Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 636
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia fatalne bo w solidną śniezyce robione..... Mel w kubraczku który musze nieco przerobic bo za duzo jest tego pomiedzy nogami.....

Babula-Herbula a w tle Melut

a za chwilę dziki zryw...

a potem przytulamy sie w ciepełku-Herba strasznie niezadowolona ale.....

co się dziwic skoro tak się upycha....

Posted

[quote name='Norel']
co się dziwic skoro tak się upycha....

Na takie zdjęcia mogę patrzeć bez końca. Po prostu są dla mnie kwintesencją dogów. Uwielbiam też patrzeć na żywo na moje jak tak śpią. U mnie szczególnie chłopaki uwielbiają się tulić do siebie. Alisia też, ale rzadziej. Ona jakby hmmm robiła to z łaski. No jaśnie pani schodzi do plebsu.

Posted

Rakija tak nie lubi;) Owszem-przytulić się ale do mnie,jak konkurecja leży odrobinkę dalej, a raczej nie na niej. Za to sama tak się "przytula" że co chwila odpycha się nogami, żeby być mocniej przytulona-w efekcie dosyć szybko spycha mnie całkowicie z tapczanu:)
Czekam na te nieszczęsne posłanka i czekam-ciasno mi z 2 dogami a i Rakija ma pretensje wieczorem bo tylko ten poton z którego fruwa już gąbka "wydziera" sobie z Melem a na drugim panoszy się Sojka-powiedzmy-najwyzej tolerowana przez normalne psy ;)
prowadzę trudne negocjacje odnośnie domku dla kawalera-idzie mi jak po grudzie.....

Posted

No przecież wiesz z kim.... ;)

Nie popiskuje już jak wstaje i nie utyka, ale dalej po tym wstaniu wygina się w łuk usztywniając nogę. Natomiast na spacerach szaleje zupełnie normalnie,powiedziałabym ze nawet przesadnie-jest w stanie nawet babkę rozbawić :)

Posted

[quote name='Norel']
prowadzę trudne negocjacje odnośnie domku dla kawalera-idzie mi jak po grudzie.....[/QUOTE]
Nie wiem czy trzymac kciuki za pomyślnośc,czy wręcz przeciwnie;-))
Super,że ruch się poprawia

Posted

Trzymaj Maryna trzymaj-bo to przez ciebie!! czarownico jedna.....:eviltong:-wykrakałaś na samym początku, 10miesięcy razem,nikt go nie zechciał pokochać? przecież tak nie może być dłużej no nie? ;)

Posted

Wiedziałam,że z rana nie powinnam się odzywac,kontaktuję słabo
Trzymam z całej siły,ale nie mam wątpliwości,że negocjacje zakończą się sukcesem całkowitym.Wszystkiego dobrego na/oficjalnie/nowej drodze:-))

Posted

I ja trzymam kciuki z nadzieją, że moc przekonywania będzie wielka i TZ ulegnie. :) A jeszcze lepiej by było, gdyby myślał, że to jego własny pomysł. :evil_lol:

Posted

ekhem...... że własny to na pewno nie pomysli bo uważa że 2 psy to max a w tej chwili sa 4........ Do tego Melut potrafi go ode mnie odpędzać-już się umie zachować i nie dać zdominować,synio ukochany i bla bla, ale.....jednak samiec i konkurent w domu :)
Bardziej racjonalym dla niego argumentem jest "babcia"- naprawdę coraz mocniej widac po niej te 9 lat z haczykiem a i Rakija siwieje coraz gwałtowniej :( do tego spacery z nią max 40min bo i tak czasami zastanawiam sie kiedy w powrotna drogę przyjdzie mi ją nieść.... za czas jakis nieodległy przyjdzie nam się żegnać pewnie.............życie nie znosi pustki,więc ciągłość "rodu" niech przejmuje powoli Mel skoro tyle czasu jest z nami,dotarliśmy sie,on od suk nauczył się sporo,nikt go nie chce-bo 2 telefony w 10mies to coś koło błedu statystycznego.... Trudno-pręgusa nie bedzie, ale kiedy odłamią się kolejne dwa kawałki mojego serca, będzie ta odrobina kleju która zlepi jego resztki kiedy zycie zatoczy pełny krąg....
Tak naprawde decyzja zapadła;) a chodzi juz tylko o ta wisienke na torcie,żeby nie było że "nie mam nic do powiedzenia" ;)

Posted

No to pożegnalne;) fotki śpiochów

na nowym łóżeczku-wygląda może smutno ale on jest specjalista w robieniu jak to my mówimy oczek jak kot ze Shreka. Psy sa łóżeczkami zachwycone-ja też-Mel ma małe bo on śpi zawsze w kłebek i to wystarcza, a zawsze moga sie zamienić-za to Rakija dostała ode mnie ogromne- na początek były zaskoczone i nie chciały na to wejść, połozyłam się na duzym-Herba natychmiast do mnie dołączyła a Rakija w nogi:) Powiem tak-jakbym miała sobie kupowac tapczan na mój kręgosłup to kupię sobie łóżko tego producenta!!! Są mega wygodne !!! Psy je tak okupują że z zaskoczeniem stwierdzam że mam na tapczanie laptopa i Herbę!!! zamiast 3 sztuk....

Herba testuje melowe łóżeczko-na nią ciut małe bo ona zawsze na prosto leży...

Rakija na dużym-wręcz dwudogowym-chyba właśnie przestałam mieć wolne miejsce w domu-do barku dochodzę po łóżeczkach;)

Posted

posłanka wcale nie szeleszczą,są swietne- kupiłam na allegro mają naszywkę hobbydog, [email protected] czekałam troche bo mniejsze jest ze sztruksem a pan czekał na dostawe tego materiału, ale sa fajnie uszyte,w pełni rozbieralne i no naprawdę-nie pamietam żebym miała kiedykolwiek tak totalny spokój z psami-!! spią na łózkach jak zabite, Herba szczęsliwa bo na tapczanie sie rozwala królewna samotnie,nikt mnie nie molestuje,nikt mi na głowe nie włazi-jessu-jestem pana Mamysa gotowa po rekach całowac-wszystkie dotad łózka to były niewypały! no i nie uginaja się mocno-jak się połozyłam to w zadnym wypadku nie było mi twardo od podłogi.
Mam dzisiaj radochę jak dziecko:)

Posted

Dag widzę, ze zmieniłas tytuł wątku.:klacz:
Chcę ci bardzo bardzo podziękować za to co zrobiłaś dla Mela przez ten cały czas i za to jak bardzo pomogłaś Stowarzyszeniu - mielismy psa na tymczasie a tak jakbysmy go wcale nie mieli. Chciałabym bys wiedziała, ze chetnie pomożemy ci w razie jakichkolwiek problemów, śmiało daj znać gdyby cos sie działo.

Posted

Dagmarko i ja gratuluję Melmanowi takiego wspaniałego domu. Jesteś wielka. Buziaki. :iloveyou:

A łóżka rzeczywiście wspaniałe, może i ja się skuszę?

Posted

Szczerze gratuluję Norel decyzji. Melutek wspaniale sie wpasował w Waszą Rodzinkę, a Ty od dawna go pokochałaś, podobnie jak on Ciebie .... więc wszyscy szczęśliwi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Bardzo, bardzo mnie cieszą takie szczęśliwe zakonczenia :lol: