Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[COLOR=indigo][B]Drogie cioteczki i wujowie ,może też doradzimy oraz pomożemy i na tym wątku [COLOR=black]jz10 ,[/COLOR] ktora pisze o podobnej sprawie a nawet gorszej,bo psy więzione są w ciemnej komórce przez podłych ludzi .Proszę Was bardzo-pomożcie tym dziewczynom uratowac te psy -one same tam nic nie zdzialają !![/B] [B]Przepraszam za offa[/B].[/COLOR][B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy"]http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy[/URL]
[/B] [COLOR=blue][B] [SIZE=3]Psy w komórce, kujawsko-pomorskie, pomocy![/SIZE][/B][/COLOR][INDENT] Witam,
poszukuje rozwiązania problemu przetrzymywanych w ciasnej, ciemnej komórce psów. O sprawie powiedziała mi znajoma, która jeżdzi na wieś w kujawsko- pomorskim i zauważyła przykłady złego traktowania zwierząt. We wsi Książki wilczur jest przetrzymywany w ciasnej komórce, nie ma szans wychodzenia na dwór, nawet swoje potrzeby załatwia w tym pomieszczeniu, przez co w najbliższej okolicy roznosi się zapach fekaliów. W sąsiednim gospodarstwie psy są na bardzo krotkich łańcuchach, bez jedzenia. Rozmowy z właścielami zwierząt nic nie dały, to dość prymitywni ludzie, którzy nie widzą nic złego w takim podejściu do sprawy.
Ponieważ mieszkam we Wrocławiu, tak jak i moja koleżanka, trudno nam monitorować bezpośrednio sprawę. Do kogo najlepiej się zgłosić? Wiem o Tozie, straży dla zwierząt, ale z mojego doświadczenia, te organizacje we Wrocławiu słabo działają, a prośba o interwencję na tereny poza miastem, to już w ogóle trudność często nie do przełamania.
Liczę na wskazówki i pomoc wolontariuszy działających na terenie Bydgoszczy i okolic.
Te psy czekają na ratunek! :-(
---------------------------------------------------------------------------------
Psy przetrzymywane są przy wsi Książki, w gospodarstwie dwóch braci. Każdy z nich ma swojego psa i trzyma go w komórce, odciętego od świata. Jeden z psów to owczarek niemiecki, w wieku ok 3-4 lat, od co najmniej dwóch lat zamknięty nonstop. Drugi pies to kundelek ( już kolejny,bo psy szybko tam giną, są niedożywione i żle traktowane, ale mimo to, zawsze pojawiają się kolejne, mimo że właścielowi nie zależy na zwierzęciu, choci chyba tylko o to, by szczekał i ostrzegał), trzymany w pomieszczeniu z węglem. Oba psy są na łańcuchach. [/INDENT]

Posted

Ten przypadek,to ewidentnie nadaje się do interwencji!!:angryy:
Zobaczmy,jaka org. działa na tym terenie!:cool3:
Bo tam tylko akcja z policją i odbiór natychmiastowy,a psy do obdukcji!

Posted

[quote name='Martika@Aischa']A gdzie dokładnie przebywa psiak na śląsku ??? przepraszam jeśli gdzieś jest to zaznaczone i nie doczytałam ;)[/QUOTE]
Martiko to Sławków

Posted

By im węgla,drewna ktos nie ukradl chyba.Bo czego innego ma tam pilnować uwięziony w ciemnej komórce ONek ? No i szczekać,gdy uslyszy kogoś w pobliżu-ostrzegać. Okrucienstwo i bezmyslność oraz podlość takim ludzi jest przerażająca.

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']no to o ile dobrze policzylam jest 195zl stalych deklaracji....sporo, jeszcze tylko 105zl i bedzie mozna Go zabierac do hoteliku[/QUOTE]
A gdzie mialby jechac ? Macie juz miejsce dla niego ?

Posted

Jeśli chodzi o te dwa biedne psy uwięzione w komórce,to sprawdziłam ,że najbliżej do tej wsi jest z Brodnicy lub Grudziądza,ewentualnie z Torunia.
Czy w Brodnicy działa Ania+ zapomniałam co dalej w nicku:oops: - może ona miałaby pomysł,którą org. powiadomić?
Bo chyba najbliższe org. są w Toruniu?
ONek w komórce:angryy: - jestem roztrzesiona z wściekłości!

Posted

[quote name='azalia']TYm psom z tej wsi to nawet w schronie na początek będzie lepiej,bo chociaż jeść dostaną i mają szanse na wybieg,czasem spacer.[/QUOTE]
[B]Zapraszamy na wątek psów z komórki węglowej: [/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy"]http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy[/URL]
Te psy z komórki nie mają ani jedzenia ,wody,ani światla dziennego.Są na łancuchach. Ludzie-potwory głodzą kolejne psy,gdy jeden padnie z glodu ,biorą następne psy....To karcer dla tych psów-powolny wyrok śmierci-umieranie z głodu i pragnienia.

Posted

Żabol, Martika DZIĘKUJEMY!!!:loveu:

[B]Deklaracje stałe:
75zł Roland_De [/B]
[COLOR=black][B]50zł Makrela[/B]
[/COLOR][COLOR=black][B]45zł żabol[/B][/COLOR][COLOR=black][B]
25zł Martika@Aischa[/B][/COLOR]
[COLOR=blue][B]??? piescofajnyjest[/B][/COLOR]

[SIZE=3][B]razem: 195zł [FONT=Arial Black]brakuje 105zł miesięcznie[/FONT]:-([/B][/SIZE]

[B]Deklaracje jednorazowe:[/B]
[B]40zł monikab[/B]
[B]50zł What May NN [/B]
[B]50zł Romka[/B]

[B]razem: 140zł[/B]

Posted

[quote name='olga7'][COLOR=blue][B]Drogie cioteczki i wujowie ,może też doradzimy oraz pomożemy i na tym wątku dziewczynie,ktora pisze o podobnej sprawie a nawet gorszej,bo psy więzione są w ciemnej komórce przez podłych, cynicznych ludzi .Proszę Was bardzo-pomożcie tym dziewczynom uratowac te psy -one same tam nic nie zdzialają !![/B][/COLOR] Przepraszam za offa.[B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy[/url]

[/B] [B] Psy w komórce, kujawsko-pomorskie. pomocy [/B][INDENT] Witam,
poszukuje rozwiązania problemu przetrzymywanych w ciasnej, ciemnej komórce psów. O sprawie powiedziała mi znajoma, która jeżdzi na wieś w kujawsko- pomorskim i zauważyła przykłady złego traktowania zwierząt. We wsi Książki wilczur jest przetrzymywany w ciasnej komórce, nie ma szans wychodzenia na dwór, nawet swoje potrzeby załatwia w tym pomieszczeniu, przez co w najbliższej okolicy roznosi się zapach fekaliów. W sąsiednim gospodarstwie psy są na bardzo krotkich łańcuchach, bez jedzenia. Rozmowy z właścielami zwierząt nic nie dały, to dość prymitywni ludzie, którzy nie widzą nic złego w takim podejściu do sprawy.
Ponieważ mieszkam we Wrocławiu, tak jak i moja koleżanka, trudno nam monitorować bezpośrednio sprawę. Do kogo najlepiej się zgłosić? Wiem o Tozie, straży dla zwierząt, ale z mojego doświadczenia, te organizacje we Wrocławiu słabo działają, a prośba o interwencję na tereny poza miastem, to już w ogóle trudność często nie do przełamania.
Liczę na wskazówki i pomoc wolontariuszy działających na terenie Bydgoszczy i okolic.
Te psy czekają na ratunek! :-(
---------------------------------------------------------------------------------
Psy przetrzymywane są przy wsi Książki, w gospodarstwie dwóch braci. Każdy z nich ma swojego psa i trzyma go w komórce, odciętego od świata. Jeden z psów to owczarek niemiecki, w wieku ok 3-4 lat, od co najmniej dwóch lat zamknięty nonstop. Drugi pies to kundelek ( już kolejny,bo psy szybko tam giną, są niedożywione i żle traktowane, ale mimo to, zawsze pojawiają się kolejne, mimo że właścielowi nie zależy na zwierzęciu, choci chyba tylko o to, by szczekał i ostrzegał), trzymany w pomieszczeniu z węglem. Oba psy są na łańcuchach. [/INDENT][/QUOTE]
Dla tych psow musi byc zalozny osobny watek bo tu zgina i slusznie bo to watek dla psa z komorki w Slawkowie.

Posted

Te psy mają swoj wątek ,ale na razie orocz linka umieścilam tu ten cytat początku tamtego wątku, aby sciągnąc tam pomoc . Potem usunę ten cytat ,aby nie zajmować tu miejsca . Nie każdy może by zajrzal na link wątku a tak jest sedno sprawy opisane. Przepraszam za offowanie ,ale tam też cierpią glodzone,uwięzione psy w ciemnościach ślepną. Może osoby z tego wątku doradzą tam choć ,jak ratować tamte psy. Jesli jednak nie można zostawić tu tego cytatu,to zostawię tylko link do wątku tych psów .
A problem jest b.podobny,

Posted

[quote name='epe']Czy w Brodnicy działa Ania+ zapomniałam co dalej w nicku:oops: - może ona miałaby pomysł,którą org. powiadomić?[/QUOTE]
Ania+Milva i Ulver?
Ania ma w Brodnicy hotelik, ale chyba nie ma miejsc obecnie, zwolnione ostatnio już zajął Maks z Radomska: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PS%C3%93W-%28Brodnica-woj.-kuj.-pom.%29-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom%21"]hotel u Ani[/URL]

edit: napisałam u Ani na wątku z zaproszeniem na wątek psiaków z komórki. Może coś podpowie.

Posted

Normalnie mnie zatkało:-(!W tym momencie mogę tylko 10pln/m-ąć.Proszę o konto na Pw.Nic więc nie jestem w stanie napisać.Piękny pies, a te łapy to wyglądają jak niedźwiedzie, a to by znaczyło,że nie dbali o niego od początku.