Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 636
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostawać dostaje-ale efektów nie widac na razie-sądzę że trzeba ta poczatkową zwiększoną dawkę "wyjeść" bo w końcu rzecz przewlekła więc cudów nie ma-natychmiast to nie idzie....
Przyszły mi w końcu te wyniki Mela z fakturą-po molestowaniach wysłane drugi raz wczoraj-na dzis doszły..... Powiem że nieco trupem padłam...Lakoniczniej to sie chyba już nie dało! "zwężenie szpary międzykręgowej między L5 a L6, zmiany zwyrodnieniowe w stawach biodrowych, główka lewej kości udowej płytko osadzona w panewce."
i wsio.......znaczy ja wiem-u mnie w końcu identycznie wygladał opis na karcie szpitalnej, ale mógł choc stopień zaawansowania czy cóś dodać....?

przy okazji-preparat dla Mela spróbowałam-rzeczywiście bez problemu dałby sie jeść-ale nic dziwnego konie wrażliwe stwory i byle syfu nie chcą...
ogólnie przez mój szpital duzo śpi-zdecydowanie jak jest chłodniej wpycha mi się a tapczan w nocy-czyli mu po podłodze ciągnie(jak jest ciepło bez problemu śpi na pontonie). Na razie zamówiłam mu pikowaną ciepła kurteczkę,bo ze spaceru nawet krótkiego wraca przykurczony w krzyżu-babcinej kurtki dla niego nie zabiorę, a Rakiji jest grubo za duża....
w wolnej chwili świątecznej zgram fotki pyskatego.....

Posted

Dziekuję ślicznie Allu! Wam też wszystkim życzymy usmiechu i duchowego spokoju który przynosi akceptacja i zrozumienie...a wraz z nimi szczęścia płynącego z tych wszystkich drobnych codziennych radości :)

a...ps. wór nie przyszedł jak na razie-martwie się czy we wtorek na rehab.telefon w razie czego usłyszę...............

Posted

ups.... mam nadzieję że nie będziesz zmuszona jeszcze gdzieś po nią jeździć. W sumie to ja sama wywnioskowałam, ze powinni ja byli w czwartek wysłąć, może wysłali w piątek, a może dopiero we wtorek pójdzie

Posted

dzis też nie było....

Kotłowaniny w rodzaju-"kogo pani kocha bardziej" na Melmana włazi babka chcąc koniecznie przytulać do mie głowę, Mel nie odpuszcza bo on musi leżeć pani pod pachą..

minę ma bardzo...zgniecioną...

biedny zagłodzony pies w ostatnio opracowanej precyzyjnie stosowanej pozycji

bo jestem taki sam......

Posted

Nooo!!! 2 worki po 15kg, jeden co prawda rozerwany był z boku w transporcie-widac że sklejali ale ie sadzę by sie duzo wysypało.... też byłam zaskoczona że 2 paczki bo sądziłam że dadzą 15kg i szlus:) Ale wobec tego firma porządna i tym bardziej jej sie chwali i moze warto gdzies tam na fejsie w miejscu akcji odnotować tą ich chojność?!

Posted

no pewnie ze juz tysiac razy podziekowalam i juz wiem jak do tego doszło, ze to nie 15 a 30 kilo jest.
A mianowicie melman jako jedyny dostał 2 worki - jeden od firmy 1st Choice a drugi kupiła dla niego hodowla kotów, która karmi swe kociaki tez 1st Choicem - wpadł im chłopak w oko. To szczególnioe miłe że kociarze wsparli doga - mieli również mozliwośc podarowania karmy kotom, bo i te brały udział w akcji.

Posted

A! no to kłaniam się w pas też kociarzom:) Ja niestety muszę sukom tez zakupić jakiekolwiek chrupki do posypania odrobinę miesa przy drugim posiłku-bo jak słyszą że Mel chrupie to sie odrywają i usiłuja leciec sprawdzić dlaczego jemu chrupie i co chrupie..... :)

Posted

Norel napisał(a):
A! no to kłaniam się w pas też kociarzom:) Ja niestety muszę sukom tez zakupić jakiekolwiek chrupki do posypania odrobinę miesa przy drugim posiłku-bo jak słyszą że Mel chrupie to sie odrywają i usiłuja leciec sprawdzić dlaczego jemu chrupie i co chrupie..... :)

no Dagmara, nie przesadzaj, Melman chętnie sie z nimi przecież podzieli

Posted

njame--njame!! kiepsko by wyszedł na takim podziale bo one 2! Jemu może tam co i wspomoże stawy bo też ze skorupiakami karma i na pewno dietetyczniejsza od miesa:) może mu się taki wypełniacz przyda bo chodzi jak kulka i wiecznie głodny,a to się w miskę kładzie, a to brzeg stołu liże z nadzieją...... a suczom to byle pare kulek zachrupało na wierzchu-wrzuce w wiadro jakiegoś pedigra- bo worki Melowej maja fajne zamkniecia nie do otworzenia przez moje cwaniary to nie musze przesypywać.

Posted

A no chłopak śpi sobie właśnie, niespecjalnie chętnie teraz wychodzi na dwór bo leje deszcz i nawet w kubraczku jest blee bo nie daje się w błocie usiąść.... Mało biegają więc i Melowi i babce apetyt troche spadł.Chrapie chłopaczysko jak stary chłop ,Herbula jak zwykle uwaliła na nim tyłek bo też musi być blisko i jęczy bo jej niewygodnie, ale Mel ma twardy sen jak mu dobrze;)