Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam kciuki za Majkę - żeby wygrał ten najlepszy dom :loveu:

Bea... przepraszam, że na wątku innej paróweczki, ale czy pamiętasz o Johnie ze Starachowic? Tym przeraźliwie chudym rudzielcu?...
Może dla niego też coś wyczarujesz :oops:

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dabrowka']Trzymam kciuki za Majkę - żeby wygrał ten najlepszy dom :loveu:

Bea... przepraszam, że na wątku innej paróweczki, ale czy pamiętasz o Johnie ze Starachowic? Tym przeraźliwie chudym rudzielcu?...
Może dla niego też coś wyczarujesz :oops:
ale On jest na tymczasie, który ma byc stałym domkiem?:roll:

Posted

Oj co za dzięń....:lol:

Dostałam takiego meila

"Dzien dobry. Jestem zainteresowana adoptowaniem suczki jamniczki o imieniu
Majka. Mieszkam na wsi, mam juz dwa psy ale to sa duze psy i mieszkaja na
zewnatrz domu. Jeden to suczka dalmatynczyka, drugi to rotwailler.
Chcialabym miec pieska w domu do zabaw z dziecmi. Mam dwoch synow. Jeden
ma 7 lat, drugi 3 latka. Bawia sie z Diana ale ona jest dla nich za duza.
Nie pracuje wiec mam dosc czasu. Mamy tez z mezem siedem koni, mlodego
dzika, kozy i dwa koty. Napewno Majka by sie tu dobrze czula. To ze
stracila wzrok nie ma dla mnie wiekszego znaczenia dlatego ze mamy ogromny
teren ogrodzony z kazdej strony. Problem jedyny to transport. Mieszkam w
wojewodztwie zachodniopomorskim niedaleko Bornego Sulinowa najmlodszego
miasta w Polsce.Czekam na odpowiedz. Pozdrowienia dla ciebie i Majki.
Iwona"

Tyle teraz tych domków, że nieiwem co napisać pogubiłam sie już w tym.

Prosze napiszcie jak ktos sie z wami skontaktuje cos konkretniejszego zebym byla w schronie jak ponia przyjada.

Posted

Cioteczko, Maję przytrzymaj proszę dla mnie:mad:gdyby nie wypaliło coś z mojej adopcji, to może wtedy?:oops:chciałabym mieć ją na oku..ale muszę wiedzieć czy rodzinka ma po co też jechac w środę?;) mój telefon 660-742-048

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Oj co za dzięń....:lol:

Dostałam takiego meila

"Dzien dobry. Jestem zainteresowana adoptowaniem suczki jamniczki o imieniu
Majka. Mieszkam na wsi, mam juz dwa psy ale to sa duze psy i mieszkaja na
zewnatrz domu. Jeden to suczka dalmatynczyka, drugi to rotwailler.
Chcialabym miec pieska w domu do zabaw z dziecmi. Mam dwoch synow. Jeden
ma 7 lat, drugi 3 latka. Bawia sie z Diana ale ona jest dla nich za duza.
Nie pracuje wiec mam dosc czasu. Mamy tez z mezem siedem koni, mlodego
dzika, kozy i dwa koty. Napewno Majka by sie tu dobrze czula. To ze
stracila wzrok nie ma dla mnie wiekszego znaczenia dlatego ze mamy ogromny
teren ogrodzony z kazdej strony. Problem jedyny to transport. Mieszkam w
wojewodztwie zachodniopomorskim niedaleko Bornego Sulinowa najmlodszego
miasta w Polsce.Czekam na odpowiedz. Pozdrowienia dla ciebie i Majki.
Iwona"

Tyle teraz tych domków, że nieiwem co napisać pogubiłam sie już w tym.

Prosze napiszcie jak ktos sie z wami skontaktuje cos konkretniejszego zebym byla w schronie jak ponia przyjada.

to nie jest dobry pomysł:shake: ta sunia potrzebuje spokoju...

Posted

Bea1 napisał(a):
to nie jest dobry pomysł:shake: ta sunia potrzebuje spokoju...

właśnie rozmawiałam z Justyna, tej rodzince zaproponujemy szczeniaka ktory domu szuka na gwałt, ale trzeba bedzie myslec co z transportem..
Bea ta rodzinka co może przyjechać w środę to ta ktora miała niewidomego psa? :cool3:

Posted

Mieszkam na wsi, mam juz dwa psy ale to sa duze psy i mieszkaja na zewnatrz domu. Jeden to suczka dalmatynczyka, drugi to rotwailler.
Chcialabym miec pieska w domu do zabaw z dziecmi. Mam dwoch synow. Jeden ma 7 lat, drugi 3 latka.

Nie podoba mi się to z dwóch powodów - po pierwsze nie wydaje mi się, żeby niewidomy pies nadawał się do zabaw z dziećmi... zresztą w ogóle pomysł, żeby psa brać na zabawkę jest conajmniej dziwny...
Po drugie to jest wieś. I to jest jamnik. A jamnik to pies myśliwski, nawet niewidomy :cool3:

Posted

zaba14 napisał(a):
właśnie rozmawiałam z Justyna, tej rodzince zaproponujemy szczeniaka ktory domu szuka na gwałt, ale trzeba bedzie myslec co z transportem..
Bea ta rodzinka co może przyjechać w środę to ta ktora miała niewidomego psa? :cool3:

tak, mieli niewidomego psa..błagam poczekajcie..wiem co robię..gdy ten domek nie wypali to wtedy.. Żabko obiecaj mi to proszę:-(

Posted

Mnie także się wydaje, że to kiepski pomysł. Niewidoma jamniczka z małymi dziećmi. U tych państwa od Bei by miała spokój. Do tamtego domku lepszy byłby inny pies.

Posted

Jeszcze jest syn Pani Danusi od Longinusa z Gliwic..nie zdziwię się jak jutro zamelduje się w Rudzie..napisał do mnie z wyrzutem, że musze coś z tym zrobić i pytał w jakim jest schronisku..cudny, młody człowiek..ufam mu..jego też zajamniczyłam jamniczką Megi z Wrocławskiego schroniska.Żabko daj mi trochę czasu..gdy mi nie wyjdzie ..wtedy napiszę..taka jestem..

Posted

Bea1 napisał(a):
tak, mieli niewidomego psa..błagam poczekajcie..wiem co robię..gdy ten domek nie wypali to wtedy.. Żabko obiecaj mi to proszę:-(

ja nie przebywam w schronisku... jednak sądzę że Justyna zaczeka, najlepiej aby sunia trafila do ludzi ktorzy maja jakies doświadczenie, a przynajmniej wiedzą ze ślepota to nic strasznego.. a ze sami przyjada po nią to już wogole luksus.. wiec nie ma się nad czym zastanawiac.
Justyna nie zastanawiaj się sunia spędzi jeszcze 3 noce w schronisku.. a pozniej, czeka ją sielankowe życie...:cool3:

Posted

zaba14 napisał(a):
ja nie przebywam w schronisku... jednak sądzę że Justyna zaczeka, najlepiej aby sunia trafila do ludzi ktorzy maja jakies doświadczenie, a przynajmniej wiedzą ze ślepota to nic strasznego.. a ze sami przyjada po nią to już wogole luksus.. wiec nie ma się nad czym zastanawiac.
Justyna nie zastanawiaj się sunia spędzi jeszcze 3 noce w schronisku.. a pozniej, czeka ją sielankowe życie...:cool3:

tak jak napisałam.. gdyby z jakiegoś powodu sie rozmyslili..zaraz napiszę..ale przytrzymajcie Majeczkę do środy...

Posted

Justyna mówi żeby zaproponować temu chłopakowi z Gliwic naszego duzego jamnika :cool3: tylko mnie się wydaje że tyle ludzi się zgłasza bo ten psiak ma zerowe szanse.. i to coś ich do niej ciagnie..

Posted

[quote name='zaba14']już się pogubiłam ilu jest chętnych, ale przypomniało mi się coś..
Majka jest jedna.. ale psow kalekich jest wiele.. wiec kilka osob zostanie bez psa, wiec proszę może zaproponujcie Fuksa i Wedelka? One w prawdzie widza, ale sa zmotoryzowane...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30302
sa chętni na Majeczkę Ci państwo, którzy mieli już niewidomego psa..jutro odpowiedzą na 100%, a syn Pani Danusi to odruch serca..ma już jamniczkę ode mnie ..ale chce pomóc tej suni jakoś..więc nic nie wciśniemy tam Żabko:roll:

Posted

jeszcze raz ja...
mamy w schronisku chora sunie, nazywa się Koszi jest zdrowa, ale chroba zostawiła ślad sunie czasem znosi na jedna stronę (walczyła z nosowka o odmianie nerwowej [czy jakos tak]) wiec psiakow duzo... :cool3: tylko że Koszi to pies średniej wielkości.

Posted

Dobrze Bea pozostawiam Ci wybór dla domku Mjaeczki, tylko proszę uprzedz mnie kto przyjedzie zebym komus jej nie wydalo i do jakiegoś zamieszania nie doszło. Jak bedziesz wiedziła kto po nie przyjedzie to prosze zadzwoń

510 268 586 Wiem ze Majeczka pojdzie do najlepszego domku:)

Posted

Dobrze Bea pozostawiam Ci wybór dla domku Mjaeczki, tylko proszę uprzedz mnie kto przyjedzie zebym komus jej nie wydalo i do jakiegoś zamieszania nie doszło. Jak bedziesz wiedziła kto po nie przyjedzie to prosze zadzwoń

510 268 586 Wiem ze Majeczka pojdzie do najlepszego domku:)

dziekuję:loveu:daj mi czas do środy..jak mi nie wypali..poddam się ..możecie mnie wtedy zlinczować;):placz:

Posted

najważniesze jest ogłoszenie;) takie aby ludzie płakali ze wzruszenia:oops: moja kochana Ciocia KarOla jest w tym najlepsza..:loveu::loveu::loveu:mamy spółkę cichą z o.o:evil_lol: