sylwija Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Pako ma 4 - 4,5 miesiąca, z czego przynajmniej 1,5 spędził w schronisku. Najpewniej kolejna ofiara pseudo-hodowli :( Pilnie potrzebuje domu i swojego człowieka, potrzebuje czuć się kochany i bezpieczny. Zobaczyłam go w schronie, jak pojechałam po Saymona i nie mogłam zapomnieć, Schronisko to nie miejsce dla takiego maleństwa.. zdecydowanie NIE. Potrzebuje pomocy w szukaniu właściwego najlepszego DS i pomocy w utrzymaniu go do tego czasu - od wczoraj, czyli od 25 marca 2011 przebywa u mnie, korzystając z uprzejmości Saymona ;) oto Pako: a tak wyglądał w schronie: wydatki: opłata adopcyjna - 50 pln transport (paliwo)- 50 pln odrobaczenie (cestal)- 10 pln Fiprex (od pcheł i kleszczy) - sylwija karma - MA, sylwija 2 odrobaczenie (cestal)- 10 pln szczepienie - 55 pln (MA?) Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 jak go zabraliśmy ze schronu, myślałam, ze ma chorobę sierocą - wciąż wtulał się w nogi, całym sobą :( był tak zalękniony, że przypadał do ziemi, rozpłaszczając się całkowicie - bardzo żałosny widok :( brudny, śmierdzący, jedna wielka panika sika jeszcze jak dziewczynka ale już w czasie jazdy (koło 130 km) do domu, zaczął się zachowywać jak szczeniak, normalnie i upierdliwie :D pewnie dużą zasługę w nabieraniu śmiałości i zaufania miał właśnie Saymon Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 kąpiel była konieczna.. zniósł ją tak, że nie widziałam jeszcze tak spokojnego psiaka podczas kąpieli.. i widać, jak z niego bida.. później jest cały czas mokry, schnie powoli.. bo też sierść jak u owcy.. Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 i bardzo jest wygłodniały.. co z niego wyrośnie?? Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 waży 15,6 kg.. a tak się prezentuje w plenerze :) Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 rusza się jak szczeniak, jak mały niedźwiadek, tak człapie śmiesznie :) Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 sylwetka: towarzystwo starszych i większych mu najwyraźniej odpowiada.. Quote
Rumi. Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 śliczny z niego psiak.... trzymam kciuki aby szybko znalazł domek :thumbs: Quote
sylwija Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 i nawet pachnąć zaczął szczeniakiem :) Quote
Celebrinfea Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Normalnie zakochałam się :) Zdjęcia malucha majstersztyk. Trzymam kciuki za odpowiedni DS. Quote
sylwija Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 ja też już jestem zakochana :D założyłam mu wątek na malamutach, choć nie umiem powiedzieć, ile w nim malamuta.. http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?t=4737&start=0 i bardzo potrzebuję tekst do ogłoszeń dla malucha, wykupię mu pakiecik na bazarku :) Quote
ocelot Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Od Sylwija:) Ty naszym honorowym wolontariuszem zostaniesz:) Ja nie moge wejść do schroniska i strasznie mnie to męczy, że nie wiem jakie psy są... Sylwija potrzebna Ci karma może? w ten sposób mogę pomóc za to co robisz dla naszych psów. Quote
kaskadaffik Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Zdjęcia w kąpieli pokazują faktyczny stan Pako, on tylko przez sierść wyglada jak grubasek, a to takie malutkie ciałko... :) Quote
ocelot Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 u nas wszystkie psiaki zabiedzone bardzo, bardzo. Oj mam nadzieje, że 30 marzec w końcu przyniesie rozwiązanie. Quote
sylwija Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 kaskadaffik napisał(a):Zdjęcia w kąpieli pokazują faktyczny stan Pako, on tylko przez sierść wyglada jak grubasek, a to takie malutkie ciałko... :) tak, chudzinka, drobinka, wszystkie żebra na wierzchu, ale .. pracujemy nad tym :D apetyt jest duuży ;) A sierść - jakaś taka owcza :D ocelot napisał(a): Ja nie moge wejść do schroniska i strasznie mnie to męczy, że nie wiem jakie psy są... Sylwija potrzebna Ci karma może? w ten sposób mogę pomóc za to co robisz dla naszych psów. ocelot napisał(a):u nas wszystkie psiaki zabiedzone bardzo, bardzo. Oj mam nadzieje, że 30 marzec w końcu przyniesie rozwiązanie. karmę jakąś dla Pako mam dostać od Malamutów, a dla swojej zgrai robiłam zakupy niedawno w hurtowni, więc na razie dam radę nakarmić i tymczasy :) gdyby się przedłużało z psiakami (nie mogłyby znaleźć DS długo), to się zgłoszę :) bardzo dziękuję :) Schron: jakoś jest dużo mniej psiaków niż kiedy byłam po Jaspera.. jest przez to ciszej znacznie.. ale podobno wcale nie ma dużo adopcji.. - kier. tak mówił. mówił też, że od 1 kwietnia TOZ przejmuje schron, to prawda? Quote
Marycha35 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 sylwija brawo!!! Szacun dla Ciebie ogromny:) a psiak prześliczny, niedźwiadek taki, że ho ho:) następny ocalony....pycha wieści:) Quote
ocelot Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Przejmie, jak wygra przetarg ogłoszony przez Urząd Miasta. Mamy nadzieję, ze nastana lepsze dni dla psów. Na pewno dla adoptujących, zero opłat adopcyjnych. Quote
sylwija Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 ten kier. mówił jak o fakcie dokonanym, że od 1 kwietnia już TOZ zarządza.. Najważniejsze, żeby psiakom się polepszyło w ogóle psy stamtąd są jakieś 'niedopite' - tak jakby nie miały dostępnej cały czas wody :( Quote
Marycha35 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 o wodzie czytałam też na innych wątkach, chyba to specyfika schronów....:( Quote
sylwija Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 nie rozumiem - przecież dostep do świeżej wody nie wiąże się z dużymi kosztami :( Pako jest rozkoszny, schron to nie miejsce dla takich brzdąców, ech, jaki on musiał być maleńki, jak tam trafił.. Quote
Igiełka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 śliczny psiak jest w dobrych rękach :) :) super że dostał szansę Quote
Recommended Posts