Jump to content
Dogomania

Bokser KING -dostał porsche i nogi ruszyły-zbieramy na rehabilitację!!! King za TM ..

Recommended Posts

Posted

Napisałam parę zdań do allegro cegiełkowego, niestety tylko tyle mogę zrobić dla Kinia..

Schorowany, stary, samotny, zmuszony do przeżycia za parę groszy, odmawiający sobie wszystkiego.. Skąd my znamy ten scenariusz.. Sąsiadka z naprzeciwka- oddająca to co sama powinna zjeść swojemu kotu, kobieta na przystanku w dwóch różnych rękawiczkach i połatanym płaszczu, staruszek w aptece, z trwogą oczekujący rachunku za konieczne do przeżycia leki.. Patrzysz na te sceny i załamujesz ręce.. Chciałbyś pomóc, ale nie wiesz jak..
Dziś dajemy Ci możliwość pomocy samotnemu, opuszczonemu staruszkowi, którego dotknęła ciężka choroba.. Tak samo jak ludzie, których codziennie mijasz cierpi i nie można mu ulżyć w bólu, polepszyć życia, sprawić, by znów poczuł się godnie bez środków ku temu.. Niech te kilka groszy, które Ty zdrowy, silny, współczujący człowiek możesz poświęcić, będzie ukłonem w stronę starości i choroby, która jest nieodzowną częścią życia tak wielu z nas..

Posted

[quote name='olly']Z Kiniem coś jest nie tak... strasznie dyszy... boję się, że to serducho.. jutro idziemy do kardiologa na badania.. Poza tym nie czołga się tak jak wcześniej, mam nadzieję, że jego przednie łapki będą sprawne nadal. A jego tyłeczek to same kości i skóra.. :( a apetyt ma ogromny.

Teraz leży z moją Luną na materacyku od tatankas, Kinio podwinął jej uszko do góry i ją całuje.. On jest cudny...[/QUOTE]

Nie strasz mnie,ja tu w głowę zachodzę skoąd wziąć dla niego pieniążki,bo on zdrowy MUSI być :)

[quote name='choleraa']Napisałam parę zdań do allegro cegiełkowego, niestety tylko tyle mogę zrobić dla Kinia..

Schorowany, stary, samotny, zmuszony do przeżycia za parę groszy, odmawiający sobie wszystkiego.. Skąd my znamy ten scenariusz.. Sąsiadka z naprzeciwka- oddająca to co sama powinna zjeść swojemu kotu, kobieta na przystanku w dwóch różnych rękawiczkach i połatanym płaszczu, staruszek w aptece, z trwogą oczekujący rachunku za konieczne do przeżycia leki.. Patrzysz na te sceny i załamujesz ręce.. Chciałbyś pomóc, ale nie wiesz jak..
Dziś dajemy Ci możliwość pomocy samotnemu, opuszczonemu staruszkowi, którego dotknęła ciężka choroba.. Tak samo jak ludzie, których codziennie mijasz cierpi i nie można mu ulżyć w bólu, polepszyć życia, sprawić, by znów poczuł się godnie bez środków ku temu.. Niech te kilka groszy, które Ty zdrowy, silny, współczujący człowiek możesz poświęcić, będzie ukłonem w stronę starości i choroby, która jest nieodzowną częścią życia tak wielu z nas..[/QUOTE]

Dziękujemy choleraa,jak zwykle piękny tekst,czekamy tylko wciąż na osoby chętne zrobić mu allegro :(

A ja zrobiłam kolejny bazarek:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/206146-ZAPRASZAM-NOWE-BOLERKA-SWETERKI-i-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-boksia-z-niedow%C5%82adem-KINGa-do-01.05[/url].

Posted

Wypunktujcie mi historię boksia. Co było zrobione, co jest zrobione. Gdzieś mi migneła informacja o wózku, czy to znaczy że będzie zbiórka tez na wózek? A jak tak to koszty, przykłady takich wózków abym mogła dać jakieś odniesienie.

Posted

Dzięki dziewczyny,że jesteście.Ja może opiszę w punktach Szczecin,a Ola Bydgoszcz.

1.Psiak trafił 31.03.2011(czwartek) do schroniska,gdzie miał przebyć 2 tygodnie kwarantanny i w tym czasie miał się zgłosić po niego właściciel.Był pięknym,zdrowym staruszkiem,więc myślałyśmy,że szybko ktoś go odbierze.
2.Tydzień później(piątek) dostajemy wiadomość,że ten piękny,zadbany i zdrowy bokser jest leżący,nie ma czucia w łapach,szybka akcja i psiak trafia na drugi dzień (sobota) do klinki na badania.
3.Badania w klinice w Szczecinie(mielografia) złe-rokowania niepomyślne-psiak do eutanazji,bo kto się zajmie takim psiakiem-koszt badań 400zł.
4.Szybka decyzja Sos Bokserom,że zabierają psiaka pod swoją opiekę,boksio został adoptowany przez wolontariuszkę i w poniedziałek jedzie już do Bydgoszczy-koszt transportu 150zł.

Koszt wózka 650zł,ale to w punktach już wypisze Ola,Olu gdzie jesteś???

Posted

5. Kinio trafia do Kliniki w Grudziądzu, następnego dnia wykonano ponownie kontrast oraz tomografię komputerową- rokowania złe- eutanazja- rozpoznanie: zawał rdzenia
6. Decyzja weterynarza z Bydgoszczy, aby przywieźć pacjenta do niego- podjęta próba leczenia sterydami, 5 dni kroplówek, zastrzyki, masaże- nieudane. Nie było mowy o eutanazji, pies jest zdrowy, po prostu niepełnosprawny, cewnikowany 3 razy dziennie,
7. Decyzja o zakupie wózka- koszt około 650 zł, PILNE!!!!! Kinio za chwilkę może tracić masę mięśniową z przednich łap, musi je ćwiczyć
poniżej strona producenta wózków: [url]http://www.dogxtension.eu/zasady.htm[/url]

Posted

Grudziądz 909 zł
Bydgoszcz 560 zł
Podkłady, cewniki 100zł
wózek 650 zł

Na wózek musimy czekać 10 dni roboczych od daty zaksięgowania wpłaty na konto producenta :(

Posted

[B]Tatankas[/B], kopiuje Twoj pierwszy post bazarkowy dla King'a. Opis psiaka i jego dolegliwosci + zdjecie i cel bazarku, ok?

[U]EDIT[/U]

Nie kopiuje, wszystko napisalas w pierwszej osobie. Przerabianie zbyt dlugo mi zajmie, uwine sie szybciej ze swoim wstepem.

Posted

Spoko-rubta,co chceta-ja mogę założyć za wózek!!!Tylko mi napisz-gdzie przesłać pieniądze.Mam nadzieję,że do czerwca się zwróci,bo pieniądze na prezent siostry-na ślub wydaję :)

Posted

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]"Witaj
Znajoma z innego forum chce oddać gratis wózek inwalidzki dla jak to określiła owczarka niemieckiego. Myślisz, że mógłby pasować czy za duży by był dla boksia?
Pozdrawiam
Agnieszka"
a napisała do mnie pepsicola, czyli mój bazarek na coś się przydał :)
jeszcze nie mogę w to uwierzyć....
napisałam bierzemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Agata Dymer'][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]"Witaj
Znajoma z innego forum chce oddać gratis wózek inwalidzki dla jak to określiła owczarka niemieckiego. Myślisz, że mógłby pasować czy za duży by był dla boksia?
Pozdrawiam
Agnieszka"
a napisała do mnie pepsicola, czyli mój bazarek na coś się przydał :)
jeszcze nie mogę w to uwierzyć....
napisałam bierzemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Super,jak nie będzie dobry to się kupi nowy,ale spróbować warto :)

Posted

Dziewczyny, na razie spokojnie. Jeszcze nic nie jest pewne. Tak jak napisałam, na forum cavalierowym dobra dusza zaoferowała oddanie wózka. Pomyślałam od razu o Was. Napisałam do babeczki priva i czekam na odpowiedź. Może się uda, choć nie wiem czy ten wózek nie będzie za duży, bo on jest dla owczarka niemieckiego. Na razie spokojnie poczekajmy. Podałam też link do tego wątku więc może Pani Was tu wkrótce odwiedzi. Trzymam kciuki żeby się udało.

Posted

Super! Może - jeśli wózek okaże się za duży - będzie można go jakoś przerobić?... Tyko żeby się nie okazało jak u krawcowej - że taniej uszyć niż przerobić :) Kiniol - trzymaj się chłopie i nie pajacuj, bo lada moment prawdziwą karetę będziesz miał - jak na prawdziwego króla przystało!

Posted

Kareta już do niego dziś zostanie wysłana-koszt około 400zł+50zł transport.Ola znalazła pana z Olsztyna,który robi wózki regulowane,które można dopasować do psiaka.Pan zgodził się też wysłać wózek od razu,jak nie będzie pasował to możemy wymienić,na zapłatę poczeka :)

Kinio ma ogromny stan zapalny i Ola dziś jedzie z KIniem do Cichockiego,stwierdził,że przebada go centymetr po centymetrze,by się dowiedzieć skąd ten stan zapalny,mocz miał badany,nerki,wątroba jak u młodziaka.

A z radośniejszych wiadomości,to że Ola z TŻ,oraz ich bokserami tak zakochani w Kiniu,że nie oddadzą go,chyba że znajdzie się naprawdę dobry domek z ogrodem,bo jak to Ola powiedziała:"Jak ma iść z bloku do bloku to bez sensu,zostanie z nami " :D:D:D

Posted

Gdyby nie dobroć serc wielu osób ratujących skrzywdzone stworzenia, ten świat powinien czekać na Apokalipsę. Oby doktorowi udało się szybko znaleźć przyczynę stanu zapalnego. Kiniu, masz nowy dom z prawdziwego zdarzenia !

Posted

Dzwonił rano wet Słodki (nie Cichocki :) )Kazał przyjeżdżać jak najszybciej, wyniki krwi takie jak wcześniej, gdzieś jest mega stan zapalny, nie wiadomo gdzie, dziś Kiniol będzie przebadany, dodatkowo zbadamy serducho, będzie miał ekg.

Za chwilkę biegnę do apteki po podkłady, cewniki i takie tam inne rzeczy, Pan aptekarz był tak miły, że załatwił nam wszystko po kosztach :)

Posted

Dzwonił właśnie Pan od wózka, jest na poczcie, wózeczek już w drodze do naszego Króla :) Umówiliśmy się na płatność przy odbiorze, Pan zmniejszył nam jeszcze cenę, wyjdzie około 300zł :) Powiedział, że jestem pozytywnie nadupierdliwa,a on takich ludzi sobie ceni, heheheee :) Musiał zamknąć cały zakład, że lecieć na pocztę. Lubię tego Pana :)

Posted

:) Jasne, nie da się nie lubić takich osób. Wytrwałości i siły,Olu. To ja się też jeszcze dołożę i dam Adzie w czwartek 20 zł dla Kinia. Mam nadzieję, że Allegro cegiełkowe, o którym pisały dziewczyny wesprze finansowo potrzeby boksia.