Jump to content
Dogomania

Husky zamknięty w 1,5 m celi!!! Bardzo prosimy osoby z RZESZOWA o pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

"Uwaga prosze o pomoc. Wczoraj moj maz znalazl psa Hasky, ktory jest zamykany na dzialce w pomieszczeniu ok 1,5mkw!!!. najprawdopodobniej na dlugi czas...wyje caly dzien czesto jak przechodzimy spacerem z Luna slyszymy go. Moj Robert otworzyl dzis kłódke pies jest spokojny i byl glooodny bo zjadl cala miche jedzenia w trymig. Co mozemy zrobic jak pomoc? Wlasciciela nigdy nie widzialam ale chyba go wypuszcza bo podobno jest tam nienabrudzone...jutro zrobimy fotki i pokaze jak pies zyje...a tymczasem prosze pomozcie zadzialac..."

Sytuacja przedstawia się mniej więcej tak: pies przetrzymywany w pomieszczeniu 1,5 m.. Czasem wyje, czasem nie - pewnie śpi. Działki oddalone. Ktoś wpada do niego rano, potem po południu, jest wypuszczany na siku i dostaje cos (chyba) do jedzenia. Potem znowu cela. Pani Eliza rozmawiała z właścicielami, mówią, że pies należy do syna, ale on juz się nim nie zajmuje. Dlatego trafił do nich na działkę. Nie sa zainteresowani oddaniem go, bo rasowy!

Energiczne osoby w okolic Rzeszowa pilnie proszone o kontakt. Psa trzeba wariatom zabrać!!!!!!!

[IMG]http://public.blu.livefilestore.com/y1p3jZXEhfT1Oe78FBSzuBnJ84YRvNNaT1Diky0dLhWWy3KjnAJuHWFrQC5obR3Q263mvlY4rmurexJMGaOx5GYxA/Zdj%C4%99cie0539.jpg?psid=1[/IMG]

[IMG]http://public.blu.livefilestore.com/y1povVKrfLfiAM5a_e84H5ZdfomMay6IQoenic4ZBU59qT8wi3ingge85fWzgRfWDky5EoiQLDcx2rR509I8UgY2Q/Zdj%C4%99cie0538.jpg?psid=1[/IMG]

[IMG]http://public.blu.livefilestore.com/y1p89AcfIonAoG7dFV6FGXni4DcSntounkJ59DZwsE8kvGTWia2NfQGfbHE6UKpzR7WnI3ZK5oPypcXk9YRh5-g4A/Zdj%C4%99cie0537.jpg?psid=1[/IMG]

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masakra jakaś,oni są niepoważni przecież taki bies musi się wybiegać on się strasznie męczy. Nie są zainteresowani oddaniem bo pies rasowy a to co ma do rzeczy? Chyba lepiej,żeby trafił do nowej rodziny niż żeby się biedny męczył bo jest rasowy.! ;/ I to jak najszybciej trzeba go z tamtąd zabrać,przecież to wszystko się bedzie odbijało na jego psychice,on tam nie może dłużej pozostac.

Posted

może nie jest wykastrowany, więc chcą korzystać z tego, ze rasowy - do rozmnażania :(

myślę, że powinien zostać odebrany - organizacja jakaś powinna się zająć - to podlega pod dręczenie..

Posted

[quote name='pelaodrudego']To poczekamy na jakies bliższe info, z napisaniem do pogotowia nie ma problemu, trzeba im tylko podac konkrety[/QUOTE]

Ok, ale proponuje jednak zadzwonic. Pewniej, bardziej wiarygodnie i skutecznie. Czasem na odpowiedz mailowa trzeba czekac. :(

Posted

Sprawa jest zgłoszona. Użyłam wszelkich znajomosci, żeby dotrzeć do osoby uznanej w Rzeszowie za operatywną. Dzwoniłam na nr nie podany na żadnej stronie i powoływałam sie na najróżniejszych ludzi. Sprawa przyjęta do realizacji. Czekamy..

Posted

jak w jakimś karcerze, nienormalne, przecież on tam udusić się może, zgadzam się, że to podchodzi pod znęcanie się nad zwierzęciem i w związku z tym każdy oddział TOZ lub straż dla zwierząt może odebrać psa. Najlepiej gdyby ci właściciele się go zrzekli dobrowolnie, z tego co czytałam i tak go nie chcą i traktują jako niepotrzebny balast. A w jakim to jest mieście?

• 1 month later...
Posted

[quote name='caromina'][B]Sprawa jest zgłoszona[/B]. Użyłam wszelkich znajomosci, żeby dotrzeć do osoby uznanej w Rzeszowie za operatywną. Dzwoniłam na nr nie podany na żadnej stronie i powoływałam sie na najróżniejszych ludzi. [B]Sprawa przyjęta[/B] [B]do realizacji[/B]. Czekamy..[/QUOTE]

Co się dzieje z tym psiakiem, czy nadal przebywa w tym samym miejscu ? :roll:

Posted

Szefowa stowarzyszenia, przysłała 2 maile w tym jeden o treści "proszę o telefon" W drugim zaprzeczała zdjęciom. Wg jej ustaleń pies ma 15 m, nie 1, 5 i swobodną możliwość wyjścia z celi. Na zdjęciach jak byk jest kłódka. Osoby z Rzeszowa, które podjęły sie sprawdzenia czy peis nadal jest uwięziony an działce, nie mogły sie dogadać kto am do kogo zadzwonić wydać pare groszy i po cichu wycofały się