Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='puma10'][B][FONT=Times New Roman]Cytuje,,,p Jurka
Już biuro przy ul. Grunwaldzkiej - pod Junikowem, moim zdaniem, to był błąd. Zwłaszcza, że TOZ było właścicielem pół innej kamienicy również w samym centrum Poznania i tam można było z dużą pompą zorganizować administrację Towarzystwa. Jak się słucha osób spoza okręgu, trudno

Panie Jurku, to co z tym biurem się stało?
[/FONT][/B][/QUOTE]

Swojego czasu TOZ uzyskał w spadku połowę kamienicy w centrum miasta. Jednak wolano to sprzedać, niż zagospodarować, a biuro ulokować przy ul. Grunwaldzkiej, znacznie oddalone od centrum. Biuro przy ul. Grunwaldzkiej zostało Towarzystwu wypowiedziane przez Inspekcję Weterynaryjną na koniec 2010 roku. Pani Alina Kasprowicz słysząc o tym i zamiarze zatrudnienia mnie w TOZ, zaproponowała biuro w swojej kamienicy w centrum miasta, za symboliczną opłatą 50 zł. mies. Ta propozycja nie została zaakceptowana. Ponoć z powodu nacisków prezesa ZG?

Posted

[quote name='Jurek2050']Swojego czasu TOZ uzyskał w spadku połowę kamienicy w centrum miasta. Jednak wolano to sprzedać, niż zagospodarować, a biuro ulokować przy ul. Grunwaldzkiej, znacznie oddalone od centrum. Biuro przy ul. Grunwaldzkiej zostało Towarzystwu wypowiedziane przez Inspekcję Weterynaryjną na koniec 2010 roku. Pani Alina Kasprowicz słysząc o tym i zamiarze zatrudnienia mnie w TOZ, zaproponowała biuro w swojej kamienicy w centrum miasta, za symboliczną opłatą 50 zł. mies. Ta propozycja nie została zaakceptowana. Ponoć z powodu nacisków prezesa ZG?[/QUOTE]
Moje pytanie brzmi, po co TOZowi, biuro, co niby to biuro mialo by pomoc zwierzetom. Bylo schronisko? to chyba i przy schronisku bylo biuro do prowadzenia spraw zwiazanych z zwierzetami? Ile tych stolkow i etetow potrzebuje okreg, za czyja kase mialo by byc oplacane media, za czyja kase mialy by byc placone puste etaty, ktore do niczego nie sluza. Edukowac spolecznstwo mozna w salach wynajetych przez staroste za friko. Wiec o co chodzi tak naprawde z tym biurem?
Fundacje tez nie maja biur i robia o wiele wiecej dla zwierzat niz TOZy ktore prowadza schroniska a te smialo mozna nazwac rzezniami pod egida TOZow.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Moje pytanie brzmi, po co TOZowi, biuro, co niby to biuro mialo by pomoc zwierzetom. Bylo schronisko? to chyba i przy schronisku bylo biuro do prowadzenia spraw zwiazanych z zwierzetami? Ile tych stolkow i etetow potrzebuje okreg, za czyja kase mialo by byc oplacane media, za czyja kase mialy by byc placone puste etaty, ktore do niczego nie sluza. Edukowac spolecznstwo mozna w salach wynajetych przez staroste za friko. Wiec o co chodzi tak naprawde z tym biurem?
Fundacje tez nie maja biur i robia o wiele wiecej dla zwierzat niz TOZy ktore prowadza schroniska a te smialo mozna nazwac rzezniami pod egida TOZow.[/QUOTE]

[B][FONT=Times New Roman]Jeśli się ma informację, że jest rzeź zwierząt w schronisku należy powiadomić natychmiast prokuraturę. Takie oczernianie ogólne do niczego nie prowadzi. [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]
Biuro spełnia rolę pomocy członkom i innym osobom. Tu można odebrać karmę dla zwierząt, organizować porady. Przy metrażu ca 100 m2 też można byłoby organizować szkolenia, wernisaże, konferencje prasowe, tak jak było na ul. Grunwaldzkiej. Też byłaby darmowa reklama umieszczona przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic.
Koszty utrzymania de facto groszowe.

Nie muszą w nim być zatrudnieni pracownicy-etatowi, z tym się zgadzam. Dobrze można zorganizować pracę przez społecznych działaczy.
[/FONT][/B]

Posted

[quote name='Jurek2050']Swojego czasu TOZ uzyskał w spadku połowę kamienicy w centrum miasta. Jednak wolano to sprzedać, niż zagospodarować, a biuro ulokować przy ul. Grunwaldzkiej, znacznie oddalone od centrum. Biuro przy ul. Grunwaldzkiej zostało Towarzystwu wypowiedziane przez Inspekcję Weterynaryjną na koniec 2010 roku. Pani Alina Kasprowicz słysząc o tym i zamiarze zatrudnienia mnie w TOZ, zaproponowała biuro w swojej kamienicy w centrum miasta, za symboliczną opłatą 50 zł. mies. Ta propozycja nie została zaakceptowana. Ponoć z powodu nacisków prezesa ZG?[/QUOTE]
Wyglada na to ze za malo kasy zostalo by dla ZG, skoro nic nie akceptowal w Poznaniu. Widocznie uznal ze poznanski okreg nie jest juz potrzebny, bo musial by ZG utrzymywayc go z swojej kasy.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Wyglada na to ze za malo kasy zostalo by dla ZG, skoro nic nie akceptowal w Poznaniu. Widocznie uznal ze poznanski okreg nie jest juz potrzebny, bo musial by ZG utrzymywayc go z swojej kasy.[/QUOTE]

[B][FONT=Times New Roman] Ponoć w ciągu paru tygodni mają się odbyć wybory i się to odkręci???[/FONT][/B]

Posted

[quote name='Jurek2050'][B]Oczywiście zmarnowano okazję darmowego biura i reklamy w samym centrum Poznania (w kamienicy p. Aliny Kasprowicz). Ja, do upartego o tym mówiłem i p. Steni i p. Berdychowskiej - zarządzającej obecnie sprawami TOZ na miejscu.

Poznań jest dużym miastem i pewnie w końcu coś się jeszcze innego wymyśli. Nie wierzę w biuro w Swarzędzu (nie mylić ze szkoleniami, dniami dla psa itp. - to popieram i oczywiście pewnie dobrze się przysłuży). [B]Chodzi o biuro do codziennych kontaktów z członkami. Jako b. kierownik biura w latach 80-tych jakąś orientację mam. [/B]
Już biuro przy ul. Grunwaldzkiej - pod Junikowem, moim zdaniem, to był błąd. Zwłaszcza, że TOZ było właścicielem pół innej kamienicy również w samym centrum Poznania i [B]tam można było z dużą pompą zorganizować administrację Towarzystwa. [/B]Jak się słucha osób spoza okręgu, trudno. :(
[/QUOTE]
Panie Jurku, coś się Pan tak czepił tego biura???
Biuro jest potrzebne wyłącznie do tego, żeby było gdzie dokumentację trzymać, postawić komputer i podłączyć telefon i router do internetu. Może być gdziekolwiek. Równie dobrze pod Junikowem, co w Swarzędzu.
O jakich kontaktach z aktywem Pan mówi? Halo! Jesteśmy w XXI wieku! Czy Pan naprawdę przespał te ostatnie trzy dekady od lat 80-tych, kiedy był Pan kierownikiem biura? Naprawdę nie zauważył Pan, że "aktyw" się w dzisiejszych czasach nie kontaktuje w biurze, tylko przez komórki, smsy, maile, komunikatory i inne tym podobne wynalazki?
Na cholerę komu organizować "z dużą pompą administrację Towarzystwa"? Panie kochany, organizować to trzeba interwencje i pomoc zwierzakom, a nie administracje i miejsca zebrań z aktywem!
Nic dziwnego, że nikt Pana nie słucha. Pan nie ma ŻADNEJ ORIENTACJI! Proszę się może zająć pisaniem książki na temat świetnej przeszłości TOZ w epoce słusznie minionej. W tym zapewne orientuje się Pan doskonale! A sprawy teraźniejsze proszę pozostawić tym, którzy żyją w teraźniejszości.

Posted

cytuje p Jurka [B][FONT=Times New Roman]Już biuro przy ul. Grunwaldzkiej - pod Junikowem, moim zdaniem, to był błąd. Zwłaszcza, że TOZ było właścicielem pół innej kamienicy również w samym centrum Poznania i tam można było z dużą pompą zorganizować administrację Towarzystwa. Jak się słucha osób spoza okręgu, trudno.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Widze,ze jest Pan zorientowany doskonale w działaniach TOZ ,czy p Steni.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Mam nastepujace pytania:[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]1. po kim był to spadek i w jakim roku został otrzymany i kiedy został sprzedany.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]2.Kto zdecydował,ze ma być sprzedany?[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]3.Gdzie miesciła się ta kamienica?[/FONT][/B]

Posted

[quote name='Ada-jeje']Moje pytanie brzmi, po co TOZowi, biuro, co niby to biuro mialo by pomoc zwierzetom. Bylo schronisko? to chyba i przy schronisku bylo biuro do prowadzenia spraw zwiazanych z zwierzetami? Ile tych stolkow i etetow potrzebuje okreg, za czyja kase mialo by byc oplacane media, za czyja kase mialy by byc placone puste etaty, ktore do niczego nie sluza. Edukowac spolecznstwo mozna w salach wynajetych przez staroste za friko. Wiec o co chodzi tak naprawde z tym biurem?
Fundacje tez nie maja biur i robia o wiele wiecej dla zwierzat niz TOZy ktore prowadza schroniska a te smialo mozna nazwac rzezniami pod egida TOZow.[/QUOTE]

Co do rzeżni to po prostu one tam są,gdzie te jednoosobowe lub nawet kilkuosobowe
"aktywy" nie są kontrolowane.I to niezależnie,czy schronisko należy do TOZ u,czy do
Urzędu Miasta,czy do prywatnej osoby.
A co do biur ,to masz całkowitą rację.Po co im tyle biur,np wysławianej wciaż p K przez p Jurka,jezeli i tak tam nic się nie działo.Jak to łatwo wydawać pieniądze,które
należą się komuś innemu- w tym wypadku -PSOM!!!!
Gdzie widzialem to hasło-"psie głosy nie idą w niebiosy".....

Posted

[quote name='Zyga']Co do rzeżni to po prostu one tam są,gdzie te jednoosobowe lub nawet kilkuosobowe
"aktywy" nie są kontrolowane.I to niezależnie,czy schronisko należy do TOZ u,czy do
Urzędu Miasta,czy do prywatnej osoby.
A co do biur ,to masz całkowitą rację.Po co im tyle biur,np wysławianej wciaż p K przez p Jurka,jezeli i tak tam nic się nie działo.Jak to łatwo wydawać pieniądze,które
należą się komuś innemu- w tym wypadku -PSOM!!!!
Gdzie widzialem to hasło-"psie głosy nie idą w niebiosy".....[/QUOTE]
Oczywiscie masz racje, z rzezniami, nie tylko to sa TOZowskie, niemniej przewazaja i jest to najstarsza org. pro zwierzeca, to od nich brali wzorce inni jak np. slynny Harlacz, Sieminski, Chrcynno, Fundacja Zwierzyniec i dlugo by jeszcze wymieniac. Dlatego za cala sytuacje losu zwierzat w Polsce, ja osobiscie bede przypisywac TOZom.

Posted

Jak wczytuje się w Pana wiadomości to dowiaduje się wielu nowych rzeczy o Pani Stefani ,jej działalności o TOZ Okręgu Poznań,
Wiem też od Pana że nie jest już Pan pracownikiem TOZ.
Może Pan za tym dzielić się z nami wszystkimi posiadanymi wiadomościami na ten temat, nie tylko dobrymi ale i tymi nie przynoszącymi chluby.
Mam nadzieje ze oświeci nas Pan w tym zakresie.
Pozdrawiam
Wiktor.
P.S. Co się stało z pieniędzmi za sprzedaż Kamienicy?
Kiedy jest zjazd TOZ w Poznaniu?
Czy Pani Stefania jest na zasłużonej emeryturze?

Posted

[quote name='Ada-jeje']Oczywiscie masz racje, z rzezniami, nie tylko to sa TOZowskie, niemniej przewazaja i jest to najstarsza org. pro zwierzeca, to od nich brali wzorce inni jak np. slynny Harlacz, Sieminski, Chrcynno, Fundacja Zwierzyniec i dlugo by jeszcze wymieniac. Dlatego za cala sytuacje losu zwierzat w Polsce, ja osobiscie bede przypisywac TOZom.[/QUOTE]
A co sadzisz o schronisku w Klembowie kolo Wolomina?

Posted

[quote name='puma10']cytuje p Jurka [B][FONT=Times New Roman]Już biuro przy ul. Grunwaldzkiej - pod Junikowem, moim zdaniem, to był błąd. Zwłaszcza, że TOZ było właścicielem pół innej kamienicy również w samym centrum Poznania i tam można było z dużą pompą zorganizować administrację Towarzystwa. Jak się słucha osób spoza okręgu, trudno.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Widze,ze jest Pan zorientowany doskonale w działaniach TOZ ,czy p Steni.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]Mam nastepujace pytania:[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]1. po kim był to spadek i w jakim roku został otrzymany i kiedy został sprzedany.[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]2.Kto zdecydował,ze ma być sprzedany?[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]3.Gdzie miesciła się ta kamienica?[/FONT][/B][/QUOTE]

Prosimy o odpowiedz .
Ciekawa jestem na co zostaly zuzyte pieniadze ze sprzedazy tego spadku?Czy sa dokumenty sprzedazy i dokumenty przelewu pieniedzy na rzecz TOZ?

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jak się słucha bełkotu na temat chlubnej działalności TOZ-u w Poznaniu i np.w Celestynowie to jawi sie pytanie gdzie są działacze Zarządu Głównego i Tymczasowego w celu rozliczenia i uzdrowienia sytuacji w Poznaniu? Przecież Panie z Konina Rosińska i Libionka i Pani Berdychowska /wieloletni skarbnik organizacji przy Pani Kozłowskiej/ przyjęły funkcje i jak się z nich wywiązują? Przecież to są najbardziej kompetentne osoby i co mają do powiedzenia? Ruszcie się do roboty w sprawie zwierząt, bo w Poznaniu ani organizacji ani ratowania zwierząt na interwencjach ani działalności propagatorskiej ani interpelacji u posłów, happeningów, sterylizacji......słucham.....kiedy weźmiecie odpowiedzialność za ten skandaliczny stan? do roboty Vipy nie tylko do kasy![/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='rafio'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jak się słucha bełkotu na temat chlubnej działalności TOZ-u w Poznaniu i np.w Celestynowie to jawi sie pytanie gdzie są działacze Zarządu Głównego i Tymczasowego w celu rozliczenia i uzdrowienia sytuacji w Poznaniu? Przecież Panie z Konina Rosińska i Libionka i Pani Berdychowska /wieloletni skarbnik organizacji przy Pani Kozłowskiej/ przyjęły funkcje i jak się z nich wywiązują? Przecież to są najbardziej kompetentne osoby i co mają do powiedzenia? Ruszcie się do roboty w sprawie zwierząt, bo w Poznaniu ani organizacji ani ratowania zwierząt na interwencjach ani działalności propagatorskiej ani interpelacji u posłów, happeningów, sterylizacji......słucham.....kiedy weźmiecie odpowiedzialność za ten skandaliczny stan? do roboty Vipy nie tylko do kasy![/SIZE][/FONT][/QUOTE]

Masz racje.
Jestem za całkowitą wymianą "starej sprawdzonej kadry".

Posted

[quote name='Saint']Jurku a psy umierające na parwowirozę, zjadane przez pchły widziałeś? W piwnicach byłeś? A książeczki szczepień wypisane in blanco widziałeś? A to jak pracownicy potrafią psa uderzyć widziałeś? Psa który "przypadkowo" wyleciał z okna widziałeś?
[url]http://www.gloswielkopolski.pl/stronaglowna/196330,schronisko-w-swarzedzu-zostanie-zamkniete,id,t.html?cookie=1#pr_55007[/url]
już dwa lata temu interweniowaliśmy w Inspektoracie weterynarii - i p. S. wziął się za to dopiero kiedy nie miał już innego wyjścia, wcześniej wręcz bronił p. Kozłowskiej, doszło nawet do kuriozalnego z jego strony stwierdzenia, że może to i lepiej że psy umierają z powodu chorób, bo przynajmniej będzie ich mniej w tym i tak mocno przepełnionym schronisku!

Więc nie mów mi tu proszę, że wg. Twoich oględzin jest ok, bo albo nie patrzyłeś uważnie, albo nie chciałeś uważnie patrzeć.

I nie mów mi proszę, że Swarzędz był kontrolowany przez TOZ - co to za kontrola, w której wysoko postawioną koleżankę kontroluje koleżeństwo z tej samej organizacji? To jest żenada nie kontrola.[/QUOTE]

Ku pamięci ten wpis i dla przypomnienia.
Pozdrawiam.

Posted

Część psów ze Swarzędza miała swoje wątki na Dogo.
Wątek Doris , zjadanej żywcem przez pchły.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/144710-Astka-ze-swarzędza-juz-w-nowym-domu!!!!#top[/URL]

Wątek Marleja ze słynnej piwnicy !

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/172458-Pół-roku-trzymali-go-w-piwnicy!!!A-teraz-śpi-na-kanapie-)-Marlej-ma-dom[/URL]!-)-)

Może znajdę jeszcze wątek szczeniałow z parwo , które ratowałam.

Miłej lektury , Panie Jurku.

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/172309-ONek-astka-SZCZENIAKI-i-inne-DAJ-IM-SZANSE-NA-NOWE-ZYCIE[/URL]

Astka odeszła na parwo, było już za póżno.

Moje szczeniaki , wszystkie w dobrych domach. Tym się udało a o ilu nie wie nikt?

Posted

Sądzę,że takich wątków p Jurek nie ogląda,albo nie są po jego myśli.Ja nadal nie wierzę,że p Jurek był kiedykolwiek w tym schronisku i ze oglądał z bliska psy.
Może był przed schroniskiem,lub w domu należącym do schroniska.
No,ale moze p Jurek się wypowie osobiście.

Posted

[quote name='Jurek2050'][B][FONT=Times New Roman] Ponoć w ciągu paru tygodni mają się odbyć wybory i się to odkręci???[/FONT][/B][/QUOTE]
Panie Jurku, Co się odkręci? To kto kogo będzie wybierać? Do Oddziału TOZ Poznań?
Jestem bardzo ciekaw jak to się odbędzie.
Czy coś z tego aktywu zostało?

Nie wiem czy to prawda bo wszystkie wróbleki w Warszawie ćwierkają że P.K. nie będzie brała udziału w wyborach.
Czy to prawda? Czy to ptasia plotka?
pozdrawiam Jaro

Posted

Niestety, Pan Jurek rzucił hasło o sprzedaży kamienicy przez TOZ lub P.Stefę a teraz milczy. Jestem ciekawy co się z tą kamienicą stało.
Jest to interesujące w świetle dochodzących plotek o chęci sprzedaży schroniska w Swarzędzu przez TOZ.
Proszę, może nas ktoś oświeci. Czekam na wiadomość.

Posted

[B]Przyłączam się do pytania Wiktora z Warszawy. Panie Jurku co z tą kamienicą? Niech Pan nas oświeci. [/B]
[B]A może i schronisko w Swarzedzu, darowiznę po Fitznerach też mają zamiar sprzedać. [/B]

Ta nieruchomość - na której mieści się schronisko - została zapisana na bezdomne psy, więc czy to jest możliwe by do tego się posunęła taka wielka organizacja prozwierzęca jakim jest TOZ? No chyba nie będzie się tłumaczyła że pieniądze jej sa potrzebne na ratowanie zwierząt. Co się stało z pieniędzmi ze sprzedaży kamienicy? Kto podarował tę nieruchomość?
[B]Czekamy z niecierpliwościa na odpowiedź.[/B]

Posted

Czekam na wiadomości z ZG TOZ.
W na stronie [url]www.TOZ[/url] nic nie widzę.
Może ktoś z uczestników tego posiedzenia podzieli się z nami ustaleniami.

Posted

[quote name='gigel']Czekam na wiadomości z ZG TOZ.
W na stronie [url]www.TOZ[/url] nic nie widzę.
Może ktoś z uczestników tego posiedzenia podzieli się z nami ustaleniami.[/QUOTE]

A ja wyśledziłem zmianę. Otóż Pani Stefania Kozłowska [B]nie jest[/B] Wiceprezesem ZG TOZ tylko [B]Członkiem [/B]ZG TOZ.
Co to oznacza?
[B]Została postawiona do kąta ale i tak dalej się razem będziemy bawić.[/B]