Jump to content
Dogomania

Bokser KING -dostał porsche i nogi ruszyły-zbieramy na rehabilitację!!! King za TM ..

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Biedny król... A tego nie da się jakoś "przypalić", "zamrozić"? Trzeba ciąć?...[/QUOTE]

Wszystko będę wiedziała po wizycie, ostatnio jechaliśmy na cito i musieli Kinia znieczulić, bo mu się nadziąślak urwał i wisiał na małym skrawku, całkowite oderwanie bez przypalenia groziło krwotokiem. I tak znieczulenie będzie konieczne, bo on nie da sobie obcym ludziom grzebać w mordce.

Posted

Wczoraj odwiedziła nas Ciocia Nutusia :) Kiniut jak zwykle przy gościach dał koncert szczekania i pokaz zabawy piłką :) Popołudniu poszliśmy do weta na oględziny mordki. I wet zdecydował, że trzeba ciąć te nadziąślaki :( w przyszłym tygodniu musimy zrobić badania krwi (m.in.mocznik, kreatynina), żeby sprawdzić stan nerek. Trzeba Kiniutowi trochę ulżyć i oczyścić wnętrze mordki. Ale jak to lekarz powiedział, "King ma przed sobą długie życie, a operacja nieunikniona, więc nie ma co dłużej czekać." Kinio przy okazji miał obcięte pazurki.

Posted

O tak - Kiniuś to jest mały, beztroski dzieciaczek! Cieszy się każdą chwilą, za wszelką cenę próbuje skupić na sobie uwagę. A najbardziej nas rozczulił tym, jak bardzo się wstydził, że mu się kupencja w domciu przy gościach zdarzyła... Kochany jest, a swoim optymizmem mógłby obdzielić niejednego psiego i ludzkiego pesymistę ;)
Oluś, Jacku, boksiołki - dziękujemy za przemiłe spotkanie :)

Posted

[quote name='Nutusia']O tak - Kiniuś to jest mały, beztroski dzieciaczek! Cieszy się każdą chwilą, za wszelką cenę próbuje skupić na sobie uwagę. A najbardziej nas rozczulił tym, jak bardzo się wstydził, że mu się kupencja w domciu przy gościach zdarzyła... Kochany jest, a swoim optymizmem mógłby obdzielić niejednego psiego i ludzkiego pesymistę ;)
Oluś, Jacku, boksiołki - dziękujemy za przemiłe spotkanie :)[/QUOTE]

Nutusiu, to my dziękujemy :)

Posted

Kiniuś, będziesz musiał na chwileczkę odłożyć grę w ukochaną piłę... Za to jak się wygoi, to... strach się bać co wymyślisz ;)
Oluś, rozmawiałam wczoraj z jedną baaaaaaardzo dobrą duszą, od innej dobrej duszy dostałam fanty na bazarek, to jakoś chyba damy radę Kiniutę wesprzeć...

Posted

[quote name='olly']Dziś rano Kinio był na pobraniu krwi, jutro wyniki i umawiamy się na zabieg. Za badania płaciłam 60zł.[/QUOTE]

Zapisuję :)

[quote name='Nutusia']Kiniuś, będziesz musiał na chwileczkę odłożyć grę w ukochaną piłę... Za to jak się wygoi, to... strach się bać co wymyślisz ;)
Oluś, rozmawiałam wczoraj z jedną baaaaaaardzo dobrą duszą, od innej dobrej duszy dostałam fanty na bazarek, to jakoś chyba damy radę Kiniutę wesprzeć...[/QUOTE]

Damy radę,jak ogarnę bazarek na Police to wystawię dla Kinia,olly już mi zdjęcia fantów przesłała ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Kiniuś, będziesz musiał na chwileczkę odłożyć grę w ukochaną piłę... Za to jak się wygoi, to... strach się bać co wymyślisz ;)
Oluś, rozmawiałam wczoraj z jedną baaaaaaardzo dobrą duszą, od innej dobrej duszy dostałam fanty na bazarek, to jakoś chyba damy radę Kiniutę wesprzeć...[/QUOTE]

super :) każdy grosik się przyda :) . Tym bardziej teraz, muszę powtórzyć badanie krwi. Biochemia jest w normie, więc nerki pracują jak trzeba, ale w morfologii wyszła anemia. W tym tygodniu będę jechać z Niutkiem na powtórne badania. Na zabieg na razie nie mogę się umawiać, bo trzeba krew unormować. Wet twierdzi, że może to być błąd aparatury. Tak czy siak trza to zrobić.

Posted

Bazarek dla Kinia już jest:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244245-Bazarek-fantowy-na-operacj%C4%99-boksia-Kinga-do-25-06-2013-do-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244245-Bazarek-fantowy-na-operacj%C4%99-boksia-Kinga-do-25-06-2013-do-22-00[/URL]

i nawet już pierwsza kupująca,więc olly wpadaj i bierz się do roboty ;)

Posted

[quote name='tatankas']Bazarek dla Kinia już jest:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244245-Bazarek-fantowy-na-operację-boksia-Kinga-do-25-06-2013-do-22-00[/URL]

i nawet już pierwsza kupująca,więc olly wpadaj i bierz się do roboty ;)[/QUOTE]

dziękuję Aduś :loveu: już się zabieram :)

Posted

właśnie wróciliśmy z Kiniem z powtórnych badań krwi, wyniki w poniedziałek, jak będą ok to umawiamy się na zabieg. Płaciłam 15zł.

Posted

[quote name='olly']właśnie wróciliśmy z Kiniem z powtórnych badań krwi, wyniki w poniedziałek, jak będą ok to umawiamy się na zabieg. Płaciłam 15zł.[/QUOTE]

Zapisuję :)

Posted

[quote name='Nutusia']"Księgowa" pełni wartę nawet w nocy! ;) :)
Kiniulek - buziak w boksi nonio![/QUOTE]

No bo na weekend wyjeżdżałam i trzeba było wszystkie wątki przejrzeć by był porządek jak się należy :)

Posted

[quote name='Marta666']Chwilowo [B]tatankas[/B] ma problemy z netem i nie wiadomo kiedy sygnał jej wróci ;)

Przy okazji podbijam :)[/QUOTE]

Już jestem Martuś-dzięki ;)

Posted

Odebrałam Kiniutowe wyniki, są w normie, więc już umówiłam Niuta na zabieg, 25.06.
W ostatnim czasie robiłam badania krwi całej mojej bandzie, Kiniowe są najlepsze, uwierzycie? :crazyeye: