Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaja69 napisał(a):
Martusiu,to przy okazji za domki dla innych tez trzymaj :)

Trzymam z całych sił:thumbs: za wszystkie razem :thumbs::thumbs::thumbs: i każdego jednego z osobna ;) :thumbs: Anuś czy u Was też tak zimno ? :( nienawidzę zimy!!!!!!! brrrrrrrrr
Niech ona się już skończy :mad:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Trzymam z całych sił:thumbs: za wszystkie razem :thumbs::thumbs::thumbs: i każdego jednego z osobna ;) :thumbs: Anuś czy u Was też tak zimno ? :( nienawidzę zimy!!!!!!! brrrrrrrrr
Niech ona się już skończy :mad:

Ciągle trzyma ok -20 :( ja tez tego nienawidzę :) niby ocieplenie zapowiadaja ,ale ja juz w to nie wierzę...to mi wyglada na epoke lodowcową :(

Posted

kaja69 napisał(a):
Był telefon o Wilczusia:diabloti: dziewczę zapytało czy ogłoszenie aktualne i oddało tel tatusiowi a ten bez dzień dobry zapytał cytuję "no to gdzie mozna go odebrać,bo mi córka żyć nie daje" Finał tej rozmowy jest chyba oczywisty...

w pierwszym momencie zrozumiałam, że lipa... ale już teraz nie jestem pewna...
to co z tym telefonem w sprawie Wilczusia?

Posted

dzien dobry, ciotenki...zmiana warty
Justyna ty bijesz wszystkie rekordy :nasz kochany nocny Marek

i jakze slusznie zapytuje o Wilczusia....co z tym tatusiem, ktoremu dziecie spokoju nie daje?
czyzby ten diablik zapowiadal dobre nowinki?

Posted

Nikaragua napisał(a):
W najcieplejszym mieście w Polsce mamy -15.
Ale przy biurku w pokoju mam zimno, mimo, że kaloryfer obok na max odkręcony, a blok ocieplany w zeszłym roku.
(jakaś szczelina dylatacyjna jest i przy ścianie jest 12 stopni)

ja się pytam naszych meteorologów, gdzie jest to obiecane ocieplenie???? no gdzie????? telewizja kłamie! ;)

u mnie dziś rano przy domu, na zewnątrz było -20, nieco wyżej ( i dalej od Odry) termometru na naszym osiedlu wskazywały rano -23...to ma być ocieplenie? owszem - wzrost wskazań termometru - ale na minus :( :( :(
lubię zimę, ale taka do -5 stopni i trochę śniegu....

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
w pierwszym momencie zrozumiałam, że lipa... ale już teraz nie jestem pewna...
to co z tym telefonem w sprawie Wilczusia?

Kava napisał(a):

i jakze slusznie zapytuje o Wilczusia....co z tym tatusiem, ktoremu dziecie spokoju nie daje?

Niestety żadnych dobrych nowinek:( jeśli ktos w ten sposób zaczyna rozmowę,w 99,9% kończy sie szybciej niz zaczyna...jeśli ktos chce psa ,bo dziecku sie spodobał i chce na już tzn ,że ten pies moze długo miejsca nie zagrzać...zreszta co to za podejście:roll: mi sie zaraz cisnienie podnosi...co innego jak dziecko zapragnęło psa a rodzice tylko na to czekali,bo sami od dłuzszego czasu mysleli o adopcji...

Nikaragua napisał(a):
W najcieplejszym mieście w Polsce mamy -15.
Ale przy biurku w pokoju mam zimno, mimo, że kaloryfer obok na max odkręcony, a blok ocieplany w zeszłym roku.
(jakaś szczelina dylatacyjna jest i przy ścianie jest 12 stopni)

To ja mam tak w pracy...siedzę przy kaloryferze i marznę...

mari23 napisał(a):
ja się pytam naszych meteorologów, gdzie jest to obiecane ocieplenie???? no gdzie????? telewizja kłamie! ;)

u mnie dziś rano przy domu, na zewnątrz było -20, nieco wyżej ( i dalej od Odry) termometru na naszym osiedlu wskazywały rano -23...to ma być ocieplenie? owszem - wzrost wskazań termometru - ale na minus :( :( :(
lubię zimę, ale taka do -5 stopni i trochę śniegu....

Mari,media kłamią,zgadzam sie z tym a meteorodzy niedouczeni :) u nas teraz jest -14 ...w sumie mozna powiedzieć ,ze upał w porównianiu np do wczorajszego wieczoru czy nocy...

Posted

Kava napisał(a):

ja myślę, że "dziecko nie daje spokoju" - tatuś dzwoni,tak "dla świętego spokoju", ale co będzie, jak się dziecku zabawka znudzi.....znamy takie przypadki niestety, stąd obawy...

słyszałam o tatusiu, który dzieciom chcącym psa kupił smycz i codziennie kazał z tą smyczą na pół godziny wychodzić -próba miała trwać tydzień, po 3 dniach dzieci już psa nie chciały....
może i pies szanse na dom stracił.... ale może i "szansę na bezdomność" też....

ale tak po cichutku mam nadzieję, że to jednak dorośli chcą Wilczusia tłumacząc się tylko, że dziecko chce....

Posted

mari23 napisał(a):
ja myślę, że "dziecko nie daje spokoju" - tatuś dzwoni,tak "dla świętego spokoju", ale jak się dziecku zabawka znudzi.....
słyszałam o tatusiu, który dzieciom chcącym psa kupił smycz i codziennie kazał z tą smyczą na pół godziny wychodzić -próba miała trwać tydzień, po 3 dniach dzieci już psa nie chciały....
może i pies szanse na dom stracił.... ale może i "szansę na bezdomność" też....

ale tak po cichutku mam nadzieje, że to jednak dorośli chcą psa tłumacząc się tylko, że dziecko chce....

Marysiu zgadzam sie z Toba :) a ta metode ze smycza często sama polecam rodzicom ,którzy chcą psa bo dziecko chce...
A ten telefon w sprawie Wilczusia ewidentnie na nie...juz troche potrafię wyczuwać ludzi...fakt czasem moze przesadzam i moze pies szanse stracił...ale nie sądzę ,zeby w tym przypadku...

Posted

oj, ciocie nie narzekajcie...
ja mam teraz w pokoju az 12 stopni mimo, ze grzeje juz od 8-mej... a u nas na dworzu tylko smieszne jakies tam -11 w sloncu, to przeciez zapowiedz wiosny...

caly dzien nic innego nie robie tylko nosze drewno na opal i dokladam do pieca...
psiatka sie ciesza i turlaja po sniegu, sloneczko swieci czego tu wiecej chcec?

Posted

[quote name='Kava']oj, ciocie nie narzekajcie...
ja mam teraz w pokoju az 12 stopni mimo, ze grzeje juz od 8-mej... a u nas na dworzu tylko smieszne jakies tam -11 w sloncu, to przeciez zapowiedz wiosny...

caly dzien nic innego nie robie tylko nosze drewno na opal i dokladam do pieca...
psiatka sie ciesza i turlaja po sniegu, sloneczko swieci czego tu wiecej chcec?

Wiosny ,wiosny Evuniu :)

Posted

[quote name='mari23']jak już możemy żądać to:
wiosny i dobrych domków dla bezdomnych psiaków !!!!!:cool3:

Oooo oczywiście,że domków :) takich najlepszych !!!!!

Posted

[quote name='toyota']

Wypatrzyłam w schronisku starego kaukaza bez szans na adopcję. Udało się znaleźć DT dla niego w sumie za nieduże pieniądze jak za takiego olbrzyma 150 zł + karma. Gdyby ktoś mógł wspomóc groszem, to dalibyśmy radę go wyciągnąć z klatki: http://www.dogomania.pl/threads/2215...ne-deklaracje-!

Aniu, aTy byś go tam nie upchała u siebie :evil_lol: ?

Zaraz tam skoczę ino sie ogarne troche po obiadku u teściowej :)

[quote name='ataK']Chyba w szafie... ;)

Nie wlezie...

Posted

Dzisiejsza sesja zdjęciowa:) Na początek w czarno -białych kolorkach prezentuje się Honda :) córka zostawiła tak ustawiony aparat ...co prawda w przypadku Hondy ne robi to róznicy,bo ona tylko w tych barwach występuje na codzień :)

Tu juz synuś pomógł kolorki odnaleźć :)

Posted

Aniu, przepiekna sesja fotograficzna...
zwlaszcza udane te czarno-biale z Honda.... szczegolnie to srodkowe...
jak bedziesz ja oglaszala to wez to zdjecie... wyglada na nim jak panna mloda czekajaca na oblubienca....

i wogole wszystkie psiaki sa pieknasne..

Posted

Piękne psiaki,takie wesołe,szczęśliwe i zadbane.Dużo zdrówka im życzę i wesołego szczęśliwego życia.
Do życzeń dołącza się mój DUDUŚ i chętnie dołączył by się do wspólnej zabawy bo samemu w domu przykszy się.