Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Estrella']banerek mogę zrobić, ale dziś już nie dam rady, jeżeli nikt inny przede mną nie zrobi, to postaram się coś ładnego splecić..[/QUOTE]

Dziękuję Ci! W bannerku chciałabym, żeby był apel o wsparcie finansowe, bo sami nie damy rady tego wszystkiego dźwignąć. Wiem, że najważniejszy jest dom, ale zanim ten dom się znajdzie to trzeba go utrzymać w hoteliku, żeby nie szedł do schronu... No i ta operacja. Trzeba ją zrobić jak najszybciej, bo psiak młody, szybko dojdzie do siebie i jest szansa, że za parę tygodni nie będzie pamiętał o urazie... A jak się będzie zwlekać to nie wiadomo jakie tam komplikacje się mogą porobić. A to wszystko kosztuje niestety :(

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Estrella']ale tutaj cholera słabo z finansami :( a ma już Rudi facebooka?
[SIZE=1][SIZE=2][/SIZE]pisze się, hehe
[/SIZE][/QUOTE]

Tak, ma: [url]http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=204788119542150[/url]

No właśnie z kasą na razie jest największy problem. Pierwszy miesiąc jakoś damy radę, ale potem to nie wiem co będzie... Na razie, przyznam szczerze, bardziej skupiam się na szukaniu kasy dla niego niż domu i właściciela. Oczywiście porobię jakieś ogłoszenia, mam plakaty (pani, u której Rudi przebywa ma je też porozwieszać), ale ten brak finansów mnie dobija na razie najbardziej...

Posted

[quote name='Estrella']ok, będzie.
myślę o bazarku, ale nie mam już za bardzo co wystawić, chociaż poszukam jeszcze...[/QUOTE]

A jakie rzeczy powinny być do wystawienia? Może ja coś poszukam jeśli chodzi o ciuszki na przykład... Nie wiem, bo nigdy nie organizowałam bazarku, a brałam udział może w dwóch. Mam ewentualnie jeszcze jakieś książki, które można wystawić...

Posted

Ja też mam książki, mogę ofiarować tylko łamaga jestem jeśli chodzi o bazarki etc, więc jeśli Estrella się zgodzi?:) Albo może na allegro wystawić? Może allegro cegiełkowe? Santino jak myślisz?

Posted

[quote name='Celebrinfea']Ja też mam książki, mogę ofiarować tylko łamaga jestem jeśli chodzi o bazarki etc, więc jeśli Estrella się zgodzi?:) Albo może na allegro wystawić? Może allegro cegiełkowe? Santino jak myślisz?[/QUOTE]

No pewnie!!! Każdy pomysł na pozyskanie $$$ dobry! :)

Allegro cegiełkowe byłoby super. Ja mogę nawet zapłacić za nie, tylko że ktoś musiałby je zrobić. Ja mam konto na allegro, ale nigdy nic nie sprzedawałam i mam tylko 1 komentarz to nie wiem czy ode mnie kupią... Czy wiecie do kogo można się z tym zgłosić? Ja pokryję koszt emisji (tak to się mówi?).

Posted

[quote name='Celebrinfea']Ja mam sporo pozytywnych zagadnę inną dogomaniaczkę jak się takie cegiełkowe robi :)[/QUOTE]

kochana, byłoby świetnie!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Celebrinfea']PW wysłane teraz na odpowiedź czekam, Aga super zrobiła cegiełkowe więc liczę, że skapnie mi inwencji od mistrza i uzbieramy coś na operację :) Dobranoc, i do jutra! :)[/QUOTE]

hihi inwencja przekazana lakonicznie - w razie co pisz i pytaj - chętnie pomogę tylko mówię dziś jestem poza światem;)
zapisuję Rudiego

Posted

[quote name='paulinken']Jestem i ja. Mogę wspomóc, niestety tylko skromnie... Ale ogłoszenia by się przydały.[/QUOTE]

Dziękuję. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wsparcie, nawet bardzo skromne ;)

Posted

[quote name='Olena84']Tez dorzuce cos jednorazowego, ale 450zl +karma to naprawde przesada, nie da sie znaleźć nic tanszego?[/QUOTE]

Dziewczyny, powiem tak: być może można, ale ja nie znam. Wszystko działo się bardzo szybko, bo tak jak mówiłam tz był w Sopocie tylko chwilę. Nie znam nikogo z tamtej okolicy. Co do karmy, to jeszcze będę próbować dogadać się, żeby karmę przysponsorowała jedna z fundacji, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Jeśli znacie jakieś dt z Trójmiasta to proszę o namiar - popytam. Tutaj ejst w domowym hoteliku, nie w boksie. On się do boksu nie nadaje. Mieliśmy wybór: albo przystać na ten dt albo wieźć go do schroniska... Zdecydowaliśmy tak a nie inaczej. My jesteśmy z Warszawy i to, że udało nam się znaleźć dt w ciągu kilku godzin dosłownie, to prawie cud. Ja ostatnio w Wawie szukałam dt dla jednego psiaka od dwóch tygodni, aż w końcu szczęśliwie udało mu się znaleźć ds, a dla drugiego również znalezienie wolnego hoteliku (boks) zajęło mi kilka ładnych dni intensywnego poszukiwania, aż w końcu się udało za 400 zł + karma.

Nie zrozumcie mnie źle, ale ja po pierwsze nie znam zbyt wielu osób z Trójmiasta, a poza tym nie bardzo mam czas. Mam teraz na głowie masę różnych spraw osobistych i po prostu nie mogę całymi dniami zajmować się szukaniem dt dla tego psa. Jeśli ktoś z Was ma jakieś namiary to chętnie skorzystam i podzwonię. Na razie wykładam kasę z własnej kieszeni, trochę ludzie z fb wpłacają (i Celebrinfea stąd) i skupiam się na znalezieniu środków. Jeśli miałaby to być kwestia, że będzie 100 zł taniej miesięcznie, to ja te 100 zł wyłożę i dam, żeby był nadal w tym dt. Ale tu jest większy problem. Bo jeszcze potrzebna kasa na operację. Jak się uzbierałoby 350zł miesięcznie stałych deklaracji to ja tę stówę dołożę - problem jest jednak taki że deklaracji stałych mam na razie równe zero :(

Aletrnatywą dla tego psa póki co jest tylko schronisko.

Posted

[quote name='koosiek']A tam, gdzie miał jechać Rondelek, nie będzie taniej? Może dałoby się wynegocjować 300 zł+karma?[/QUOTE]

Koosiek, ale ten Pan chciał za Rondla 500zł (z tym, że bez karmy). No i do tego jeszcze transport (bo psiak w Gdańsku) no i nie wiem ile w Wawie operacja, a tam jesteśmy dogadani, że możemy weta spłacać ratami. Poza tym, pamiętajcie, że on był w obroży i może jednak ten jego właściciel go nadal szuka... Potem trzeba byłoby go z powrotem z Wawy do Trójmiasta...

Nie chcę brzmieć jak malkontentka, której żaden pomysł się nie podoba, ale nie sądze by transportowanie go z Trójmiasta do Wawy było dobrym pomysłem.

Posted

[quote name='santino']A jakie rzeczy powinny być do wystawienia? Może ja coś poszukam jeśli chodzi o ciuszki na przykład... Nie wiem, bo nigdy nie organizowałam bazarku, a brałam udział może w dwóch. Mam ewentualnie jeszcze jakieś książki, które można wystawić... [/QUOTE]wszystko, dosłownie wszystko można wystawiać, co tylko nadaje się na sprzedaż :)
[quote name='Celebrinfea']Ja też mam książki, mogę ofiarować tylko łamaga jestem jeśli chodzi o bazarki etc, więc jeśli Estrella się zgodzi?[/QUOTE]jeżeli chcesz coś na bazarek przeznaczyć (bo nie wiem jak z tym allegro robicie) to oczywiście byłoby super :):) tylko z wysyłką od Ciebie, czy chcesz wysłać wszystko do mnie? I to samo pytanie do santino :)

Posted

[quote name='Estrella']wszystko, dosłownie wszystko można wystawiać, co tylko nadaje się na sprzedaż :)
jeżeli chcesz coś na bazarek przeznaczyć (bo nie wiem jak z tym allegro robicie) to oczywiście byłoby super :):) tylko z wysyłką od Ciebie, czy chcesz wysłać wszystko do mnie? I to samo pytanie do santino :)[/QUOTE]

Ja mogę wysyłać bezpośrednio. Zrobię jutro przegląd rzeczy i dam znać co się nadaje!

Posted

wklejam baner (może taki być, czy coś zmienić?) i lecę na pocztę wysłać paczkę, bo mi zamkną :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206279-Rudi-znaleziony-w-Sopocie.-BRAKUJE-NAM-NA-JEGO-UTRZYMANIE-%28-schron"][IMG]http://img155.imageshack.us/img155/4060/rudibaner2.jpg[/IMG][/URL] później sobie wkleję...[QUOTE]Ja mogę wysyłać bezpośrednio. Zrobię jutro przegląd rzeczy i dam znać co się nadaje! [/QUOTE]ok, super :) ja też już mam kilka fantów

Posted

[quote name='Estrella']wklejam baner (może taki być, czy coś zmienić?) i lecę na pocztę wysłać paczkę, bo mi zamkną :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206279-Rudi-znaleziony-w-Sopocie.-BRAKUJE-NAM-NA-JEGO-UTRZYMANIE-%28-schron"][IMG]http://img155.imageshack.us/img155/4060/rudibaner2.jpg[/IMG][/URL] później sobie wkleję...ok, super :) ja też już mam kilka fantów[/QUOTE]

JEST SUPEROWY!!! [B]bardzo dziękuję!!!!!! [/B]już sobie go wklejam!!

Posted

[quote name='Celebrinfea']Ja też mogę od siebie wysyłać nie ma problemu, a allegro - cegiełkowe :)[/QUOTE]

Rozmawiałam z fundacją Irasiad. Mam jeszcze dostać kontakt do jednej Pani decyzyjnej w kwestii udostępnienia konta, ale wstępnie nie widzą problemu. Powiedziałam, że całe allegro ogarniemy same, tzn. z Twojego konta Celebrinfea i je opłacimy (ja) i generalnie całą organizację
aukcji bierzemy na siebie, tylko niech dadzą konto, potem przeleją kasę i na koniec jeszcze chyba zestawienie kto wpłacił, no bo do komentarzy trzeba na allegro. No i mam ustalić jakim tytułem będą wpłacać, ale to wszystko to już szczegóły :)