Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
No właśnie.W tym przypadku ta najmniejsza okazała się bardziej zjadliwa od tej większej:evil_lol:
A czemu bez?Przecież tak niewinnie tam wygląda:lol:
Nawet dziś pani doktor nie ukąsiła ani razu:evil_lol:

Bo potrafi zrobić te oczy że brak słów:iloveyou:

Posted

andegawenka napisał(a):
Bo potrafi zrobić te oczy że brak słów:iloveyou:

To prawda:iloveyou:Za te oczka oddam wszystko:loveu:
Gdyby jej się dzisiaj coś stało...nie chcę nawet myśleć...
Ważne ,że jest cała i zdrowa:lol:

Posted

Moja Chiq kiedyś zjadła pszczołę ( lub osę w każdym razie pasiaka jakiegoś) byliśmy na plaży weta brak, ale na szczęście tylko lekko spuchł jęzor i poszła na wapno.. ale nie zazdroszczę, też teraz noszę zastrzyk, ale chyba ten co mówi Ulv, bo na pewno nie adrenalinę.

Zdrówka dla Pcioły :)

Posted

Gosiapk napisał(a):
Pcioła, aleś napędziła Mamci stracha! Nie rób już tak więcej.

Ciociu,to mnie ten paskudny owad przestraszył.Wiesz jak mnie nunia bolała?Przez kilka godzin nie stawałam na niej.Mamcia musiała mi robić okłady i całować.W nunię oczywiście:lol:
Pcioła.

ulvhedinn napisał(a):
Adrenalina to już poważna rzecz- ja dla Piku (alergik) mam zawsze w zanadrzu dexametazon w ampułce na wypadek ugryzienia, czy innej cholery....

Nie tak dawno temu tu na dogo odeszła maleńka sunia z powodu wstrząsu po szczepieniu.To było straszne,była zdrowa,wybierali się chyba na wakacje a tu nagle tragedia.Sporo wtedy na ten temat przeczytałam.

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Moja Chiq kiedyś zjadła pszczołę ( lub osę w każdym razie pasiaka jakiegoś) byliśmy na plaży weta brak, ale na szczęście tylko lekko spuchł jęzor i poszła na wapno.. ale nie zazdroszczę, też teraz noszę zastrzyk, ale chyba ten co mówi Ulv, bo na pewno nie adrenalinę.

Zdrówka dla Pcioły :)

No to faktycznie miała szczęście.
Dziękujemy za życzenia zdrówka:)

Dostałam to
A tutaj można poczytać na ten temat
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/wstrzas-anafilatkyczny-jak-udzielic-pierwszej-pomocy_37462.html

Posted

Moja Pikula jest strasznym alergikiem, po ostatnim szczepieniu miała wstrząs, po osie spuchła CAŁA jak balon, potrafi się rozjechać od polizania nie takiego owada, czy kwiatka :( A że ma niedorozwój móżdżku to od razu zaczynają się objawy neurologiczne i skacze temperatura (Pi w ogóle ma problemy z termoregulacją)....

Eeech.....

Posted

andegawenka napisał(a):
Ja zmienię weta. Obcinanie pazurków to jeden wielki cyrk , nagrać i na yutuba wysłać tak się boi malizny. Rozmawialiśmy o pogryzieniu Pcioły i nawet nie mrugnął żeby mi dać też taki pakiet.

Pewnie się boi jej krzywdę zrobić.Niuteńka jest taka krucha:)
To poproś go po prostu.Może nie wpadł na to,że też się boisz takiego zdarzenia.
Jak mi wetka wręczała ampułkę to spytałam czy mam ją trzymać w lodówce.Powiedziała,że ona zawsze nosi przy sobie w torebce.

Gosiapk napisał(a):
No jak myślę, że Mamcia stanęła na wysokości zadania i całowała w nunię! Szybciej opuchlizna zeszła!

Całowałam,całowałam i na rękach nosiłam bąka.Taką miała nieszczęśliwą minkę,biedactwo.Nie dosyć,że noga spuchnięta to jeszcze miała taką podkurczoną stópkę.Dobrze,że to już za nami:)

ulvhedinn napisał(a):
Moja Pikula jest strasznym alergikiem, po ostatnim szczepieniu miała wstrząs, po osie spuchła CAŁA jak balon, potrafi się rozjechać od polizania nie takiego owada, czy kwiatka :( A że ma niedorozwój móżdżku to od razu zaczynają się objawy neurologiczne i skacze temperatura (Pi w ogóle ma problemy z termoregulacją)....

Eeech.....

No to masz niezłą jazdę z Piką.Wieczne nerwy.A czym u niej się objawia ten niedorozwój móżdżku?

Posted

Ewanka napisał(a):
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ufffffffff, uściski dla słodkiej Pcioły :loveu:

Chyba pisałyśmy razem :)
Dziękujemy za uściski i Pciółka fluidy wysyła do Was w eter:lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Chyba pisałyśmy razem :)
Dziękujemy za uściski i Pciółka fluidy wysyła do Was w eter:lol:

Tak, to jest idealna pora dogomaniacka, między jednym a drugim spacerkiem, jednym a drugim posiłkiem ... :lol:

Dzięki za fluidy, nastawiamy antenki na odbiór :p

Posted

Ewanka napisał(a):
Tak, to jest idealna pora dogomaniacka, między jednym a drugim spacerkiem, jednym a drugim posiłkiem ... :lol:

Dzięki za fluidy, nastawiamy antenki na odbiór :p

I jak,doleciały?:)

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):

No to masz niezłą jazdę z Piką.Wieczne nerwy.A czym u niej się objawia ten niedorozwój móżdżku?

Problemami z koordynacją ruchową (i tak praca włożona w rehabilitację dała super efekty), Pi w charakterystyczny sposób stawia łapki (jak koń na paradzie ;) ), no i te głupie kłopoty z termoregulacją- Pi od byle czego się przegrzewa, raz miała taki udar cieplny, ze dostała drgawek....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Problemami z koordynacją ruchową (i tak praca włożona w rehabilitację dała super efekty), Pi w charakterystyczny sposób stawia łapki (jak koń na paradzie ;) ), no i te głupie kłopoty z termoregulacją- Pi od byle czego się przegrzewa, raz miała taki udar cieplny, ze dostała drgawek....

A czy Pi ma swój wątek?Chętnie bym się więcej dowiedziała.Problemy z koordynacją pewnie nie takie straszne ale ta termoregulacja...To duży problem i wieczne nerwy czy się coś nie stanie.

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
I jak,doleciały?:)

Doleciały, dziękujemy ;) i pewnie dlatego Bajka tak samo staje słupka w czasie miziania :D

Minki groźnej Pcioły na fotkach słodkie, ząbki w gotowości, oczka bystre - rewelacja :D

Ulv, faktycznie te kłopoty z termoregulacją muszą być bardzo uciążliwe, ale kto by sobie z tym poradził jak nie Ty? Przyciągasz jak magnes trudne przypadki, bo niewiele osób by sobie z nimi poradziło!