Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga Pani nie zadzwoniła już o Pusię?

Dziewczyny prosze pomóżcie mi rozsyłać prośby o deklaracje, bo nie jest ciakawie.
Wczoraj miałam miły tel. w sprawie Lali, pewna Pani z dogo przyłącza się do szukania Lali domu, nie jest z tym niestety łatwo ale im więcej osób zaangażowanych tym większe szanse. Dziękuję Pani Joasiu.

Posted

Kciuki przydały się.
Tak na szybko, bo zaraz wyjeżdżam i wrócę wieczorem.
Pusia pojechała i bedzie się mieć naprawdę super. Nie zachowywała się zbyt grzecznie. na początku obwarczała tych ludzi, ale nie zrazili się tym, tylko użalali, jakie ma trudne życie, że jest przekazywana z rąk do rąk. Pani przyjechała z torebką smakołyków, więc Pusia szybko przestała warczeć, skoro taka gratka się jej trafiła.
Od Rajmunda dostałam pieniądze na szczepienia i zaopatrzenie Pusi. Mam rachunek, który póxniej prześlę na PW. Państwo zwrócili te koszty.
Aniu, wiem, że Rajmund rzadko tu wchodzi, więc proszę, spytaj się, czy mam pieniądze odesłac, czy przekazuje je na jakiegos innego psa?

Posted

Lala ogłoszona i reklamowana więc teraz tylko szczęścia potrzeba:)
Bardzo się cieszę, że Pusia się nie zasiedziała, bo jej domek stały bardzo jest potrzebny.

Posted

pieniążki z bazarku dla Lali wraz z małymi nadwyżkami przelałam na konto Ani102 - kwota 203 zł (założyłam za jedną osobę żeby już nie czekać ;))
Aniu potwierdź na wątku jak wpłyną :Rose:
powodzonka życzę Pusi w nowym domku :)

Posted

Znowu na szybko, bo domu nie poznaję po powrocie.

Dziś Andrzej był w lecznicy, ale z doktorem widzieli sie w biegu, bo operował. Nic nie mówił o zabraniu Lali. Jutro zadzwonię na spokojnie.
Też ją proponuje, jak ktoś dzwoni o inne psy, ale jak ludzie słyszą, że jest taka duża, to rezygnują. Z duzymi psami zawsze trudniej o dobry dom.
Pusia ma niesamowite szczęście. Tacy ludzie trafiają się bardzo rzadko. To niesamowita odmiana po całym chamstwie, jak ktoś tyle jedzie po starszego pieska, jest taki serdeczny, a do tego jeszcze zauważa, że z opieką wiążą się koszty.

Posted

Oby 8latce z mojej sygnatury też się tak pofarciło,bo to pies bez wad:roll:

Zebrałam zamówienia na psy z całej Polski-może któryś nasz się będzie nadawał
Potrzebne psy:
Zajrzyjcie na wątek post 2060:
http://www.dogomania.pl/threads/196823-PSY-KIELECKIE-DO-ADOPCJI-w%C4%85tek-zbiorczy-ps%C3%B3w-z-Dymin-i-tych-kt%C3%B3re-ich-unikn%C4%99%C5%82y?p=16716995#post16716995

Ja dziś nie poodpisuję-może jutro lub pojutrze.

Posted

Pusi udało sie przez podobieństwo do poprzedniej, zmarłej suczki tych ludzi i byli na nia od razu zdecydowani. Najpewniejsi są zawsze ludzie, którzy mieli poprzedniego psa podobnego. chyba nie zdarzyło mi się, żeby zrezygnowali z psa. Agatowi też tak się przecież poszczęściło.
Sama tak szukałam na dogo szpicowatego psa przez sentyment do mojego pierwszego. I znalazłam. najgorzej jak ktoś sam nie wie, jakiego chce, wymysla i przebiera.

Posted

Człowiek wypadnie na jeden dzień, a tu taaaakie zmiany. Bardzo sie ciesze.Dobrze,ze Pusia nie była długo u Jaagi. Nie zdążyła sie tak mocno przywiazać.
Fakt,że z wiekszymi psami trudniej, a moze Pan doktor bedzie dt Lali?;)

Posted

Savahna, Pusiazdążyła się przywiązać. Siedziała mi za nogami i warczała na nich. Całe szczęście, że tacy wyrozumiali ludzie, bo inni nie zawracaliby sobie glowy przekonywaniem wrogo nastawionego psiaka do siebie. Własnie bardzo szybko się przyzwyczaiła i zgrała z naszymi psami.
Lekarz nie chce być DT Lali, bo ma swoje duże psy, ale tez jakoś nie spieszył się z jej odbiorem, bo się przyzwyczaiła i miał nadzieję, ze może akurat ktoś szybko się dla niej znajdzie. Chyba jednak nie możemy przedłuzac jej pobytu tam, bo na razie nie widać żadnej perspektywy.

Posted

[quote name='agni']
pieniążki z bazarku dla Lali wraz z małymi nadwyżkami przelałam na konto Ani102 - kwota 203 zł (założyłam za jedną osobę żeby już nie czekać )

Dziękuję bardzo agni:)

W takim razie na swoim koncie mam 303 zł na Lalę (100 od Małgosi adoptujacej Sonię i bazarek agni). Agata jest skarbnikiem i u niej są deklaracje.
Z moich bazarków też uzbiera się ok. 100 zł:)

Jaaga myslę, że pana doktora trzeba spytać czy mamy zabrać już Lalę.

Posted

[quote name='Jaaga']
Zuzka, ta pani dzwoniła z ogłoszenia, z Wodzisławia Śl. chyba. Ciągle Wodzisław myli mi się z Raciborzem, nie wiem czemu .

Rzeczywiście Jaaga pisałaś skąd:oops::oops: Czasami jestem nieprzytomna...

Posted

[quote name='ossamus']http://starachowice-net.pl/informator/news/miasto-nie-zapobiega-bezdomno-ci-ps-w-najlepszym-rozwi-zaniem-schronisko

Pani redaktor chyba psy pomylila, bo z tego co sie orientuje ?? to lala pojechala na Slask, a nie zostala wypuszczona....
Oczywiście że Lala pojechała na Śląsk i tam przebywa, po sterylizacji napewno nie przebywała na ulicy. A o jakiej fundacji tam mowa to nie wiem...Przecież ona nie była pod opieką żadnej fundacji

Posted

http://starachowice-net.pl/informator/news/miasto-nie-zapobiega-bezdomno-ci-ps-w-najlepszym-rozwi-zaniem-schronisko
"Widzisz AbraKadabor, coś jednak sumienie znaczy!, bo jest np. kretyn co to na początku uważał, że wszystkie bezdomne psy powinny być uśpione, potem do ratowania Lali nie chciał się dołożyć, choć ją karmił, a na końcu dał na Lalę 70 złociszy. Zmiękło mu serce, czy sumienie ruszyło, a Ty masz sumienie ? Ten matołek ma jak się okazało - tylko opóźnione, może Ciebie też to dotknie. Okazuje się także, że oprócz rzeźników są prawdziwi lekarze wet.''

nie wiem czy tylko ja to tak odebrałam ale ten komentarz wyżej jak dla mnie kierowany jest do Ossamusa... [?]

Posted

No to się naczytałam.

Bardzo się cieszę szczęśliwą adopcją Pusi:loveu:

Jaaga - serdecznie Ci dziękuję :Rose:za uratowanie życia Lali :loveu:, bo jedynie Twoja odpowiedzialna i szybka reakcja zapobiegła śmierci Lali po takiej operacji i takiej opiece pooperacyjnej :stormy-sad:
Ukłony :modla: dla Pana Lekarza wet. ratującego Lalę.

Posted

Co do opieki pooperacyjnej: była bardzo dobra i tyle, na szczęście, że Lala jechała do Jaagi, bo gdyby z rany nic nie zaczęło się sączyć nikt chyba nie wpadłby, że coś może być nie w porządku pod nią.

[quote name=' ossamus ']

http://starachowice-net.pl/informato...iem-schronisko

Pani redaktor chyba psy pomylila, bo z tego co sie orientuje ?? to lala pojechala na Slask, a nie zostala wypuszczona....

Z całym szacunkiem dla dr Maszewskiego- on Lali na oczy nie widział.

Jest szansa na domek dla Lali, trzymajmy mocno kciuki:)