Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]Misia po niespełna miesiącu u Furciaczek znalazła dom stały.
Państwo mają dom z dobrze zabezpieczonym ogrodem oraz suczkę, która swego czasu była równie wycofana jak Misia.
Wieści z domu:
[/FONT]Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych losami Misi .Jakimś cudem udało mi się trafić na ten wątek , czytam i oczom nie wierzę to o moim Misiolu się tu pisze .
Na dogo trafiłam szukając pomocy i informacji o pieskach takich jak Misiol . Wiedza jaką posiadaliśmy na temat lękliwych psów była i jest niewystarczająca jak na naszego" cudoka "
, ale postępy mamy i to duże . Misia na stałe rozgościła się w naszym łóżku .Spaceruje po całym podwórku ( początki tylko przy ogrodzeniu). Ogon jest w górze a na mój widok jest merdanie (niestety ogon wraca na dół jak pojawia się mąż). pogłaskać mogę tylko jednym palcem w policzek czasami w łapkę.Posiłek zjada z ręki , po smakołyk podchodzi . Kupka i siusiu na trawce. Sama wychodzi i wchodzi do domu. Uznaje tylko drzwi na taras .Dwa raz szczekała na obcego-" pies stróżujący " nam się trafił . Po przebudzeni ziewa i pięknie mruczy ( dopiero kilka razy to słyszałam). A w szczególności znikły te wielkie oczy i łzy . Misia zaczyna się bawić , noskiem popycha miskę a to za kocyk pociągnie , ale tylko przez chwilkę . Zabawek unika .Stała się bardziej pewna siebie i ma iskierki w ślepkach . Na obcych w domu reaguję raczej ciekawością a nie lękiem jak to bywało na początku.Z Sonią jest znacznie lepiej od kiedy Misia jest bardziej wyluzowana , miłość to nie jest ale tolerancja . Jak Sonia wkurzy Misiola to ta ostrzegawczo pokarze ząbki i jest ok.Do bójki doszło raz na początku ale bez rozlewu krwi . Na chwilę obecną jest wszystko w miarę dobrze .Chcę Wam powiedzieć że mamy trzeciego psa ( również znajda jak Sonia) mały to wulkan energii bardzo się lubią z Miską .
Są również te gorsze strony - Misia nie chodzi na smyczy .Unika kontaktu z nami , nadal trzyma dystans .Boi się burzy i petard .
Pozdrowienia dla zapracowanej p.Gosi.

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]tu można obejrzeć fotki Misi z dt:
[/FONT]

[FONT=Verdana]
zobacz filmik jak bardzo Misia się boi
http://www.youtube.com/watch?v=7BnjU-mJg7g

a tutaj jak leży na trawce
http://www.youtube.com/watch?v=btNOwsRGvNI

[/FONT]
[FONT=Verdana]Oto historia Misi:
Misia od 7 lat, a dokładnie od 16 października 2004 roku
tkwiła w schronisku............
Dlaczego? bo bała się podejść do człowieka,
bo nie wystawała przy bramie schronu wypatrując adoptujących, bo jest nieufna i skryta.
I faktycznie taka jest naprawdę ale jest również zupełnie nieagresywna, cichutka, spokojna i bardzo, bardzo samotna.
To suczka z typu tych, które nie chcą się rzucać w oczy, biegają między psami i są.... ale jakby ich nie było.
Misia nie wychodziła na spacery nigdy,
jej świat już od 7 lat stanowi tylko i wyłącznie schronisko.
Wzięta poza jego bramy była bardzo niespokojna i wystraszona. Kuliła się, nie chciała iść i gdyby mogła z pewnością by uciekła. Jednak jest to suczka, o którą warto walczyć!
Muchy nie skrzywdzi i pozwoli ze sobą zrobić wszystko.
Z pewnością opieka nad nią będzie wymagała
dużo cierpliwości i umiejętności.
Misia boi się tego, czego nie zna...czyli prawie wszystkiego:(
Powinna zamieszkać w domu z ogrodem,
gdzie jest mniej hałasów i zgiełku.
Ma 9 lat, jest po sterylizacji i jest malutką kruszynką.
Czy ktoś da jej szansę?

Misia na FB:

http://www.facebook.com/event.php?eid=215264421837519

wspólne wydarzenie konińskich psów:
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1584047806555.2078522.1396553001

deklaracje stałe:
paulinken 10zł
Asencja 10zł
ladymonia0610 10zł
rita60 10zł przez 3 miesiące
annavera 15 zł przez 3 miesiące
basiek8 20zł
ranias 5zł
asiapyziak 50zł
winter7 20zł
suślik 10zł
fibi:) 5zł
MikaGdańsk 10zł
caryca26 5zł
savahna 5zł
kambyzesa 10zł
trisza 10zł
wiga138 30zł
czarnuulkaa 10zł przez 2 miesiące
Sylwia K z FB 55zł
razem: 300zł

[/FONT]
[FONT=Verdana]wpłaty w czerwcu:
asiapyziak 50zł
annavera 15zł
basiek8 20zł
Rita60 10zł
ranias 10zł ( za 2 miesiące z góry)
Asencja 10zł
Zosia123 50zł
Enigma79 15zł
mikagdansk 10zł
caryca26 5zł
winter7 140zł (za 7 miesięcy z góry)
kanbyzesa 10zł
trisza 10zł
suślik 20zł ( za 2 miesiące z góry)
czarnuulkaa 10zł
Felka z Bagien 20zł
J.W z K. 30zł
wiga138 30zł
savahna 35zł (za 7 miesięcy z góry)
secia 70zł ( z bazarku)
[/FONT]http://www.dogomania.pl/forum/threads/206792-2-duże-obrazy-na-starsze-sunie-na-emeryturę-Rozliczony-do-usunięcia[FONT=Verdana]
Julita F. z FB 70zł
Fibi:) 5 zł
Sylwia K z FB 95zł
Romka 20zł
wwiola 10zł
marmosia 20zł
Rudzia-Bianca 100zł
Ewa Gałązka 30zł
razem w czerwcu:920zł
[/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT]
[FONT=Verdana]wpłaty w lipcu:
asiakpyziak 50zł
caryca26 5zł
wiga138 30zł
annavera 15zł
asencja 10zł
Rita60 10zł
ladymonia0610 10zł
Trisza 10zł
czarnuulkaa 10zł
razem w lipcu: 140zł

łącznie:
1060zł

wydatki:
dt 150zł
transport do nowego domu 50zł
wpłaty (z potrąceniem jednego miesiąca) od asiapyziak, savahna oraz asencja w łącznej kwocie 90zł
przechodzą od lipca na Dumkę

zostało: 770zł
770zł zostało przekazanych na innego psa w potrzebie:
http://www.dogomania.pl/threads/210588-Dingo...ma-18-lat!-najstarszy-w-schronie!-czy-tutaj-odejdzie-szukamy-ds-już-na-zawsze
[/FONT][FONT=Verdana]
fotki z dt:

fotki ze schronu:

[/FONT]
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul.Gajowa 7a
62-510 Konin
tel.stacjonarny 63 243 80 38
Marta 513 252 632
e mail: [email protected]

Edited by martka1982
  • Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

delfy2000 napisał(a):
Marta - ja Cię uduszę....

wiem:( ale co mam począć:(( wiesz ile u nas jest takich sierot? tylko dogo może im pomóc...jeśli nie pokażą się światu, to umrą w schronisku
u nas takich psów się nie adoptuje:((

Posted

Misia dodana do Albumu Konińskiego na FB: http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1584047806555.2078522.1396553001

Martka, napisz mi proszę na PW takie dane Lemonka i Misi - to dla dziewczyny, która ogłasza mikro pieski na FB (i chyba poza, ale nie jestem pewna):
Imię:
Plec:
Miejsce: schron woj. ?
Sterylizacja:
Stosunek do dzieci:
Stosunek do innych psów:
Stosunek do kotów:
Dodatkowe informacje:
Charakter:
Kontakt:

Posted

annavera napisał(a):
jest przepiękna :) Zaliczam ją do grona moich faworytek. Ile tam jeszcze macie takich niezauważonych pięknotek, które nie znają świata ?

Annavera - dla Ciebie to znajdziemy nawet kilkanaście ;-)

Posted

[quote name='annavera']jest przepiękna :) Zaliczam ją do grona moich faworytek. Ile tam jeszcze macie takich niezauważonych pięknotek, które nie znają świata ?

za dużo...wierz mi,że za dużo:((

niestety w schronie jestem tylko w weekendy i tylko wtedy będę mogła wyciągać Misię "na oswajanie" na trawkę.
dziś wystąpiła w szeleczkach, nie chciała chodzić, siedziała jak trusia, trochę leżała i w sumie to chyba z tego stresu to aż się jej spać zachciało ale najpierw próbowała odsunąć się ode mnie...i te 5 kroków były jedynymi jakie zrobiła na trawniku:(((
najważniejsze,że jest zupełnie nieagresywna! może w końcu przekona się,że nie chcemy jej skrzywdzić i że spacer to frajda.......

Posted

Misia była dzisiaj na trawce, wymiętosiłam itp...sprytna z niej sztuka, siedzi i udaje,że się relaksuje a jak już zbierze dość siły to.....próbuje zwiewać pod bramę schroniska. oczywiście jest na smyczy, więc ja się wtedy podnosze,żeby iść kawałek za nią a ona jak się odwraca i widzi,że ten wielki ludź ją śledzi, to się rozpłaszcza...... i tak wiele razy..............