*Magda* Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Dzień dobry Kasiu :) Jeszcze będziesz nie raz nam pisać jak szaleją po mieszkaniu :loveu: I będą cuuuuuuuudne fotki :multi: Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='M&S']Hej, to już za chwilę będą dwa szczyle:evil_lol: Fajnie![/QUOTE] A gdzie ten drugi :cool3:? [quote name='magdabroy']Dzień dobry Kasiu :) Jeszcze będziesz nie raz nam pisać jak szaleją po mieszkaniu :loveu: I będą cuuuuuuuudne fotki :multi:[/QUOTE] Albo że mieszkanie już rozniosły a ja się wyprowadziłam :diabloti: Troszkę się boję tego wszystkiego ale i cieszę jednocześnie. Jeśli nie spróbuję to nigdy niebędę wiedziała czy nadaję się na posiadanie więcej niż jednego psa :smile: A może ma ktoś magiczną kulę lub przepowiada przyszłość :hmmmm: Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Kaaasia']A gdzie ten drugi :cool3:? [/QUOTE] No u Ciebie. Jeden szczyl-szczyl, a drugi szczyl inaczej;) Będziesz miała trochę pracy, ale dasz radę! Quote
kalyna Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Kaaasia']Troszkę się boję tego wszystkiego ale i cieszę jednocześnie. Jeśli nie spróbuję to nigdy niebędę wiedziała czy nadaję się na posiadanie więcej niż jednego psa :smile: A może ma ktoś magiczną kulę lub przepowiada przyszłość :hmmmm:[/QUOTE] A planujesz psie przedszkole dla malca? Oj tam, dasz radę :) pocieszę Cię, że ja sobie lepiej radzę z S i G niż z samym Ciapkiem ;) Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='kalyna']A planujesz psie przedszkole dla malca? [/QUOTE] Super sprawa, tylko jak będzie miał z 5-6 mcy. Quote
kalyna Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='M&S']Super sprawa, tylko jak będzie miał z 5-6 mcy.[/QUOTE] mój miał niespełna 4 miesiące i wylądowałam z nim na kursie PT :eviltong: Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='kalyna']mój miał niespełna 4 miesiące i wylądowałam z nim na kursie PT :eviltong:[/QUOTE] Chodzi o względy zdrowotne, np. kościec. Aiko miał 3 miesiące i uważam, że poszedł za wcześnie. Slash był starszy i ok. Wszystko zależy od tego jakie psy są w grupie, wiek, rasa itd. Quote
Sonka95 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Super to szczeniak będzie już niedługo :cool3: Quote
Alicja Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 To kiedy dokładnie 2gie dziecię ?? Chłopczyk czy dziewczynka ?? Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='M&S']No u Ciebie. Jeden szczyl-szczyl, a drugi szczyl inaczej;) Będziesz miała trochę pracy, ale dasz radę![/QUOTE] A już myślałam że ktoś zaszalał jak ja ;) [quote name='kalyna']A planujesz psie przedszkole dla malca? Oj tam, dasz radę :) pocieszę Cię, że ja sobie lepiej radzę z S i G niż z samym Ciapkiem ;)[/QUOTE] Przedszkole planuję (a może i pt). Jednak będę musiała pogadać ze szkoleniowcem bo nas w dużo weekendów nie ma i nie wiem czy na wszystkich zajęciach bym była. Wiem że kiedyś można było tak chodzić. Oli miał jakieś 5 miesięcy i był najstarszy w grupie. [quote name='Alicja']To kiedy dokładnie 2gie dziecię ?? Chłopczyk czy dziewczynka ??[/QUOTE] Chłopczyk, jakoś w pierwszej połowie maja :smile: Quote
kalyna Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 My mieliśmy szkolenie w poniedziałki i czwartki :lol: Więc i może u Was jest w tygodniu :) Ależ jestem ciekawa tego szczylka :loveu: Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Niestety nie ma. Szkolenia są tylko w weekend :roll: Kiedyś pt było w tygodniu ale tylko w okresie letnim. Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 W zasadzie szkoleni a są tylko w soboty i niedziele. Quote
wedara Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Wiesz co ...ja też miałam takie obawy tylko u mnie wszystko idzie nie po mojej myśli i chyba jeszcze poczekam na drugiego psiaka .. Na pewno sobie poradzisz ! Posiadając już jednego psa wiemy przynajmniej w połowie czego się spodziewać :) Oby się dogadali i będzie git :) Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='M&S']W zasadzie szkoleni a są tylko w soboty i niedziele.[/QUOTE] No właśnie. U nas było tak, że jak ktoś nie mógł to nie przychodził a odrabiał na następnych zajęciach. [quote name='Alicja']A masz jakąś fotę malca u mamuni ??[/QUOTE] Niestety nie mam :placz:. Muszę się przypomnieć hodowcy. A teraz cioteczki pytanko. Co będzie lepsze na kleszcze? Oli nosił obrożę i się dobrze sprawdzała ale nie wiem czy przy maluszku ona sie sprawdzi. Będą się bawić, podgryzać i przy okazji będą oblizywać obrożę :shake: no i mogą się wzajemnie rozbierać. W tym wypadku chyba lepsze będą krople? Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='wedara']Wiesz co ...ja też miałam takie obawy tylko u mnie wszystko idzie nie po mojej myśli i chyba jeszcze poczekam na drugiego psiaka .. Na pewno sobie poradzisz ! Posiadając już jednego psa wiemy przynajmniej w połowie czego się spodziewać :) Oby się dogadali i będzie git :)[/QUOTE] Ja już długo czekam ;). Poprzedni pies był spokojniejszy ale jak dorosłam do myśli o drugim psie był już w starszym wieku i źle znosił obce psy w domu. Po pojawieniu się Olka wspominałam że z czasem chcę drugiego psa o kompletu ale musiał on się trochę ogarnąć ;). No i jest to trochę :evil_lol: Tak, pręgowany bokserek :loveu: Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Maluch lepiej zakropić, jak tak robiłam na początku ze Slashem. I jeszcze jedna sprawa, musisz porozmawiać z hodowcą o charakterze glutka, nie może być dominującym szczeniakiem, bo będziesz miała jazdy. Quote
kalyna Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 ja tylko zakrapiam ;) W tym roku jeszcze ich nie zabezpieczyłam :roll: No i musisz znaleźć krople, które można stosować u szczylków... ja chyba znalazłam stabunola i to od 3 miesiąca chyba :hmmmm: Jedyna rada, która przychodzi mi do głowy to od samego początku je razem wyprowadzaj. A nie rób jak ja i oba na raz szły na wspólny spacer, jak był równej wielkości :splat: Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Powinny być razem wyprowadzane, razem dostają jeść, ale ja stawiałabym miski w pewnej odległości, żeby nie sprawdzały sobie misek;), razem je głaszcze, oba razem odsyłasz na miejsce. Nie może być wróżniany Oli, ani szczeniak. Trzeba uwazac, zeby przez swoje zachowanie nie sprowokować zadymy od pierwszej chwili kiedy bedą już razem. zazwyczaj do awantur dochodzi przez człowieka i w jego obecności. Quote
Yana Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 to czekamy dalej na fotki :-) na kleszcze dla malucha lepsze są krople Quote
Kaaasia Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='kalyna']ja tylko zakrapiam ;) W tym roku jeszcze ich nie zabezpieczyłam :roll: No i musisz znaleźć krople, które można stosować u szczylków... ja chyba znalazłam stabunola i to od 3 miesiąca chyba :hmmmm: Jedyna rada, która przychodzi mi do głowy to od samego początku je razem wyprowadzaj. A nie rób jak ja i oba na raz szły na wspólny spacer, jak był równej wielkości :splat:[/QUOTE] No właśnie muszę czegoś poszukać. Chyba większość tych preparatów jest od 3 miesiąca. A z tym wyprowadzaniem to właśnie co innego słyszałam- chodzić osobno i tylko czasami razem. Początkowo na wspólne spacery będę ich zabierać z kimś dodatkowym aby sprawdzić jak się zgrają. [quote name='M&S']Powinny być razem wyprowadzane, razem dostają jeść, ale ja stawiałabym miski w pewnej odległości, żeby nie sprawdzały sobie misek;), razem je głaszcze, oba razem odsyłasz na miejsce. Nie może być wróżniany Oli, ani szczeniak. Trzeba uwazac, zeby przez swoje zachowanie nie sprowokować zadymy od pierwszej chwili kiedy bedą już razem. zazwyczaj do awantur dochodzi przez człowieka i w jego obecności.[/QUOTE] Jedzenie razem w odległości i w czyjejś obecności. Wspólne głaski, zabawa, szkolenie. Najgorzej będzie z zabawkami bo Oli pilnuje swoich :roll: [quote name='Yana']to czekamy dalej na fotki :-) na kleszcze dla malucha lepsze są krople[/QUOTE] No ja też czekam ;) Quote
M&S Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Osobno możesz wyprowadzać jak trochę podrośnie maluch i na krótko, szybkie siusiu;) Quote
Bolsbokser Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 ojej ale bedzie rewolucja - szczylek bedzie :) widze ze odwazna jestes jak ja - 2 samce. Uwazam ze spacery powinny byc wspolne. w kwestii jedzenia to karmik w pewnej odleglosci. a jesli chodzi o głaski i pieszczoty,to czesto robie naprzemiennie - Albina do siebie wolam na głaski a Bravo kaze zostac bo to czas dla Albina. A pozniej jest zmiana. Ale czesto obydwoje jednoczesnie miziam. poczatkowo byl z tym problem ale juz jest OK. no i koniecznie daj jakas fotke malucha. w polowie maja. .. - toz ja z ciekawosci umre. a powiem w tajemnicy ze ja tez szczyla bede miec :) Quote
Recommended Posts