Anetka83 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 no to pasowałoby chyba uzupełnic pierwszy post o tą informację... że nalezy wpisac w przelewie imię psa... bo ludzie wpłacajac na kraków myslą że to idzie na wszystkie psy...i jest jakos rozdzielane Quote
Tweety Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 powiem inaczej. AgaG zarządza skarpetką "psy Krk" ,tak jak ja się "rządzę" kocią, i my się jej nie wtrącamy na jakie psy to idzie, resztę musicie uzgodnić między sobą. Quote
Anetka83 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 z tego co napisała Foksia...wszystko już chyba jasne Quote
kiwi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 takie podzielenie skarpet wynika jeszcze z "historycznych wzgledów", wtedy psami w krakowie zajmowalam sie ja, agaG, patia i amicusy, amicusy maja swoje konto, aga i ja mialysmy swoje. potem dochodzily nowe osoby (chwała) i dlatego nowe skarpety byly juz zakladane na poszczegolne psy, bo trudno zebym ja i aga zajmowala sie wszystkimi psami w krakowie. na watku kazdego psa napewno jest napisane ze ma takie a takie konto, sylwinka jak robila bazarki na psy krk, to mowila ze kasa pojdzie na psy pod opieka agiG aga, te psy, tkore sa pod moja opieka to narazie nie licz, place za nie z pieniedzy zebranych na teatr i jakis pomocy ktore dostaje z roznych zrodel, wiec tutaj jest luz za wizyte steny i badania u weta tez zaplace btw, tosia jest u mnie z powrotem. gdzie sie dopisuje do zcarnych kwiatkow? Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='Tweety']powiem inaczej. AgaG zarządza skarpetką "psy Krk" ,tak jak ja się "rządzę" kocią, i my się jej nie wtrącamy na jakie psy to idzie, resztę musicie uzgodnić między sobą.[/quote] Agniesiu przeciez wiesz ,ze wszystkie psy ktore wycjagaja jagienka ,Karolina ,ja,Irenka czy inni nie sa obiete tymi pieniazka. Dlatego poprosilam cie niedawno o pomoc w wyciagnieciu i utrzymaniu starszej suczki mani z lapką do operacji bo nie mielismy pieniazków na to ,bo wiekszośc wydatkow na utrzymanie psow ,ktore ja wyciagam z Irenka sa finansowane z naszych własnych portfeli (Irenka jednak pokrywa wiekszośc wydatkow). Jeżeli jest juz wszystko wyjaśnione to moze ktos chciałby wspomoc finansowo Ruda suczke z padaczka ,ktora jest w hoteliku na Łuzyckiej , a ktora bedzie dzisiaj na filmiku w kundlu. Niestety Irenka czasowo musiala sie wycofac wiec nie mam funduszu na pomaganie wiekszej ilości psów ,a dzisiaj wyciagam jeszcze frezelka i jak nie pojdzie do domu tez musze go wziaśc do hotelu ,a jeszcze tyle bid czeka w schronisku np.Slepy gawronik. Quote
agamika Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Ja tez byłam przekonana ze pieniądze ze skarpety ida na wszystkie krakowskie psy . Odiego np nigdy nie liczyłam bo jest pod opieką OwP . Ale skoro tak nie jest to wg mnie taka informacja powinna byc w pierwszym poscie na które psy ida pieniadze ze skarpety psy krk , a przy reszcie linków powinny byc podane dane skarpety danego psa, skoro na niego zbiera sie osobno, wtedy wszystko bedzie jasne i przejrzyste dla wpłacających . Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Trzeba tutaj napisac ,że najwięcej i największe bidy wyciaga AgaG ,podejmuje sie wyciagania weteranow tak jak jest teraz ,wyciagneła Stene i merlinke ,ktore w schronisku byly od 2000 roku, oraz wiele innych bied z innych schronsik. Quote
Anetka83 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 ale nikt nie ma zamiaru umniejszac tutaj AdzeG. Chwała jej za to co robi :loveu: Tylko ludzie chca i powinni wiedziec na jakie psy tak na prawde ida pieniadze ze skarpety krk... i że tak na prawde nie ida na wszystkie psy tutaj umieszczone Quote
irenaka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 "Tylko ludzie chca i powinni wiedziec na jakie psy tak na prawde ida pieniadze ze skarpety krk... i że tak na prawde nie ida na wszystkie psy tutaj umieszczone" Niestety z bólem serca to obserwuję, że faktycznie nie wszystkie psy są brane pod uwagę z tego wątku. Być może wynika to z tego, że faktycznie zawsze tej kaski jest mało. Ale boję się, że przez brak informacji darczyńca który wpłacił na psa z tego wątku, żyje w świadomości, że pomógł a niestety trafiła kasa gdzie indziej. Quote
liryka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 UWAGA, UWAGA !! poszukiwana ciotka (lub wujek), który bedzie dzielnie wspieral Amige podczas wizyty prawie-przyszlego wlasciciela Pankracka i zrobi mu pranie mozgu. Wizyta jutro ok. 10 u Amigi. Quote
kiwi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 gdyby wszytskie psy z tego wątku były brane pod uwage to każdy dostałby po 3 złote. dajcie spokoj z szukaniem problemów. z tego co wiem to między osobami, które bezpośrednio opiekują się psami nie ma nieporozumień że aga im z tej skarpety nie daje tylko płaci za psy które ma pod swoją opieką. tak był "od zawsze" i raczej nie wywoluje to nieporozumien. każdy opiekun dba o swojego podopiecznego a jak trzeba bylo to nikt sobie nawzajem nie odmawiał pomocy. jeśli jest zbiórka na jakiegoś konkretnego psa to raczej należy przeczytac w jego wątku jakie ma subkonto i przesłac pieniadze z takim dopiskiem. wiekszosc psów przecież ma swoje subkonta, tam mają składki , nie rozumiem czemu miałyby miec swie skarpetki. każdy z nas dając datek na konto jakiejkolwiek fundacji - np anny dymnej chce dac na potrzeby tej fundacji. jak wplaci na jakiegoś maciusia to pewnie kasa pojdzie na maciusia. a jak nie to zostanie rozdzielona wg potrzeb organizacji. nie uważam, żeby adze należało dokładac roboty i kazać szukac jaki pies ma jaki dopisek i wklejac w pierszym poscie Quote
kiwi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='liryka']UWAGA, UWAGA !! poszukiwana ciotka (lub wujek), który bedzie dzielnie wspieral Amige podczas wizyty prawie-przyszlego wlasciciela Pankracka i zrobi mu pranie mozgu. Wizyta jutro ok. 10 u Amigi.[/quote] amiga, moge ja jesli Ci odpowiada :) Quote
liryka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='kiwi'] btw, tosia jest u mnie z powrotem. gdzie sie dopisuje do zcarnych kwiatkow?[/quote] CO JEST??? Quote
Jagienka Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='kiwi'] btw, tosia jest u mnie z powrotem. gdzie sie dopisuje do zcarnych kwiatkow?[/quote] Czarne kwiatki: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24905[/url] Quote
AMIGA Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='kiwi']amiga, moge ja jesli Ci odpowiada :)[/quote] Jasne że mi odpowiada.:loveu: Jesteś doświadczoną "adoptoczyńcą" (uffffffffffff ale wymysliłam słowo :evil_lol:) Facet ma być u mnie koło godz 10 rano Quote
agamika Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 po pierwsze bardzo szanuje AgeG za to co robi i załuje ze nie ma wiecej ludzi tego typu ale to nie zmienia faktu ze w pierszym poscie powinno byc uczciwie napisane , na które psy ida pieniadze ze skarpety "psy krk" . A co do pozostałych wystarczy jedno zdanie wpisać na górze postu gdzieś , ze gdy sie chce wspomoc innego psa nalezy sie skontaktowac z jego opiekunem . POdanie tej informacji naprawde duzo czasu nie zajmie , a bedzie wszystko jasne . kiwi , nikt problemów nie szuka, tylko w koncu sprawa została postawiona jasno jak to jest ze skarpeta "psy krk" .. sama wprowadziłam pare osób w blad myslac ze to idzie na wszystkie psy ... Quote
AgaG Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='Anetka83']ale nikt nie ma zamiaru umniejszac tutaj AdzeG. Chwała jej za to co robi :loveu: Tylko ludzie chca i powinni wiedziec na jakie psy tak na prawde ida pieniadze ze skarpety krk... i że tak na prawde nie ida na wszystkie psy tutaj umieszczone[/quote] wiecie co trochę przesadacie i to bardzo...:pod miesięcy nie ma żadnych wpłat na psy krk - skarpety, którą założyłyśmy z Kiwi i Patią dawno, gdy wiele osób tu się wypowiadajacych jeszcze nie było wolontaruszami. Na wątkach psów które wyciagają inni wolontarusze są podane ich skarpety. Na tę skarpetę nie ma wpłat, jest tam suma minusowa, jak patrzyłam ostatnio. Jak by ktos był na tyle dokładny, by sobie przejrzeć wpłaty, to zobaczy, że pieniadze na opłacenie hotelu i wetów idą od prywatnych osób (moich znajomych, Patii, Oli) na moje konto lub sa bezposrednio wpłacane u wetów albo od nieocenionej Sylwinki, która wie, ile psów wciąż mamy w hotelu. Nie ma sytuacji że ktoś "jest wprowadzany w błąd" i chciałby np. wpłacać na psa, którego inne osoby niz ja Kiwi i Patia akurat ratują, a pieniadze idą na psy które my wyciągałyśmy Z Kiwi czy Patią. Ostatnie wpływy na AFN sprzed wielu miesięcy pochodziły od bardzo pomagajacego finansowopsom Han&Dom, który prosił Nas o pomoc dla konktetnej suni z Krzyczek. Nie macie wglądu w rozliczenia AFN, więc stąd jak sądzę te wpisy.. pewnie wam się wydaje, że mamy z Kiwi wpłaty od rzeszy dogomaniaków, które nie wiedzieć czemu przeznaczamy na psy, które my wyciągnęłśmy:roll:, [U]tylko że ANF nie mamy nic.[/U] Przemyślę sprawę czy w związku z bezczynnością skarpety nie podawać na poczatku watków po prostu konta prywatngo. Quote
AgaG Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='Anetka83']no to pasowałoby chyba uzupełnic pierwszy post o tą informację... że nalezy wpisac w przelewie imię psa... bo ludzie wpłacajac na kraków myslą że to idzie na wszystkie psy...i jest jakos rozdzielane[/quote] nikt nic nie wpłaca...nie mamy wpłat jeszcze raz powtarzam i także nie przypominam sobie by kiedykolwiek psy które my wyciągałyśmy otrzymały pieniądze "innych psów" wręcz przeciwnie, gdy ktoś chciał pomóc bezpośrednio jakiemus psu za moim pośrednictwem, to te pieniadze na niego wpłacał i np. pomagający mi pan Igor przekazał kiedyś 500 złotych bezposrednio na konto hotelu w nIepołomicach na sunię ratowaną przez Foksię, bo mu o tej suni opowiadałam. Quote
agamika Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 AgaG ale nikt niechce kasy z ze skarpety ;] , tylko chodzi o to ze teraz jest wrazenie ze jak sie wpłaca na psy krk to sie wpłaca na wszystkie psy z pierwszego postu ... nie rozumiem w czym problem zeby napisac, które psy podlegająpod ta skarpete a które nie . Quote
AgaG Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='agamika']AgaG ale nikt niechce kasy z ze skarpety ;] , tylko chodzi o to ze teraz jest wrazenie ze jak sie wpłaca na psy krk to sie wpłaca na wszystkie psy z pierwszego postu ... nie rozumiem w czym problem zeby napisac, które psy podlegająpod ta skarpete a które nie .[/quote] a czyje to wrażenie "że jak się wplaca na psy krk to się wpłaca na wszystkie psy z pierwszego postu"? nikt nie wpłaca nic.. a i wplaty historyczne na AFN zawsze były na konkretnego psa.. uważam, że jak zwykle robi się sztuczne problemy tam gdzie ich nie ma . Quote
karusiap Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Zapewne chodzi np o wplate (byc moze nie jest jeszcze uwzgledniona), o ktorej pisala Yorija,ze jej znajomi (nie z dogo) maja/mieli wplacic na Bendzika i dostali od Niej to konto bo myslala,ze jest z niego oplacany. Quote
AgaG Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Nie przyszła żadna taka wpłata od czasu gdy Beńdzi trafił do Krakowa nikt na niego na afn psy krk nie wpłacał i w ogóle nie było wpłat na psy krk. Quote
kiwi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 nie wiem, jak dla mnie nie ma problemu z tymi pieniedzmi, zwlaszcza ze ich nie ma... jak tkos czyta watek jakiegokolwiek innego psa niz agowego to napenwo trafi tam na nr konta. liryko, wczoraj ja odebralam. podobno przewrocilo sie dziecko na niej i złamało reke w dwoch mieescach... dziwne to bo o ile wierze panu od bigi ze jego zona sie połamała na bigowych siuskach. to dziwne ze ciagu tygodnia mam dwie historie ze zlamaniami a przez ostatnie 3 lata nie mialam ani jednej. poza tym do tej pory nie byla zaszczepiona a jak dzwonilam zapytac czy zaszczepiona to zawsze bylo jutro. ale ani dziecka nie widzialam ani zadnego innego dowodu, zreszta chyba lepiej ze trafila z powrotem do mnie... prawdopodobnie w niedziele pojedzie do nowego domu, mam nadzieje ze do konca zycia. kurcze moje przeczucie mnie ejszcze nigdy nie zawiodlo, ilekroc nie jestem pewna w 100% domu to pies wraca :| Quote
Yorija Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='karusiap']Zapewne chodzi np o wplate (byc moze nie jest jeszcze uwzgledniona), o ktorej pisala Yorija,ze jej znajomi (nie z dogo) maja/mieli wplacic na Bendzika i dostali od Niej to konto bo myslala,ze jest z niego oplacany.[/quote] Chyba od tego się zaczęło właśnie. Mojego pytania. Nie liczyłabym, żeby Ci moi znajomi po za spisaniem numeru konta weszli w jakiś wątek. Ale i tak się cieszę, że kogoś mi się tu udało skierować. Nie każdy jest takim dogomaniakiem jak Wy. I z tego co piszecie - rozliczenia na które psy są przeznaczane - to Wasze historyczne ustalenia. Wy to wiecie - nowo pojawiające się osoby nie - nie mówiąc już o kimś z zewnątrz. Jakaś informacja w pierwszym poście rozwieje jakiekolwiek wątpliwości. No i mam nadzieję, że jakaś kasa wpłynie :-) Quote
AgaG Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Jest u mnie czyjś tranporterek, z plastikową przykrywką. dziś go Ola przywiozła. Proszę o odbiór ale nie wiem czyje to jest. Quote
Recommended Posts