Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

julia.zuzanna napisał(a):
jest bardzo łagodna i spokojna
ja też ją kiedyś czesałam i wyskubywałam, jak na 6. szła, w drodze przez gabinet na ile się dało, maja ją później dłużej i dokładniej wyczesywała, jak chyba wracała na boksy
z psami nie ma konfliktów, co do kotów nie wiemy, ale będzie można w czwartek sprawdzić

To potwierdza, że ze strony Tajgi problemu nie powinno być.
Tylko najpierw zapoznanie na neutralnym gruncie - poza domem Cioci !!!!

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='katya']Wpłaty propsimy kierować na AFN z dopiskiem "Dla Tajgi z Łodzi". Odezwała się Pani, która chce pomóć Tajdze finansowo :)

Katya - i jak stoicie finansowo, czy możecie się z Tą Panią porozumieć w kwestii finansowania leczenia ? - bo najważniejsze to poznać możliwości i wiedzieć jakie będą miesięczne koszty.

Netti1 - jak oceniasz wydatki miesięczne na utrzymanie ?

I bardzo prosimy o przemyślane deklaracje pomocy comiesięcznej dla biednej Tajgi !!!!!! Dajmy jej szansę na życie !!!!

Posted

ciocia prawie sie zgodziła,ale sytuacja wygląda tak:tajga spałaby w budzie-z tym ze mysle ze jesli suki sie zaakceptują to ciotka na pewno ją wezmie do domu bo będzie jej żal psa .poza tym to byłoby maximum dobrej opieki,tego jestem pewna .druga rzecz to juz wygląda gorzej.ciotka nam pomoże ale jak my pomożemy jej-nie powiedziała tego wprost ale sugestia była.nie ma pieniędzy na leki i na opał ,nosi z lasu patyki którymi pali w piecu,niestety czuje sie niezbyt dobrze.musielibysmy jej pomóc ,dac jakies pieniązki ,anie wiem czy damy rade uzbieracpoz tym ciocia będzie jeszcze ustalac zastępstwo przy psach w razie gdyby cos sie wydarzyło i musiałaby isc do szpitala.podeszła do tego bardzo poważnie,mysli o odgrodzeniu częsci ogrodu dla psów którym by mogła pomóc.martwi sie tez bardzo o to ze jak pies znajdzie juz dom i pojedzie od niej to będzie jej smutno i będzie płakała bo sie szybko przywiązuje.Mzobaczymy jaka będzie ostateczna decyzja.

Posted

Na 100% brakuje pieniędzy - konieczna jest pomoc finansowa !!!

Niestety nie wiemy co z tym domem tymczasowym - brak informacji.
Miała być jakaś decyzja, ale nie ma do tej pory.

Chyba trzeba nadal prosić o tymczas.

Szkoda psinki, powinna już być leczona. Tragiczne to wszystko.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Na 100% brakuje pieniędzy - konieczna jest pomoc finansowa !!!

Niestety nie wiemy co z tym domem tymczasowym - brak informacji.
Miała być jakaś decyzja, ale nie ma do tej pory.

Chyba trzeba nadal prosić o tymczas.

Szkoda psinki, powinna już być leczona. Tragiczne to wszystko.

przyjacielu tragiczne to jest to ze duzo piszemy a malo jest realizowane.prosiłam o deklaracje kto może pomóc finansowo lub jakikolowiek inny sposób i cisza,więc znaczy to chyba ze nikt nie jest w stanie prawda??ja nie podejmę się tego zeby w jakikolwiek obciązyc chorą starszą ciotkę kosztami utrzymania psa ,dużego psa ,wystarczy ze będzie musiała mu gotowac i sprzatac po nim.ciocia pytała o nią ale...co mam powiedziec??ze pies czeka ale ...nie mamy za co kupic karmy ?wszystko się niestety rozbiło o pieniądze ,nie każdy ma ich tak duzo by mógł robic wszystko bezinteresownie:(

Posted

Wybacz netti1 ale to my czkamy na decyzję Twojej Cioci, o której pisałaś w poprzednim poście, a nie odwrotnie !!!!!
Chyba sama nie pamiętasz co napisałaś !!!

cyt.)
ciocia prawie sie zgodziła,ale sytuacja wygląda tak:tajga spałaby w budzie-z tym ze mysle ze jesli suki sie zaakceptują to ciotka na pewno ją wezmie do domu bo będzie jej żal psa .poza tym to byłoby maximum dobrej opieki,tego jestem pewna .druga rzecz to juz wygląda gorzej.ciotka nam pomoże ale jak my pomożemy jej-nie powiedziała tego wprost ale sugestia była.nie ma pieniędzy na leki i na opał ,nosi z lasu patyki którymi pali w piecu,niestety czuje sie niezbyt dobrze.musielibysmy jej pomóc ,dac jakies pieniązki ,anie wiem czy damy rade uzbieracpoz tym ciocia będzie jeszcze ustalac zastępstwo przy psach w razie gdyby cos sie wydarzyło i musiałaby isc do szpitala.podeszła do tego bardzo poważnie,mysli o odgrodzeniu częsci ogrodu dla psów którym by mogła pomóc.martwi sie tez bardzo o to ze jak pies znajdzie juz dom i pojedzie od niej to będzie jej smutno i będzie płakała bo sie szybko przywiązuje.Mzobaczymy jaka będzie ostateczna decyzja.

Podałaś nam warunki - nikt ich nie kwestionował, ale nie ma decyzji !!!!

I podaj proszę jakieś konkretne kwoty ? Bo to przecież istotne. Jaką kwote należy miesięcznie przekazać ? Czy może to być karma zamiast pieniędzy ? Czy może widzisz to jeszcze jakoś inaczej ?
To są potrzebne nam informacje. Takowych z Twojej strony nie mamy. I tylko na to czekamy !

Twój ostatni post nijak się nie ma do faktów w przypadku Tajgi - ja zwyczajnie nie rozumiem.

Tajga w tej chwili ma na AFN 100zł. Nikt nie ma zamiaru obciążać Twojej Cioci kosztami ! Wiadomo, że muszą być pokryte koszty leczenia i żywienia !
Ale najpierw (bo to podstawowa sprawa) - JAKA JEST DECYZJA CIOCI !!!

Posted

Witam ciotki - właśnie tu trafiłam do waszego smutnego wątku! Co tu tak smutno? Więcej optymizmu - domek jest, leczenie - mozliwe - potrzebne TYLKO pieniądze. Najgorzej to jest wtedy gdy już nie ma szans na leczenie i na domek. Dowiedzmy się co to za enzymy i ile kosztują miesięcznie - kto to moze wiedzieć ? Ze swojej strony mogę się dołożyćdo suni. No i - cośtam jeszcze wymyślę. Tylko - jakieś konkrety, Ciotki, by się przydały :))))

Posted

wiedzieć pewnie będzie weterynarz, u którego była badana sunia
ale to z kolei jak zwykle będzie wiedzieć Hania (albo Moriaaa, ona też była z Tajgą wtedy)
ja nic niestety nie wiem - tylko ogólnie co suni jest i gdzie przebywa... jej sprawą zajmuje się Hania

Posted

no to czekamy na wieści. Jak Tajga bedzie na 1 stronie to szybciej sie moze doczekamy. A teraz to wszyscy śpią i wszyscy tu przyjdą o 8 - jak ja z kolei będę spać. Nocne marki - gdzie jesteście? Oprócz julii.zuzanny, rzecz jasna. A w avotorku - to julia czy zuzanna? żartuję...ale jest cudna, taka nieśmiała z wyglądu