karenina Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Jak w tytule, co kupic, zeby dobrze cieło, i długo słuzyło? Dobiłam już 2 rózne modele Trixie, mam 6 psów o rożnym rozmiarze paznokci, i często tnę bo biegaja tylko po trawie i glebie ( zero betonu i tym podobnych). Chętnie kupie cos z wyzszej półki, ale ani nie wiem co, ani gdzie.. Quote
agusiazet Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Wejdż na stronkę [url]www.krakvet.pl[/url] całkiem dobry sklep, może coś znajdziesz. Ja kupiłam u weta i całkiem dobrze służy!!! Quote
Elitesse Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 karenina ja mam taka obcinarke z czarnymi raczkami juz kilka dobrych lat i dalej calkiem niezle tnie ale nie pamietam firmy :shake: na ktorejs wystawie ci pokaze Quote
shangri_la Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 ja mam obcinarke firmy Bernina - nagelzange clipper mam 2 pasy, a obcinarke od ok 2 lat, sprawuje sie dobrze, nadal jest ostra i mysle ze bedzie jeszcze dlugo sluzyc :cool3: pozdrawiam Quote
Ciastek Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [COLOR=black]Ja mam Trixie ,,Cążki do pazurków” i bardzo dobrze się sprawuje (ale mam go krótko). Ma dodatkowe zabezpieczenie, które uniemożliwia ucięcie więcej niż ok.2 – 3 milimetrów (np. jak pies szarpnie w momencie obcinania), można ją przesunąć i wtedy istnieje możliwość obcięcia dowolnej długości pazurka.[/COLOR] [COLOR=black]A używałaś gilotynek czy cążków (cążek)?[/COLOR] [COLOR=black]Pewnie miałaś już ten model, ale na wszelki wypadek pokazuje mój :lol: [/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1044&action=prod[/URL][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT='Times New Roman'][/FONT][/COLOR] Quote
Arlene Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Ja kupiłam dla Nuki niedawno obcinaczki typu gilotynka firmy Trixie dla małych psów. Sprawdzają się nieźle. Quote
Agnieszka K. Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='shangri_la']ja mam obcinarke firmy Bernina - nagelzange clipper mam 2 pasy, a obcinarke od ok 2 lat, sprawuje sie dobrze, nadal jest ostra i mysle ze bedzie jeszcze dlugo sluzyc :cool3: pozdrawiam[/quote] Ja też mam Berninę. Zapłaciłam za nią ok. 25 zł i jest super. Wczesniej kupiłam (i nadal mam nieuzywane) 2 rózne modele: jeden Trixie a drugi jakiś inny. Najtańsze nie były ok. 40, a obcinały kiepsko i miażdzyły pazur. Quote
karenina Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 Dzięki wielkie, to chyba kupię te Bernina nagel... .Trixie to juz za nic na swiecie do reki nie wezme. Miazdzenie pazurów tez zauwazyłam, zwłaszcza w przypadku duzego psa z pazurami o dużym przekroju, Trixie nie dawało rady. Dzięki jeszcze raz :) Quote
Agnieszka K. Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Berninę kupisz bez problemów na wystawie, w skepach zoo nie zawsze mają. Quote
karenina Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 [quote name='Agnieszka K.']Berninę kupisz bez problemów na wystawie, w skepach zoo nie zawsze mają.[/quote] Agnieszka, bardzo dziękuje :loveu: Quote
kiwi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 a ja piłuję;) naprawde moj jamnik nie lubil obcinania - w momencie gdy paznokiec odpadal bym bardzo zaniepokojony teraz piłuje bardzo ostrym pilnikiem (moja siostra dostala go przy sciaganiu tipsow po weselu) pilnik w kszatlcie banana, czarny psine kłade i juz po minucie zasypia błogo tylko druga strasznie zazdrsna i tez musze popilowac, choc ma krotkie;) a jaki kształt maja ładny pazurki ;) Quote
karenina Posted September 28, 2006 Author Posted September 28, 2006 [quote name='kiwi']a ja piłuję;) naprawde moj jamnik nie lubil obcinania - w momencie gdy paznokiec odpadal bym bardzo zaniepokojony teraz piłuje bardzo ostrym pilnikiem (moja siostra dostala go przy sciaganiu tipsow po weselu) pilnik w kszatlcie banana, czarny psine kłade i juz po minucie zasypia błogo tylko druga strasznie zazdrsna i tez musze popilowac, choc ma krotkie;) a jaki kształt maja ładny pazurki ;)[/quote] Kiwi, u mnie piłowanie to druga czynnosc, po obcinaniu wygładzam, bo psy śpią z nami ( lub jak kto woli my z psami :evil_lol: ) i nieopiłowane strasznie drapią :lol: Quote
krooffcia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 a ja się boję obcinać psu pazurki i za każdym razem robi to wet..chciałabym się nauczyć,ale słyszałam,ze jak za krótko się obetnie,to można zranić.. Quote
karenina Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 No to w koncu kupiłam obcinarkę, pierwsze testy preszła śwpiewająco. Kupiłam w wilnie, japonskiej firmy Doggy Man, z seri profesjonalnej. Wygląda niepozornie, ale jest. b wygodna, dobrze lezy w reku i super tnie, zobacze jak sie dalej bedzie spisywała. Quote
kaskaSz Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Które obcinacze do paznokci będą lepsze i wygodniejsze? Chodzi o te boczne pazurki, bo tych psiak nie ściera. [url=http://animalia.pl/produkt,4949,62,Trixie_Obcinacz_gilotynka_do_pazurków.html]Trixie Obcinacz gilotynka do pazurków 11.5 cm - pielęgnacja - czystość - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] [url=http://animalia.pl/produkt,2944,62,Trixie_Obcinaczki_De_Luxe.html]Trixie Obcinaczki De Luxe małe - pielęgnacja - czystość - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url] Quote
olekg89 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Mam taką gilotynkę i sprawdza się świetnie.A jest często w użyciu ,bo moim psom same pazury się nie ścierają. Quote
Od-Nowa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 a ja mam odmienne zdanie, miałam ta gilotynkę i jest do niczego :cool1: polecam za to takie na przykład: [IMG]http://www.krakvet.pl/images/dogit/dogit_obcinacz_do_pazurow.jpg[/IMG] Quote
olekg89 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 A ja będę bronił gilotynki.Łatwo obcina się nawet mega twarde pazury.Idzie jak przez masło.A takie cążki pożyczałem od koleżanki i nie potrafiłem nimi dobrze uciąć pazura albo zjeżdżały ,albo cieły pod ukosem jakoś dziwnie:diabloti: Quote
ROOFI Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Gilotynka jest bezpieczniejsza przy obcinaniu i nie miażdży pazurów. Quote
Od-Nowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 miałam widocznie jakąś wadliwą bo i miażdżyła pazury i nawet czasem się rozjeżdżała - jak nie dawała rady uciąć a w tych cążkach nie ma takich problemów i dodatkowo mają jeszcze podkładke ograniczającą cięcie co dla ludzi, którzy się boją obcinać jest bardzo pomocne Quote
kaskaSz Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Odmienne zdania widzę... hmm, nie wiem co mam wybrać. Myślę, że te cążki byłyby wygodniejsze przy obcinaniu tych bocznych pazurków. Pierwszy raz będę sama obcinała i właśnie się boję, że uciacham nerw... Czy każde cążki mają tą podkładkę? Czy na pewno nie miażdżą pazurków? Quote
infers Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Jaką polecicie obcinarke, gilotynke, byle dobrze obcinało pazury u labladora. Quote
Agnieszka K. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 A czy ktos moze już wypróbował taka obcinarkę: [URL="http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,664433,0.html"]www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,664433,0.html[/URL] Quote
Abjana Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='Agnieszka K.']A czy ktos moze już wypróbował taka obcinarkę: [url=http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,03,,pl-pln,664433,0.html]Towar: OBCINACZ DO PAZURK[/quote] Też jestem ciekawa czy ten sensor bezpieczeństwa naprawdę działa. Nikt nie ma takiego obcinacza? Quote
filodendron Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Właśnie tu zajrzałam, żeby o to samo zapytać :lol: Czy ktoś ma/używa quick finder - obcinacz z sensorem bezpieczeństwa? Czy wart jest swojej ceny? Quote
Recommended Posts