Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny Megii na pewno wie jak opiekować się psem po przejściach! krwawienie jest niepokojące, ale jest pod dobrą opieką, jeśli będzie trzeba pewnie będzie RTG! Romek - da radę, wyliże się!! mocno trzymam kciuki:-)

Posted

Jak się okazuje w tej sytuacji kleszcze pomogły Romkowi- przynajmniej krew ma ujście i nie stoi w miejscu..
Od początku mojego pobytu na dogo wystarczająco dużo wyczytałam o Megii, żeby miec pewność, że stanie na głowie, żeby psiakowi pomóc- więc nie martwię się o Romusia, ponieważ jest pod fachową opieką.
Jak będziecie cokolwiek wiedziały to dajcie nam zaraz znać.

Posted

A może by mu pijawki pomogły?Żarty, żartami, ale jak jest tak źle, to może trzeba by sie zastanowić.Tylko,nie wiem czy u psów można stosować i musi być lekarz co ma o tym pojęcie.Wiem,że to jak kosmos brzmi, ale ....A może Pani Teresa Borcz ma jakis pomysł.Może ją zaprosić? Co o tym sądzicie?

Posted

Może jednak zdać się na dobrego weta albo skonsultować z jeszcze innym wetem ,no i zawiezć psa na rtg,jesli wet uzna za potrzebny . Megi zadba pewnie o wszystko i mają też doświadczenie.

Posted

Niestety ale nie wiem co u Romka. Dzwoniłam do Megii1 jednak nie odbiera. Ona też ma sporo zajęć i myślę jakby było coś złego od razu by mi dała znać (tak było od kiedy Romeczek jest na hotelu) więc proszę nie martwcie się.

Posted

[quote name='romenka']Niestety ale nie wiem co u Romka. Dzwoniłam do Megii1 jednak nie odbiera. Ona też ma sporo zajęć i myślę jakby było coś złego od razu by mi dała znać (tak było od kiedy Romeczek jest na hotelu) więc proszę nie martwcie się.[/QUOTE]
Jestem zapisuje sobie

Posted

[quote name='romenka']ZŁE WIEŚCI!!! Romuś ma babeszjozę!!!![/QUOTE]
A jakie są rokowania?Jak to stwierdzono?Trzymaj się Romuś,tak mi przykro:-(
No na tych ostatnich zdjęciach jakoś tak wyglądał dziwnie, niezdrowo.:-(

Posted

[quote name='Felka z Bagien']A jakie są rokowania?Jak to stwierdzono?Trzymaj się Romuś,tak mi przykro:-(
No na tych ostatnich zdjęciach jakoś tak wyglądał dziwnie, niezdrowo.:-([/QUOTE]
Myślę że Megii1 napisze bardziej składnie niż ja. Dzisiaj jeszcze Megii1 opisze stan zdrowia Romeczka więc cierpliwie poczekajmy.

Posted

Romek ma niestety babeszję. Wczoraj był niewyraźny, dziś nie chciał wyjść praktycznie z budy. Ma temperaturę 40 stopni, jest blady. Dostał kroplówkę, leki; miał też pobraną krew- jutro będą wyniki ale czerwone krwinki opadły szybko na dno co wskazuje na babeszję. Zobaczymy co z wątrobą i nerkami ale chłopak przy kroplówce posikał się takze przynajmniej mocz jest w porządku - jasny i ładny. Nie ma krwawień i nie ma biegunki ale znaleźliśmy kolejnego krwiaka - na udzie (widać na drugim zdjęciu) - nie będziemy z nim nic robić, czekamy aż sam się wchłonie. Wg wetki wszystkie urazy, krwiaki Romka są powierzchowne - nie boli go to specjalnie, nie reaguje przy dotykaniu tych miejsc, przemywaniu ich; gdyby krwawienia były wewnątrz organizmu Romek nie dożyłby nawet do dnia przyjścia do hotelu. Romek jutro znowu ma kroplówkę i dostanie krople do tego oka gdzie jest krwiak. Nie znam jeszcze rachunku za leczenie ale pewnie jutro będę już znała kwotę.

[IMG]http://images43.fotosik.pl/803/94230add68b06047med.jpg[/IMG]
[IMG]http://images47.fotosik.pl/803/716f632ab8d74c6amed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/796/0d5794639c212a03med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images43.fotosik.pl/803/34e2a501d8d2707dmed.jpg[/IMG]

Posted

O boże drogi te krwiaki są z jednej strony tak jakby samochód go potrącił, udo ma spuchnięte i jeszcze te choróbsko. Ile ten biedak musi się nacierpieć, mam nadzieje, że wyzdrowieje. Widać, że to kochany psiak i lgnie do człowieka. Nowemu właścicielowi oddał by swoje całe serce.

Posted

Same przekleństwa m się do ust cisną co za ***** mu to zrobiła!!!!!!! Podobno gdyby to był samochód psiak by tego nie przeżył ale jeśli faktycznie człowiek by go szlak jasny trafił!!!!!

Megii1 dziękuje Ci za tyle serca dla Romka!!!!
Romeczku, trzymaj się dzielnie piesku!

Posted

czytałam cały wątek od początku.
I tak już wszystko ładnie się zapowiadało a tu nagle jak grom z jasnego nieba taki cios ...

Romuś cioteczka Paulina bardzo się martwi o Cb , i czeka na dobre wieści :)
Wycał€j go tam Megi ode mnie :)