Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Następna sprawa!Badania trzustki,morfologia wyszły bardzo dobrze!!natomiast tarczyca jeden wskażnik jest obniżony,ale sam nie jest potwierdzeniem złego funkcjonowania tarczycy,dlatego P.doktor prosiła o ponowne jej zbadanie.Wg.lekarza powinna być odrobaczana przez jakiś czas co miesiąc,ponieważ czasami coś może siedzieć głęboko i uwalnia się tylko okresowo.Propozycja od P.doktor podać jedną tabletkę na odrobaczanie działa m-c jest bardzo dobra koszt 44zł i witaminy 90tabl.16zł lub proszek pół.kg 16zł Jeszcze sprawa wyżywienia odstawiamy puszki,które podawałam z makaronem i ryżem i przez tydzień będę jej gotować tylko makaron z mięsem wieprzowym teraz decyzja należy do Was jak Wy to widzicie!!!

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwia a kiedy Pani doktor kazała ją zbadać ponownie jeśli chodzi o tarczycę ? Sylwia ja jestem za tym podawaniem gotowanego jedzonka. Jeżeli ma jej to pomóc.

edit: ufff dobrze, że morfologia i trzustka są ok :)

Posted

Trafiłam z FB [B][URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=136282176478053#%21/hoteldlapsow"]Lasku Brzozowego[/URL][/B] bo przeczytałam tam, ze Pixie i Dixie wybierają się do Wyszkowa i chciałam zaproponować, że z Warszawy mogę je tam zawieźć w następny weekend za darmo (w okolicy Wyszkowa mam działkę, a na niej opony zimowe, które czas w końcu założyć ;) ).
Ale przeczytałam ostatnie strony wątku i nic o Wyszkowie nie ma...

Posted

[quote name='sylwiaso']Dotarła wpłata od Asiaczek 22,50 i od Olenki84 50zł na dług dziewczynek Bardzo serdecznie Dziękuję![/QUOTE]

Dobrze by było, gdyby Koosiek zaktualizowała swój post rozliczeniowy...

Posted

Andzike - z nieba nam spadłaś! Dziewczyny będą jechać w okolice Wyszkowa, tylko trzeba zgrać transport z Łowicza...

Co do badań. Ja bym prosiła o szczegóły, w sensie konkretne wyniki badań. Bo nie bardzo rozumiem... Badanie tarczycy powinno wykazać czy trzeba wspomagać tarczycę hormonem czy nie i na podstawie parametrów ewentualnie ustawić dawkę leku (czy badanie dotyczyło wszystkich parametrów tarczycowych?). Witaminy i odrobaczenie nie mają tu nic do rzeczy... Proszę również o nazwę witamin i cel ich podawania oraz o nazwę tabletki na odrobaczenie (o tak kosmicznej cenie ;)). Bo teraz - jeśli dobrze rozumiem - odrzucamy chorą tarczycę i skupiamy się na (no właśnie,na czym) w leczeniu. To znaczy, że robaki i awitaminoza są przyczyną chudości?... Kompletnie się pogubiłam, ale odnoszę wrażenie, że leczymy po omacku...

Posted

Sylwia, jesteś w stanie zeskanować wyniki badań? Jeśli nie, czy mogłabyś przepisać wyniki wszystkich badań (tych na trzustkę i morfologię też). Skonsultuję z naszym wetem. Za dużo tu niewiadomych :(

Posted

[quote name='Nutusia'] Dziewczyny będą jechać w okolice Wyszkowa, tylko trzeba zgrać transport z Łowicza...[/QUOTE]

Jakby co to pisze się na następny weekend z wyprawą do Wyszkowa :) na wątek będę zaglądać, ale jakbym coś przeoczyła to telefon w banerku ;)

Posted

[quote name='Andzike']Jakby co to pisze się na następny weekend z wyprawą do Wyszkowa :) na wątek będę zaglądać, ale jakbym coś przeoczyła to telefon w banerku ;)[/QUOTE]

Andzike a czy będziesz w stanie je zawieść do Nowy Lubiel to jest 30 km za Wyszkowem ?

edit: Dziękuję za chęć pomocy :)

Posted

Nutusiu dobry pomysł z tą konsultacją. Ja zupełnie nie znam się na tym. Jak moja kotka robiła kupkę z krwią to pierwszym badaniem było badanie kału z trzech dni. Wtedy Pni doktor powiedziała mi, ze i tak to badanie nie daje 100% pewności, że ich nie ma. Że może to się ujawniać okresowo jak Sylwiaos napisała. Może dlatego ta propozycja ponownego odrobaczania.

Posted

[quote name='edek']Andzike a czy będziesz w stanie je zawieść do Nowy Lubiel to jest 30 km za Wyszkowem ?[/QUOTE]

Tylko jeśli dziewczyny będą w Wawie w miarę wcześnie :) Poza tym - zdecydowanie lepiej w sobote - wulkanizator u którego zmieniam od razu opony (też po Wyszkowem) w niedziele nie pracuje :/

Posted

[quote name='edek']Nutusiu dobry pomysł z tą konsultacją. Ja zupełnie nie znam się na tym. Jak moja kotka robiła kupkę z krwią to pierwszym badaniem było badanie kału z trzech dni. Wtedy Pni doktor powiedziała mi, ze i tak to badanie nie daje 100% pewności, że ich nie ma. Że może to się ujawniać okresowo jak Sylwiaos napisała. Może dlatego ta propozycja ponownego odrobaczania.[/QUOTE]

Ja też się nie znam, dlatego wolę się upewnić, bo na razie strzelamy ślepakami. Nawet o nerki już było podejrzenie. Nie chodzi o to, żeby leczyć na czuja, ale żeby leczyć skutecznie, jeśli w ogóle jest taka potrzeba... Tośka miała chorą tarczycę i wiem tylko tyle, że czasami w momencie badania pojawia się "wahnięcie" hormonu, które wskazuje fałszywy poziom i dlatego badanie się powtarza co jakiś czas. Co do odrobaczenia, to nie słyszałam po prostu o odrobaczaniu co miesiąc. U mnie moje psy powinny być praktycznie odrobaczane z każdym nowo przybyłym tymczasem, ale tego nie robimy, jeśli w kupie nowego po odrobaczeniu nie ma robali. U psów jak u ludzi - czasem warto się skonsultować z kolejnym lekarzem, a nuż wpadnie na coś, co poprzedni przeoczył (bez urazy, oczywiście) ;)

U naszego Doktora będę z Maszą we wtorek po pracy. Dobrze by było, gdybym do tego czasu dostała wyniki badań oraz nazwy proponowanej tabletki na odrobaczenie i witamin.

Posted

[quote name='Andzike']Tylko jeśli dziewczyny będą w Wawie w miarę wcześnie :) Poza tym - zdecydowanie lepiej w sobote - wulkanizator u którego zmieniam od razu opony (też po Wyszkowem) w niedziele nie pracuje :/[/QUOTE]

A o której miały by być w Warszawie w sobotę ?

Posted

[quote name='kasiek.']Edek transport już jest ...ta sprawa jest dogadana ,bo na FB szukamy transportu ,a teraz czytam ,ze chyba już nie trzeba.[/QUOTE]

Nie wiem o jakim transporcie mówisz :(. W niedzielę może jechać Selenga i Malawia.

Z Warszawy do Łowicza i potem do Nowy Lubiel.

edit: Selenga jutro będzie dzwonić do Malawia i ustalą szczegóły o której ruszają.

Posted

To chyba ja namieszałam, niechcący, podałam zanim się dowiedziałam, że z Selengą mamy jechać :-) Sorki !
Ja mogę na Mokotów dojechać, tylko jeśli mogę poprosić, to o spotkanie gdzieś blisko METRA :-)

Posted

[quote name='Malawia']To chyba ja namieszałam, niechcący, podałam zanim się dowiedziałam, że z Selengą mamy jechać :-) Sorki !
Ja mogę na Mokotów dojechać, tylko jeśli mogę poprosić, to o spotkanie gdzieś blisko METRA :-)[/QUOTE]

Nic nie namieszałaś po prostu Ty działałaś na FB a ja na dogo hihihihi

Posted

[quote name='Malawia']Jakby co to jestem pod telefonem :-)
Czy są jakieś wskazówki na drogę? Wiem,że dziewczynki są grzeczniutkie i na 100 przekochane .[/QUOTE]

A jakie wskazówki masz na myśli ? Prosiłam Sylwię o kupienie tabletek na chorobę lokomocyjną, więc powinien być spokój.

Posted

Cioteczki z leczeniem to ja nic dokładnie nie wiem jak ma być dzwoniłam dziś do lecznicy,bo chciałam tylko dowiedzieć się o wyniki Pixolka i P.doktor tylko tak mi chwilkę opowiedziała,ale cały przebieg badań i zalecenia ma na kartce rozpisane to postaram się jutro podjechać do lecznicy i wkleić na wątek!Pixunia wg.P.doktor jest zdrowym psiakiem dopytam kiedy należy powtórzyć tarczycę!

Posted

[quote name='Andzike']Jestem, miałam gości ;) więc się nie wypowiadałam ;) Najlepiej jeśli Pi&Di byłyby w Warszawie w sobotę ok. 10 najpóżniej :)[/QUOTE]

Andzike dziękuję za chęć pomocy, Selenga i Malawia zawiozą D&P w tą niedzielę.