Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

duśka12 napisał(a):
Witam, może szczęście dopisze Lejdi i znajdzie nowy dom.W tym tygodniu okaże sie czy Pani zdecyduje się na sunię, mam nadzieję że tak i że będzie to dobry dom,otoczy bidulkę dobra opieką

To ja mocno trzymam kciuki.

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ghanima

Dzięki że nas odwiedziłaś :)

Rozmawiałam z duśką i Jej oraz moją koleżanką Małgosią, która to własnie zaalarmowała mnie o tej całej sytuacji i prosiła o pomoc. Sprawa wygląda tak. Osoba która jest zainteresowana potencjalną adopcją Lejdi nie jest bliżej znana obu dziewczynom (koleżanka sąsiadki itd). Dlatego poprosiłam Małgosię by zdobyła numer do Pani która jest wstępnie zainteresowana przyjęciem suczki do swojego domu. Nie wiemy jeszcze czy ta Pani na 100% chciałaby ją zaadoptowac - na razie czekamy na sygnał z Jej strony. Jeśli będę już w posiadaniu telefonu, skontaktuję się i przeprowadzę wstępną rozmowę jak wygląda sytuacja i jaki jest tryb postępowania w przypadku adopcji. Tak czy siak, będę prosiła bardzo o pomoc kogoś, kto będzie mógł pojechac by przeprowadzic wizytę przed adopcyjną (najlepiej od razu z Lejdi). as-ko czy można liczyc na Ciebie ??? Musimy miec na uwadze fakt, że Lejdi jest suczką po przejściach, na razie mocno wycofaną, która powoli stara się dopasowac do nowej sytuacji. Przed jej nowymi właścicielami sporo pracy.

Posted

Dostałam kilka fajnych zdjęc Lejdi od Małgosi u której teraz przebywa mała. Niestety ale nie mogę ich wstawic teraz (mój abonament w Fotosiku własnie wygasł). Komu mogę je podesłac z prosbą o zamieszczenie na wątku???

Posted

kosu32 napisał(a):
Dostałam kilka fajnych zdjęc Lejdi od Małgosi u której teraz przebywa mała. Niestety ale nie mogę ich wstawic teraz (mój abonament w Fotosiku własnie wygasł). Komu mogę je podesłac z prosbą o zamieszczenie na wątku???

A może spróbuj np. przez www.zapodaj.net?

Posted

Rany boskie - ona wygląda jak owczarek pirenejski! :crazyeye:

Edit: mailowałam z posiadaczką i znawczynią owczarków pirenejskich - mała jest "z buzi podobna", ale wzrost nie ten ;) Niemniej jednak śliczna z niej dziewczynka.

Posted

Napisałam post i mnie wywaliło....

Agmarku
Dzięki za wstawienie fotek :)

duśka - z tego co pamiętam wstępnie umówiłaś się na sobotę na focenie małej - tak?

Nadal nie mam kontaktu do Pani która wstępnie jest zainteresowana Lejdi (ponoc do końca tygodnia miała dac znac).

[SIZE="5"][SIZE="7"]Kto pomoże w przeprowadzeniu wizyty przed adopcyjnej? Ludziska pomóżcie !!!

Posted

evel napisał(a):
Zależy jaka to dzielnica Lublina, na pewno kogoś znajdziemy ;)

Na razie nawet nie wiem czy ta Pani nadal jest zainteresowana Lejdi. Poza tym dostałam info że u Niej w domku jest drugi psiak... Tutaj musi koniecznie pojechac ktoś z doświadczeniem w wizytach przed adopcyjnych. Ktoś kto zda nam relację jak psiaki się dogadują, skąd pomysł a propos adopcji Lejdi itd (pamiętajmy że Lejdi jest na razie wycofana)...

Posted

kosu32 napisał(a):
Tutaj musi koniecznie pojechac ktoś z doświadczeniem w wizytach przed adopcyjnych. Ktoś kto zda nam relację jak psiaki się dogadują, skąd pomysł a propos adopcji Lejdi itd (pamiętajmy że Lejdi jest na razie wycofana)...

Zgadza się. Ktoś doświadczony mile widziany bo w zależności od tego jaki jest potencjalny towarzysz życia dla Lejdi zależy ich wspólna przyszłość.
My mamy taką wycofaną sunię po przejściach która już zaczyna wylegiwać się na kanapie tak jak reszta czworonożnych mieszkańców DT :-)
Może Lejdi otworzy się przy drugim psiaku.

Posted

http://psifotograf.hostcenter.pl/1/Lejdi.zip - zdjęcia gotowe do ogłoszeń :) Jeśli potrzebne będą większe, to proszę krzyczeć :) Na jednym Lejdi się 'uśmiecha', ale to w żadnym wypadku nie była agresja, ani tym bardziej do człowieka. Po prostu bardzo ładnie komunikowała czarnemu koledze, który jest na niektórych zdjęciach, że w tej chwili nie życzy sobie jego bliższej obecności :)

Posted

[quote name='muzzy']http://psifotograf.hostcenter.pl/1/Lejdi.zip - zdjęcia gotowe do ogłoszeń :) Jeśli potrzebne będą większe, to proszę krzyczeć :) Na jednym Lejdi się 'uśmiecha', ale to w żadnym wypadku nie była agresja, ani tym bardziej do człowieka. Po prostu bardzo ładnie komunikowała czarnemu koledze, który jest na niektórych zdjęciach, że w tej chwili nie życzy sobie jego bliższej obecności :)

muzzy

Właśnie podziwiałam zdjęcia Twojego autorstwa naszej uroczej Lejdi. Są piękne !!! Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziś telefonowałam do Małgosi u której przebywa Lejdi - niestety nie bezskutecznie. Chciałam zapytac jak mała się miewa, no i jak ta Pani która była wstępnie zainteresowana jej adopcją. Może duśka jutro coś napisze nam więcej. jak na razie cisza... Jeśli nic z tego nie wyjdzie, na dniach ruszamy z ogłoszeniami.

Posted

[quote name='kosu32']muzzy
Właśnie podziwiałam zdjęcia Twojego autorstwa naszej uroczej Lejdi. Są piękne !!! Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc :loveu::loveu::loveu:
Bardzo mi miło, że się podobają :) Polecam się na przyszłość :)

Posted

Witam , ja mam dostęp do internetu tylko w dni robocze . Sunia poszła na próbę do Pani . Narazie czekamy czy Lejdi bedzie pasować do psa którego Pani posiada. Całą resztę zna Małgosia.

Posted

Witam serdecznie, to u mnie była Lejdi. Mam pytanie dlaczego nie mogę otworzyć strony, ciagle pokazuje błąd . Próbowałam też na tę stronę dropek i też błąd. Jestem ciekawa jak lejdi wyglada.

Posted

Strona nie działała jakiś czas, powodem było ponoć przenoszenie danych na inny serwer. Ale już jest ok. Mam nadzieję, że Lejdi dogada się z psiakiem Pani, u której jest na próbę.