AniaRe Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='tripti']oj Aniu chyba leczenia to już tu żadnego nie będzie mimo chęci... został miesiąc plus ten kawałeczek sierpnia od Ciebie, raczej cudów nie będzie, chyba, że poprzedni właściciele przeznaczą jakąś konkretną kwotę dla Kajo. Jak nie, to trzeba będzie podjąć decyzję.[/QUOTE] Na razie nie będzie problemu z podejmowaniem decyzji o zwrocie do schronu. U nas może zostać na tę chwile do końca sierpnia - będzie nasz wkład, potem będziemy myśleć, co dalej. Ogłaszajcie go dalej, w końcu ktoś może się znajdzie a my będziemy nad nim dalej pracować. Kasy na badania my nie wyłożymy, choć przykro nam z tego powodu, ale może jak będzie u nas mógł być dłużej, uzbiera się kasa na badania? Quote
tripti Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Kajo ma ogłoszenia, ale trzeba lada dzień wystawić nowe, żeby był widoczny gdziekolwiek się da. Aniu - dziękuję, nie ukrywam, że liczę na to, że wkład poprzednich właścicieli pokryłby koszty badań, żeby nie było tak, że chcemy coś wyłudzić od tych ludzi, zostali oni powiadomieni o tym, że jak chcą mogą odwiedzieć Kajo i zobaczyć, że został zabrany ze schroniska, ale powiedzieli, że nie wiedzą czy się odważą. Quote
Rumi. Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 a kto robi ogłoszenia? Myślę iż nowy tekst się przyda, no i zdjęcia :) Jak by co mogę zrobić ogłoszenia, tak ze 100 myślę iż się uda Quote
tripti Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='greatmadwomen']a kto robi ogłoszenia? Myślę iż nowy tekst się przyda, no i zdjęcia :) Jak by co mogę zrobić ogłoszenia, tak ze 100 myślę iż się uda[/QUOTE] ogłoszenia robiła ewatonieja. Dzięki to baaardzo dużo:) Quote
tripti Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='ewatonieja']12 czerwca zrobiłam ok 40 ogłoszeń przykład: [url]http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PUDEL-KAJO-SZUKA-ODPOWIEDZIALNEGO-OPIEKUNA-W0QQAdIdZ289950502[/url][/QUOTE] [quote name='ewatonieja']dobra w tym tygodniu ogłoszę go z tym tekstem: "Kajo: Sześcioletni czarny pudel średni szuka [B]odpowiedzialnego domu[/B]. Kajo został oddany do schroniska ze względu na to, że jego dotychczasowi własciciele nie dawali soebie z nim rady. Pies zaskoczony, przestraszony (jak np. widzi coś co przypomina mu kij) czy przytrzymany wbrew jego "życzeniu" potrafi ugryźć. Dlatego potrzebuje [B]doświadczonego[/B], cierpliwego opiekuna! Obecnie pies przebywa u behawiorysty, który pracuje nad jego problemami. Pies jest zdrowy, potrafi ładnie chodzić na smyczy, umie zostawać sam w domu, akceptuje psy i koty. Nie nadaje się do domu z dziećmi." [/QUOTE] tekst do ogłoszeń jest taki. Quote
Rumi. Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 myślę iż można bardziej rozbudować tekst AniaRe a co ty uważasz że powinno być w ogłoszeniu, ty najlepiej znasz Kajo? Dobre jest to o wkleiła powyżej tripti? Myślę iż więcej napisane będzie bardziej zrozumiałe i nie przerażające. No właśnie tylko co ja się mogę wypwiadać, skoro ja jestem beztalenciem literackim i nic nie potrafię sklecić Quote
ewatonieja Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 ja nie dam rady pomoc w ogłaszaniu, mam zaległości z bazarku ogloszeniowego :( jeśli ktoś może pomóc to będę bardzo wdzięczna i Kajo też :) Quote
Rumi. Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='ewatonieja']ja nie dam rady pomoc w ogłaszaniu, mam zaległości z bazarku ogloszeniowego :( jeśli ktoś może pomóc to będę bardzo wdzięczna i Kajo też :)[/QUOTE] ok to ja się zajmę ogłoszeniami mam wakacje więc i duuużo czasu :D Quote
tripti Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='greatmadwomen']ok to ja się zajmę ogłoszeniami mam wakacje więc i duuużo czasu :D[/QUOTE] dziękuje, a dałabyś radę zrobić z tym co jest? tzn z tymi zdjęciami i tym tekstem ułożonym przez Equus? Quote
tripti Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 dlaczego nikt ze "stałych" osób z wątku nie zagląda do Kajo? Quote
Rumi. Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='tripti']dziękuje, a dałabyś radę zrobić z tym co jest? tzn z tymi zdjęciami i tym tekstem ułożonym przez Equus?[/QUOTE] od Eguus? A gdzie on jest? i Czy na 100% jest ok? Nie chcę przeszukiwać calego wątku, więc 1.potrzebuję tekst 2.kontakt 3. zdjęcia to co uważacie że powinno się znaleźć w ogłoszeniach wkleicie, a ja skopiuję i zacznę robic ogłoszenia Quote
Energy Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='tripti']dlaczego nikt ze "stałych" osób z wątku nie zagląda do Kajo?[/QUOTE] Do 19 lipca jestem wyłączona i niestety będę bardzo rzadko :shake: Ale jekby co to macie do mnie tel.;) [quote name='AniaRe']Na razie nie będzie problemu z podejmowaniem decyzji o zwrocie do schronu. U nas może zostać na tę chwile do końca sierpnia - będzie nasz wkład, potem będziemy myśleć, co dalej. Ogłaszajcie go dalej, w końcu ktoś może się znajdzie a my będziemy nad nim dalej pracować. Kasy na badania my nie wyłożymy, choć przykro nam z tego powodu, ale może jak będzie u nas mógł być dłużej, uzbiera się kasa na badania?[/QUOTE] [B]AniaRe[/B] bardzo, bardzo dziękuję:loveu: A czy już coś wiadomo z pieniędzmi od właścicieli, bo jak mają być badania to chyba jak najszybciej? Jak nie to może stałe deklaracje na sierpień by można wykorzystać, tam chyba było ok 150 zł. A dzięki AniRe można by je właśnie na badania przeznaczyć, jak sądzicie i co na to deklarowicze??? Quote
tripti Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Nie wiem kiedy Ania dokładnie wraca z wyjazdu - to w kontekście terminu badań. a pieniążki od właścicieli - to tusinka musi dać znać. Quote
tripti Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 tekst Equus, w miarę możliwości prośba o ogłoszenia na woj. mazowieckie: (DZIĘKUJE) [B]Kajo:[/B] Quote
AniaRe Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='tripti'] [B]Kajo:[/B] Sześcioletni czarny pudel średni szuka [B]odpowiedzialnego domu[/B]. Kajo został oddany do schroniska ze względu na to, że jego dotychczasowi właściciele nie dawali sobie z nim rady. Ze względu na swoje problemy pies potrzebuje [B]doświadczonego[/B], cierpliwego opiekuna. Obecnie pies przebywa u behawiorysty, który pracuje nad jego problemami. Pies jest zdrowy, potrafi ładnie chodzić na smyczy, umie zostawać sam w domu, akceptuje psy i koty. Jest wykastrowany. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. [B]kontakt w sprawie adopcji:[/B] Ania [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , 0-604 149 021.[/QUOTE] Ja bym proponowała taki, łagodniejszy tekst- może więcej osób się zainteresuje. A ja na pewno każdą zainteresowaną osobę rzetelnie poinformuję, że pies ma na koncie ugryzienia. Quote
tripti Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='AniaRe']Ja bym proponowała taki, łagodniejszy tekst- może więcej osób się zainteresuje. A ja na pewno każdą zainteresowaną osobę rzetelnie poinformuję, że pies ma na koncie ugryzienia.[/QUOTE] drugi tekst był sklejony przeze mnie i ewatonieja innego nie było i wtedy były wpisy na forum, żeby ewatonieja zmianiła test, to ja już nie wiem. Quote
tripti Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 jeszcze kopia informacji z zaginionych: [B]DZIŚ DOSTAŁAM TAKĄ WIADOMOŚĆ I PRZEPRASZAM JEŚLI NIE UMIEŚCIŁAM JEJ W ODPOWIEDNIM MIEJSCU[/B] : "Wiadomość tą przesyłam do wszystkich moich znajomych na portalu... W nocy z 14/15 czerwca, w wyniku napadu rabunkowego metodą na stłuczkę na drodze pomiędzy Sochaczewem, a Warszawą skradziony został nasz samochód, a w nim nasza ukochana sunia - 2-letni jamnik - rudy długowłosy z tatuażem w lewym uchu 516W. Złodzieje uciekali samochodem na trasie Sochaczew- Wiskitki- Żyrardów, a dalej w kierunku nieznanym. Tą drogą szukamy naszego ukochanej suni. Jest ona króliczym jamnikim długowłosym, bardzo przyjazna dla ludzi ma na imię Cherry (Szery). Uprzejmie prosimy wszystkich znajomych o włączenie się w akcje szukania naszej KOCHANEJ CHERRY pieniądze nie mają znaczenia, obiecujemy wysoką nagrodę, ważne tylko żeby powróciła do nas.Po tej stracie nasza rodzina jest bardzo załamana, straciliśmy najweselszego, kochanego członka rodziny. PROSIMY prześlijcie tą wiadomość do wszystkich swoich znajomych, szczególnie w rejonie Warszawy!!!!! Edyta, Paweł i Marcelina Narloch" ul. Stefanika 8/10 03-133 Warszawa tel. 0532 562 735 tel. 0668 756 949 Quote
AniaRe Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='tripti']drugi tekst był sklejony przeze mnie i ewatonieja innego nie było i wtedy były wpisy na forum, żeby ewatonieja zmianiła test, to ja już nie wiem.[/QUOTE] ja wiem, jakie były zmiany, pamiętam oba teksty. Proponuję złagodzenie tego, żeby zwiększyć szansę na znalezienie potencjalnego domu, zmieniłam jedynie jedno zdanie w tekście, który generalnie mi się podoba. Quote
tripti Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 dobra to jeszcze raz, tekst ten: [B]Kajo:[/B] Sześcioletni czarny pudel średni szuka [B]odpowiedzialnego domu[/B]. Kajo został oddany do schroniska ze względu na to, że jego dotychczasowi właściciele nie dawali sobie z nim rady. Ze względu na swoje problemy pies potrzebuje [B]doświadczonego[/B], cierpliwego opiekuna. Obecnie pies przebywa u behawiorysty, który pracuje nad jego problemami. Pies jest zdrowy, potrafi ładnie chodzić na smyczy, umie zostawać sam w domu, akceptuje psy i koty. Jest wykastrowany. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. [B]kontakt w sprawie adopcji:[/B] Ania [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] , 0-604 149 021. zdjęcia: [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/7343/kajo3.jpghttp://[/IMG][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/7343/kajo3.jpg[/IMG] [IMG]http://img853.imageshack.us/img853/6066/kajo2.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/791/6a5be253a35a741emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/755/477b8246395f77c1med.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/800/e3cdff20f0fdd0ffmed.jpg[/IMG] Quote
Energy Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Też myślę, że ten tekst jest lepszy i zwiększy szanse Kajo. Quote
Abrakadabra Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Energy']Też myślę, że ten tekst jest lepszy i zwiększy szanse Kajo.[/QUOTE] Ja tez popieram pomysł z tym ostatnim tekstem . Quote
Energy Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Kajo oby się udało i żebyś nigdy już nie trafił do schronu...tego ci życzę psiaku. Quote
feliksik Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 oj Kajo dawno nie zaglądałam, ale ciągle pamiętam i wiem że czasu coraz mniej, cholerka - musi sie coś udać Quote
Recommended Posts