dudson13 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='epe']Dudson! Rozumiem,że zawiadomienie składa organizacja? Występujecie więc,jako pokrzywdzeni,nie zapomnijcie o żądaniu zwrotu kosztów leczenia i nawiązkę na organizację!:razz: Ada-jeje ma wprawę,bo wiele takich spraw wygrała,może skontaktujcie się z nią?[/QUOTE] Epe, składamy jako TOZ o. Kętrzyn. Ja z dziewczynami współpracuję, jeździmy na interewncje, bo ja mam swoją niezawodną 20 letnią fure:) Myślałysmy, żeby pokazać to w uwadze, ale nie było czasu trzeba było ją zabierać. Teraz potzrbujemy jakiegoś cegiełkowego allegro, czy czegokolwiek, by zebrać pieniążki na sunię. Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Cioteczki allegro cegiełkowe potrzebne na już! Pieniązki suni będą bardzo potrzebne! Tam ludzie chętnie pomagają psiakom w potrzebie! A to naprawdę przypadek wyjątkowo tragiczny :( Quote
aganela Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 kilka osób z owczarka zgłosiło chęć wpłacenia coś tam na sunię,czekają na nr.konta... Quote
kajetanka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Pisałam do Uwagi w sprawie ONka zagłodzonego na śmierć ,ale odezwu ze strony TV nie ma:(Myślę,że gdyby był do tego bity w okrutny sposób bardziej by im się opłacało zrobić o nim reportaż:/ Quote
dudson13 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='aganela']kilka osób z owczarka zgłosiło chęć wpłacenia coś tam na sunię,czekają na nr.konta...[/QUOTE] Proszę o przypomnienie, bo gdzieś mi to się zagubiło, kto deklarował chęć wpłaty dla Sabusi Quote
Iljova Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Witaj Sabusiu wczesnym rankiem :-) jak ona się czuje ? Quote
asiek.l-g Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 poprosze o numer konta , chociaz tak malutkiej pomoge.... widziałam ze hotel lilki oferował miejsce dla małej, szczerze polecam mamy tam suńke i jest otoczona super opieką. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [SIZE=2]Saba z każdym dniem czuje się lepiej. Na spacerach dziarsko maszeruje. Codziennie radośnie wita wszystkich. Sabunia strasznie kocha ludzi, gdy tylko ma okazję domaga się pieszczot. Wczoraj została odpchlona, dzisiaj dostała pierwszą dawkę odrobaczenia. [/SIZE] [SIZE=2]Sunia nadal je puszki convalescence. Powinna je jeść jeszcze 2 dni, później spróbujemy jej podać suchą karmę w małych ilościach. [/SIZE] [SIZE=2] [/SIZE] [SIZE=2]Saba potrzebuje bardzo dobrej jakości suchej karmy. [/SIZE] Quote
nescca Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Biedactwo..... koniecznie allegro. I to jak najprędzej. Bo teraz można nazbierać na Jej przyszłość. Quote
danavas Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 biedna dziewczynka...taka duża a taka bezbronna...aż się wyć chce.... Quote
danavas Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 napiszcie proszę jakie są finanse Sabuli w pierwszym poście albo stronie....ile będzie kosztował pobyt w klinice..itd Quote
Iljova Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Jak czuje się Sabcia ? Mizianka dla niej przesyłam :-) Quote
kahoona Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 podajcie nr konta do wpłat dziewczyny - na FB mam odzew, nawet pytają już czy mogą wziąć sunie na stałe Quote
dominikabankert Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 o matko to super![quote name='kahoona']podajcie nr konta do wpłat dziewczyny - na FB mam odzew, nawet pytają już czy mogą wziąć sunie na stałe[/QUOTE] Quote
hotel_lilki Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 :lol:wracaj do zdrówk sunieczko...hotelik czeka na ciebie:multi: Quote
Olga7 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 [quote name='Ania_i_Kropka'][SIZE=2]Saba z każdym dniem czuje się lepiej. Na spacerach dziarsko maszeruje. Codziennie radośnie wita wszystkich. Sabunia strasznie kocha ludzi, gdy tylko ma okazję domaga się pieszczot. Wczoraj została odpchlona, dzisiaj dostała pierwszą dawkę odrobaczenia. [/SIZE] [SIZE=2]Sunia nadal je puszki convalescence. Powinna je jeść jeszcze 2 dni, później spróbujemy jej podać suchą karmę w małych ilościach. [/SIZE] [SIZE=2]Saba potrzebuje bardzo dobrej jakości suchej karmy. [/SIZE][/QUOTE] Zapytam jednak :Czy tak potwornie wyniszczonemu ,zaglodzonemu psu jak ta ONka Saba można w takim stanie podawać suchą karmę? Zamiast normalnego ,szykowanego ,gotowanego jedzenia :mięso+jarzyny+makaron lub ryż z dodatkiem rosołu-wywaru mięsno-jarzynowego ? Wiadomo,że karma sucha obciąża bardzo nerki i wątrobę /odwadnia organizm-glownie nerki/ a ten pies jest bardzo wyniszczony . Myślę,że karma sucha w takim stanie psa nie sluży chyba dobrze temu organizmowi . Nie wierzę też w żadne bilanse witaminowo-odżywcze w przeciętnych ,zwyklych karmach suchych a nawet mokrych. Wiemy ,że w takich karmach znajdują się różne odpadki i byle jakie skladniki ,najczęściej niezgodne z tym co podawane jest w skladzie na opakowaniu. Ten pies tak zaglodzony może mieć chorą trzustkę ,która często powoduje takie wychudzenie,ale pewnie chore ma niektore inne narządy,co jest możliwe przy takim wyniszczeniu,wyglodzeniu i zaniedbaniu /np.zarobaczenie i tasiemieca,jak to bylo w przypadku tego ONka zaglodzonego na śmierć-podawalam link wątku tu/. Pewnie badania Onka ma robione i wykażą jej stan zdrowia . Chyba,że wet zaleca Sabie jakąś lepszą karmę podawaną takim wychudzonym potwornie psom. Quote
handzia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Jestem w szoku jak zobaczyłam zdjęcia suni :( Boże kochany, jak tak można.:placz::placz::placz:. Jak ona musiała cierpieć.........:-( Quote
sabusia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 jak mozna psu nie dac jesc? temu facetowi zrobila bym to samo!!!!!!!!!!!!!!! Quote
pola53 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Dziś dostałam od dobrej duszy, [B]Macieja M [/B]60 zł dla potrzebującego pieska. Wybrałam naszą suńkę, jej chyba w tym momencie potrzeba pieniędzy najbardziej. Poproszę o numer konta, zaraz przeleję pieniążki. Quote
dudson13 Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Lilka, dziekujemy za propozycję, ale mamy domek dla suni na 90% Quote
anetek100 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 dudson a macie nr konta??bo kilak osób już deklarowało;):):):):):) Quote
Jagoda1 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 [quote name='olga7']Zapytam jednak :Czy tak potwornie wyniszczonemu ,zaglodzonemu psu jak ta ONka Saba można w takim stanie podawać suchą karmę? Zamiast normalnego ,szykowanego ,gotowanego jedzenia :mięso+jarzyny+makaron lub ryż z dodatkiem rosołu-wywaru mięsno-jarzynowego ? Wiadomo,że karma sucha obciąża bardzo nerki i wątrobę /odwadnia organizm-glownie nerki/ a ten pies jest bardzo wyniszczony . Myślę,że karma sucha w takim stanie psa nie sluży chyba dobrze temu organizmowi . Nie wierzę też w żadne bilanse witaminowo-odżywcze w przeciętnych ,zwyklych karmach suchych a nawet mokrych. Wiemy ,że w takich karmach znajdują się różne odpadki i byle jakie skladniki ,najczęściej niezgodne z tym co podawane jest w skladzie na opakowaniu. Ten pies tak zaglodzony może mieć chorą trzustkę ,która często powoduje takie wychudzenie,ale pewnie chore ma niektore inne narządy,co jest możliwe przy takim wyniszczeniu,wyglodzeniu i zaniedbaniu /np.zarobaczenie i tasiemieca,jak to bylo w przypadku tego ONka zaglodzonego na śmierć-podawalam link wątku tu/. Pewnie badania Onka ma robione i wykażą jej stan zdrowia . Chyba,że wet zaleca Sabie jakąś lepszą karmę podawaną takim wychudzonym potwornie psom.[/QUOTE] Sunia jest cały czas pod opieką medyczną na Wydziale Weterynarii UMW, zapewniam Cie, że decyzja o jej diecie jest b. przemyślana. Sunia jest pod stałą obserwacją, każda koopa jest analizowana;), byłam świadkiem. Quote
Recommended Posts