Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak jak napisała tripti wet stwierdził przeziębienie i mam nadzieję że to tylko przeziębienie. W każdym bądź razie rozmawiałam z weterynarzem (innym niż tam gdzie były sunie) i powiedział mi że psie i kocie choroby są inne i raczej nie ma fizycznej możliwości aby kot zaraził się od psa (dotyczy to przeziębienia i wirusów) ale oczywiście ręczyć nie mogę.

Posted

Cioteczki no u mnie bez zmian ;-) czekam na Abi mam nadzieje że będzie u mnie w sobotę ;-) tylko u mnie kiepsko z czasem w domku jestem po 16 więc nie wiem kto przywiezie mi sunię???? więc kwestia dogadania o przekazaniu suni ;-))
nie chcę zapeszać ale może będzie DS ;-)) ale nie ma co się cieszyć na zaś

Posted

[quote name='Uleczka']Cioteczki no u mnie bez zmian ;-) czekam na Abi mam nadzieje że będzie u mnie w sobotę ;-) tylko u mnie kiepsko z czasem w domku jestem po 16 więc nie wiem kto przywiezie mi sunię???? więc kwestia dogadania o przekazaniu suni ;-))
nie chcę zapeszać ale może będzie DS ;-)) ale nie ma co się cieszyć na zaś[/QUOTE]

uuu Ula a kogo masz już na DSa?:D trzymamy kciuki!

Posted

czyli w sobote ze mna i Agnieszka wraca biala sunia i Abi :) tak?
ja do 16 moge ja przetrzymac u mnie a potem odwiezc do ciebie :)
pojawila sie tu propozycja dt/ds dla drugiej bialej suni, jak z tym? gdzies w Legnicy.

Posted

Wprawdzie szczeniak jeszcze nie jest w schronisku ale jest taka groźba. Może ktoś może pomóc? WARSZAWA - szukam DT dla szczeniaka podrzuconego do ogrodu. Nie może tam zostać bo są 4 psy, które nie tolerują innych zwierząt. Szczeniak jest owczarkowaty. Póki co siedzi w domu a rezydenci na zewnątrz i dostają szału. Schronisko to prawie jak wyrok śmierci dla takiego malucha :(

Posted

[quote name='weszka']Wprawdzie szczeniak jeszcze nie jest w schronisku ale jest taka groźba. Może ktoś może pomóc? WARSZAWA - szukam DT dla szczeniaka podrzuconego do ogrodu. Nie może tam zostać bo są 4 psy, które nie tolerują innych zwierząt. Szczeniak jest owczarkowaty. Póki co siedzi w domu a rezydenci na zewnątrz i dostają szału. Schronisko to prawie jak wyrok śmierci dla takiego malucha :([/QUOTE]

Załóż wątek ,może ktoś się zgłosi,tylko zdjęcia koniecznie

Posted

[quote name='koosiek']Tripti, wysłałaś mi już może zdjęcia Rudego?[/QUOTE]
jeszcze nie, w przeciągu godziny wyślę.

[quote name='AgnieszkaDebkowska']chcialabym zapytac jak duze sa te biale suczki teraz? sa juz wyzsze niz do kolana czy nizsze?[/QUOTE]

główkami sięgają do kolan przy wzroście 1,70m, tułów znacznie pod kolano.
Dziewczyny - ubierzcie się tak, żeby nie było szkoda ubrań, po pierwsze to niewiadomo jaka pogoda będzie, a drugie, że jednak można się tam ubrudzić, pieski skaczą, witają się.

Jakie koszty wchodzą w grę przy Abi, miewam na dt szczeniaki, ale w sumie nigdy nie liczyłam kosztów. Zakup obroży, smyczy? karma? podkłady? gryzaki?

Posted

[quote name='Agnieszka_K']dziewczyny był jakiś odzew od tej osoby z allegro?[/QUOTE]

był, poszuka szczeniaków w bliższych schroniskach, ale tak od połowy maja.

Posted

[quote name='Agnieszka_K']no to trudno, znajdzie się lepszy domek ;p[/QUOTE]

to nie tak, że domek zły, ale faktem jest, że są jednak bliżej wawy schroniska i niestety też są szczeniaki, które szukają szansy na normalnie psie życie. Będzie dobrze, ważne, że jest odzew z ogłoszeń jaki by on nie był :)

Posted

Tripti ja mam obrożę i smycz dla Abi więc to będzie niepotrzebny koszt,co do podkładów to u mnie odpada bo są koty i zaczną tam sikać zamiast do kuwety ;-) tenat był już przerabiany przy moich suniach jak były szczeniorami -gryzak o ile masz na myśli gumowe zabawki i pluszaki do dewastacji też są ;-)
ja liczę na karmę i weta ;-)))

Posted

Dziewczyny dajcie znać jak tam? ta u nas już wykąpana, zjadła cokolwiek, ogólnie jest grzeczna, pcheł nie zauważyłam, ale jak Abi miała to ta pewnie też, więc w poniedziałek trzeba odpchlić całe stadko :(

Uleczka - jak z karmą zrobimy? czy Twój mąż pracuje gdzieś w Warszawie w innym miejscu niż Bemowo, ja też dla tej muszę kupić karmę, więc może większy worek byłoby taniej i podzielić? a jak tak, to jaką karmę? dla mnie eukanuba na chwilę obecną jest za droga. My karmimy acaną, ale dla dorosłych psów, nie wiem czy jej to przypasuje, bo w sumie jeszcze młody szczeniorek.

Posted

[quote name='AgnieszkaDebkowska']Syczą i uciekly, ale wszystko w porzadku. :) kochany piesek[/QUOTE]
to na pewno dla nich szok, jak nie miały wcześniej psiaka na swoim terytorium.
Ta "nasza" chyba chwilowo będzie nazywała się w domu Zora, bo teraz jest podobna do niedźwiadka małego polarnego po tym praniu, a nie może się nazywać niedźwiadek czy polar, więc jakoś do zorzy najbliżej :)
mam wrażenie, że te białe to duuuuże będą, te łapy to konkretne i jeszcze takie nieporadne.