monika083 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 hmm to oznacza, ze chyba wszystko ''w srodku'' Romka jest ok ;) Chlopczyku trzymaj sie!! Quote
kazik132 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='romenka']Wklejam opis jaki otrzymałam od Dr. weterynarii który robił Romkowi USG USG jama brzuszna pies ,samiec , "Romek" , mieszaniec , 1 rok Wątroba o prawidłowej echogeniczności , bez ewidentnych zmian ogniskowych w miąższu . Pęcherzyk żółciowy prawidłowy . Drogi żółciowe nieposzerzone Śledziona jednorodna . Obydwie nerki o prawidłowej echostrukturze miąższu , bez cech zastoju moczu . Moczowody nieposzerzone . Pęcherz moczowy próżny w świetle bez złogów . Prostata ok 28 mm średnicy , normoechogenna . Nadnercza , okolica trzustki bez uchwytnych nieprawidłowości . Żołądek i jelita odcinkowo zgazowane bez uchwytnych zmian . Brak cech gromadzenia się wolnego płynu w jamie brzusznej .[/QUOTE]No to wyniki niemal książkowe!:) Pięknie! Oby tak dalej z psinką:) Quote
Felka z Bagien Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Uff!Jak dobrze.Jeszcze by się rentgen płuc przydał.Ale jak chłopak stanął na nogi,to już jest dobrze.A te krwiaki znikają? Czy one się pojawiały, czy po prostu odkrywaliście je po kolei?Pytam, bo pamiętam, że na początku Romcio pięknie się prezentował?A może to jakaś choroba polegająca na wadliwej krzepliwości krwi?W tej chwili nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy u ludzi,ale na pewno jest tu ktoś, kto wie lepiej? Quote
monika083 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 mnie sie wydaje, ze on wlasnie byl poturbowany przez auto, bo te krwiaki mial z jednej strony i taki smutny byl, obolaly, teraz juz lepiej i sie rozweselil..oby tak dalej :) Quote
megii1 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='monika083']mnie sie wydaje, ze on wlasnie byl poturbowany przez auto, bo te krwiaki mial z jednej strony i taki smutny byl, obolaly, teraz juz lepiej i sie rozweselil..oby tak dalej :)[/QUOTE] Na pewno nie auto bo krwiaki są w różnych miejscach na ciele. O krzepliwości napisze nam moze Romenka jak dostanie wyniki ale myślę, ze będą dużo lepsze. Romek wraca do zdrowia:) Quote
Felka z Bagien Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Żeby martwicy nie było.Ufam,że dostał wszystko co potrzeba.Wiecie ,ja się tak mądrzę,bo średnio jestem raz w tygodniu u dobrego weta i siedzę, tak średnio 1,5-3,5 godziny, i różnych historii się nasłucham. Quote
zachary Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Tak, Romuś jest pięknym psem, a z Liskiem tworzą super duet! I kolorystycznie się dobrali...Dobrze, że go megii1 czule potraktowała...., prawda? Quote
monika083 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='megii1']Na pewno nie auto bo krwiaki są w różnych miejscach na ciele. O krzepliwości napisze nam moze Romenka jak dostanie wyniki ale myślę, ze będą dużo lepsze. Romek wraca do zdrowia:)[/QUOTE] ojej, ja myslalam , ze z jednej ..bidulek , moze ktos go skopal...eh juz sie tego nie dowiemy co ten psiak wszystko przezyl...ale teraz musi myc tylko lepiej. Quote
Felka z Bagien Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Już wiem o co mi chodziło, o hemofilię-u ludzi tak się to właśnie objawia,lekkie uderzenie i wylew.Ale czekamy cierpliwie na wyniki badań. Quote
kazik132 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Już wiem o co mi chodziło, o hemofilię-u ludzi tak się to właśnie objawia,lekkie uderzenie i wylew.Ale czekamy cierpliwie na wyniki badań.[/QUOTE] Nawet nie chcę myślec! Nic nie może być złego! Nic! Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 I bardzo prawdopodobne że mógł być skopany. Tak jak mówili mieszkańcy że z pod bloku to go przeganiali kamieniami a drudzy karmili. Na pewno był jakiś debil co go skopał by móc się pochwalić jaki jest silny!!! Jak można być do tego stopnia bydlakiem by psa który jest nieszkodliwy,łagodny i taki wierny tak potraktować! Chyba w życiu nie zrozumiem jak można drugiemu wyrządzać krzywdę!! Mi szkoda robaka zabić (powaga:oops:) a co mówić o skopaniu psa czy inną żywą istotę!!!! Quote
monika083 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 niestety debili nigdzie nie brakuje:( najgorsze, ze czuja sie bezkarni. Quote
Olga7 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zatem wygląda na to ,że Romek powoli będzie wracal do zdrowia,jesli oczywiscie wszystko uda się wyleczyć i zaleczyć. Trzeba czasu ,ale jest już poprawa i to nas cieszy.Biedak,pewnie te krwiaki do skutek uderzeń dużymi kamieniami albo byl okladany jakimiś kijami,czy prętami przez tych sadystów-lokatorów podlych.Jak można znęcać się na bezbronnym,lagodnym psem? Quote
BERKANO Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Mój Igor dziś podczas debilnego hasania (bo normalnie On się wtedy nie zachowuje) potknął się i upadł- po powrocie do domku okazało się, że przez ten upadek zrobiły Mu się pokaźne sińce na siusiaku- Romek np mógł spaść, sturlać się z jakiegoś nasypu- to także doprowadziłoby do pokaźnych krwiaków i sińców... Nie koniecznie źli ludzie... (chociaż najprawdopodobniej jednak oni przyczynili się do Jego stanu :-() Quote
jukutek Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 super, że dobre wieści - teraz trzeba mu szybko znaleźć dobry domek, jest tego wart! Quote
jukutek Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='romenka']Ja też mam problem z zalinkowaniem go,jak się to robi?:cool3: [/QUOTE] ktoś doradzi, jak wstawić i zalinkować banerek? :) Quote
BERKANO Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 kiedyś dostałam szczegółową instrukcję na podlinkowanie banerka u siebie w profilu- może to troszkę pomoże (ja już na starość głupieję i o demencję się potykam więc proszę nie mieć do mnie pretensji jak nie na temat piszę ;-)) podlinkować należy w ten sposób: 1. Kopiujesz link do wątku (pierwszą stronę) 2. Klikasz na banerek, aby był zaznaczony po czym klikasz na ikonkę globusa "wstaw odnośnik" 3. Pojawia Ci się okienko z miejscem na link i tam wklejasz wcześniej skopiowany adres wątku Quote
monika083 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='jukutek']a jak się wstawia banerek? :)[/QUOTE] ja zawsze tylko koiuje ten ktory chce wstawic, tz zaznaczam i kopiuj , nastepnie w ustawieniach wklejam w edytuj sygnature. oo ale teraz widze, ze juz nie jest to takie proste:/ ten romka nie jest podlinkowany wlasnie i tez nie moge sobie go zwyczajnie wkleic. Quote
monika083 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='jukutek']zrobiłam tak ... i?[/QUOTE] jest podlinkowany!!! to sobie podbiore tez. Quote
romenka Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 I zaraz ja poprawie banerek ;) Kochani kolejne wpłaty doszły za które z całego serca dziękuje!!!! Są one aktualizowane w pierwszym poście :) Quote
Olga7 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='romenka']I zaraz ja poprawie banerek ;) Kochani kolejne wpłaty doszły za które z całego serca dziękuje!!!! Są one aktualizowane w pierwszym poście :)[/QUOTE] Jesli ta druga wplata moja dotarla /20zl/,to może zapisz proszę to na następne 2 m-ce hoteliku a teraz żeby nie brakowalo na leczenie itp.Inaczej nie dam rady,trudno.Niech tylko Romuś wraca do zdrowia i znajdzie niedlugo swoj dobry dom. Quote
romenka Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 [quote name='olga7']Jesli ta druga wplata moja dotarla /20zl/,to może zapisz proszę to na następne 2 m-ce hoteliku a teraz żeby nie brakowalo na leczenie itp.Inaczej nie dam rady,trudno.Niech tylko Romuś wraca do zdrowia i znajdzie niedlugo swoj dobry dom.[/QUOTE] O cholera aktualizowałam stronę pierwszą z wpłatami a mimo to nie ma tego!!! [B]Olga7[/B] doszła ta wpłata 20 zł za które dziękuje bardzo mocno. Dobrze idę jeszcze raz aktualizować... Proszę Was jakby coś się nie zgadzało dawajcie znać na wątku. Ja zapisuję wszystkie wpłaty i wypłaty a dzisiaj nie wiem czemu nie z edytowało mi. Quote
Felka z Bagien Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Ja wczoraj wysłałam pieniążki, ale dzisiaj mogły jeszcze nie dojść.Jakby było coś nie tak,to prosze o info na PW.Mimo,że wszystko jest takie perfekcyjne, ja ciągle nie ufam bankom,a i niestety od czasu do czasu są awarie i różne afery(znam ofiary osobiście). Romcio,zdrowia i formy olimpijskiej! Quote
Recommended Posts