tu_ania_tu Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Dagmara Melman dostał karme 1st Choice Large Breed zasponsorowaną przez Nannarella.pl - hodowlę największych kotów Maine Coon Przyjdzie 15 kilowy wór, pewnie jutro :) Quote
Norel Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Dostawać dostaje-ale efektów nie widac na razie-sądzę że trzeba ta poczatkową zwiększoną dawkę "wyjeść" bo w końcu rzecz przewlekła więc cudów nie ma-natychmiast to nie idzie.... Przyszły mi w końcu te wyniki Mela z fakturą-po molestowaniach wysłane drugi raz wczoraj-na dzis doszły..... Powiem że nieco trupem padłam...Lakoniczniej to sie chyba już nie dało! "zwężenie szpary międzykręgowej między L5 a L6, zmiany zwyrodnieniowe w stawach biodrowych, główka lewej kości udowej płytko osadzona w panewce." i wsio.......znaczy ja wiem-u mnie w końcu identycznie wygladał opis na karcie szpitalnej, ale mógł choc stopień zaawansowania czy cóś dodać....? przy okazji-preparat dla Mela spróbowałam-rzeczywiście bez problemu dałby sie jeść-ale nic dziwnego konie wrażliwe stwory i byle syfu nie chcą... ogólnie przez mój szpital duzo śpi-zdecydowanie jak jest chłodniej wpycha mi się a tapczan w nocy-czyli mu po podłodze ciągnie(jak jest ciepło bez problemu śpi na pontonie). Na razie zamówiłam mu pikowaną ciepła kurteczkę,bo ze spaceru nawet krótkiego wraca przykurczony w krzyżu-babcinej kurtki dla niego nie zabiorę, a Rakiji jest grubo za duża.... w wolnej chwili świątecznej zgram fotki pyskatego..... Quote
Alla Chrzanowska Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Wesołych i spokojnych Świąt Dagmaro, dla Ciebie i wszystkich Twoich bliskich, tak dwunożnych, jak i czteronożnych!!! Quote
Norel Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Dziekuję ślicznie Allu! Wam też wszystkim życzymy usmiechu i duchowego spokoju który przynosi akceptacja i zrozumienie...a wraz z nimi szczęścia płynącego z tych wszystkich drobnych codziennych radości :) a...ps. wór nie przyszedł jak na razie-martwie się czy we wtorek na rehab.telefon w razie czego usłyszę............... Quote
tu_ania_tu Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 ups.... mam nadzieję że nie będziesz zmuszona jeszcze gdzieś po nią jeździć. W sumie to ja sama wywnioskowałam, ze powinni ja byli w czwartek wysłąć, może wysłali w piątek, a może dopiero we wtorek pójdzie Quote
Norel Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 w razie jak nie dojdzie to trzeba bedzie zadzwonic do nich.... Quote
Alla Chrzanowska Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Może też tak być, że kurier się przed Świętami nie wyrobił Quote
Norel Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 dzis też nie było.... Kotłowaniny w rodzaju-"kogo pani kocha bardziej" na Melmana włazi babka chcąc koniecznie przytulać do mie głowę, Mel nie odpuszcza bo on musi leżeć pani pod pachą.. minę ma bardzo...zgniecioną... biedny zagłodzony pies w ostatnio opracowanej precyzyjnie stosowanej pozycji bo jestem taki sam...... Quote
tu_ania_tu Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! Jaki on kochany!!!!!!!!!!! Quote
Norel Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Jak się nie da z góry-można Mela od dołu docisnąć..... Rakiji pozostało przytulić sie smętnie do pleców siedzącego pana...... Quote
tu_ania_tu Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Dag, tworzycie niepowtarzalne stado Quote
Alla Chrzanowska Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Dag! Przecudne zdjęcia. A Twoje piesy takie kochane... Quote
Kroook Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Te zdjęcia są po prostu obłędne :) :) :) Quote
_Goldenek2 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Zbieramy na sterylkę goldenki. Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/2201...7#post18283747 Quote
Norel Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Meluta dostał 30kg karmy Adult od 1-Choice :) a więc ma na ok 2 miesiące jedzonko:) Quote
tu_ania_tu Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Norel']Meluta dostał 30kg karmy Adult od 1-Choice :) a więc ma na ok 2 miesiące jedzonko:) 30 kilo!!!??? Quote
Norel Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Nooo!!! 2 worki po 15kg, jeden co prawda rozerwany był z boku w transporcie-widac że sklejali ale ie sadzę by sie duzo wysypało.... też byłam zaskoczona że 2 paczki bo sądziłam że dadzą 15kg i szlus:) Ale wobec tego firma porządna i tym bardziej jej sie chwali i moze warto gdzies tam na fejsie w miejscu akcji odnotować tą ich chojność?! Quote
tu_ania_tu Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 no pewnie ze juz tysiac razy podziekowalam i juz wiem jak do tego doszło, ze to nie 15 a 30 kilo jest. A mianowicie melman jako jedyny dostał 2 worki - jeden od firmy 1st Choice a drugi kupiła dla niego hodowla kotów, która karmi swe kociaki tez 1st Choicem - wpadł im chłopak w oko. To szczególnioe miłe że kociarze wsparli doga - mieli również mozliwośc podarowania karmy kotom, bo i te brały udział w akcji. Quote
Norel Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 A! no to kłaniam się w pas też kociarzom:) Ja niestety muszę sukom tez zakupić jakiekolwiek chrupki do posypania odrobinę miesa przy drugim posiłku-bo jak słyszą że Mel chrupie to sie odrywają i usiłuja leciec sprawdzić dlaczego jemu chrupie i co chrupie..... :) Quote
tu_ania_tu Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Norel napisał(a):A! no to kłaniam się w pas też kociarzom:) Ja niestety muszę sukom tez zakupić jakiekolwiek chrupki do posypania odrobinę miesa przy drugim posiłku-bo jak słyszą że Mel chrupie to sie odrywają i usiłuja leciec sprawdzić dlaczego jemu chrupie i co chrupie..... :) no Dagmara, nie przesadzaj, Melman chętnie sie z nimi przecież podzieli Quote
Norel Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 njame--njame!! kiepsko by wyszedł na takim podziale bo one 2! Jemu może tam co i wspomoże stawy bo też ze skorupiakami karma i na pewno dietetyczniejsza od miesa:) może mu się taki wypełniacz przyda bo chodzi jak kulka i wiecznie głodny,a to się w miskę kładzie, a to brzeg stołu liże z nadzieją...... a suczom to byle pare kulek zachrupało na wierzchu-wrzuce w wiadro jakiegoś pedigra- bo worki Melowej maja fajne zamkniecia nie do otworzenia przez moje cwaniary to nie musze przesypywać. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Smacznego chrupania Melutkowi!!! Quote
Alla Chrzanowska Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zaglądam do Mela, bo ciekawa jestem, co u niego słychć. Quote
Norel Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 A no chłopak śpi sobie właśnie, niespecjalnie chętnie teraz wychodzi na dwór bo leje deszcz i nawet w kubraczku jest blee bo nie daje się w błocie usiąść.... Mało biegają więc i Melowi i babce apetyt troche spadł.Chrapie chłopaczysko jak stary chłop ,Herbula jak zwykle uwaliła na nim tyłek bo też musi być blisko i jęczy bo jej niewygodnie, ale Mel ma twardy sen jak mu dobrze;) Quote
Recommended Posts