Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pako ma 4 - 4,5 miesiąca, z czego przynajmniej 1,5 spędził w schronisku. Najpewniej kolejna ofiara pseudo-hodowli :(

Pilnie potrzebuje domu i swojego człowieka, potrzebuje czuć się kochany i bezpieczny.

Zobaczyłam go w schronie, jak pojechałam po Saymona i nie mogłam zapomnieć, Schronisko to nie miejsce dla takiego maleństwa.. zdecydowanie NIE.

Potrzebuje pomocy w szukaniu właściwego najlepszego DS i pomocy w utrzymaniu go do tego czasu - od wczoraj, czyli od 25 marca 2011 przebywa u mnie, korzystając z uprzejmości Saymona ;)

oto Pako:

a tak wyglądał w schronie:

wydatki:

opłata adopcyjna - 50 pln
transport (paliwo)- 50 pln
odrobaczenie (cestal)- 10 pln
Fiprex (od pcheł i kleszczy) - sylwija
karma - MA, sylwija
2 odrobaczenie (cestal)- 10 pln
szczepienie - 55 pln (MA?)

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak go zabraliśmy ze schronu, myślałam, ze ma chorobę sierocą - wciąż wtulał się w nogi, całym sobą :(
był tak zalękniony, że przypadał do ziemi, rozpłaszczając się całkowicie - bardzo żałosny widok :(

brudny, śmierdzący, jedna wielka panika

sika jeszcze jak dziewczynka

ale już w czasie jazdy (koło 130 km) do domu, zaczął się zachowywać jak szczeniak, normalnie i upierdliwie :D pewnie dużą zasługę w nabieraniu śmiałości i zaufania miał właśnie Saymon

Posted

kąpiel była konieczna.. zniósł ją tak, że nie widziałam jeszcze tak spokojnego psiaka podczas kąpieli..

i widać, jak z niego bida..

później jest cały czas mokry, schnie powoli.. bo też sierść jak u owcy..

Posted

Od Sylwija:)
Ty naszym honorowym wolontariuszem zostaniesz:)

Ja nie moge wejść do schroniska i strasznie mnie to męczy, że nie wiem jakie psy są...

Sylwija potrzebna Ci karma może? w ten sposób mogę pomóc za to co robisz dla naszych psów.

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Zdjęcia w kąpieli pokazują faktyczny stan Pako, on tylko przez sierść wyglada jak grubasek, a to takie malutkie ciałko... :)

tak, chudzinka, drobinka, wszystkie żebra na wierzchu, ale .. pracujemy nad tym :D apetyt jest duuży ;) A sierść - jakaś taka owcza :D

ocelot napisał(a):

Ja nie moge wejść do schroniska i strasznie mnie to męczy, że nie wiem jakie psy są...

Sylwija potrzebna Ci karma może? w ten sposób mogę pomóc za to co robisz dla naszych psów.

ocelot napisał(a):
u nas wszystkie psiaki zabiedzone bardzo, bardzo.
Oj mam nadzieje, że 30 marzec w końcu przyniesie rozwiązanie.

karmę jakąś dla Pako mam dostać od Malamutów, a dla swojej zgrai robiłam zakupy niedawno w hurtowni, więc na razie dam radę nakarmić i tymczasy :) gdyby się przedłużało z psiakami (nie mogłyby znaleźć DS długo), to się zgłoszę :) bardzo dziękuję :)

Schron:
jakoś jest dużo mniej psiaków niż kiedy byłam po Jaspera.. jest przez to ciszej znacznie..
ale podobno wcale nie ma dużo adopcji.. - kier. tak mówił.
mówił też, że od 1 kwietnia TOZ przejmuje schron, to prawda?

Posted

Przejmie, jak wygra przetarg ogłoszony przez Urząd Miasta.

Mamy nadzieję, ze nastana lepsze dni dla psów.
Na pewno dla adoptujących, zero opłat adopcyjnych.

Posted

ten kier. mówił jak o fakcie dokonanym, że od 1 kwietnia już TOZ zarządza.. Najważniejsze, żeby psiakom się polepszyło

w ogóle psy stamtąd są jakieś 'niedopite' - tak jakby nie miały dostępnej cały czas wody :(

Posted

nie rozumiem - przecież dostep do świeżej wody nie wiąże się z dużymi kosztami :(

Pako jest rozkoszny, schron to nie miejsce dla takich brzdąców, ech, jaki on musiał być maleńki, jak tam trafił..