Asiaczek Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Witamy isę i my:) Widze, że zabawa przeplata się z ćwiczeniami... I dobrze! Gdzie teraz się wypuszczacie? pzdr. Quote
AgataP Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Witamy nowych gości:multi: [quote name='FredziaFredzia']Super masz tą rudą myszę :)[/QUOTE] dziękuję, chociaż to nie moja zasługa, tylko rodziców myszy-Hawany i Eddiego;) [quote name='Asiaczek']Witamy isę i my:smile: Widze, że zabawa przeplata się z ćwiczeniami... I dobrze! Gdzie teraz się wypuszczacie? pzdr.[/QUOTE] teraz przy każdym wyjściu ćwiczymy, mamy nową ringówkę, zaciskową tym razem, a Lex zaczyna ją podgryzać podczas biegu. Najsłabszą stroną jest ustawienie psa, nie idzie mi za bardzo, brak doświadczenia i talentu chyba;) ale ćwiczymy intensywnie, może coś z tego będzie :) wybieramy się do Chojnic, potem Sopot, tydzień później Toruń :p zaczynamy już klasę młodzieży :) Quote
Asiaczek Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Do Sopotu baski są juz zgłoszone, ale nie wiem, czy będziemy tego samego dnia... My będziemy w sobotę:) pzdr. Quote
AgataP Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 my też w sobotę, postaram się podskoczyć na ring basków i zobaczyć w końcu je na żywo :) może w końcu pospaceruję po terenie wystawy, bo na pierwszej z miejsca się nie ruszyłam ze stresu;) Quote
Asiaczek Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Obojętnie, o której będzie ocena na ringu basków, my będziemy tak ok. 8.00-8.30 na terenie wystawy i potem po ocenie tez na pewno tam trochę posiedzimy. Myslę, że jak pojawi się juz plan sędziowania, to wtedy będzie można umawiać się konkretniej:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [COLOR=magenta][B]A, i jeszcze reklama mojego bazarku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/211759-MISZ-MASZ-dla-mas!!!!-Do-05.08.2011-r.-godz.-24.00[/url][/B][/COLOR] Zapraszam!!! pzdr. Quote
Culineo Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 hej :hand: śliczna dziewczynka !:D lubie rudaski :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 My też w sobotę w Sopocie jesteśmy! :) Quote
AgataP Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 [quote name='klaudusia0219']hej :hand: śliczna dziewczynka !:D lubie rudaski :loveu:[/QUOTE] dziękujemy:) rude wymiatają:loveu: [quote name='FredziaFredzia']My też w sobotę w Sopocie jesteśmy! :smile:[/QUOTE] to może się spotkamy :) Quote
Rysia88 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Witam, Nie będę się rozpisywała...bo co tu dużo mówić, pisać -i tak wniosek jest prosty- Lex jest piękna! pozdrawiam. Quote
Darianna Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Ten miś to jej zostanie, Brando do dziś uwielbi pluszaki. Niejednokrotnie odkrywam,że w nocy śpimy w piątkę w jednym łóżku: Ja, Paweł, Brando, Karmel plus brandulcowa małpka... ;) Quote
Asiaczek Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='FredziaFredzia']My też w sobotę w Sopocie jesteśmy! :)[/QUOTE] Nie dziwota - V gr.:) [quote name='Darianna']Ten miś to jej zostanie, Brando do dziś uwielbi pluszaki. Niejednokrotnie odkrywam,że w nocy śpimy w piątkę w jednym łóżku: Ja, Paweł, Brando, Karmel plus brandulcowa małpka... ;)[/QUOTE] Hahaha... Pzdr. Quote
dagg Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Przeurocza taka ruda żaba z takim słodkim, niewinnym spojrzeniem :) A poza tym strasznie zazdroszczę jej kolorku! Chciałabym mieć takei włosy :P Quote
AgataP Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 [quote name='Darianna']Ten miś to jej zostanie, Brando do dziś uwielbi pluszaki. Niejednokrotnie odkrywam,że w nocy śpimy w piątkę w jednym łóżku: Ja, Paweł, Brando, Karmel plus brandulcowa małpka... ;)[/QUOTE] to dobrze, że Karmel chociaż niczego nie przywleka do wspólnego wyra:lol: co do przywlekania dziwnych rzeczy do łóżka, to znalazłam już nawet na swojej poduszce obmemlane świńskie ucho:diabloti: [quote name='daguerrotype']Przeurocza taka ruda żaba z takim słodkim, niewinnym spojrzeniem :smile: A poza tym strasznie zazdroszczę jej kolorku! Chciałabym mieć takei włosy :P[/QUOTE] tak, kolorek ma piękny, tak mi się podoba, że zamierzam się przefarbować na taki rudy :evil_lol: ciekawe co z tego wyjdzie, myślę, że w przyszłym tygodniu się przekoloryzuję:cool1: Quote
Asiaczek Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Dobrze, że sunia jest nie łaciata;) Wtedy dopiero miałabyś zgryz... pzdr. Quote
AgataP Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 [quote name='Asiaczek']Dobrze, że sunia jest nie łaciata;) Wtedy dopiero miałabyś zgryz... pzdr.[/QUOTE] :cool1: heh, byłby mały problem, wiedziałam po prostu jakiego psa brać ;) Quote
kavala Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Agata, czy na konkursie posłuszeństwa mieliście skok przez przeszkodę tam i z powrotem? Quote
AgataP Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 [quote name='kavala']Agata, czy na konkursie posłuszeństwa mieliście skok przez przeszkodę tam i z powrotem?[/QUOTE] Odbywałyśmy szkolenie psa towarzyszącego, gdzie nie ma skoku przez przeszkodę. Było: - chodzenie przy nodze na i bez smyczy - bieg przy nodze na i bez smyczy - aport - siad/waruj naprzemiennie - "noga" - bieganie na komendę, potem "do mnie" - siad, waruj przez kilka minut gdy drugi pies wykonuje swoje ćwiczenia chyba wszystko :) Quote
#Etna# Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I jesteśmy z rewizytą:razz: Cudny ten Twój seterek. Zdecydowanie mahoniowa maść seterka to jedna z najpiękniejszych:loveu: A jak zostawiłaś go w domu to na serio niezłego bałaganu narobił:crazyeye: No nie powiem gdybym tylko mogła to z chęcią miałabym większego psiaka u siebie w domu, ale nie mieszkam sama;) Nie ma co narzekać:) kocham moją miniaturkę którą wszędzie mogę ze sobą zabrać nawet do pracy:cool3: Pozdrawiamy i na pewno będziemy odwiedzać galerię:cool3: Quote
Dahlia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ależ cudowny rudasek ! Rzadko widuje mahoniowe ale już wiem, że należą do mojej ulubionej maści Seterka. Quote
AgataP Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Witamy nowych gości :multi: [quote name='#Etna#']I jesteśmy z rewizytą:razz: Cudny ten Twój seterek. Zdecydowanie mahoniowa maść seterka to jedna z najpiękniejszych:loveu: A jak zostawiłaś go w domu to na serio niezłego bałaganu narobił:crazyeye: No nie powiem gdybym tylko mogła to z chęcią miałabym większego psiaka u siebie w domu, ale nie mieszkam sama;) Nie ma co narzekać:) kocham moją miniaturkę którą wszędzie mogę ze sobą zabrać nawet do pracy:cool3: Pozdrawiamy i na pewno będziemy odwiedzać galerię:cool3:[/QUOTE] dziękuję, bardzo nam miło :) a z bałaganem to nie jest źle, to był taki jednorazowy incydent ;) zresztą to moja wina, bo co za idiotka zostawiła na niskiej szafce kwiatka, zgrzewkę papieru toaletowego i psa samego w domu:diabloti: znajomi również mają sznaucera mini w typie - ale to wyjątkowy okaz, za każdym razem jak chciałam go pogłaskać to piszczał i próbował ugryźć(jak na większość ludzi ), nie lubił dotykania:shake: co nie zmienia faktu, że sznupy są fantastico :cool1: [quote name='Dahlia']Ależ cudowny rudasek ! Rzadko widuje mahoniowe ale już wiem, że należą do mojej ulubionej maści Seterka.[/QUOTE] chyba z seterów to i tak mahoniowe są najpopularniejsze :) w moim miasteczku jest około 5 seterów irlandzkich w typie, innego setera już nie ma ;) może kiedyś będę pierwsza ze szkockim ;) Quote
Culineo Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 a seterki naprawde maja tyle energi, że muszą duzo biegac.. i biegać .. i biegać?:D Quote
AgataP Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 [quote name='klaudusia0219']a seterki naprawde maja tyle energi, że muszą duzo biegac.. i biegać .. i biegać?:D[/QUOTE] Seter jak to pies myśliwski ma bardzo dużo energii, ale nie 24/7 ;) moja sucz jak idzie na spacer, bawi się z innym psem, bawi się w jeziorze wkłada w to całe serce i czasem biega, szaleje jak w amoku :diabloti: rzadko który pies może ją dogonić, ale w domu to kanapowiec :p potrafi przespać nawet 14-15 godzin, ale potem jest naładowana jak bateryjka:eviltong: fakt, że setery potrzebują więcej ruchu niż niektóre psy, a wybiegany seter to szczęśliwy seter :) a najlepiej do tego mokry i brudny :cool1: Quote
Recommended Posts