tripti Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 kontakt ten co poprzednio, a są tam gdzie były :( ale to by było takie allegro wspólne czyli po jednym zdjęciu każdego psiaka? Quote
Agnieszka_K Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='tripti']kontakt ten co poprzednio, a są tam gdzie były :( ale to by było takie allegro wspólne czyli po jednym zdjęciu każdego psiaka?[/QUOTE] tak bo jest tyyyle małych szczeniaków, że nie wyrobię na robienie pojedynczych, a tak nawet łatwiej podsyłać zainteresowanym domkom - a te male szczylki będą małe? bo mam trochę chętnych na mikropieski Quote
tripti Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 wysłałam Ci na maila te szczeniaki, na zdjęciu widać też gabaryty matki, zaliczana raczej do kategorii małych, ale ze szczeniaka kudelka nigdy nie wiadomo co wyrośnie. Quote
Agnieszka_K Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='tripti']wysłałam Ci na maila te szczeniaki, na zdjęciu widać też gabaryty matki, zaliczana raczej do kategorii małych, ale ze szczeniaka kudelka nigdy nie wiadomo co wyrośnie.[/QUOTE] a ja Ci na maila odpisałam:) cudne są te piesie!!! ile one mają? ale mogą być nawet większe od matki coś mi się wydaje bo teraz kluski to chyba z 4-5 tyg. mają nie? Quote
tripti Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 5 tygodni coś koło tego, trudno ocenić co to z nich wyrośnie, bo to kundelki, ale można spodziewać się psiaków raczej w rozmiarze tej mamy psiej. Quote
AgnieszkaDebkowska Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Mam nadzieje ze juz w sobote sunia znajdzie sie w moim domu! Kupilam juz rozne zabawki, jedzenie, kostki do zabkow, szampon etc. Chcialabym zapytac jaka karme polecacie dla niej? I czy odrobaczyc ja profilaktycznie od razu jak przyjedzie i zaszczepic? Quote
tripti Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 one były odrobaczone i szczepione, będzie zaświadczenie, ale ja zawsze i tak po schronisku jeszcze sama odrobaczam, one dostały antybiotyk to i teraz to chyba nie jest to wskazane. to trzymam kciuki, a będziesz osobiście? karmę najprościej chyba suchą jednak, mi się szczeniak ładnie odchował na eukanubie z jagnięciną i ryżem, a swoje psy mam na acanie (acana) i jestem naprawdę zadowolona pod każdym względem, a wcześniej gotowałam. Myślę, że ona będzie z każdego jedzenia zadowolona, a zabawek to jeszcze nigdy nie miała :( chyba, że jakiś patyk czy kamień. Jedno co jeszcze podpowiem, dobrze przy szczeniakach sprawdzają się podkłady higieniczne takie z apteki, pakowane po np 5 sztuk w cenie różniej 6-7-8 zł, zależy od apteki i firmy, ale jakoś każdy szczeniak u nas intuicyjnie dreptał tam załatwić się, co znacznie ułatwia sprzątanie. Quote
malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Agnieszka ja mam ci podrzucic sunie, tak? jesli cos bedzie ustalone, dokladny dzien i godzinka odbioru suni ze schroniska to plis dajcie znac :) kurcze to zostaje sama Korba (ciemne oczka), eh... odswieze jej ogloszenia, napewno bedzie ktos chetny na ta slicznotke... Quote
tripti Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 fajnie by było jakby Agnieszka była osobiście, to wtedy tusinka22 by ją przedstawiła i Agnieszka wypełniłaby dokumenty, ponieważ u niej będzie sunia. Dziewczyny mają chyba już numery do siebie, to się jakoś umówią, żeby było dobrze. malvaaa a nie możecie się jakoś razem umówić na "wycieczkę"? to od razu byłaby wizyta przed tymczasowa jak to zazwyczaj się odbywa z nowym dt. a jak z Ulą? jak z transportem? zbierzemy na karmę? i na co jeszcze? szczepienia będą miały. Ula daj znać :) Quote
malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 kurcze ja to nie wiem czy jestem kompetentna do przeprowadzenia takiej wizyty, nigdy tego nie robilam. a po za tym jesli nie bede potrzebna w sobote to uciekam na wystawe do lodzi, ale jesli Aga nie bedzie jak to oczywiscie ja zawioze i sie 'rozejrze' ze tak sie wyraze :) a gdzie Ula mieszka? moze to tak za jednym zamachem sunie zawiezc? daloby rade? kurna ja tu tak planuje a nie wiem czy to ja bede wiozla, sorka, juz sie uspokajam i czekam na decyzje:) Quote
AgnieszkaDebkowska Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 malva, bede bardzo wdzieczna jesli bysmy mogly sie umowic i pojechac razem, wyslij mi prosze na priv gdzie mieszkasz pod warszawa- moze uda mi sie tam pojechac i wtedy bedzie juz blizej, ja bym mogla zorganizowac transport dopiero w przyszlym tyg a nie chce tam dlugo czekac bo mi szkoda tego pieska. Quote
AgnieszkaDebkowska Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ja ochota ale moge sie dostosowac i gdzies podjechac. Quote
magdajedral Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Aż łzy szczęscia w oczach stają na te wieści - dziękuje w imieniu tych bialych ślicznotek :) Quote
malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 aha, w ten sposob, ok mozemy sie tak umowic, i wtedy bedzie najlepiej, podpiszesz papierki, Pani ze schroniska bedzie napewno spokojniejsza. tylko napiszcie o ktorej i czy napewno w sobote (jak juz ustalicie). ja oczywiscie nie zauwazylam ze bemowo, sorka. to mozna by bylo to zgrac, ale jak wam pasuje. moze znajdzie sie ktos i da dt drugiej bialej suni! zostanie bez siostry, kolejny powod do smutku! eh Quote
AgnieszkaDebkowska Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ja jestem jak najbardziej jestem za sobota, dziekuje bardzo malva, to duza pomoc dla mnie. Prosze o informacje kogos ze schroniska o ktorej godzinie mozna odebrac suczke? Quote
Patmol Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Czy ja mogłabym ewentualnie wziąć na bdt tą drugą białą suczkę? Z założeniem jej zostawienia na DS jeśli zaprzyjaźniłaby się z moimi kotami. Tylko, że mieszkam daleko - w Legnicy i nie mam obecnie samochodu. Quote
tusinka22 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Patmol']Czy ja mogłabym ewentualnie wziąć na bdt tą drugą białą suczkę? Z założeniem jej zostawienia na DS jeśli zaprzyjaźniłaby się z moimi kotami. Tylko, że mieszkam daleko - w Legnicy i nie mam obecnie samochodu.[/QUOTE] oczywiście że tak, to dla nich szansa. Tylko przyznam że dobrze by było osobiście przyjechać, schronisko nie chce wydawać psinek w ciemno jak nie pozna osoby adoptującej. Quote
tusinka22 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 w sobotę wybieramy się do schroniska, adoptować można od godziny 11 (fajnie by było gdyby udało się Wam przyjechać właśnie koło 11, bo ja w południę muszę grzać do Warszawy....) Quote
AgnieszkaDebkowska Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Nie wiadomo co wyjdzie z adopcji szczeniaka- okazalo sie ze choruje i niewaidomo czy to przeziebienie czy wirus. Nie moge przyjac do domu pieska ktory ma wirusa bo za bardzo sie boje o zdrowie moich kotow, gdybym nie miala innych zwierzat podjelabym sie leczenia. Czekam na wiecej informacji odnosnie choroby. Quote
koosiek Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Tripti, prześlij mi proszę fotki Rudego na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Trochę zaoffuję... Bardzo proszę o głosy na nr 2: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205996-Bazarek-fotograficzny-V-BEZP%C5%81ATNE-G%C5%81OSOWANIE-DO-05.05-POST-132-139-%29?p=16801354&viewfull=1#post16801354"]http://www.dogomania.pl/threads/2059...1#post16801354[/URL] Moje psiaki są strasznie zadłużone, bardzo przydałby się im taki zastrzyk gotówki :-( Quote
Agnieszka_K Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 tusinka dostałaś moją PW z zapytaniem o psiaki z allegro? :) Quote
Maccadi25 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='tusinka22']w sobotę wybieramy się do schroniska, adoptować można od godziny 11 (fajnie by było gdyby udało się Wam przyjechać właśnie koło 11, bo ja w południę muszę grzać do Warszawy....)[/QUOTE] Tusinka22 co się stało ze szczylkiem? Chory? Wiesz coś więcej? Co jest tym ślicznotkom? Quote
tripti Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='Maccadi25']Tusinka22 co się stało ze szczylkiem? Chory? Wiesz coś więcej? Co jest tym ślicznotkom?[/QUOTE] diagnozna postawiona przez weta to przeziębienie, dostały antybiotk. Quote
Recommended Posts