MARCHEWA Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 W ostatnią niedzielę znajoma pojechała do lasu na spacer ze swoimi psami.W środku lasu,w głębokiej głuszy,daleko od drogi zobaczyła psa,który ledwo trzymał się na łapach,pies kręcił się w kółko jakby nie wiedział gdzie ma iść. Kiedy do niego podeszła okazało się,że pies nie widzi:placz:.Ktoś w tak okrutny sposób pozbył się chorego psa!!! Psiak dostał wody,był bardzo spragniony a potem znajoma zabrała psa do schroniska.Akurat tam byłam i mogłam porobić mu zdjęcia.Bary był cały w kleszczach,bardzo chudziutki,co wyszło przy głaskaniu,gdyż przez jego grube futro nie było aż tak tego widać. Psiak jest bardzo spokojny,ale potrzebuje szczególnego traktowania. Dzisiaj dostałam info,że Bary był u weta,który stwierdził,że oczy nie są do wyleczenia i zadecydował,że pies kwalifikuje się do uśpienia.:angryy: Będziemy dzisiaj dzwonić do schroniska,aby dali nam chociaż miesiąc na szukanie dla niego nowego domu.Wiem,że nie będzie łatwo,ale już jeden ślepy psiak z naszego schroniska grzeje dupkę w nowym domku,więc może i Baremu się uda. Oto Bary; Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Na oko Bary ma 5-7 lat,ale to tylko moje przypuszczenia. Quote
Vilena Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Straszne jest to co go spotkało :( Ma taką kochaną mordkę... :( Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Vilena napisał(a):Straszne jest to co go spotkało :( Ma taką kochaną mordkę... :( Witaj Vilenko,razem z Barym ładnie się uśmiechamy o bannerek do ciebie;) Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Okruntni to mało powiedziane.Ktoś skazał go na powolną głodową śmierć dobrze wiedząc,że pies z lasu sam nie wyjdzie. Bary chyba był wiejskim psem,nie wiedział co to sucha karma za to na gotowane jedzenie rzucił się od razu. Quote
Vilena Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='MARCHEWA']Witaj Vilenko,razem z Barym ładnie się uśmiechamy o bannerek do ciebie;) Tadam: Quote
horacy dwa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Gonia13 napisał(a):Zaznaczę sobie. Ludzie są okrutni :( Niestety czasami człowiek okazuje się potworem ,ludzie często chwala sie jak to wywieźli gdzieś do lasu swojego psa lub kota.Nie mają wyrzutów sumienia no bo przecież go nie zabili tylko zostawili niech umiera wiele dni lecz oni tego nie widzą i śpią spokojnie.:-( Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 [quote name='Vilena']Tadam: Idealny,dzięki:Rose::Rose::Rose: Quote
maarit Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 horacy dwa napisał(a):Niestety czasami człowiek okazuje się potworem ,ludzie często chwala sie jak to wywieźli gdzieś do lasu swojego psa lub kota.Nie mają wyrzutów sumienia no bo przecież go nie zabili tylko zostawili niech umiera wiele dni lecz oni tego nie widzą i śpią spokojnie.:-( Mają wtedy "czyściutkie sumienie":-( no bo może akurat sobie poradzi, coś sobie upoluje itp. tłumaczenia zagłuszające sumienie. Niestety jest wielu takich piiiiiiiiiiiiiiiii:angryy: (niekulturalnie bym ich nazwała ale to niezgodne z Regulaminem), którzy mało tego że wywiozą, to jeszcze przywiążą:angryy: żeby czasem nie wrócił:-( Quote
MARCHEWA Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Jutro będę w schronisku to zapytam jakie są decyzje w jego sprawie. Quote
maarit Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 MARCHEWA napisał(a):Jutro będę w schronisku to zapytam jakie są decyzje w jego sprawie. Musi być dobrze!! Musi!!!! Nie po to go uratowano od śmierci głodowej, żeby ta historia miała mieć smutne zakończenie! Quote
paweeł Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Hop hop, ; D niech ktoś zobaczy Barego ; D A tak przy okazji chciałem powiedzieć że Beza znalazła dom ; D Quote
BasiaD Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Bary wracaj na początek..Taki młody piesio do uśpienia tylko dlatego że nie widzi??? Podnoszę..Niech ktoś się ulituje pliss.... Quote
MARCHEWA Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Kierowniczka schroniska dała psiakowi czas i też nie jest za jego uśpieniem,dlatego szukamy dla niego domu. Quote
maarit Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 On taki misiowaty jest - nic tylko przytulać:) Quote
basia0607 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ogłoście go w Metrze. Ja po ogłaszanych tam naszych bidach dostaje po 30 telefonów z chętnymi domami. Nie wiem co jest tego przyczyną. Ludzie chcą największe biedy. Quote
MARCHEWA Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 basia0607 napisał(a):Ogłoście go w Metrze. Ja po ogłaszanych tam naszych bidach dostaje po 30 telefonów z chętnymi domami. Nie wiem co jest tego przyczyną. Ludzie chcą największe biedy. Podaj mi link proszę. Quote
mondea Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 cudowny biedny psiaczek:( oby udało się go jak najszybciej zabrać ze schroniska !!! a te potwory co tak z nim postąpiły trzeba by powystrzelać na inną planetę,oby do końca życia mieli koszmary...!!! Quote
anetek100 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ja sobie zapiszę:)Barego dzisiaj widziałam, jest prześliczny,wlochaty cudny piesek, należy mu sie najwspanialszy dom pod słońcem,jedynie mam zdjęcia zza krat....postaram się go ogłosić na dniach...cudny piesek Quote
horacy dwa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 anetek100 napisał(a):ja sobie zapiszę:)Barego dzisiaj widziałam, jest prześliczny,wlochaty cudny piesek, należy mu sie najwspanialszy dom pod słońcem,jedynie mam zdjęcia zza krat....postaram się go ogłosić na dniach...cudny piesekTak cudny jest i nawet szczekał na nas z innymi psiaczkami,troszkę lepiej chyba wygląda bo przedtem to tylko szkielet i futro było. Quote
Recommended Posts