Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kaaasia']Był by tańszy jakby inną karmą jadł. Ale nie, książęcy tyłek musi mieć sraczkę bez przewy :diabloti:

20zł na tydzień na wszystkie psy :-o. U nas mięso drogie, a jak kupiłam np korpusy z kaczki za 1zł to nie chciał tego jeść, a jak chciałam zmielić to maszynkę popsułam :evil_lol:

Wszystkie psy są tylko moim wymysłem, zwłaszcza jak nabroją :diabloti:[/QUOTE]

uuu to niewesoło... u nas ni ma książęcych dupci :eviltong: to jaką mu kupujesz?

noo, kupiłam 10 kg różnych kości. Jedne po niecałe 2 zł, a drugie po ciut więcej niż 2 zł ;) a dziennie razem dostają po niecałym 1,5kg. Raz więcej a czasem mniej, zależy od dodatków.
U nas kaczka to tylko w szyjkach, tak samo jak gęś czy indyk.
Mój plan to aby nie przekraczać 100zł na miesiąc z ich wyżywieniem i przeważnie mi się to udaje ;)

Taa jak nabroi, jak trzeba coś koło niego zrobić itp. :angryy: Ale jak jechaliśmy po psa, to nie było, ze to tylko mój pies :eviltong:

Posted

[quote name='Kaaasia']Trzeba częściej zaglądać :eviltong:
No jak dam radę to będę cykać ;)[/QUOTE]

no właśnie muszę częściej :P bo jeszcze zrobię sobie przerwę znowu na kilka dni, wrócę, wejdę do Ciebie, a tu się okażę, że trzeci boksio będzie :D

Posted

[quote name='marta.k9080']http://i49.tinypic.com/fcrzmb.jpg
ale to małe jest słoooodkie:p
Mały krwiopijca :evil_lol:

[quote name='kalyna']uuu to niewesoło... u nas ni ma książęcych dupci :eviltong: to jaką mu kupujesz?

noo, kupiłam 10 kg różnych kości. Jedne po niecałe 2 zł, a drugie po ciut więcej niż 2 zł ;) a dziennie razem dostają po niecałym 1,5kg. Raz więcej a czasem mniej, zależy od dodatków.
U nas kaczka to tylko w szyjkach, tak samo jak gęś czy indyk.
Mój plan to aby nie przekraczać 100zł na miesiąc z ich wyżywieniem i przeważnie mi się to udaje ;)

Taa jak nabroi, jak trzeba coś koło niego zrobić itp. :angryy: Ale jak jechaliśmy po psa, to nie było, ze to tylko mój pies :eviltong:
Kupuję 1st Choice z jegnięciną. Właśnie się dowiedziałam że karmy nie ma i nie będzie :mad:

U nas ceny są koszmarne. Czasem uda się kupić coś taniej :roll:
A ile dastają Gandzik i Sonia na "osobę"? Olkowi wychodziło jakoś 0,7kg mięsa plus ryż i warzywa i głodny chodzi. Według tabelki jako kastrat powinien jeść niecałe 0,5kg.

[quote name='Ana :)']no właśnie muszę częściej :P bo jeszcze zrobię sobie przerwę znowu na kilka dni, wrócę, wejdę do Ciebie, a tu się okażę, że trzeci boksio będzie :D
Na to nie masz co liczyć :eviltong:

Posted

[quote name='Kaaasia']Kupuję 1st Choice z jegnięciną. Właśnie się dowiedziałam że karmy nie ma i nie będzie :mad:

U nas ceny są koszmarne. Czasem uda się kupić coś taniej :roll:
A ile dastają Gandzik i Sonia na "osobę"? Olkowi wychodziło jakoś 0,7kg mięsa plus ryż i warzywa i głodny chodzi. Według tabelki jako kastrat powinien jeść niecałe 0,5kg.[/QUOTE]

Wiesz co... ja już nie patrzę na kg, tylko na oko :oops: i ciągle obserwuję psy, i reaguję ;)
Sonia na śniadanie i kolację dostaje po jednej kostce, a Gandi na oba posiłki po dwie. No chyba, że małe czy coś to zwiększam porcje. Sonia ma schudnąć, więc dostaje mniej. A Gandzikowi tyle starcza. Jak dostanie z dwa dni mniej do jedzenia, to kości zaczynają mu sterczeć... :lol:

Kiedyś bawiłam się w warzenie i odmierzanie itp, ale nie przyniosło to efektu :roll:

ja nie daję wypełniacza, a czasem dostają mięsne kostki z mieszankami warzywnymi i jakimiś owocami.

Posted

[quote name='omry']Łooooja gratuluje :loveu:
Każdemu to piszę, ale kurcze cholernie zazdroszczę :razz:[/QUOTE]
Doczekasz się w końcu i ty :loveu:

[quote name='kalyna']Wiesz co... ja już nie patrzę na kg, tylko na oko :oops: i ciągle obserwuję psy, i reaguję ;)
Sonia na śniadanie i kolację dostaje po jednej kostce, a Gandi na oba posiłki po dwie. No chyba, że małe czy coś to zwiększam porcje. Sonia ma schudnąć, więc dostaje mniej. A Gandzikowi tyle starcza. Jak dostanie z dwa dni mniej do jedzenia, to kości zaczynają mu sterczeć... :lol:

Kiedyś bawiłam się w warzenie i odmierzanie itp, ale nie przyniosło to efektu :roll:

ja nie daję wypełniacza, a czasem dostają mięsne kostki z mieszankami warzywnymi i jakimiś owocami.[/QUOTE]
Ja mniej więcej dzielę mięso na równe porcje aby wiedzieć ile on zjada i łatwiej sie przechowuje ;)

Posted

[quote name='M&S']W Śródmieściu nie pada, nawet lekko się przejaśnia;)
Może i od nas sobie pójdzie ;)

Mam kilka fotek weekendowych ale słabej jakości :roll:

Przerwa :evil_lol:

Maniak patyczkowy

Pirdoła :evil_lol: