelu 4 mam takie psy, które mają domy, ale domy gdzie wciaz trzeba pomagać.. jeżdzić do weta, wozić gdy chorują itd.. ja powoli padam:placz:

Posted

[quote name='majka50']dziewczyny ja też chętnie służę pomocą w pielęgnacji psów czy wyprowadzaniu na spacer ale jestem z Myślenice więc powiedzcie do której z was mam się zgłosić i jak gdzie dojechać / w grę wchodzi czas po pracy tj od 16 lub sobota i niedziela/.[/quote]
majka50, różne są hotele, w których możesz pomagać... my akurat pomagamy w Wieliczce i jeździmy najcześciej z AMIGĄ :loveu:
dzisiaj np się umawiamy o 16:30 w hucie, ale myślę, że jak dla Ciebie to wyprawa prawie to lepiej w weekend, wtedy też czasami cioteczki jeżdżą i często się ogłaszają z tym wątku :)

[quote name='j3nny']a jak mozna pomoc w ogole, oprocz pieniazkow?[/quote]
ogłaszać, ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać, w necie, czasami mamy wydrukowane plakaty więc wieszać... a także opieka nad psiakami, spacery, czesanie, kąpiele, oswajanie, nauka chodzenia na smyczy... etc

Posted

[quote name='mar.gajko']Czy ktoś jedzie w sobotę i/lub niedzilę do hotelu w Wieliczce w godzinach popołudniowych?
Chętnie bym się zabrała :)[/quote]
wszystko zalezy od tego, czy będą sensowne telefony w sprawie czarka.. gdyby tak, to bym jechała z Olą i fam Ci znać smskiem

Posted

[quote name='Perfi']karusia u Jagienki lezy jeszcze masa rzeczy ode mnie na bazarek, zanim urodzilam siedzialam w domu i wystawialam, teraz siedze na necie jak karmie dziecko i pisze jedna reka wiec dosc ciezko mi wystawiac bazarki...[/quote]
Perfi większość jest wystawiona, może z 10 rzeczy nie jest, niektóre rzeczy czeką na jesień bo w lecie się swetry i płaszcze raczej nie sprzedają... ;)