Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='M&S']Rower, to fajna sprawa:)[/QUOTE] Może i fajna ale nie dla kogoś kto może się zabić idąc :eviltong: [quote name='Yana']polecam ślady... świetna zajęcie dla psa ![/QUOTE] W ślady czasem się bawimy i piesul potem padnięty :smile: [quote name='Alicja']najlepsza zabawa :hmmmm: ...pływanie ;)[/QUOTE] Zwłaszcza w zimie :eviltong: W końcu udało mi się nadrobić wątki (wczoraj nie mogłam wejść i zastanawiałam się czy to mój komp znowu coś nawywijał :mad:). Oli ostatnio ma nową zabawę, a moja mama zastanawia się kto lepiej się bawi- ja czy pies. A zabawką jest stary karton, który robi za tunel lub klatkę :evil_lol: A ja od kilku dni siedzę i myślę, myślę i siedzę i nic mądrego do głowy nie przychodzi :placz:. Urodziły się papisie, zaraz urodzą się drugie. Cały czas twierdziłam że mam dużo czasu na podjęcie decyzji, a nawet niewiem kiedy cały ten czas przeleciał a decyzji nadal nie ma :placz: Niech ją ktoś podejmie za mnie :evil_lol: Quote
kalyna Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia']Niech ją ktoś podejmie za mnie :evil_lol:[/QUOTE] bierz papisia :diabloti: Wiesz, drugi pies to całkiem inaczej jest. Są i plusy i minusy. W sumie to nie wyobrażam sobie mieć teraz jednego psa... ale byłoby nudno :evil_lol: Ja radzę usiąść spokojnie i pomyśleć i zarezerwować szczylusia :loveu: Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='M&S']Bierz papisia;) Będziesz miała radochę:)[/QUOTE] [quote name='kalyna']bierz papisia :diabloti: Wiesz, drugi pies to całkiem inaczej jest. Są i plusy i minusy. W sumie to nie wyobrażam sobie mieć teraz jednego psa... ale byłoby nudno :evil_lol: Ja radzę usiąść spokojnie i pomyśleć i zarezerwować szczylusia :loveu:[/QUOTE] Dzięki za wsparcie :loveu: Nic innego nie robię tylko myślę. Czekam na jeszcze jeden miocik i będę musiała podjąć decyzję. Boję się, że Oli go nie zaakceptuje :roll: Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia']Dzięki za wsparcie :loveu: Nic innego nie robię tylko myślę. Czekam na jeszcze jeden miocik i będę musiała podjąć decyzję. Boję się, że Oli go nie zaakceptuje :roll:[/QUOTE] Szczeniaka?! A będziesz brać samca, czy suczkę? Quote
*Magda* Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ty nie myśl tyle, bo myślenie szkodzi :eviltong: Bierz papisia i już :) Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='magdabroy']Ty nie myśl tyle, bo myślenie szkodzi :eviltong: [/QUOTE] I głowa od tego boli:evil_lol: Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='magdabroy']Ty nie myśl tyle, bo myślenie szkodzi :eviltong: Bierz papisia i już :)[/QUOTE] Myślenie boli i to bardzo :evil_lol: [quote name='M&S']I głowa od tego boli:evil_lol:[/QUOTE] I siwieje :evil_lol: [quote name='M&S']Szczeniaka?! A będziesz brać samca, czy suczkę?[/QUOTE] Ja tylko pieska :smile: Takiego maluszka to może zaakceptować ale okres dojrzewania może być ostry. Chociaż własny pies w domu to zupełnie o innego niż taki obcy. Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 A może suczkę, Oli jest wykastrowany i dziewczynkę wysterylizujesz? Jak weźmiesz samca, do Olika, to mogą bćc jazdy. kastrat w stadzie jest na najniższej pozycji. Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Ja bym się chciała trochę pobawić w wystawy więc sterylka nie wchodziła by w grę, a na cieczki w domu nie mam ochoty (nigdy nie brałam pod uwagę suczki, zawsze chciałam mieć psy ;)) Jeśli szczyl nie będzie typem dominanta to powinno być ok. Jakoś się chłopaki dogadają, a jak nie to ja ich pogodzę :mad: Quote
M&S Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Suczkę możesz wystawiać wysterylizowaną. Pies nie może być kastrat. chyba że chcesz mieć hodowlę;) Quote
kalyna Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Wprowadzenie szczeniaka do stada nie powinno być aż takim problemem. Szczeniak ma taryfę ulgową.. i u nas zawsze tak było, ale na Sonii się przejechałam :roll: Ale to Ty decydujesz kto ma być w stadzie, nie Oli.. a dorastanie... noo to tutaj za bardzo nie pomogę, abo u nas się nie wyklarowało jeszcze do końca.... Ale Oli po kastracji nie jest dominantem? i nie jest powiedziane, że suka nie będzie dominować... :) Quote
Sonka95 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia']Ja bym się chciała trochę pobawić w wystawy więc sterylka nie wchodziła by w grę, a na cieczki w domu nie mam ochoty (nigdy nie brałam pod uwagę suczki, zawsze chciałam mieć psy ;)) Jeśli szczyl nie będzie typem dominanta to powinno być ok. Jakoś się chłopaki dogadają, a jak nie to ja ich pogodzę :mad:[/QUOTE] Ja pierwszego też chciałam mieć psa , a potem pani ze schroniska nas przekonała do suczki i tak zostało ;) I dzięki temu mam właśnie Sonię , z tej decyzji jestem bardzo zadowolona :) Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='M&S']Suczkę możesz wystawiać wysterylizowaną. Pies nie może być kastrat. chyba że chcesz mieć hodowlę;)[/QUOTE] Chciała bym zrobić mu repa, a na szczyle się nie nadaję, więc sucz i tak by dzieci u mnie nie miała ;) Inna sprawa to taka, że moja mama nigdy, nigdy, nigdy się na sucz nie zgodzi. [quote name='kalyna']Wprowadzenie szczeniaka do stada nie powinno być aż takim problemem. Szczeniak ma taryfę ulgową.. i u nas zawsze tak było, ale na Sonii się przejechałam :roll: Ale to Ty decydujesz kto ma być w stadzie, nie Oli.. a dorastanie... noo to tutaj za bardzo nie pomogę, abo u nas się nie wyklarowało jeszcze do końca.... Ale Oli po kastracji nie jest dominantem? i nie jest powiedziane, że suka nie będzie dominować... :)[/QUOTE] No niestety Oli dominuje ale są psy z kórymi potrafi egzystować ;) (i potrafi odpuścić) Najbardziej boję się dorastania ale zawsze jest szansa, że wszystko pójdzie gładko i psy mi się zakumplują :loveu:. Nie ja pierwsza i nie ostatnia bym miała dwa samce. Oli jest szurnięty :evil_lol:. Przyszedł listonosz z paczką i jeszcze nie zdążyłam pokwitować odbioru jak Oli już paczkę otwierał :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia'] Oli jest szurnięty :evil_lol:. Przyszedł listonosz z paczką i jeszcze nie zdążyłam pokwitować odbioru jak Oli już paczkę otwierał :evil_lol:[/QUOTE] Pomyślał , ze to coś dla niego to czemu ma nie otworzyć :evil_lol: Quote
kalyna Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Noo a jak to Pańcia.. paczka nie dla mnie? :lol: A czemu Oliemu nie robiłaś repa? on z rodowodem jest nie? albo znowu czegoś, jak zwykle nie wiem :D Quote
Besti Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia'] Oli jest szurnięty :evil_lol:. Przyszedł listonosz z paczką i jeszcze nie zdążyłam pokwitować odbioru jak Oli już paczkę otwierał :evil_lol:[/QUOTE] Znam to doskonale:cool3: Wszystkie kartony mam zawsze przeszperane i oczywiście paczki z poczty. Gorzej później ze sprzątaniem bo zostają malutkie kawałeczki papierów po całym pokoju Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='Sonka95']Pomyślał , ze to coś dla niego to czemu ma nie otworzyć :evil_lol:[/QUOTE] On uważa że wszystko co przyhodzi do tego domu jest dla niego :evil_lol: [quote name='kalyna']Noo a jak to Pańcia.. paczka nie dla mnie? :lol: A czemu Oliemu nie robiłaś repa? on z rodowodem jest nie? albo znowu czegoś, jak zwykle nie wiem :D[/QUOTE] Oli to pseudo-kundelus ;) [quote name='Besti']Znam to doskonale:cool3: Wszystkie kartony mam zawsze przeszperane i oczywiście paczki z poczty. Gorzej później ze sprzątaniem bo zostają malutkie kawałeczki papierów po całym pokoju[/QUOTE] My mu pozwalamy pobawić się pudełeczkiem, a on to uwielbia :cool3: Sprzątania potem a sprzątania ale trzeba czasem pozwolić dziecku na trochę radości ;) Quote
Guest wolfheart Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 dzień dobry Olisie:p hihi Luna też myśli ,że wsio jest dla niej.Zawsze jak moja mama przynosi zakupy,to Luna nie wita się z Nią tylko wkłada łeb w torby:evil_lol: Quote
Kaaasia Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Kontrola toreb to też norma :evil_lol:. Dobrze że z nich nie kradnie ;) Quote
Guest wolfheart Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Kaaasia']Kontrola toreb to też norma :evil_lol:. Dobrze że z nich nie kradnie ;)[/QUOTE] a moja to owszem se za*ebie co nieco czasami:diabloti: Quote
kalyna Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 aaa to nie wiedziałam :oops: to taki sam rasowiec jak Sonia :) Quote
Recommended Posts