Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Nie sposób Smyka pominąć w zabraniu na spacerek mimo że kolejka psiaków jest duża. Smyk z taką determinacją dopomina się o spacer że należy zrobić jakiś manewr i koniecznie go w tę kolejkę wcisnąć. Smyk wyleciał jak strzała z boksu i udało się. Pomaszerował sobie przez lasek prowadzony przez Zena a ja musiałam zająć się jeszcze drugim naciągaczem spacerów... Semirem.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Smyk spacerował ostatnio po zamarzniętych łąkach w bardzo mroźny sobotni dzień ze swym potencjalnym opiekunem; chyba jednak na razie w rywalizacji zwycięzył Anton.
Ale dla Smyka też rozważamy pewne psie towarzystwo .

Posted

Byłoby super,żeby to nie była buda...Smyk uwielbia ludzi i był trzymany w domu zanim trafił do schroniska.Rodzina miała dzieci.Smyk potrzebuje kontaktu z ludzmi.Mam jeszcze takie zdjęcia Smyka ze spaceru 2 tygodnie temu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ziutka']Wiadomo już coś ? ;)[/QUOTE]
Jeszcze nic,może w sobotę coś będzie wiadomo,nikt nie udziela wolontariuszom żadnych informacji...w sobotę zajrzę do boksu.

Posted

Wiadomo tyle, że dziś był na spacerku, a jego kolezanka Aura została przeniesiona do samodzielnego kojca - chyba była niezbyt miła dla Smyka- tak myślę...:roll:

• 1 month later...
Posted

uczeń czarnoksieżnika napisał(a):
Donato, tak skromnie się przypominam bo posty nasze wcieło :(

No właśnie obiecałam że wyjdę ze Smykiem bo dotąd zawsze w każdy weekend był ze mną na spacerze ale teraz po nowym przydziale boksów na poszczególne osoby, wyszło, że ma go pod opieką Romka albo Olivin.

Dzisiaj na spacerze był , miałam tylko okazję połaskotać go po jego pyszczaku. Pojechałam dzisiaj celowo do schroniska z myślą o nim i Farcie że ich wyprowadzę ale okazało się że był na spacerze ze swymi opiekunkami. Sorry.

Obiecuje, że jak będę w tygodniu to o Smyku będę pamiętać .
.

Posted

Donata napisał(a):
No właśnie obiecałam że wyjdę ze Smykiem bo dotąd zawsze w każdy weekend był ze mną na spacerze ale teraz po nowym przydziale boksów na poszczególne osoby, wyszło, że ma go pod opieką Romka albo Olivin.

Dzisiaj na spacerze był , miałam tylko okazję połaskotać go po jego pyszczaku. Pojechałam dzisiaj celowo do schroniska z myślą o nim i Farcie że ich wyprowadzę ale okazało się że był na spacerze ze swymi opiekunkami. Sorry.

Szkoda :(

Obiecuje, że jak będę w tygodniu to o Smyku będę pamiętać .
.

Trzymam za słowo i dziękuję ;)

Posted

Dodam też że Smyk jest alfem swego stada boksowego ; dominuje całkowicie, bardzo tęskni za domem, który mu zapewni jego potrzebę ruchu i zabaw z człowiekiem. Tęsknie wygląda i prosi o kolejne spacery , wyciągając łapkę i oczywiście spogladając tak prosząco swymi mądrymi oczyma.

Siedzi razem z Fartem, też dużym ale bardziej stonowanym kumplem i nie lubi kiedy Fart zamyka kolejkę wejścia do boksu po spacerach.

Smyk pilnie potrzebuje swego domu i swobody dysponowania swej energii...

Posted

uczeń czarnoksieżnika napisał(a):
A czy to jakoś się zmienia, czy już zawsze będzie pod opieką jednej z tych osób?

Nie, tylko do końca m-ca czerwca b.roku; póżniej bedziemy losować lub może będą zupełnie nne zmiany. Będzie dobrze.