Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Szira/Gosia']No właśnie:angryy: ja pamiętam że mój psiak złapał kleszcza w styczniu i wtedy też nas po raz pierwszy dopadła babeszja:angryy: od tamtej pory zawsze ja zakraplam:cool1:[/quote]

kurna a ja myslalam ze ich zima nie ma :crazyeye: i Timon zakroplony ostatni raz na poczatku pazdziernika bo stwierdzilam ze w listopadzie to juz nie ma co :oops:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez zabezpieczam psy ,ale np suni w pracy samodzielnie podawalqam fiprex bodajze 10 października ,a za 2 tygodnie miala stwierdzoną bebeszję. takze nic niczego nie gwarantuje :placz:

Posted

ja zabezpieczam obroza sabunol i spot on'em fiprex.przy takim zestawie-zero kleszcza.a nie moge powiedziec ze omijam klszczowiska bo czasem z siebie strzepuje oblesniaki:mad:

Posted

sabunol obroze wyrzucilam po 2 tygodniach , te paski są mocno nietrwale ,przerywają sie . podaje na zmiane fiprex albo frontline i mimo bujania sie caly sezon po krzokach wichurach zalewach rowach itd mamy w sumie na koncie 3 kleszcze na dwóch psach .a suka w pracy nie wychodzi poza ten hektar co tu ogrodzony jest i nie dosc ze zlapala to jeszcze zakazonego .

Posted

hehe to ja ma jekies zmutowane te obroze sabunolu bo moje trzymaja sie juz dluuugo i bez klopotu..nawet u whoo ktora biega podomu tylko w tej obrozce i czasem ja za ta obroze przytrzymuje..a ona jako typowy border rwie sie co sil ;) i jakos bez awarii - odpukac ;)

chyba ze mam z nowszej parti jakies juz ulepszone ;)

Posted

a moje od czerwca maja klitixy cekin zlapal moze na nim 2 kleszcze z samego poczatku.. ale nie rosly one tak jak wczesniej i byly zdechniete, pozniej wakacje w gorach i codziennie kilkuraozwe przeporawianie sie przez rzeke i psy nie mialy tych obrozy na sobie i zero kleszczy:) ja ejstem bardzo zadowolona jak do tej pory: bo znaim kupilismy obrozke to byly conajmniej 2 kleszcze po kazdym spacerze;/

Posted

a ja tak jak Ayshe z ta obroza (sabuno) tylko nie igla i nitka tylko kawalek drutu a potem tasma izolacyjna jakas kolorowa (niebieska lub czerwona ladnie wyglada) i owijam ta tasma na krotkowlosym pise to lekka wiocha ta tasma :lol: ale u moje Maksiska wszystko jest schowane pod wlosami

Posted

[quote name='Nanami']i przy korekcie poszło :cool1:[/quote]
:cooldevi: :siara: :roflt: :roflt: :roflt: przepraszam ,wlasnie wrocilam z ekg chity i mam gloopafke.korekciatko mowisz?:painting: :laugh2_2:

Posted

musze sie pochwalic:D;p

byly piesy u weta:D cekin dostal zastrzyk bo musial;p a alfa pokazala zabki:) i jak na 9 letnia sucz ma piekne:Dma troche zolciutkie kielki ale kamien odpadl.. z drugiego zaraz tez odpadnie:D:D a szczerze mowiac myslalam o usuwaniu i czyszczeniu tego wszystkiego u niej pod narkoza.. ale ciesze sie, ze nie bedzie takiej potrzeby:D alfa nadal wazy 6.5 kg a cekin wazy 34 kg:Dprzytylo mu sie;p wiec zmniejszamy porcje dzienna puriny;)no ale cieszy mnie, ze waga troszke wiecej pokazala niz tylko32/33:) no i jak powiedzialam wetowi o przygodzie w katowicach to stwierdzil, ze to nasze gliwickie peiski takie sa;p

tj. Cekin mial robione zeskrobiny pod wzgledem nuzycy i swierzbu... i bylam w kato robic badania.. i cekin sobie stal przytulony do mojej glowy a pan wet w bialych rekawiczkach z lapami na wprost psa i ze skalpelem;p zlapal psa za pysk i skrobal i skrobal.. pozniej z lokcia.. odszedl od psa "taki grzeczny, nic nie robil tylko stal.. takiego jeszcze nie widzialem" :D:Dmam dzielnego peisia:d a alfa zabojca ladnie naszemu wetkowi zabki pokazala wlasnie:di to nie jak zawsze wrr zjem Cie.. tylko wet przyblizyl swoja twarz do jej;p a ja podnioslam jej fafle:di on obejrzal:Dale sam nie dotykal bo alfa w koncu skads ma ta ksywke"pittbull":Dtak wiec u cekina leczymy swierzba a alfe odchudzamy;p tzn ma fajna sylwetke i forme tez bo dotzrymuje cekinowi kroku nawet podzcas gonitw:D

Posted

To tylko pozazdrościć stanu kiełów :cool3:

Borys na szczescie tez w zasadzie kamienia nie ma, za to ma bidak strasznie pościerane zębole :shake: Niektore z nich ledwo widac - wet mowił, ze to pewnie od kości, nie wiem co ten chłop jadł w przeszłości ale strasznie sie to na odbiło na zębolach :placz:

Posted

metalowy aport?:evil_lol: bedzie z gorki mial obedience:roll: :evil_lol: .
shadowski ma zeby w fatalnym stanie.chlopak nie ma czym rekawa trzymac.ale tfardy jest i jakos sie wgryza.po migdalki i jedziem:diabloti:

Posted

Nasz najukochańszy WICKO do końca swojego życia miał wszystkie zęby ,piękne ,bez kamienia i mocne. Żył prawie 15 lat i gdyby nie rak ,to pewnie by sobie jeszcze pożył ,choć kręgosłup i nogi mu wysiadały.

Posted

ja tyz dla swoich nie potrzebuje.mozesz mi napisac cos wiecej?zostal mi polecony dla suki,lat 14,onki,zabranej dzisiaj z sadu pod gora kalwaria w stanie skrajnego wyczerpania.polecono mi go jako uzupelnienie kroplowek i elektrolitow.poniewaz elflon tudziez kroplowki oraz wszelkie iniekcje robie sama zeby potanic koszty[oczywiscie wg.wskazan weta]a nie wiem co to jest ten duphalyte ani jakie sa koszty jego podawania to prosze o pomoc.polecil mi go wet nie prowadzacy leczenia onkow fundacyjnych.