Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marta.k9080 napisał(a):
a moja to owszem se za*ebie co nieco czasami:diabloti:

Oli czasem pobuca noskiem ale nie wynosi ;)

kalyna napisał(a):
aaa to nie wiedziałam :oops:
to taki sam rasowiec jak Sonia :)

Bo oni są jedyni w swoim rodzaju ;)

Właśnie sobie sprzątam i zauważyłam ze nie mam kilku książek i dvd. Najgorzej że nie wiem dokładnie kiedy, komui co pożyczałam :placz:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Chciała bym zrobić mu repa, a na szczyle się nie nadaję, więc sucz i tak by dzieci u mnie nie miała ;)
Inna sprawa to taka, że moja mama nigdy, nigdy, nigdy się na sucz nie zgodzi.

No niestety Oli dominuje ale są psy z kórymi potrafi egzystować ;) (i potrafi odpuścić)
Najbardziej boję się dorastania ale zawsze jest szansa, że wszystko pójdzie gładko i psy mi się zakumplują :loveu:. Nie ja pierwsza i nie ostatnia bym miała dwa samce.

Nawet na sucz wysterylizowaną?

Tak ja mam dwóch chłopaków i miałam dwóch, ale żaden nie był kastratem.
Gdybym miała kastrata, to drugi pies też musiałby być kastrowany.

Ile Oli ma lat?

Posted

Kaaasia napisał(a):
Dzięki za wsparcie :loveu:

Nic innego nie robię tylko myślę. Czekam na jeszcze jeden miocik i będę musiała podjąć decyzję.
Boję się, że Oli go nie zaakceptuje :roll:

Kasiu nie będzie problemu jeśli jesteś dla Oliego autorytetem i przewodnikiem. To nie Oli ma decydować o jego roli w stadzie tylko Ty. Masz jeszcze trochę czasu, żeby nad tym ewentualnie popracować ;-) jeśłi zdecydujesz się na drugiego samca (boksera rozumiem) to musisz od samego początku starannie i konsekwentnie go wychowywać. I nie można psom zostawiać pola do popisu, że same sobie ułożą hierarchię w stadzie itp. To może źle się skończyć. Hierarchia w stadzie powinna byc taka, że to Ty jestes szefem i o wszystkim decydujesz, a psy mają to akceptować.
Mam bardzo dominującą sukę, ale udało mi się wiele z nią wypracować (mimo, iż na początku popełniłam wiele błędów w jej wychowaniu) i tylkio dzięki temu że panuję nad jej temperamentem i charakterkiem moje trzy psy żyją w zgodzie i nie ma konfliktów.

Posted

Kaaasia napisał(a):
Oli w maju będzie miał 3 lata.
Mnie się wydawało że kastrat dogada się z pełnojajecznym niż dwa pełnojajeczne :evil_lol:.

To Oli jest w wieku Aiko.

Kastrat zajmuje ostatnie miejsce w stadzie. I z tego względu już jest na "straconej" pozycji w stosunku do jajecznego psa.
Musisz dokładnie przemyśleć, co będzie dla was najlepsze.

Dobrego dnia:)

Posted

Błagam nie bierz szczeniaka, bo ja chyba nie przeżyję, patrząc na małego szczylka, zwłaszcza molosowatego, kiedy ja nie mogę sobie psa sprawić....:pA tak serio, zapadła jakaś decyzja?

Posted

Ale przecież stada funkcjonują, tam gdzie sa kastrowane psy.. Sama znam jedno, gdzie ok 3 samców, kastrat, suczki... i jest zgoda, tylko trzeba umieć stado prowadzić ;)

Posted

Decyzja nie zapadła i pewnie jeszcze chwilkę potrwa. Cały czas myślę, konsultuję z mądrzejszymi od siebie. Muszę jeszcze zobaczyć czy coś się odpowiedniego urodzi no i czy hodowca odda mi swoje dziecię :smile:

Jutro postaram się dodać jakieś zdjęcia bo nudno ostatnio ;)

Posted

nudno bo myslisz ...
takie cudne faflaste ....pomarszczone , kazda czesc ciala roznasa z osobna i nie w tym momencie hihihi cos piknego
a zastanowic sie i zdecydowac musisz sama

mnie tyz bedzie skrecac jak beda zdjecia szczylka ale coz nie mozna miec wszystkiego, za to ty napewno mozesz miec hihihi ino czerowna kokardke mu doczep coby ci nikt nie zauroczyl

Posted

Tekla64 napisał(a):
nudno bo myslisz ...
takie cudne faflaste ....pomarszczone , kazda czesc ciala roznasa z osobna i nie w tym momencie hihihi cos piknego
a zastanowic sie i zdecydowac musisz sama

mnie tyz bedzie skrecac jak beda zdjecia szczylka ale coz nie mozna miec wszystkiego, za to ty napewno mozesz miec hihihi ino czerowna kokardke mu doczep coby ci nikt nie zauroczyl

Gdzie jak gdzie ale u ciebie na pewno nudno w stadzie nie jest. A pewnie jeszcze dla jednego miejsce by się znalazło ;)

Najgorzej właśnie, że sama muszę podjąć decyzję. O ile prościej by było jakby zrobił to ktoś za mnie :evil_lol:

A teraz obiecane zjęcia niewychowanego kupojada :loveu:
Jesiennie :smile:

Posted

http://i46.tinypic.com/6fw0wk.jpg aaaaaaa :loveu: uwielbiam taaaaakie zdjęcia :loveu:

On to się minął z powołaniem.. zamiast kanapowca to akrobata :lol:

Bierz szczylka :loveu:
to ja na razie nic pisać nie będę, coby Cię nie zrazić :D :D

Coś mi się zdaje, ze decyzję to Ty już podjęłaś, tylko nie możesz się na miot zdecydować :eviltong: więc lada dzień będzie napisane, kiedy maleństwo u Ciebie zawita... :D