romenka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Dziękuje jukutek bo ja z tego wszystkiego zapomniałam wstawić link ;) Quote
romenka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Dziękuje:Rose: :loveu: ,dostałam kolejne wpłaty które zapisuje w pierwszym poście . Quote
romenka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Nie jest dobrze z Romkiem a mówiąc szczerze coraz gorzej!!! Za ok godzinę napiszę co i jak. Megii właśnie jedzie do mnie więc wszystko ze szczegółami mi powie. Quote
What May NN Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 cholera.. a może trzeba zawieźć do do kliniki?? pomożemy finansowo- tzn. ja na pewno!! Quote
Ewa Marta Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Trzymaj się chłopaku!!!!! Czy on dostaje kroplówkę dożylnie, czy podskórnie? Mojemu Semowi na świątecznym dyżurze dali podskórnie i okazało się, że to było za mało. Jak mój wet założył mu wenflon i 3 razy dziennie dostawal butlę do żyły, od razu odżył..... Quote
romenka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Romek nie ba babeszjozy. W sumie nie wiadomo o ma ale na pewno coś mu dolega. Podobno może być to bolerioza albo inna choroba od kleszczowa. Ma bardzo dużą niedokrwistość i krw prawie mu nie krzepnie. W poniedziałek będzie miał usg robione. Możliwe że ma uszkodzoną śledzionę i jakiś enzym nie odpowiada stąd te problemy. Jest na kroplówkach i antybiotyku od dzisiaj. Jutro kolejna porcja kroplówki. Za kilka dni będzie miał powtórzone badanie krwi by sprawdzić czy jest poprawa. Wszystko udokumentuje jak dostanę tylko rachunek ale na dzień dzisiejszy winna jestem 200 zł Pani weterynarz które za chwilkę przeleje. USG będzie kosztowało 100zł. Pani wet. nie każe si śpieszyć z usg ponieważ gdyby miał wylew krwi wewnętrzny do tej pory już by nie żył. W tej chwili biegunki już nie ma i krew mu nie leci znikąd dzięki lekom na krzepliwość krwi które dostaje. Dzisiaj dostanę na meila wyniki krwi Romka które zeskanuje i wstawię na wątek. Bardzo proszę was o wsparce finansowe ponieważ na hotel pieniędzy już nie będzie :placz: Quote
What May NN Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Romuś trzymaj się mocno!! Walcz!! romenka zmień może tytuł bo teraz zbieramy na leczenie głównie... oczywiście przeleje coś dodatkowo na psiaka Quote
Felka z Bagien Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 A czy to nie jest jakaś autoimmunologiczna choroba?Tak nagle się u niego to wszystko rozwinęło, że aż dziw.Chłopak był piękny,no trochę krwawił.Ja jestem za leczeniem w klinice,bo sytuacja może zmienić się z chwili na chwilę i może być za późno!Szkoda, tym bardziej że spotkał na swojej drodze ludzi,którzy go nie zostawią:-(. Quote
megii1 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Usg jest w poniedziałek bo wczesniej się nie da - Usg będzie w Serocku czyli na miejscu. Wg weterynarza nie ma potzreby szybkiej akcji bo Romek nie ma krwotoku (już by go nie było) tylko być może śledzona, wątroba albo nerki są uszkodzone mechanicznie; może na śledzionie jest guz i dobrze by było to zobaczyć. Brzuch nie jest tkliwy więc nic Romka specjalnie nie boli. Dziś miał bardzo dobry humor, miał mega apetyt i aż podskakiwał jak zobaczył miskę. Tylko temperatura dziś 37,7 także za niska. Dziś w kroplówce dostał witaminy z grupy B i lek który Romenka ma na paragonie z apteki i lek ten będzie dostawał przez parę najbliższych dni. Po za tym ma leukocytozę czyli jest stan zapalny w organizmie. Ważne będą kolejne badania krwi bo będzie można zobaczyć czy jest poprawa. Wczorajsza wizyta weterynarza to 100 zł; 60 zł badania krwi i 40 złotych dzisiejsza kroplówka ale wszystko będzie na rachunku. Jutro znowu kroplówka, w poniedziałek USG i badania krwi. Quote
Awit Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Coś z krzepliwością ma, to może dlatego ma takie wielkie te krwiaki... Romeczku Ty przestań chorować!! Biedny psiak, być może się trzymał, bo jako bezdomny umarłby.... A tak trafił na dobrych ludzi i się rozłożył, bo czuł, że mu pomogą.... Quote
jukutek Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 tak na szybko zrobiłam tymczasowy banerek dla Romka [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/9177/28808229.jpg[/IMG] Quote
MyrkurDagur Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Na jakie konto przesyłać pieniążki dla Romka...? Trzymaj się chłopaku... Quote
BERKANO Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Romuś- nie możesz nam wywinąć jakiegoś brzydkiego numeru, bo my tak bardzo o Ciebie walczymy!!!!!!!!!!!!!!!! Megii jak On się czuje? Quote
What May NN Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 no właśnie - jak Romek?? mam wielką nadzieje, że choć ciut lepiej!! Quote
Enigma79 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Moja ś.p. sunia miała usuwaną śledzionę, bez tego organu zwierzęta mogą żyć. Trzymaj się pieseczku ! Quote
romenka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Kochani przepraszam że dopiero teraz jestem na wątku ale nie mogłam dzisiaj wcześniej. Nie wiem co u Romeczka bo dzisiaj nie miałam nawet kiedy zadzwonić. ostałam jego wyniki krwi które już wam wklejam: erytrocyty 1,57 ml/ul hemoglobina 4,0 g/l hematokryt 11,6 % MCV 74 MCH 25,7 MCHC 34,8 Leukocyty 22,6 tyś/ul pałeczki 8 % segmenty 66 % kwasochłonne 3 % limfocyty 19 % monocyty 4 % Płytki krwi 74 tyś/ul Babesia canis niestwierdzono ALAT 40 IU/l AspAT 62 IU/l AP 73 IU/l Mocznik 26,1 mg/dl Kreatynina 0,86 mg/dl Glukoza 170 mg/dl Albuminy 2,1 g/dl Białko cał. 4,2 g/dl GGTP 4 IU/l Ja się niestety nie znam i nie mogę się wypowiedzieć. Poprosiłam [COLOR=red][B]Kundelkową Skarbonkę[/B][/COLOR] o wsparcie finansowe dla Romusia na leczenie. [B]Obraczus87[/B] zgodziła si pomóc i obiecała że przeleje na konto 200 zł gdzie 30 zł w ciągu 6 tyg od wpłaty trzeba będzie oddać. Jestem jej jak i ludziom z wątku Kundelkowej Skarbonki niezmiernie wdzięczna. [SIZE=5][COLOR=red][B]DZIĘKUJE!!!!![/B][/COLOR][/SIZE] Teraz próbowałam się dodzwonić do [B]Megii1[/B] ale tel jest wyłączony zresztą już późno a nie chcę przeszkadzać. Jutro dam znać jak Romeczek się czuje. Dziękuje Wam wszystkim!!! Quote
romenka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='MyrkurDagur']Na jakie konto przesyłać pieniążki dla Romka...? Trzymaj się chłopaku...[/QUOTE] Zaraz wyślę nr konta na PW. Dziękuje w imieniu swoim i Romka !!! Quote
romenka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='jukutek']tak na szybko zrobiłam tymczasowy banerek dla Romka [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/9177/28808229.jpg[/IMG][/QUOTE] Kochana dziękuje za banerek!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
romenka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Kochani uaktualniłam wpłaty!!!! Bardzo WAM dziękuje!!!!!!!!! Quote
BERKANO Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 napisałam do dziewczyny która jest na weterynarii (albo już skończyła studia- przepraszam ale z moją pamięcią jest kiepsko) i poprosiłam ja, żeby przetłumaczyła nam wyniki Romusia. Quote
Felka z Bagien Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='BERKANO']napisałam do dziewczyny która jest na weterynarii (albo już skończyła studia- przepraszam ale z moją pamięcią jest kiepsko) i poprosiłam ja, żeby przetłumaczyła nam wyniki Romusia.[/QUOTE] Z całym szacunkiem dla koleżanki,ale wyniki trzeba umieć czytać i powinien to zrobić doświadczony wet, a to przychodzi z doświadczeniem Quote
Recommended Posts