Jump to content
Dogomania

Krakowscy weterani - czekają tak długo - prosimy o spacery, ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

Pytanie za 100 pkt.
Kto kojarzy Linkę ze schroniska?
To jest dzikawa suka? Gdzie jest?

Nikt nie wychodzi z C9, tak?
Tam jest Damian, Honda i ktoś jeszcze

Posted

Dziś w zeszycie widziałam u kogoś wpisane C9, a psy na spacerze z jakąś grupką dziewczyn :-)
Tam jest jeszcze 8-9 letnia owczarkowata Prada i czarna podpalana 4-letnia Dina, obie kochane.

Posted

tak poza tematem, Ola - śniło mi sie, że wzięłaś Kasjusza do domu :crazyeye::crazyeye: ja już naprawde mam obsesję na Jego punkcie :evil_lol:

Posted

natalek napisał(a):
tak poza tematem, Ola - śniło mi sie, że wzięłaś Kasjusza do domu :crazyeye::crazyeye: ja już naprawde mam obsesję na Jego punkcie :evil_lol:

haha dobre :evil_lol: Ola by siedziała i się przyglądała jego łapom non stop :diabloti:

Posted

Gdyby ktoś był jescze zainteresowany weteranami to mogę podpowiedzieć że na C1 jest Warsa i Zaza, natomiast na C5 Fraszka, Lara, Dania, Dorcia.
Tylko trzeba się o nie dowiedzieć, bo tych suk nie znam.

Posted

Dzisiaj Rodi i Maks (z G3 ? ja mam problemy z zapamiętywaniem numerków więc mogłam coś pomhyslic) były z nami na spacerze.
Julci oczywiście też.

Anka Dyzia i jeszcze dwóch chłopaków z tego boksu przenieśli do pierwszego boksu na chłopakach po lewej, na przeciwko H, nie wiem co tam jest, G ? Tzn nie wiem już jak dawno, w każdym razie są tam z beaglem i jakimś psem obciętym na sznaucera xd Wy wychodzicie z nimi ?

Posted

Planujemy zaglądać jeszcze na wybieg D.
Tam nikt z wolontariuszy nie wchodzi chyba...
Jest Kora "Timba", chyba Smyczka i jeszcze jeden z weteranów...
Wczoraj w końcu się dowiedziałam i można ;)

Posted

To super, zapisze Was.
Chodziłyśmy z E7, jeśli chłopaków teraz przenieśli na E1 to tam raczej nie będę zaglądać. Może natomiast jest trochę luźniej na E7 co by mnie ucieszyło. Bo w takim razie na E7 zostały te psy, które 'interesują', czyli dziadki. Wiem, brzmi to brutalnie ale nie jestem w stanie brać kolejnego boksu, i wychodzić z wszystkimi psami...

Jeśli ktoś chce brać beagla na spacer, to proszę uważać bo może UGRYŹĆ !!

Posted

ale ugryźć ze strachu?
wynalazłam jakiegoś wypłoszka w e4, biedaka wyciągałyśmy z boksu chyba 20 min, gdy reszta psów poszła na wybieg. taki malutki, czarny. pomimo strachu, nie wykazuje agresji, w przeciwieństwie do kremowej Kobry z d4, która naprawdę potrafi użreć. wczoraj jakimś cudem greatmadwomen wyciągnęła ją na spacer, pokazywała zęby przy zapinaniu na smycz, ale chyba zobaczyła, że koleżanki(i kolega) wychodzą już któryś raz, więc też chciała. na wybiegu nawet podchodziła i kilka razy dała się pogłaskać. ;o ale jest baaaaaaardzo wystraszona, właśnie najgorsze, że gryzie... ale jeszcze trochę i wg mnie będzie z niej pies. :D Pusia i Oliwka przecież też gryzły bardzo, a teraz moja najcudowniejsza Oliwcia daje się na rękach nosić. :loveu:
a weteran Rodi zachowuje się trochę jak Maurycy, puszczony na wybiegu nie podchodzi wcale. ogonek cały czas podkulony w obecności człowieka, gdy do niego podeszłam, wystraszył się baaardzo, ale dał się chwile pogłaskać. dosłownie chwilę, bo potem uciekł... jeszcze mam trochę problemów ze złapaniem go na wybiegu, ale jest dobrze. za jakiś czas może stanie się takim przytulakiem jak jego kolega z boksu, taki karmelowy Olaf (stwierdziłysmy z Avaloth, że to mix labradora z jamnikiem; jest taki śmiesznie dłuuuuuuugi :) )

edit. potwierdzam, że C9 wychodzi regularnie, pomagałam przy tym boksie wczoraj. :) Prada ma jakąś paskudną ranę na nodze, która robi się coraz gorsza, a nie maleje. :( chodzi codziennie do weta...

Posted

Beagle bynajmniej nie ze stresu gryzie. Nie spodobało mu się że miał zostać w boksie.
Spotkałam dzisiaj dziewczyny od C9.
Dzisiejszy dzień jest do .... Nie dość że pogoda 'wspaniała', to jeszcze obrywałyśmy z Moną na każdym kroku prawie.
Migotka (wyżełka z C3) wróciła, z tego co słyszałam nie zgadzała się z suka-rezydentka, i kogoś ugryzła.

Z dobrych rzeczy :
-Sara ( ta weteranka z C7) ma dom! Okazało się że miała ok 14 lat. Adoptował ją jakiś fajny gość.
-Sunia chyba też ma dom. Nie było jej na boksach, szpital też wychodził dzisiaj z wolontariuszami i nikt jej nie wyprowadzał. A dyżurna nas cały czas odsyłała, żeby później i później więc się w końcu nie dowiedziałyśmy. We wtorek się dowiem

WE WTOREK JEST ZEBRANIE WOLONTARIUSZY DOT. MARSZU AZYLANTA. O 17:00

Posted

Ank@ JAK CUDOWNIE!!! SARA MA DOM!!! :multi::multi::multi:
Suni też ostatnio nie widziałam, ale nawet nie zwróciłam na to uwagi... CUDNIE!!!

A Migotka chyba już 2 raz w schronie? :( :(

Posted

Widocznie wszyscy mieli gorszy dzień.
Na początku wybiegi były dla nas zamknięte, więc brałyśmy boksy po kolei na spacery i tym sposobem wyszły tylko 3 boksy :shake::shake:
Ale podoba mi się ten nowy plan dla wolontariuszy, rozpisany na dni - kto, kiedy z jakim boksem wychodzi. Co prawda wpisałyśmy się zaraz pod greatmadwomen z F8 ale to jednorazowo :roll:
Miałyśmy jedzenie dla nich, i dlatego cały boks wzięłyśmy.

Tak, Migota wraca. Szkoda.

Jajnik z H1 źle znosi schronisko. Czołga się w budynku, na polu się trzęsie, Czarek go podgryza....

Posted

Ank@ jeśli będziecie wychodzić co niedzielę z nimi aby je dokarmić, to ja mogę okazyjnie z nimi wychodzić, bo tak z całym boksem to mamy możliwość tylko w sobotę, a nie ma sensu pod dwa dni pod rząd je brać, widziałyście tego nowego psiaka w tym boksie? taki mały kudłaty, trochę się boi, wiecie coś o nim?

Posted

Zróbmy tak, że będziemy z nimi wychodzić tylko do karmienia, na chwilkę, w niedziele, a Ty w sobotę na dłużej. Bo my już mamy dużo psów. (chociaż widziałam, że ktoś był z G9 wczoraj, i się trochę zdziwiłam, bo w zeszłym tygodniu jeszcze nikt nie miał tego boksu wpisanego w zeszycie)
Nie brałam tego psa, bo się bał i wysyłam mi CS-y i jakoś mnie do siebie nie przekonał więc się nie zbliżałam....

Dowiedziałam się natomiast o Atosa.
Ma chore serca. Nie wiedzą czemu schudł, bo nie mogą mu zrobić porządnych badań pod narkozą przez to serce. I koło się zamyka.