Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja najmiejszego psa jakiego widzialam na kolcach to byl pinczer miniaturowy a drugim byl jamnik miniaturowy mial max 4kg . nie wiem jaki jest tego sens skoro takiego psa bez problemu mozna utrzymac na smyczy i bez tego .

ja nie jestem przeciwnikiem kolczatek , sama takowej uzywam w razie potrzeby , oczywiscie nigdy z flexi , zawsze z krotka smycza i nigdy luzem zawsze na smyczy , dobrze dopasowana , ciasna ,wysoko zaraz za uszami , spelnia swietnie swoja role a ja nie mam pourywanych rak . ( pies chodzi pieknie na smyczy do momentu kiedy nie zobaczy kota lub psa ktory sie jej nie spodoba) dlatego kolce zakladam w miasto gdzie musze miec nad nia pelna kontrole .

co do kolcy i flexi /kantara i flexi bardzo popularny u nas zestaw , niestety bardzo czesto nawet przy rowerze :roll: najczesciej stosowany u labradorow .

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sabusia']a czemu flexi + kantar sa zle?[/QUOTE]

Bo pies sobie może urwać głowę jak właściciel naciśnie guziczek w mało odpowiednim momencie? :roll:

Posted

[quote name='evel']Bo pies sobie może urwać głowę jak właściciel naciśnie guziczek w mało odpowiednim momencie? :roll:[/QUOTE]
lub tez skrecic kark . uszkodzic kregi .

do kantarka tylko przepinana smycz polaczona z obroza najlepiej .

Posted

gops, ja kolczatek, łańcuszków i kantarków tez używam, ale również staram sie to robic z głową.
Dzis kolejny super widok , a mianowicie labrador z ciasnym kagańcem chirurgicznym (tzw. tuba) kolczatka zwisająca prawie na klacie plus oczywiście flexi, a pan gdzie? Na rowerze! Pies ledwie dyszący z powodu braku mozliwości chłodzenia się ziajaniem. Bo jak ziajać mając pysk ściśniętym takim g...?
Nie zdążyłam pana zatrzymać. Może jeszcze ich spotkam...

Posted

[quote name='gops']
co do kolcy i flexi bardzo popularny u nas zestaw , niestety bardzo czesto nawet przy rowerze :roll: najczesciej stosowany u labradorow .[/QUOTE]
Tak też takie zestawy najczęściej widzę u labków, ale się tylko zastanawiam, jak można używać flexi przy rowerze? :niewiem: przecież to nie wygodnie i niebezpiecznie :shake:

Posted

kurza morda - nie wiem kto wymyślił, ze labki i flexi to dobry pomysł..... toż to .... (szkoda słów).

flexi jest super, ale do ludzkich dzieci (oczywiście bez kolcy czy kantarka). coraz częściej mam ochotę na coś takiego.

• 4 weeks later...
Posted

niestey tak sie stalo ze potrzebuje smycz automatyczna do 20 kg dla mojej suki
czy mialby ktos do odsprzedaniaswoja stara smycz?moze byc uzywana.za 20 zl pokryje koszty wysylki i oddam stara smycz zwykla.

Posted

Ja też nie wiem po co ludzie używają kolczatek?! Żaden mój pies nie chodził w kolcach. Zawsze obroża jak pies był malutki, a potem łańcuszek (względy wizualne:))
Tu gdzie mieszkam, jak do tej pory widziałam 1 psa prowadzonego na kolczatce. Psy są prowadzane na obrożach, bądź szelkach (takich jest najwięcej). Ale jak wpadam z wizytą do rodzinki w PL, to większość psów, które spotykam na ulicy chodzą w kolcach :crazyeye: