Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='handzia']Agnieszka to Ty w tym różowym płaszczyku? Chciałabym Cię poznać bo Cię podziwiam po prostu:) dziękuję za zdjęcia piękne, łzy w oczach...Czyli ogólnie jesteś zadowolona z tego hoteliku? Twoje zdanie najbardziej się dla mnie liczy:)[/QUOTE]

tak to ja:) może będzie jakaś okazja do poznania przy kolejny psiaku albo jeszcze przy Werce:D

ja jestem z hoteliku bardzo zadowolona - przede wszystkim dlatego, że widzę, że Werka jest - naprawdę jest wesoła, żywa nie sprawia wrażenia psa chorego a tym bardziej nieszczęśliwego, poza tym widać, że uwielbia P.Sylwię - więc kochani - moim subiektywnym zdaniem wszystko jest ok!:) Poza tym P. Sylwia i jej mąż to super ludzie i to nie tylko moje zdanie ale mój mąż też tak uważa - obydwoje zawodowo są związani ze zwierzakami, mają pojęcia o karmach, pielęgnacji, chorobach itp, - długo z Nimi rozmawialiśmy i uwierzcie Oni też chcą jak najlepiej dla tych psiaków. A P. Sylwia pisze krótko i lakonicznie, czy też nie odpisuje czasem bo po prostu nie ma czasu, a zaraz jeszcze do hoteliku dojedzie im kilka psiaków - dlatego uważam, że super, że Agucha zaoferowała swoją pomoc w przekazywaniu informacji:)
a i zapomniałam dodać, że Werka dostaje w gratisie olej z łososia - bardzo fajny dodatek do karmy na skórę i sierść - a to jest u niej naprawdę ważne!
dobra uciekam - jak coś pytajcie, ale może odpowiem dopiero jutro;)

dalsze zdjęcia:

[IMG]http://img819.imageshack.us/img819/9505/dsc0147pc.jpg[/IMG]

[IMG]http://img853.imageshack.us/img853/6994/dsc0235v.jpg[/IMG]

[IMG]http://img402.imageshack.us/img402/4117/dsc0080fu.jpg[/IMG]

[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/3010/dsc0196l.jpg[/IMG]

biegamy!:smile:
[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/6844/dsc0180d.jpg[/IMG]

Posted

Śliczności dziewczynka. I nie ma smutku na pysiu, takiego jakiego można by spodziewać się po pieseczku z taka przeszłością.

Agnieszko, rozdziel zdjęcia na kilka postów, bo mod się przyczepi, że wiecej niz 5 w poście. Przez to miałam kłopoty z bazarkiem.

[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/3201/67469edb5685e995f16f9b3.gif[/IMG]

Posted

Wercia kochana,widać,że odżywa.Karma byłaby wskazana dla nie jakaś lepsza,Purina nie jest rewelacyjna,sunia potrzebuje regeneracji całego organizmu.Ja mogę się dorzucić do karmy.

Posted

Wercia, radosna juz biedula, pieknie wygląda a jak sierść odrośnie będzie dopiero urodziwą Dziewczynką:)
Dzięki Agnieszko za zdjęcia i odwiedziny u Suni:)

[B]Azalio[/B] - o co myślisz o Purinie ProPlan, jest bardziej bogata w witaminy niż zwykła Purina, choć prawie dwa razy droższa, jest też wersja dla aktywnych,
z karmą ja nie doradzę, tyle wiem co z Dogo - chwalą też Josera,
Moje Psiaki głównie są na gotowanym, a jako nagrody lub dojadanie mają Purinę Dog Chow,

Jeśli chodzi o dodawanie oleju do karmy, to również sprawdzony przeze mnie i polecany przez "moich" Wetów jest olej jako oliwa z oliwek dodawana ze względu na zdrową i ładną sierść, ale taka najprostsza bez żadnych dodatków zapachowych czy innych "przypraw".

A może jak jutro będzie Wet u Wery - będzie można zapytać go jaką karmę by polecił, jakie dodatki do karmy.

Posted

Ja bym poleciła Brita Care. Karma premium plus i cena bardzo przystępna :)

Zaraz wklejam zdjęcia na FB.

Biedaczyna taka łysa :(
...ale będzie tylko lepiej!

[B]Dzięki Aga za odwiedzenie małej i odebranie witaminek [/B]:) :) :) :Rose:

Ps. [B]Koniecznie porozdzielaj zdjęcia[/B]! W poście może być max 5 ;)

Posted

cały czas sledzę wątek i nawet jak się nie odzywam to jestem na biezaco w razie bazarku bo jak rozumiem jeszcze sie jeden nie skończył zeby zacząć drugi a o do Werki te pierwsze zdjecia nie oddawały jej stanu... szok jaka ona chuda!!!

Posted

[quote name='Agucha']Bazarków może być kilka jednocześnie ;)
[B]Magda[/B], chcesz sama wystawiać czy komuś podrzucić fanty?[/QUOTE]

ja się na bazarkach nie znam czarna magia dla mnie:oops: chyba za glupia jestem na tylko podrzucam mądrym ciotkom

Posted

[quote name='Magda82']ja się na bazarkach nie znam czarna magia dla mnie:oops: chyba za glupia jestem na tylko podrzucam mądrym ciotkom[/QUOTE]
Chyba, że tak :)
W razie czego mogę pomóc z wystawieniem ;)

[B]Werkę trzeba karmić bardzo małymi porcjami - 4-5 razy dziennie.[/B]

Posted

Jeśli chodzi o karmę to purina pro-plan jest na równi z royalem i jest bardzo dobrą karmą my naszego berneńczyka prowadzimy na purinie dog-chow z jagnięciną i wygląda i zachowuje się świetnie a brit rzeczywiście jest dobrą karmą mój mąż zna bezpośredniego dystrybutora brita z radomia to mógłby załatwić taniej tą karmę ale jeśli chodzi o werę to narazie najlepszym dla niej jedzeniem byłby ryż z mięsem tak jak do tej pory gotujemy a karma tak dodatkowo mogła by być bo na ryżu najszybciej wróci do swojej wagi

Posted

Pani Sylwio,przepraszam,że zapytam czy do ryżu z mięsem dodaje pani też warzywa gotowane tj.marchew,pietruszkę i seler.Ja tak karmiłam moją bardzo chorą sunię,zaleciła mi dr.Sumińska z W-wy wszystkie składnikitzn.ryż lub makaron,mięso i warzywa po jednej trzeciej,tylko 10-15 dag mięsa na 10 kg wagi psa,to nie wychodzi tanio,no i jescze jogurty i kefiry naturalnei i do suchej karmy Lyżka oleju z pestek winogron.Jak to wyjdzie za drogo,to byśmy mogli zrobić na dogo zrzutkę,tylko nie wiem co pani o tym sądzi,bo temat żywienia psów nie jest pani obcy.

Posted

Witam
Oto nowe wpłaty i już się poprawiam i umieszczam daty zaksięgowania:
Iwona_S 10zł (18.04)
Pola_G 50zł (18.04)
Maja_D 19zł (18.04)
Tomasz_M 50zł (18.04)
Barbara_R.K 60zł (18.04)
Joanna_Cz 50zł (15.04)
Klaudia_Z 20zł (15.04)
Anna_M 100zł (15.04)
Justyna_S 100zł (14.04)
Arkadiusz_B 10zł (14.04)
Justyna_K 30zł (14.04)
Joanna_B 20zł (14.04)

Razem 519zł+850( z poprzedniego rozliczenia)=1369zł :-)
Mam nadzieję, że nikogo nie przegapiłam.
Cudne te zdjęcia Wery, bardzo za nie dziękuję, jej los leży mi na sercu.
Pozdrawiam

[quote name='Agnieszka_K']Funia wrzuć może w 1szy post to co już zaksięgowane
[B]
deklaracje stałe:[/B]

celebrinfea 30zł
Agnieszka_K 10zł
Handzia 10zł
Noemi1 10zł
azalia 20zł

[B]deklaracje [/B][B]jednorazowe:[/B]

Gajowa 50zł
anula42 300zł
bela51 15zł
gryf80 10zł

Iza_R 15zł
Barbara_C 50zł
Anna_Ł 30zł
Aleksandra_Ba 30zł
Anna_Sz 10zł
Marek_B 30zł
Aleksandra_Bo 65zł
Ewa_Ł 20zł
Ewa_Rz 90zł
Gonia13 30zł
Anna_K 25zł
Edyta_Z 25zł
Agnieszka_K H 50zł

paliwo to 50zł, czyli Wera w chwili obecnej ma 850 zł na koncie prywatnym

i może dopisz, że sunia już jest w hoteliku[/QUOTE]

Posted

trzymamy kciuki za Werę!Wojtuś o purinie się nie wypowiem,bo jej nie znam,ja swoim psom daję acanę pół na pół z orijen i do tego łyżkę oleju z pestek winogron.Dodaję jeszcze do karmy tran w kapsułkach(polski,niedrogi 150 szt-16zł) i drożdże piwne w tabletkach.

Posted

dzięki kudalataja za piekne rozliczenie - trzeba poprosić funię, żeby dorzuciła do 1szego posta z chronologicznymi datami:)
czekamy też na info od Pani Magdy z VIVY i będziemy wiedzieć co i jak - i myślę, że po dzisiejszej wizycie weta będzie można już prosić o wystawienie faktury za dotychczasowe zobowiązania.
A co do karmy to azalio my płacimy zarówno za suchą jak i za mokrą, więc o co poprosimy P. Sylwię to miejmy nadzieję, że jej kupi i zrobi, ale nie wiem czy zmieniać jej dotychczasowy jadłospis i dodawać te jogurty itd, ale może niech się wszyscy wypowiedzą... moja np. w życiu by tego nie zjadła ;)
a olej z pestek winogron ma takie samo działanie jak ten specjalistyczny rybny z łososia, który Werka dostaje.
Ale ustalmy co chcemy, bo Werce karmę suchą i mokrą i tak niedługo trzeba kupić. Ja Purinę to jakoś tylko dla kotów znam, bo przyjaciółka tym ciągle swoje raczy, ale np Royal Canin uważam za bardzo dobry (oczywiście nie to że mi smakuje :eviltong:) a jeżeli jest na takim samym poziomie to może warto. Tylko dojdźmy do jakiegoś porozumienia bo pies zostanie głodny jak tak będziemy rozmyślać nad firmami;)

Werka trzymamy kciuki za wyniki! AAa widzicie skleroza - Werka ma dziś dostać już specjalny szampon - zależnie od tego jakie to choróbsko wyjdzie, więc będzie piękna i pachnąca:D

[B]EDIT[/B]: posty mi się z P. Sylwią zbiegły widzę...
czyli jednak weterynarz miał dobrego nosa, ze to to cholerstwo gronkowiec:( i ten nużeniec :( Boże biedactwo śliczne
najważniejsze, że już dzisiaj zacznie się leczenie

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']jestem po rozmowie z weterynarzem i sunia ma gronkowca i nużeńca ma dzisiaj przywieźć leki i specjalny szampon w którym mamy ją kąpać co trzy dni i antybiotyk[/QUOTE]
O nie :(
Od razu mówiłam, że to prędzej nużyca niż grzybica...

cholera!

Posted

[quote name='Agnieszka_K']Wszystkie rachunki, paragony i fakturki będą skanowane do Agucha, a Ona umieści na wątku, ale uważam, że jak tylko będzie wiadomo ile mamy na koncie vivy i ile wyniesie wet w poniedziałek możemy poprosić o wystawienie faktury za wszelkie dotychczasowe wydatki i hotelik. Co Wy na to?

Wiadomo już ile jest pieniążków na kącie vivy? bo chciałabym wystawić rachunek.

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']

Wiadomo już ile jest pieniążków na kącie vivy? bo chciałabym wystawić rachunek.[/QUOTE]

P. Sylwio nie wiadomo, bo ma tu wejść P. Magda, której my nie znamy:)

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']

Wiadomo już ile jest pieniążków na kącie vivy? bo chciałabym wystawić rachunek.[/QUOTE]
Pani Sylwio, może Pani śmiało wystawiać rachunek. Pieniążki za hotelowanie na pierwsze 2 miesiące już uzbieraliśmy.

[quote name='Agnieszka_K']P. Sylwio nie wiadomo, bo ma tu wejść P. Magda, której my nie znamy:)[/QUOTE]
To Viva ma pokrywać hotelik? Na kogo w ogóle mają być wystawiane faktury?

Posted

[quote name='Agucha']

Ps. To Viva ma pokrywać hotelik? Na kogo w ogóle mają być wystawiane faktury?[/QUOTE]

Aga tak Viva teraz wszelkie faktury-hotelik/wet/karmy a jak skoncza sie pieniadze z vivy to z konta prywatnego