Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='epe']Dudson!
Rozumiem,że zawiadomienie składa organizacja?
Występujecie więc,jako pokrzywdzeni,nie zapomnijcie o żądaniu zwrotu kosztów leczenia i nawiązkę na organizację!:razz:
Ada-jeje ma wprawę,bo wiele takich spraw wygrała,może skontaktujcie się z nią?[/QUOTE]

Epe, składamy jako TOZ o. Kętrzyn. Ja z dziewczynami współpracuję, jeździmy na interewncje, bo ja mam swoją niezawodną 20 letnią fure:)
Myślałysmy, żeby pokazać to w uwadze, ale nie było czasu trzeba było ją zabierać.
Teraz potzrbujemy jakiegoś cegiełkowego allegro, czy czegokolwiek, by zebrać pieniążki na sunię.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam do Uwagi w sprawie ONka zagłodzonego na śmierć ,ale odezwu ze strony TV nie ma:(Myślę,że gdyby był do tego bity w okrutny sposób bardziej by im się opłacało zrobić o nim reportaż:/

Posted

[quote name='aganela']kilka osób z owczarka zgłosiło chęć wpłacenia coś tam na sunię,czekają na nr.konta...[/QUOTE]
Proszę o przypomnienie, bo gdzieś mi to się zagubiło, kto deklarował chęć wpłaty dla Sabusi

Posted

poprosze o numer konta , chociaz tak malutkiej pomoge.... widziałam ze hotel lilki oferował miejsce dla małej, szczerze polecam mamy tam suńke i jest otoczona super opieką.

Posted

[SIZE=2]Saba z każdym dniem czuje się lepiej. Na spacerach dziarsko maszeruje. Codziennie radośnie wita wszystkich. Sabunia strasznie kocha ludzi, gdy tylko ma okazję domaga się pieszczot. Wczoraj została odpchlona, dzisiaj dostała pierwszą dawkę odrobaczenia. [/SIZE]
[SIZE=2]Sunia nadal je puszki convalescence. Powinna je jeść jeszcze 2 dni, później spróbujemy jej podać suchą karmę w małych ilościach. [/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Saba potrzebuje bardzo dobrej jakości suchej karmy. [/SIZE]

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka'][SIZE=2]Saba z każdym dniem czuje się lepiej. Na spacerach dziarsko maszeruje. Codziennie radośnie wita wszystkich. Sabunia strasznie kocha ludzi, gdy tylko ma okazję domaga się pieszczot. Wczoraj została odpchlona, dzisiaj dostała pierwszą dawkę odrobaczenia. [/SIZE]
[SIZE=2]Sunia nadal je puszki convalescence. Powinna je jeść jeszcze 2 dni, później spróbujemy jej podać suchą karmę w małych ilościach. [/SIZE]

[SIZE=2]Saba potrzebuje bardzo dobrej jakości suchej karmy. [/SIZE][/QUOTE]

Zapytam jednak :Czy tak potwornie wyniszczonemu ,zaglodzonemu psu jak ta ONka Saba można w takim stanie podawać suchą karmę? Zamiast normalnego ,szykowanego ,gotowanego jedzenia :mięso+jarzyny+makaron lub ryż z dodatkiem rosołu-wywaru mięsno-jarzynowego ? Wiadomo,że karma sucha obciąża bardzo nerki i wątrobę /odwadnia organizm-glownie nerki/ a ten pies jest bardzo wyniszczony .
Myślę,że karma sucha w takim stanie psa nie sluży chyba dobrze temu organizmowi .
Nie wierzę też w żadne bilanse witaminowo-odżywcze w przeciętnych ,zwyklych karmach suchych a nawet mokrych. Wiemy ,że w takich karmach znajdują się różne odpadki i byle jakie skladniki ,najczęściej niezgodne z tym co podawane jest w skladzie na opakowaniu. Ten pies tak zaglodzony może mieć chorą trzustkę ,która często powoduje takie wychudzenie,ale pewnie chore ma niektore inne narządy,co jest możliwe przy takim wyniszczeniu,wyglodzeniu i zaniedbaniu /np.zarobaczenie i tasiemieca,jak to bylo w przypadku tego ONka zaglodzonego na śmierć-podawalam link wątku tu/. Pewnie badania Onka ma robione i wykażą jej stan zdrowia .
Chyba,że wet zaleca Sabie jakąś lepszą karmę podawaną takim wychudzonym potwornie psom.

Posted

Dziś dostałam od dobrej duszy, [B]Macieja M [/B]60 zł dla potrzebującego pieska. Wybrałam naszą suńkę, jej chyba w tym momencie potrzeba pieniędzy najbardziej. Poproszę o numer konta, zaraz przeleję pieniążki.

Posted

[quote name='olga7']Zapytam jednak :Czy tak potwornie wyniszczonemu ,zaglodzonemu psu jak ta ONka Saba można w takim stanie podawać suchą karmę? Zamiast normalnego ,szykowanego ,gotowanego jedzenia :mięso+jarzyny+makaron lub ryż z dodatkiem rosołu-wywaru mięsno-jarzynowego ? Wiadomo,że karma sucha obciąża bardzo nerki i wątrobę /odwadnia organizm-glownie nerki/ a ten pies jest bardzo wyniszczony .
Myślę,że karma sucha w takim stanie psa nie sluży chyba dobrze temu organizmowi .
Nie wierzę też w żadne bilanse witaminowo-odżywcze w przeciętnych ,zwyklych karmach suchych a nawet mokrych. Wiemy ,że w takich karmach znajdują się różne odpadki i byle jakie skladniki ,najczęściej niezgodne z tym co podawane jest w skladzie na opakowaniu. Ten pies tak zaglodzony może mieć chorą trzustkę ,która często powoduje takie wychudzenie,ale pewnie chore ma niektore inne narządy,co jest możliwe przy takim wyniszczeniu,wyglodzeniu i zaniedbaniu /np.zarobaczenie i tasiemieca,jak to bylo w przypadku tego ONka zaglodzonego na śmierć-podawalam link wątku tu/. Pewnie badania Onka ma robione i wykażą jej stan zdrowia .
Chyba,że wet zaleca Sabie jakąś lepszą karmę podawaną takim wychudzonym potwornie psom.[/QUOTE]

Sunia jest cały czas pod opieką medyczną na Wydziale Weterynarii UMW, zapewniam Cie, że decyzja o jej diecie jest b. przemyślana. Sunia jest pod stałą obserwacją, każda koopa jest analizowana;), byłam świadkiem.