Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie zrobiłam juz jej wydarzenie na FB. Jest na stronie Toz Ketrzyn, link podała już Mysza. Napisałam wczoraj do dziewczyny która była na interwencji by organizowała transport i ją zabierała. Oczywiście dała psu jeść, tylko kwestia jest taka, że tez nie może jej dać dużo, bo to też może doprowadzić do tragedii. Poza tym pseudo właściciel się wystraszył i boję się, żeby teraz nie zaczął jej przekarmiać, więc powiedziałam by zabierała psa jak najszybciej debilowi!!!!!!!
Zaraz będę dzwonić do niej.... Ja nie byłam na tej interwencji to tak mało wiem. Sunia jest p[ewnie w okolicach Ketrzyna. Ania Kropka da mi dzis znac czy od poniedzialku mozna ja umiescic w klinice, wtedy beda potrzebne pieniazki, ale na razie musimy ja zabrac
Dziekuje za odzew

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ona dalej tam jest:( Ma psina szczęście,że nie zamarzła tej zimy. Takie chudziutkie ciałko nie ma siły się ogrzać:( K.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko zatłuc właściciela

Posted

Podobno tam jest jakaś starsza baba, która powiedziała, że nie odda psa - idiotka!!! To nieważne, organizujemy już transport, założymy jej sprawe jak taka bohaterke starucha zgrywa - przepraszam za słowa, mam szacunek do starszych ludzi, ale ta kobieta zachowuje sie okropnie i bestialsko

Posted

magda222 napisał(a):
Dziewczyny ja już nie mam sił... :(
Każdego dnia tragedia :(
Mam totalnie dość :(
Powinno się kastrować "ludzi" tak traktujących zwierzęta, żeby nie przekazywali swoich chorych genów...
Skur...le jeb..i :angryy:
Czasem myślę, że dobrze że nie mam pozwolenia na broń...

nie o geny tu chodzi a o wychowanie i ludzką świadomość, to pewnie kolejny wiejski piesek łańcuchowy którego właściciele mowią: " ą przecież to tylko pies" A może zacząć mówić ...a przecież to tylko człowiek

Posted

oczywiście...jakby więcej osób miało sprawy, a nie tylko odbierane psiaki to 10 razy by się zastanowili nad tym co robią... sąsiedzi też bo na wioskach każdy doskonale wie co się dzieje u sąsiada za płotem...z kim śpi i jaką ma sprawę w sądzie...

Posted

danavas napisał(a):
nie o geny tu chodzi a o wychowanie i ludzką świadomość, to pewnie kolejny wiejski piesek łańcuchowy którego właściciele mowią: " ą przecież to tylko pies" A może zacząć mówić ...a przecież to tylko człowiek

Chodziło mi o to, że jak takie "coś" ma dzieci i one patrzą jak rodzic traktuje żywą istotę to będą robiły to samo.

Posted

magda222 napisał(a):
Chodziło mi o to, że jak takie "coś" ma dzieci i one patrzą jak rodzic traktuje żywą istotę to będą robiły to samo.

czyli chodzi nam mniej wiecej o to samo cioteczka :)
że są ludzie i ...... wiadomo

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Właśnie do domu pojechał doberman po operacji łapy, więc zwolniło się miejsce w lecznicy. Sunia może przyjechać.

Dobrze sie składa, mam nadzieję, ze wydadzą psa.

Posted

AniaGucio napisał(a):
Jak to możliwe, że nie można ukarać takich ludzi?! :angryy: Jak to zwierze przeżyło zimę ?? :shake:

Też mnie to dziwi. Kurcze nie mogę już z tymi ludźmi pofierdolonymi:angryy:
tylko im wpi...:mad:

Posted

[quote name='Mysza2']Onek ma już wydarzenie na FB zrobione przez TOZ Kętrzyn. dostałam na nie zaproszenie
http://www.facebook.com/event.php?eid=145922318806366
kto ma konto na FB niech też rozsyła po znajomych.
Mam FB ,roześlę ,gości zaproszę ,mam nadzieję ,że to pomoże ,ale teraz tyle akcji na fb ,że na wszystkie to nie starcza juz nawet czasu.Tylko pamiętajcie,jak pies jest do zabrania ,to od razu i z odpowiednimi służbami ,bo właściciel sie przestraszy to moze nie tylko zacząć karmić psinę ,ale moze sie psa pozbyć w tajemniczy sposób,tak jak niestety było w przypadku mojej interwencji z malamutem.:-(
Ale za to innego psa udało mi sie uwolnić z łańcucha po jednej rozmowie i tym sie pocieszam.