Jump to content
Dogomania

Krakowscy weterani - czekają tak długo - prosimy o spacery, ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

straszne to wszystko. :( :(
mam nadzieję, że mojemu kochanemu Bambusowi się uda i nie odejdzie w schronisku... choć wątpię, czeka już 3 lata, choć jest cudowny..... a wcześniej nie wiadomo ile czasu błąkał się na ulicy.... to wszystko jest beznadziejne. :(

Posted

To jakieś fatum. Marta, 10-letnia onka z A4 też nie żyje! Uśpiona wczoraj, po tym jak pękł jej kręgosłup! Okazało się, ze miała pozrastane kręgi i w końcu nie wytrzymało to miejsce. Nic się nie dało zrobić. Strasznie mi jej żal :placz:

Posted

Avaloth napisał(a):
Matko :-( za dużo tego, za dużo..
Dopiero co Dolar, wcześniej Atos, Gązo, teraz Opra i Marta..

• Nawet nie wymieniaj bo tym bardziej serce mi się kraje... :(

Posted

mk999 napisał(a):
    To prawda, dzisiaj został przyprowadzony do schroniska bo niektórzy ludzie to nie ludzie.

wiadomo dlaczego dokładnie został zwrócony??
    brak mi słów.... :(

Posted

Do "mojego" A4 trafił owczarkowaty psiak z klapnietymi uszkami. To ponoć Maks, weteran z 2003 lub 2004 roku. Adoptowany, wrócił. Przemiły psiak, przytulak :-)

Posted

abero napisał(a):
    Do "mojego" A4 trafił owczarkowaty psiak z klapnietymi uszkami. To ponoć Maks, weteran z 2003 lub 2004 roku. Adoptowany, wrócił. Przemiły psiak, przytulak :-)

Czy to nie ten ulubienic Natali ? jezeli tak to jednak glupie baby zamiast zrobic mu kojec mimo ze maja forse to go oddaly .Jezeli to on to wysle im sms po swietach co o nich mysle ale to nie zmieni faktu ,ze jest z powrotem w schronisku i to akurat na swieta .Ciekawa jestem czy maja sumienie spedzic je w spokoju.
    Jezeli to sie potwierdzi to napisze do mojej znajomej ktora zna wspanialomyslna pania doktor dermatolog.
    Jezeli to on to sa te kobiety ,ktore przyjechaly do schroniska bo dzwonily o Mone ale wiedzac ze mona nie moze isc do suk zaproponowalam im zeby wybraly sobie jakiegos weterana w potrzebie .\mialy do wyboru \blackiego -mojego ulubienca ,jeszcze z tego co pamietam Damiana i Maksa . pani wybrala Maksa i wszystko bylo okej ale po pewnym czasie podobno im niszczyl w mieszkaniu ale one maja ogromny dom i wiele mozliwosc zeby mkasa zabezpieczyc przed niszczeniem ale widocznie jednak wolaly go oddac zamiast zainwestowc w kojec mimo ze kasy maja sporo.

Posted

Z milszych wiadomosci : przed wyjazdem rozmawialm z pania Zumka i wiem ,ze mimo ze ma wielkie problemy z jego zdrowiem to nawet w myslach jej nie przechodzi zeby go oddac tylko robi wszystko zeby pomoc Zumkowi .nawet ktos jej znalazal na internecie wszystko o chorobie Zumka oraz specjalnie lda niego bedzie jezdzic po konine.
    Dzisiaj Ania (salabinka ) zawozi moja podopieczna Nocka -weteranke z 5 letnim stazem w schronisku ,12 letnia do nowego domku. Ja jak wroce po swietach do kraju to ja odwiedze w nowym domku

Posted

:bigcry:Boże JAK TO MOŻLIWE?!! DLACZEGO?! :( :( :( :( :( :( :( :( ja pier.............
    Pani Beato, mogłaby Pani mi jeszcze raz podać numer do tych ludzi? Chyba gdzieś go zawieruszyłam i nie mogę znaleźć, a chciałabym sobie z nimi porozmawiać..... To nic, że jutro Wigilia... JAK MOJE CUDO MOGŁO WRÓCIĆ :( wszystko zapowiadało się tak cudownie... nie wierzę w ludzi :shake:

Posted

Aneta powiedziała, że on wrócił, w znaczeniu, że się zgubił i został odstawiony do schroniska, i nikt się po niego nie zgłosił. Nie znam żadnych szczegółów. Psiak bardzo miły, polubił się z grubą Majką. Mają teraz jeszcze w boksie bardzo wystraszoną sunię, mix collie.

Posted

A Alfik to ten Alfik z H5? Adoptowany i wrócił? Czy innemu psu tak jeszcze dali na imię?

Mam nadzieję, że Max jednak zwiał i panie go odbiorą.. Jak nie to na prawdę ławto stracić wiarę w ludzi.. Biedny pies.

Posted

abero napisał(a):
    Aneta powiedziała, że on wrócił, w znaczeniu, że się zgubił i został odstawiony do schroniska, i nikt się po niego nie zgłosił. Nie znam żadnych szczegółów. Psiak bardzo miły, polubił się z grubą Majką. Mają teraz jeszcze w boksie bardzo wystraszoną sunię, mix collie.

Czyli nawet nie mieli odwagi go przywiesc do schroniska ,on nie mogl uciec bo ta parcela jest szczelnie ogrodzona . \tylko musieli go celowo wypuścic . Trzeba sparwdzic czy to napweno on ? Chociaz nasze prawo nie daje mozliwosci ukarania za takie postepki ale mozemy ich na czarna liste dac -tylko tyle.
    Czy ktos ze schroniska do nich dzwonił ,maja napewno nr tel .

Posted

natalek napisał(a):
    :bigcry:Boże JAK TO MOŻLIWE?!! DLACZEGO?! :( :( :( :( :( :( :( :( ja pier.............
    Pani Beato, mogłaby Pani mi jeszcze raz podać numer do tych ludzi? Chyba gdzieś go zawieruszyłam i nie mogę znaleźć, a chciałabym sobie z nimi porozmawiać..... To nic, że jutro Wigilia... JAK MOJE CUDO MOGŁO WRÓCIĆ :( wszystko zapowiadało się tak cudownie... nie wierzę w ludzi :shake:

Natalia podaje na pw. powiedz ,ze znalezli maksa i dlaczego po niego nikt sie nie zglosil do schroniska ,i czymaja sumienie tak zostawic psa i jezeli chcieli sie go pozbyc to dlaczego nie odwiezli go do schroniska .Zreszta sama zobaczysz jak bede z |Toba rozmawiac .
    Ja niestey jestem teraz w Angli wiec rozmowa odpada.

Posted

Pani Beato, tez jestem wsciekla na te Panie, ale nie mozna mowic ze specjalnie go wypuscily. Podobno sie podkopywal. One mialy Apollo, dziadzia slepego i umarl u nich ze starosci za co bede wdzieczna do konca zycia. Fakt,ze nie chca walczyc o Maksa podlega najwiekszej kryrtyce i jest mi bardzo przykro,ale bez przesady,zeby chcialy sie specjalnie pozbyc.....