BBeta Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq']trochę jednak za duży... chcemy do 10, no maks 15 kg. takiego na rączki :lol: [/QUOTE] Suczki, szczególnie szczupłej budowy, nie ważą chyba więcej niż 15kg ;) Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='dog193']Wychodzi na to, że mój pies jest spełniony ;) A nie polujemy :diabloti:[/QUOTE] mi też się wydaje że ci się fajny pies trafił ;) albo russelle są trudniejsze :diabloti: Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='Vectra']strasznie skrajne masz gusta :diabloti: wszystkie wymienione , mają zupełnie insze charaktery ;) skoro Ci się podobają i terriery i bulgoty , to boston terrier :cool3:[/QUOTE] wiem :diabloti: a to tylko te małe, które mi się podobają. jest jeszcze sporo dużych :evil_lol: [quote name='westie_justa']No bo westy są brzydkie;) Nie, ale powaznie ten MT to byłby chyba fajny dla was :) o ile by sie wam spodobał.[/QUOTE] MT taki sobie z wyglądu :oops: niestety wygląd jest ważny... [quote name='Unbelievable']większość borderów które znam waży do 15kg ;) brum ma 13[/QUOTE] no, ale to już jest ta maksymalna granica :lol: trochę dlatego chcę małego psa, bo mój średni jest skrajnie niedelikatny i ciągle mam jakieś siniaki, zadrapania itp, a chciałabym bez strachu z drugim robić odbicia itd :lol: a Etnę ledwo utrzymuję na udzie, jak już się w końcu zapakuje i mam trudność z nauczeniem ją wybicia [quote name='dog193']Moim zdaniem powinnaś sama poobcować trochę z terierami, wspólne spacery itd, tylko musisz znaleźć właścicieli ;) Albo do hodowców zagaduj, koło Warszawy pewnie znajdzie się niejedna hodowla, zagadaj, umów się, przyjedź, posiedź pół dnia, zobacz, czym to się je :) Ja jestem bardzo zadowolona z poziomu pracy z Jupim, nie ma takiej sytuacji, że coś go rozproszy, gdy bawimy się np piłką :) Naprawdę czytam czytam i nie wiem, czy to wy wyolbrzymiacie, czy to mi trafił się taki pies :) Oczywiście mamy swoje problemy, Jupi nie jest psem w 100% posłusznym, ale żyjemy normalnie, chodzimy na długie spacery, spuszczam go bez smyczy, pies mnie pilnuje, nie idzie na żadne misje, jak mam piłkę to mu cała zwierzyna może pod nosem przelecieć, a on nie zwróci na to uwagi.[/QUOTE] no właśnie już nie mieszkam w Wawie teraz i to trochę utrudnia sprawę :eviltong: też się zastanawiam, czy Jupi jest ewenementem, czy to kwestia pracy z psem, czy czego jeszcze... Quote
LadyS Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Mam wrażenie, że foksy - jak napisała Vectra - są bardziej poukładane, a pracą od podstaw można wiele wypracować. Niestety, ja nie znam russela (czy jacka, czy parsona), który nie poleci za zwierzyną czy nie pójdzie na misję, jesli będzie miał okazję. I na pewno da się to wypracować, tylko teraz pytanie - czy chce Ci sie motylkowa pracować pół psiego życia nad tym, żeby czegoś nie gonił albo się skupiał, czy może jednak wolisz psa, z którym da się pracować, a nie uczyć go pracować ;) Quote
Vectra Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq'] no, ale to już jest ta maksymalna granica :lol: trochę dlatego chcę małego psa, bo mój średni jest skrajnie niedelikatny i ciągle mam jakieś siniaki, zadrapania itp, a chciałabym bez strachu z drugim robić odbicia itd :lol: a Etnę ledwo utrzymuję na udzie, jak już się w końcu zapakuje i mam trudność z nauczeniem ją wybicia [/QUOTE] to na pewno nie grupa 3 TTB :diabloti: przy staffiku to norma , siniaki , otarcia .... to że ważą niedużo jest złudne , to bardzo silne psy ;) Zapewniam Cię , że Etna ile by nie ważyła , przy staffika uderzeniu jest piórkiem ;) Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 to powiem ci, że możesz rozważać jeszcze pyrka poil long jeżeli chodzi o wielkość lub mudi, nic mniejszego nie ma ;) a wierz mi że próbowałam, no i kompromisem jest brum po małej mamie dającej małe suczki Quote
Vectra Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 różnica między foksem , a JTR czy tym drugim paskudnikiem ;) jest kolosalna. Jak miałam foksy , to były modne pieski z "maski" to mój najpodlejszy foks , był ideałem , przy super ułożonym JTR. Terriera naturę trzeba pokochać i zrozumieć , wtedy ew wady stają się zaletami. Ale są to psy mocno niezależne i mocno myślące ... a jak działają , mózgi im się wyłączają. Nie za darmo dolano terriera do walczącego buldoga :evil_lol: bo walczące terriery, były zbyt zajadłe , zbyt mocno się rozszarpywały i nie było nad nimi kontroli. Walczące buldogi , były co tu gadać - mało widowiskowe .. Połączenie dało balans ... wywarzania charakteru. Quote
LadyS Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Hihi, przeczytałam o tych odbiciach i że chciałabyś nie mieć siniaków - ja po Jaxie ciągle mam siniaki, jacki wszystkim wydają się małe i lekkie, ale potrafią naprawdę narobić śladów i szkód ;) Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='LadyS']Mam wrażenie, że foksy - jak napisała Vectra - są bardziej poukładane, a pracą od podstaw można wiele wypracować. Niestety, ja nie znam russela (czy jacka, czy parsona), który nie poleci za zwierzyną czy nie pójdzie na misję, jesli będzie miał okazję. I na pewno da się to wypracować, tylko teraz pytanie - czy chce Ci sie motylkowa pracować pół psiego życia nad tym, żeby czegoś nie gonił albo się skupiał, czy może jednak wolisz psa, z którym da się pracować, a nie uczyć go pracować ;)[/QUOTE] chyba jednak wolę psa, z którym da się pracować ;) prawdę mówiąc, jedyne co musiałam zrobić z Etną, to pokazać jej jakie fajowe są zabawki. teraz jak masz zabawkę, to masz władzę, nawet jak jesteś dziwnym typem po piwie :diabloti: [quote name='Vectra']to na pewno nie grupa 3 TTB :diabloti: przy staffiku to norma , siniaki , otarcia .... to że ważą niedużo jest złudne , to bardzo silne psy ;) Zapewniam Cię , że Etna ile by nie ważyła , przy staffika uderzeniu jest piórkiem ;)[/QUOTE] hehe, wiem o tym :evil_lol: nawet nie chodzi mi o wpadanie psa na mnie, tylko właśnie o różne sztuczki plus to, że ona myśli, że waży 5kg i że wchodzenie na głowę jest jak najbardziej czymś stosownym :cool3: [quote name='Unbelievable']to powiem ci, że możesz rozważać jeszcze pyrka poil long jeżeli chodzi o wielkość lub mudi, nic mniejszego nie ma ;) a wierz mi że próbowałam, no i kompromisem jest brum po małej mamie dającej małe suczki[/QUOTE] o mudi, kiedyś tam o tym myśleliśmy, TŻ też uznał je za ładne. ja tylko mam jakieś dziwne opory przed podróżą za granicę po psa, nie wiem czemu :shake: Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 a ja Grama nawet nie czuję jak się ode mnie odbija, ewentualnie zostawia ślady pazurów : P a mi się siniaki łatwo robią motylek, jest teraz miot mudików w polsce, całkiem fajny ;) Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='LadyS']Hihi, przeczytałam o tych odbiciach i że chciałabyś nie mieć siniaków - ja po Jaxie ciągle mam siniaki, jacki wszystkim wydają się małe i lekkie, ale potrafią naprawdę narobić śladów i szkód ;)[/QUOTE] to nie jest aż tak istotne. po prostu wielkość Etny trochę mi pewne rzeczy utrudnia. co innego trzymać na udzie małego pieska, a co innego 20kg ;) ja jestem mała, mam trochę ponad 1,5m :eviltong: i jak klęczę na jedno kolano z psem na udzie to nic nie widzę :evil_lol: no i trudno mi wyrzucić smaka tak, by ona musiała się wybić. więc zamiast się wybijać, to się ześlizguje :lol: poza tym prawda jest taka, że łatwiej mieć psa średniego plus małego, niż dwa średnie czy duże. i małe są bardziej ekonomiczne :cool3: Martyna, TERAZ?! teraz to wiesz co... chyba, że zamieszkam z nim na podwórku :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq']to nie jest aż tak istotne. po prostu wielkość Etny trochę mi pewne rzeczy utrudnia. co innego trzymać na udzie małego pieska, a co innego 20kg ;) ja jestem mała, mam trochę ponad 1,5m :eviltong: i jak klęczę na jedno kolano z psem na udzie to nic nie widzę :evil_lol: no i trudno mi wyrzucić smaka tak, by ona musiała się wybić. więc zamiast się wybijać, to się ześlizguje :lol: poza tym prawda jest taka, że łatwiej mieć psa średniego plus małego, niż dwa średnie czy duże. i małe są bardziej ekonomiczne :cool3: Martyna, TERAZ?! teraz to wiesz co... chyba, że zamieszkam z nim na podwórku :evil_lol:[/QUOTE] no teraz teraz :diabloti: ale jest nadzieja na więcej miotów ;) hodowla wartownik wiatru chyba, czy coś takiego Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='Unbelievable']no teraz teraz :diabloti: ale jest nadzieja na więcej miotów ;) hodowla wartownik wiatru chyba, czy coś takiego[/QUOTE] a czy one się już urodziły? bo na stronie jest napisane, że poród jest planowany na... dzisiaj :evil_lol: suczka raptem 10kg wagi... kuszące :cool3: Quote
Yuveza Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 No jasne. jasne;) chociaz mialam wrazenie że spodoba ci sie, bo to taki troche chudszy, wyższy jack;) Wobec tego czekam na dalszy rozwoj przemyslen :lol: Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq']a czy one się już urodziły? bo na stronie jest napisane, że poród jest planowany na... dzisiaj :evil_lol:[/QUOTE] myślałam że już, ale najwyraźniej jeszcze nie :evil_lol: suczka startuje we frisbee a Delika znam osobiście i jest na prawdę fajnym psem :) Quote
dog193 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Pewnie jeszcze kwestia szkoleniowca, gdybym nie zapisała nas do psiego przedszkola, do TEGO psiego przedszkola, z naszą trenerką, to w życiu nie wypracowałabym z Jupim tego, co wypracowałam, bo zwyczajnie nie wiedziałabym jak. Nie myślcie, że jest idealny, bo nie jest ;) Zawąchać też się potrafi tak, że nic do niego nie dociera, często jak do psa poleci, to już go nie odwołam, muszę się sama po niego pofatygować, ciągłe próby sił są na porządku dziennym, ale gdy pracujemy, daje z siebie 100%, ma piłkę zamiast mózgu i każdy, kto trochę siedzi w temacie widzi jego pracę mówi, że jest genialny, w tym np Darek Radomski ;) Z drugiej strony pamiętam, że Daktyl był taki sam albo jeszcze lepszy, bo psy go w ogóle nie interesowały, Jupika za to rozpraszają znacznie. Ale generalnie zasada ta sama - miałam patyka w ręce i dla niego nic już nie istniało poza tym patykiem, także może faktycznie tu chodzi o foksy. A Daktyl z tego co pamiętam też był od myśliwego, tak jak Jupi. Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='westie_justa']No jasne. jasne;) chociaz mialam wrazenie że spodoba ci sie, bo to taki troche chudszy, wyższy jack;) Wobec tego czekam na dalszy rozwoj przemyslen :lol:[/QUOTE] oj jednak inne dla mnie są :lol: jak widać to nie jest prosta sprawa :lol: [quote name='Unbelievable']myślałam że już, ale najwyraźniej jeszcze nie :evil_lol: suczka startuje we frisbee a Delika znam osobiście i jest na prawdę fajnym psem :)[/QUOTE] Delik to chyba miał tu galerię na dogo? kojarzę takiego mudika... kiedyś ze dwa słowa na dogo wymieniłam z właścicielką Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq'] Delik to chyba miał tu galerię na dogo? kojarzę takiego mudika... kiedyś ze dwa słowa na dogo wymieniłam z właścicielką[/QUOTE] tak, pies Magdaleny Słowińskiej, na dogo nick Mudik Quote
BBeta Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq']ja jestem mała, mam trochę ponad 1,5m :eviltong:[/QUOTE] To tak jak ja :grins: Z ciekawości, ile waży Etna? ;) Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='Aleksandrossa']A może pudliszon :evil_lol:?[/QUOTE] nie nie, pudle podobają mi się tylko w tej fryzurze: [URL]http://www.zwierzolubni.pl/static_media/images/article/main/21-rasy-psow-pudel-opis-rasy.jpeg[/URL] a nie mam do tego głowy, no i Piotr nie jest za tym :evil_lol: teraz obstało przy mudim bądź bostonku, gdzieś mi jeszcze w głowie kołacze grzywacz, jutro zaprezentuję mój nowy punkt widzenia Piotrowi :lol: Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='BBeta']To tak jak ja :grins: Z ciekawości, ile waży Etna? ;)[/QUOTE] Etna obecnie, dziś ważona :evil_lol: 21,5kg :) Quote
BBeta Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='motyleqq']Etna obecnie, dziś ważona :evil_lol: 21,5kg :)[/QUOTE] Wydawało mi się, że jest mniejsza ;) Mini Kelpika sobie kup :diabloti: Quote
motyleqq Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 czasem sama się dziwię, że jest taka duża :lol: a są takie mini? :evil_lol: Quote
Recommended Posts