Noelle Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 a jednak... KAROL MA DOM!!!!!! :multi: Quote
Weronike Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dwa piękne owczarki są n B2 i mają regularne spacery. Z jednego spaceru zauważyłyśmy, że są ze sobą prawie nierozłączne. Krótkowłosy jest bardzo przyjazny i miły, drugi długowłosy tylko przez kraty udaje agresora jest trochę przerażony i lękliwy, ale myślę, że szybko to się zmieni. Quote
Avaloth Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Łał! Mam nadzieję, że wybrany z pełną świadomością. Trzymam kciuki! [quote name='natalek']wydaje mi się, że większość psów z B i C ma spacery. sektory suk wychodzą o wiele częsciej niż sektory psów, sektory B są wypuszczane na wybiegi więc tak czy siak źle nie mają. a chociaż zdjęć nie mogłabyś zrobić Szarikowi? albo paoiii poproszę też.. aha, Karol jest na fb w 'znalazły dom', więc albo to pomyłka, albo jest za TM, Ank@ ma się dowiedzieć tego.[/QUOTE] B5 przez cały tamten miesiac miały dwa spacery, obydwa ze mną (raz z Kamilą i jej kol, raz z Paoii, jej kuzynką i kol). Właśnie dlatego je kiedyś wzięłam i chciałam z nimi czasem wychodzić. Jak się wyrobię i będe miec aparat to zrobię, z tym nie ma problemu. Quote
Noelle Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 [quote name='Weronike']Dwa piękne owczarki są n B2 i mają regularne spacery. Z jednego spaceru zauważyłyśmy, że są ze sobą prawie nierozłączne. Krótkowłosy jest bardzo przyjazny i miły, drugi długowłosy tylko przez kraty udaje agresora jest trochę przerażony i lękliwy, ale myślę, że szybko to się zmieni.[/QUOTE] pewnie szybko znajdą domy (oby tylko dobre), bo już kilka osób mi o nich mówiło, że są piękne. nie wiem dokładnie czy o te chodzi, ale na kwarantannie widziałam 2 owczarki, może to właśnie one, faktycznie- bardzo ładne. :D Quote
Avaloth Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Ja mówiłam o tych co Weronika, Abero też już o nich wie i coś mówiła. Na kwarantannie jest jeszcze jeden DON na pewno, więcej nie widziałam. Żeby nie było oftopu, byłam jakieś 3-4 tygodnie temu na spacerze z Bardem przypadkowo. Wzięłyśmy C9 bo dawno nie były, i dopiero już w trakcie spaceru mi Anka uświadomiła że to co mam na smyczy to ponoć czasem agresywny Bard. Mnie nie zjadł, ale pytałyśmy opiekunkę sektora i mówiła żeby uważać, bo czasem ma odpały. Quote
Noelle Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 jesli mowisz o tej suni DONa na a8, to ta, co ją znalazła greatmadwomen. oooooooo.. a nie dopytywałaś konkretniej takiego zrobił ten Bard? w sensie w jakiej sytuacji, itp. Quote
Avaloth Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='natalek']jesli mowisz o tej suni DONa na a8, to ta, co ją znalazła greatmadwomen. oooooooo.. a nie dopytywałaś konkretniej takiego zrobił ten Bard? w sensie w jakiej sytuacji, itp.[/QUOTE] Tak, chyba o tej. Nie wiedziałam że Paulina znów znalazła jaką bidę, eh.. Nie pamiętam co dokładnie powiedziała, ale generalnie mówiła żeby uważać, bo potrafi złapać niespodziewanie. Może Kamila pamięta coś więcej, bo była wtedy ze mną.. Quote
Noelle Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 [quote name='Avaloth']Tak, chyba o tej. Nie wiedziałam że Paulina znów znalazła jaką bidę, eh.. [/QUOTE] no znalazła, ale to już jakiś czas temu. i dobrze, bo być może sunia byłaby już za TM... musiała mieć szybciutko operację zrobioną, a na dodatek na polu zimno... hmm, dopytam się opiekunek.. kurczę, szkoda psiaka, możnaby było go ogłaszać, ale skoro taki niepewny, to nie wiem czy jest sens.. Quote
Noelle Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 czy ktoś orientuje się, czy aniaczaki, bądź ktokolwiek inny wychodzi na spacery z Dukatem?? Quote
Rumi. Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='natalek']czy ktoś orientuje się, czy aniaczaki, bądź ktokolwiek inny wychodzi na spacery z Dukatem?? Wydaje mi się że tak, co dwa tygodnie wychodzi. co do onki to sunia będzie mieć dopiero operację. Ma podobno dużo guzow na sutkach i będzie operowana po kwarantannie zaraz. Ma 9lat. Quote
Noelle Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 nareszcie zrobiłam porządek z wątkiem. może być? Quote
Avaloth Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='natalek']nareszcie zrobiłam porządek z wątkiem. może być?[/QUOTE] nie :diabloti: A tak serio to jest super. Kilka psów z tych 'młodszych weteranów' w ogóle nie kojarzę, można by się kiedyś dopytać w których są boksach etc, żeby zobaczyć czy ktoś z nimi wychodzi. btw, Damian ma podobno 17 lat.. Quote
Weronike Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Co do Maksa (P 137/08/07) to jego obecny stan a to jak wygląda na zdjęciu o wiele się różnią. Maks to teraz skóra i kości, co tydzień staramy się mu dać jakąś wielgachną puszkę i rzuca się na nią jakby był głodzony. Quote
paoiii Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) info od agamiki o aniaczaki :) : "a natalek mozesz napisac, ze Dukat wychodzi na spacery ania jest praktycznie co niedzielę i chodzi znim dłuzej niz w wiekszosci inni wolontariusze z psami" btw na prawdę dobrze zrobiony pierwszy post! :) aaa i czy Brus (P 175/07/05) nie miał z kims spacerów? Edited January 13, 2012 by paoiii Quote
Avaloth Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Weronike']Co do Maksa (P 137/08/07) to jego obecny stan a to jak wygląda na zdjęciu o wiele się różnią. Maks to teraz skóra i kości, co tydzień staramy się mu dać jakąś wielgachną puszkę i rzuca się na nią jakby był głodzony.[/QUOTE] Biedny Maks.. a on taki kochany chłopak :( Paoii, miał z Weroniką, ale chyba nieregularnie z tego co wiem. Dziewczyny je brały w wakacje jak czasu zostawało, nie wiem jak teraz wyrabiają. Quote
Noelle Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 ooo, no to super, że Dukat wychodzi!! :) ehh, masakra z Maksem... Weronika, czy on ma ogłoszenia?? może by warto było poprosić P. Beatę o wysłanie kilku weteranów do gazety, jeśli byłaby taka możliwość? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='natalek']ooo, no to super, że Dukat wychodzi!! :) ehh, masakra z Maksem... Weronika, czy on ma ogłoszenia?? może by warto było poprosić P. Beatę o wysłanie kilku weteranów do gazety, jeśli byłaby taka możliwość?[/QUOTE] Natali teraz nic z gazet nie idzie . Chyba lepiej na fb ale zawsze mogę ustawić w kolejce. Ja tez potrzebuje pomocy w ogłaszaniu na internecie czy fb . Mam 6 psów w hotelu , oprócz Ktozowskich( w tej chwili jest Klara ktora domu szuka od 2,5 roku i sunia z Bochni z dwoma szczeniakami oraz Dusia bo Heniu po 2 latach w hotelu w koncu w czwartek pojechal do domu ) , które są na utrzymaniu ktozu ale pod moja opieka i którym muszę znaleźć domy. moje psy to Olek z Olkusza -stary pies ,ma na dogoamani watek ,amor 4 letni mix jamnika ktory zajmuje miejsce w hotelu od marca .No i 4 stare psy z naszego schroniska .Polo .Sunia ,Nocka i bardzo chory Dyzio . Jak by poszły jakieś z dwa psy bo mam nad stan to wezmę jakiegoś weterana znowu do hotelu wiec tez jest ważne żeby te poszły . Psy w hotelu sa diagnozowane i sprawdzone na koty i inne zwierzęta wiec zwiększa sie im szanse na dom .Czy Zumek i inni weterani znaleźli by dom jakby nie byli w hotelu? Quote
Noelle Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 czy mogłaby mi Pani wysłać na maila tekst do ogłoszeń i zdjęcia tych psiaków? mogę im zrobić tablicę i gumtree. ;) Quote
Noelle Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 (edited) dziś pytałam się p. Asi o wybieg F, ten, w którym jest Szarik. ponoć oba psiaki (bo są tylko 2) są ok, Szarik co prawda trochę dziwny i mało kontaktowy, ale można próbować do nich wchodzić. a więc ten wybieg polecę Paulinie, kuzynce paoiii, która prosiła mnie, bym znalazła im jakieś psiaki. ;) drugi wybieg F, na którym jest Wartkot też ponoć fajny, może i do nich by wchodziły i/lub je wyprowadzały, bo też tylko 2 psy są. Edited January 15, 2012 by Noelle Quote
Lucyja Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Zaza ta malutka sunia podobna jest do Inki, która była w hotelu w Niepołomicach i poszła do domku. Jakby było więcej jej fotek i krótki opis to zrobiłabym jej ogłoszenia. Quote
abero Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Damian nie żyje! :-( Znaleziono go ponoć martwego w boksie. Quote
Avaloth Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='abero']Damian nie żyje! :-( Znaleziono go ponoć martwego w boksie.[/QUOTE] Nie nie nie :placz: Mój krzywy łebek kochany :-( 6 lat spędzonych w schronisku, po to, żeby tutaj umrzeć. Sam, w zimnym boksie.. Drugi 'mój' pies w ciągu miesiąca, nie wytrzymam.. :-( Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Lucyja']Zaza ta malutka sunia podobna jest do Inki, która była w hotelu w Niepołomicach i poszła do domku. Jakby było więcej jej fotek i krótki opis to zrobiłabym jej ogłoszenia.[/QUOTE] Tak Lucynko tylko ,ze zaza to weteranka (jezeli mówimy o tej samej) od 2005 roku w schronisku i podobno jest sredniej wielkosci i jest dzika .Inka byla miła i przytulasna.Poszla do domu z ogloszenia o Nocke Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='natalek']czy mogłaby mi Pani wysłać na maila tekst do ogłoszeń i zdjęcia tych psiaków? mogę im zrobić tablicę i gumtree. ;)[/QUOTE] Juz wysylam .Wielkie dzięki Quote
Noelle Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Damian... :( (*) masakra.... P. Beato, gdy zrobię ogłoszenia, to podeślę linki do ogłoszeń, niestety mogę zaoferować tylko tablicę i gumtree - ale mają największą liczbę wejść oprócz allegro, zawsze coś. Ank@ napisała mi, że być może Zaza będzie miała stałą opiekunkę, no ale zobaczymy.. wydaje mi się, że jest dzikawa i może złapać ze strachu, widziałam jak się zachowywała, gdy siedziała przy niej wolontariuszka i ją oswajała (jeśli to ją wtedy widziałam...). i że ponoś Smyczki już nie ma na wybiegu D od jakiegoś czasu, i jak się okazało- nie mam jej na liście. tzn., że chyba nie ma jej już w schronisku... "mój" Max został przeniesiony do boksu L4 (w miejsce Frugo, która obecnie siedzi na N), ponoć podkopuje się na wybiegu... ehh, moje cudo, teraz nawet wybiegu nie ma, tylko ciasny boks... :( Quote
Recommended Posts